Gönderen Konu: STOEGER M3000 KULLANICILARI PAYLAŞIMI  (Okunma sayısı 6977 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İsmail SUBAKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
STOEGER M3000 KULLANICILARI PAYLAŞIMI
« : 03 Ocak 2015, 18:06:01 »
Arkadaşlar bender STOEGER M3000 sahibiyim, biliyorsunuz fazla geçmişi olmayan yeni nesil bir tüfek, böyle olunca bazı konularda eksik kalıp aynı tüfeği kullanan arkadaşlardan bilgi almak gereksinimi duyuyoruz. onun için bildiğimiz doğruları veya ihtiyacımız olan bilgileri burada paylaşalım istedim. STOEGER kullanan arkadaşlarım ve ben birbirimizden öğrenecek bazı şeylerin olduğu düşüncesindeyim. şimdi ben kendi tüfeğimin seceresini söyle bir özlemek isterim

tüfeğim stoeger M3000 ahşap, komando avdan aldım ahşap modelini tercih ettim , tüfek gelir gelmez kilosunu tarttım 3285 kg geldi. tüfeğimi ilk incelediğimde uzun yapısı dikkatimi çekti , benim boyum 1.72 olunca tüfeği omuzladığımda seri hareketlerde  dipçik bazen omuzuma takıldı,  yüksek bandı çoğu arkadaşlar yadırgamasına ragmen bana iyi geldi. Dipçik için fabrikayı aradım dipçik uzunluklarının standart olduğunun cevabını aldım Ümit beyden, dipçiği biraz daha aşağı eğmek için ayar pulu istedim sağolsunlar ücretsiz olarak iki takım göndermişler. dipciği ahşap bölümünden kestirmek istedim fakat dipçik yapısında aşağıya doğru daralma olduğundan piyasadaki dipçik lastikleri ve kendi lastiği büyük kaldı  bende çareyi lastik kısmını kestirerek çözdüm en azından şimdilik.

dipçik ayar pulu aşağıdaki kibi , üzerinde orjinali 60 R yazan pul geliyor, yedeklerini istediğinizde 50,55,65 geliyor, 65R olan dipçiği en fazla aşağı indiren pul, üstendeki R harfi sağ atanlar için L harfi sol atanlar için bu harfler takılınca sizi gösterecek, takmak için dipçiğin arkasındaki lastikte iki civata var bunu çıkarıyorsunuz lastiğin altında 17 lokmayla sökülen bir somun var bunu çıkarınca dipçik çıkıyor

gelelim en önemli konulardan biri fişek seçimine, ben en iyi performansı 32gr 6 numara winchester fişeğiyle aldım , bu fişeklerle sisli bir göl avı yaptım bazen yaralı düştü sanki biraz saçma fazlalığı vardı, ama genelde iyiydi, yanımdada M2000 olan bir arkadaşım vardı o da RC S4 attı oda iyiydi. bu hafta bende S4 deniycem ve de 4-5 numaraları denemeyi düşünüyorum. sonuçları size bildiricem arkadaşlar.

Vursan 92A
Stoeger M3000 Max5
Fabarm xlr 5 Bulrush
D-Doxcarms 10ncı yıl
Setter Diapolis Den Diego

Çevrimdışı Ercan KILIÇ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: STOEGER M3000 KULLANICILARI PAYLAŞIMI
« Yanıtla #1 : 03 Ocak 2015, 18:31:16 »
hocam hayırlı olsun. bende m3000 i araştırıyorum , yeteri kadar bilgi yok . grubman denemesi yaptınızmi , yaptınızsa paylaşırmisiniz. ?
1983 OSMANİYE

Çevrimdışı Kenan ÖZKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 03 Ocak 2015, 21:30:23 »
Taban lastiğini yapmak zor değil 71 namlu mu bu kısa boyda sıkıntı ben 1.76 boyundayım 71 namlu benim gözümde büyük geliyor maksimum 66 onu dahi istemiyorum maksimum 61cm ila 47 cm minimum arası tercih ederim 61 düşük gramajda da randımanlı oluyor saygılar
« Son Düzenleme: 03 Ocak 2015, 21:31:53 Gönderen: Kenan ÖZKAN »
_____SiVeR öLüMüNe SeVeR____ KeNaN ÖzKaN 1989 B Rh+ istanbul  SİVASLI YİĞİDO

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 03 Ocak 2015, 21:35:04 »
hocam hayırlı olsun. bende m3000 i araştırıyorum , yeteri kadar bilgi yok . grubman denemesi yaptınızmi , yaptınızsa paylaşırmisiniz. ?

selamlar, tüfeğimle standartlara uygun hedeflere karşı herhangi bir grubman deneyimim olmadı, fakat bizim buralarda kuş büyüklüğünde taşda fişek denemeleri yapar büyüklerimiz, onlarla birlikte ördek büyüklüğünde taşa 60-65 adımda çeşitli atışlar yapmıştık. bunlardan dikkatimi çeken   
winchester universal marka 32 gr 6 numara ve 1 nolu şokla yaptığımız bir atış oldu. bu atışın fotoğrafını daha önce paylaşmıştım birde burada paylaşayım, bu fişekle daha sonra denizli çivril ışıklı gölüne gittim. gayet iyi sonuçlar aldım, arada yaralı düşenlerde oldu ama bana tüfek ve fişek güven verdi. yaptığım ava göre çıkardığım sonuç şu ördek meke avlarında çok soğuk havalarda 34 gr 4-5 numara, 33 gr 4-5 numara, havanın biraz yumuşamasıyla 32 gr 4-5-6 numaralar ve 1 nolu şokla çok iyi avlar çıkacağı izlemini aldım

