Gönderen Konu: Armsan Phenoma Argentum(Yardım)  (Okunma sayısı 6575 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tahsin SORUŞ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Armsan Phenoma Argentum(Yardım)
« : 04 Ocak 2015, 18:49:50 »
Merhabalar,

Avcılığa başlangıç yapmak için ilk iş olarak gerek tavsiyeler doğrultusunda gerekse de içime sinen Phonema Argentum Modelini aldım. Tüfeğime ait görüntüleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu hafta sonu büyük bir heyecanla tüfeğimi deneme fırsatı buldum. Çeşitli markalardan değişik gramlarda (24 gr-50 gr) 50-60 adet fişek yaktım. Karşılaştığım bir takım sorunları siz değerli ve tecrübeli avcılara sunmak istiyorum. Ekte ki görüntü de dikkat edildiğinde tüfek seri atışında son fişeği atamadan mekanizma açık kalıyor ve besleme yapmıyor. Bazı zamanlarda ise mekanizma patlatılan fişeği dışarı boşaltmıyor. Sizce tarafımdan kaynaklanan bir eksiklik mi var? Yoksa bu durum yeni bir tüfek için normal mi? Bilginize sunarım.

1986 İSTANBUL

The following users thanked this post: Eren SEVEN

Çevrimdışı Tahsin SORUŞ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Armsan Phenoma Argentum(Yardım)
« Yanıtla #1 : 04 Ocak 2015, 18:54:20 »
Video Linki buyrun

1986 İSTANBUL

Çevrimdışı Erol KABA

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 04 Ocak 2015, 19:52:37 »
Yapılırken şarjör borusu bir fazla yapılmış :). Şaka bir yana hiç uğraşma fabrikaya gönder, fabrika dışında ustaya gösterip yaptırma. Düşük gramajlı fişeklerde mi yapıyor sorunu yoksa hem düşük hem yüksek gramajlarda mı? İki pistonsa ağır yük pistonu ile hafif dolular da sorun yapabilir ya da tam tersi
  • Charles Daly otomatik,
  • Cesa otomatik, Mertmak Mx5 otomatik
  • Akkar Karatay Pompalı, Hatsan Pompalı
Düzce  1985

Çevrimdışı Tahsin SORUŞ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 04 Ocak 2015, 19:59:43 »
24 gr yaf marka fişeği denedim zaten 24 gr da sıkıntılı bos fisek kovanını cikartmiyor bile bu sebeple besleme de yapamıyor. 28, 33,36 ve tek kursun denemelerde ise muhakkak 1 tane ya da 2 tane bırakıyor. Kullandığım fişekler resimlerde mevcut sorun fişeklerden olabilir mı diye dusunmedim degil. B&P aldim onuda atmaya kiyamadim :)
1986 İSTANBUL

Çevrimdışı Tahsin SORUŞ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 04 Ocak 2015, 21:45:55 »
Tecrübeli arkadaşların fikirlerini beklemekteyim. Şimdiden teşekkürler
1986 İSTANBUL

Çevrimdışı Cihan TURGAY

• *
« Yanıtla #5 : 04 Ocak 2015, 21:55:11 »
video da bi problem yok gibi yani kullanmanda ama böyle çok seri atdığındamı problem oluyor merak ettim.niye dersen bazen çok seri atmaya çalışanların,tetiği mekanizma hızından daha seri çekmelerinden kaynaklı fişek sıkıştırma olayıyla karşılaşmalarıdır.yani bu silahların da bir hızı var siz bu hızı geçmeye çalışırsanız silah size yetişemeye bilir.
Cihan TURGAY
1973 balıkesir

Çevrimdışı Tahsin SORUŞ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 04 Ocak 2015, 22:21:05 »
Cihan Bey,

Onu bende düşündüm ancak gerek armsana ait tüfeklerde gerekse de çok daha alt kategoride ki tüfeklerde (kalite anlamında) aynı şekilde hatta daha seri atışlarına ait videolar izledim. Sorunun bu yüzden olduğunu düşünmüyorum. 24 gr fişeklerin hepsinde sorun yaptı. Fabrikaya göndermem en doğrusu sanırım.
1986 İSTANBUL

