Arkadaşlar bender STOEGER M3000 sahibiyim, biliyorsunuz fazla geçmişi olmayan yeni nesil bir tüfek, böyle olunca bazı konularda eksik kalıp aynı tüfeği kullanan arkadaşlardan bilgi almak gereksinimi duyuyoruz. onun için bildiğimiz doğruları veya ihtiyacımız olan bilgileri burada paylaşalım istedim. STOEGER kullanan arkadaşlarım ve ben birbirimizden öğrenecek bazı şeylerin olduğu düşüncesindeyim. şimdi ben kendi tüfeğimin seceresini söyle bir özlemek isterim
tüfeğim stoeger M3000 ahşap, komando avdan aldım ahşap modelini tercih ettim , tüfek gelir gelmez kilosunu tarttım 3285 kg geldi. tüfeğimi ilk incelediğimde uzun yapısı dikkatimi çekti , benim boyum 1.72 olunca tüfeği omuzladığımda seri hareketlerde dipçik bazen omuzuma takıldı, yüksek bandı çoğu arkadaşlar yadırgamasına ragmen bana iyi geldi. Dipçik için fabrikayı aradım dipçik uzunluklarının standart olduğunun cevabını aldım Ümit beyden, dipçiği biraz daha aşağı eğmek için ayar pulu istedim sağolsunlar ücretsiz olarak iki takım göndermişler. dipciği ahşap bölümünden kestirmek istedim fakat dipçik yapısında aşağıya doğru daralma olduğundan piyasadaki dipçik lastikleri ve kendi lastiği büyük kaldı bende çareyi lastik kısmını kestirerek çözdüm en azından şimdilik.
dipçik ayar pulu aşağıdaki kibi , üzerinde orjinali 60 R yazan pul geliyor, yedeklerini istediğinizde 50,55,65 geliyor, 65R olan dipçiği en fazla aşağı indiren pul, üstendeki R harfi sağ atanlar için L harfi sol atanlar için bu harfler takılınca sizi gösterecek, takmak için dipçiğin arkasındaki lastikte iki civata var bunu çıkarıyorsunuz lastiğin altında 17 lokmayla sökülen bir somun var bunu çıkarınca dipçik çıkıyor
gelelim en önemli konulardan biri fişek seçimine, ben en iyi performansı 32gr 6 numara winchester fişeğiyle aldım , bu fişeklerle sisli bir göl avı yaptım bazen yaralı düştü sanki biraz saçma fazlalığı vardı, ama genelde iyiydi, yanımdada M2000 olan bir arkadaşım vardı o da RC S4 attı oda iyiydi. bu hafta bende S4 deniycem ve de 4-5 numaraları denemeyi düşünüyorum. sonuçları size bildiricem arkadaşlar.