Vursan 92A
Stoeger M3000 Max5
Fabarm xlr 5 Bulrush
D-Doxcarms 10ncı yıl

Çevrimdışı Mert TARLACI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 04 Ocak 2015, 22:18:00 »
arkadaşım bu r l sağ sol demişsin ya sağ elle ve sol elle atanlardan mı bahsettin
1988 EDİRNE

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 04 Ocak 2015, 22:28:46 »
arkadaşım bu r l sağ sol demişsin ya sağ elle ve sol elle atanlardan mı bahsettin

sağ omuzla atanlar , sol omuzla atanları kasdettim, sağ omuzla atanlar R harfi pulu takınca size bakacak, aynı pulun arkasında L harfi var L harfi namlu istikametinde olacak.
Vursan 92A
Stoeger M3000 Max5
Fabarm xlr 5 Bulrush
D-Doxcarms 10ncı yıl

Çevrimdışı Zafer YÜKSEL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 05 Ocak 2015, 21:32:06 »
ismail bey emiyetide solak yapılabiliyomu acaba buna uygunmu bilginiz varsa paylaşırmısınız ?
1980
ORDU

Çevrimdışı Zafer YÜKSEL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 05 Ocak 2015, 21:34:36 »
ismail bey

emniyeti de solak yapılabiliyomu bilginiz varsa paylaşırmısınız ?
1980
ORDU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 05 Ocak 2015, 21:46:28 »
zafer bey inanın bu konuda bilgi sahibi deilim, ama fabrika yetkilileriyle mesaj trafiğim var bu konuyu özellikle sorup burada bilgi vereceğim.
Vursan 92A
Stoeger M3000 Max5
Fabarm xlr 5 Bulrush
D-Doxcarms 10ncı yıl

Çevrimdışı Zafer YÜKSEL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 06 Ocak 2015, 10:36:09 »
m3000 fiyat kalite bakımından takibe aldığım bir ürün mümkün olduğu kadar av performansını değerlendirirseniz sevinirim saygılarımla
1980
ORDU

Çevrimdışı Mert TARLACI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 06 Ocak 2015, 23:44:59 »
evet bende solağım herşeye alıştım ama emniyet çok terste kaldı sorarsanız ve burdan haber verirseniz sevinirim şimdiden teşekkurler
1988 EDİRNE

Çevrimdışı Ercan KILIÇ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 07 Ocak 2015, 13:33:54 »
selamlar, tüfeğimle standartlara uygun hedeflere karşı herhangi bir grubman deneyimim olmadı, fakat bizim buralarda kuş büyüklüğünde taşda fişek denemeleri yapar büyüklerimiz, onlarla birlikte ördek büyüklüğünde taşa 60-65 adımda çeşitli atışlar yapmıştık. bunlardan dikkatimi çeken   
winchester universal marka 32 gr 6 numara ve 1 nolu şokla yaptığımız bir atış oldu. bu atışın fotoğrafını daha önce paylaşmıştım birde burada paylaşayım, bu fişekle daha sonra denizli çivril ışıklı gölüne gittim. gayet iyi sonuçlar aldım, arada yaralı düşenlerde oldu ama bana tüfek ve fişek güven verdi. yaptığım ava göre çıkardığım sonuç şu ördek meke avlarında çok soğuk havalarda 34 gr 4-5 numara, 33 gr 4-5 numara, havanın biraz yumuşamasıyla 32 gr 4-5-6 numaralar ve 1 nolu şokla çok iyi avlar çıkacağı izlemini aldım. 

hocam  yaralı düşme fişege bağlı olabilir diye düşünüyorum. kuş büyüklüğünde ki taşa 60.65 adım tahmini 55 60 metre arası gelir ve o mesafede bu  grubman  yeterde artar bile . sonuç çok güzel. tufeginizle kazasız belasız avlar dilerim. tsk
1983 OSMANİYE

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 07 Ocak 2015, 13:36:55 »
Emniyet mandalı sol ele geçermi Sorusuna
Stoeger teknik servisinin verdiği mesajı aynen kopyalıyorum arkadaşlar aşağıdaki gibi

İslem gormemis tetik uzerinden yapilabilir yani sifir tetik ve ters zimparalama islemi yapmak gerekiyor...
« Son Düzenleme: 07 Ocak 2015, 13:38:07 Gönderen: İsmail SUBAKAN »
Vursan 92A
Stoeger M3000 Max5
Fabarm xlr 5 Bulrush
D-Doxcarms 10ncı yıl

Çevrimdışı Zafer YÜKSEL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 07 Ocak 2015, 14:32:53 »
zımparalancak kısım tetiğin kendisimi yoksa emniyetmi eğer tetiğin arka kısmında emniyete temas eden çıkıntıysa zor iş fazla aşınırsa kaynak dolgu gerekiyo oysa çok basit bi emniyeti ters monteyle halledilecekken  :( solak açı puluna ne gerek varki diyo insan
1980
ORDU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 13 Ocak 2015, 23:32:51 »
Bugün ana bayii Komando ava Stoeger M3000 Tüfeğim için yedek namlu sordum. şuan M2000 ve M3500 modellerinin yedek namluları mevcutmuş. fiyatları ise 380 ile 420 TL arasında olduğu söylendi. Yedek namlu almaya karar verdiğimizde tüfeğimizi göndermemize gerek olmadığını bütün parçaların birebir uyumlu olduğu sadece namluyu satın almamızın yeterli olduğu söylendi , ayrıca şokları sordum şok fiyatları adet 30 tl arkadaşlar bilginize
Vursan 92A
Stoeger M3000 Max5
Fabarm xlr 5 Bulrush
D-Doxcarms 10ncı yıl