Çevrimdışı Kenan ÖZKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 05 Ocak 2015, 00:16:07 »
Bizde büyük huğlu kara şahin vardı oda Son fişeği atmadı nedeni bende bilmiyorum ama normal değil tabi o tüfek satıldı bilen biri aldı
_____SiVeR öLüMüNe SeVeR____ KeNaN ÖzKaN 1989 B Rh+ istanbul  SİVASLI YİĞİDO

Çevrimdışı Gökmen TAŞAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 05 Ocak 2015, 02:00:00 »
Aynisini 2 yildir kullaniyorum. Tek kursun dahil 2000 fisek rahat attim. Sikir sikir calisiyo. Arada bir dediginiz olayi yapti. Nedense temizkedikten sonra 2 kere avda da bir kac defa kisa t2 kovanlarda sikinti yasadim. Ilk basta yagli kalirsa tufek yapabiliuor. Ama yay birazdaha yumusasin sikinti iaz. Oyle vid4odaki gibi d3 hicbir ava sikmazsin.
Gökmen TAŞAR-1979
Korkuteli-Kumluca-Finike
Antalya

Çevrimdışı Tahsin SORUŞ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 05 Ocak 2015, 07:34:39 »
Aynisini 2 yildir kullaniyorum. Tek kursun dahil 2000 fisek rahat attim. Sikir sikir calisiyo. Arada bir dediginiz olayi yapti. Nedense temizkedikten sonra 2 kere avda da bir kac defa kisa t2 kovanlarda sikinti yasadim. Ilk basta yagli kalirsa tufek yapabiliuor. Ama yay birazdaha yumusasin sikinti iaz. Oyle vid4odaki gibi d3 hicbir ava sikmazsin.
Ustad Yapmis oldugum sey tamamen fanteziden ibaret  8) bunu yapmamda ki neden kullanıcılar seriliğinden Cok memnun olmasından dolayı bende silahın seriliğini test ettim. Yoksa cok da onemli degil. 24 gr ile sorun yasadınız mı ?
1986 İSTANBUL

Çevrimdışı Mehmet DİLSİZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 05 Ocak 2015, 11:03:43 »
tahminim tüfeğin tetik gurubunda problem var, ayrıca bukadar seri atış yapmaya gerek yok , sonuçta yarı otomatik bir tüfek

1976-D.Bakır

Çevrimdışı Gökmen TAŞAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 05 Ocak 2015, 12:52:31 »
66CM namlu ile 24gr fişeklerde fişeğin markasından markasına değişmekle beraber sorunlar yaşadım. Ama trapda 76cm a çıkınca (10cm uzatma aparatı ile) sıkıntı hiç yaşamadım.

güzel silah arkadaşım. bence swing hareketi bu tüfekte 10 numara, ağır olmasından kaynaklı olduğu için.
Gökmen TAŞAR-1979
Korkuteli-Kumluca-Finike
Antalya

Çevrimdışı Zafer TÜRKELİ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 05 Ocak 2015, 13:06:00 »
Ustad Yapmis oldugum sey tamamen fanteziden ibaret  8) bunu yapmamda ki neden kullanıcılar seriliğinden Cok memnun olmasından dolayı bende silahın seriliğini test ettim. Yoksa cok da onemli degil. 24 gr ile sorun yasadınız mı ?

24 gr'ı yabancı ve yerli tüfeklerden takılmadan atan çok az bulunur. Bence hiç 24 gr'a takılma, hele tüfek bu kadar yeni iken. Tabi Trapçı isen o başka.  Zaten bütün tüfek üreticileri 28 gr ve üzeri fişekleri tavsiye ederler. Sen 32 gr ile hele bir 50-100 fişek yak, yaza doğru denersin mod-full şoklarla 24 gr'ı.
  • MKE Çifte , Üzümlü özel yapım poze, Çifsan 555 poze
  • Vursan 92A 71
  • Franchi Affinity Sentetik 71
  • -
1957 ANKARA - Emekli

Çevrimdışı Selami GERÇEK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 13 Ocak 2015, 21:46:44 »
Bu tüfekte ağır yük pistonu ayrı değil mi ? Ben yanlış mı biliyorum. 40gr dan sonra değiştirmek gerekiyor sanki. Yanılıyorsam af ola.
1990 MANİSA

Çevrimdışı Tahsin SORUŞ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 13 Ocak 2015, 22:50:00 »
Bu tüfekte ağır yük pistonu ayrı değil mi ? Ben yanlış mı biliyorum. 40gr dan sonra değiştirmek gerekiyor sanki. Yanılıyorsam af ola.
Selami Bey,

Ağır yük pistonu kundağın içinde gizli yüksek gramajlı fişekler için. Ancak 50 Gr da sorun yaşamadım. Düşük gramajlı fişeklerde sorun oldu. tüfeğin bütün parçalarını söküp temizledim. Tekrar deneyeceğim aynı sorunun devam etmesi neticesinde fabrikaya göndereceğim.
1986 İSTANBUL

Çevrimdışı Gürkan ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 13 Ocak 2015, 23:24:23 »
Güle güle kullanın
Arkadaşlara katılıyorum, aşırı seri atışlarda tahliye problemi yaşayan benelli de gördüm. Tüfeklerimiz yivsiz av tüfeği, bazen aşırı zorlamada sorun çıkartıyor. Bir de sizin de dediğiniz gibi 24 gr fişekler yerlilerde de, yabancılarda da rodaj süresince sorun çıkarabiliyor.
Fişeklere gelirsek; yerli fişeklere güvenmekte hakkaten zorlanıyorum. Aynı koliden çıkanlar bile farklı olabiliyor. Arkadaşımın uzun yıllardır kullandığı armsan phonema hiç sorun çıkarmadı. 1-2 demiyorum, hiç. Alındığından beri saçma, tek kurşun sadece ithal fişek kullanıldı. Kendisi pek zorlamaz ancak ben tüfeği aşırı zorladığımda bile ne besleme, ne tahliye sorunu görmedim.
Bence tüfeğinizde bir sorun yok, ama içinize sinmiyorsa ve/veya ithal fişeklerle 28 gr üstünde de sorun yaşarsanız fabrikaya göndermeniz en iyisi.
Saygılar
1975 - istanbul - www.hobimaket.com

Çevrimdışı Tahsin SORUŞ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 20 Ocak 2015, 09:44:06 »
Hafta sonu tüfeğimi full temizlik yaptıktan sonra tekrar denemek için yola koyuldum. Jet 32 gr tek kurşun, B&P magnum 50 gr fişeklerini denedim sorun hala devam etmekte. Bende çareyi fabrikaya göndermekte buldum. Satın aldığım av bayii ilk defa armsan ile alakalı şikayet aldıklarını belirtti. Büyük bir merak içinde sonucu bekliyorum. Umarım sorun çözülür. :-\
1986 İSTANBUL

Çevrimdışı Halil ÇANGA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 27 Mart 2015, 21:04:21 »
Bende var geçen sezon aldım çalışması hızı inanılmaz bu silahın hızına hiç bir gr da parmak yetişmez çok hızlı ama benim sıkıntımı deliciliği konusunda şüphelerim var heralde uygun fişek bulamadım
  • Fias cesa o&u
  • Husqvarna as310 s&s
  • Browning A5

Çevrimdışı Tahsin SORUŞ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Armsan Phenoma Argentum(Yardım) (Çözüldü)
« Yanıtla #18 : 20 Nisan 2015, 22:30:29 »
Arkadaşlar tüfeği fabrikaya gönderdim ve 3 gün içinde teslim aldım. Kaşığında ezilme olduğu söylendi ve gerekli değişimler yapılmış olarak ilk kez hafta sonu deneme fırsatı buldum. 24 gr dan 50 gr a kadar seri bir şekilde tutukluk yapmadan tam otomatik makinalı tüfek gibi çalıştı. Armsan hakkında vermiş olduğum kararın ne kadar doğru olduğunu tekrar anlamış oldum.  ^-^
1986 İSTANBUL

The following users thanked this post: Gökmen TAŞAR