Gönderen Konu: SEPRME KURŞUNU İLE TEK KURŞUN DOLDURAN VAR MI?  (Okunma sayısı 2056 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İlhan GÜNEN

• Müdavim Üyemiz
SEPRME KURŞUNU İLE TEK KURŞUN DOLDURAN VAR MI?
« : 02 Ocak 2015, 09:14:03 »
Öncelikle herkezin yeni yılına kutlar;  sağlık, mutluluk ve kazasız belasız bol avlar dilerim.

Merak ettiğim bir konu seprme kurşunu ile tek kurşun dolumu yapan var ise tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.

Allah'a emanet olun.
Rastgele.
1984 ORDU

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Ynt: SEPRME KURŞUNU İLE TEK KURŞUN DOLDURAN VAR MI?
« Yanıtla #1 : 02 Ocak 2015, 16:49:15 »
İyi fikir. Neden olmasın. Çapı uygunsa..
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Cihan TURGAY

• *
« Yanıtla #2 : 02 Ocak 2015, 17:24:16 »
kesinlikle o hatayı yapmayın ben yaptım serpme kurşununun ortasındaki delikten olsa gerek attığım kurşunlar çok fazla saptı,bu sapmada öyle 3,5 santim falan değil 100 metrede bazen 20 metre oldu.her an kazaya sebeb olabilir.ikinci nokta zamanla kullanıma baglı kurşunların sertleşmesi ve üzerlerine kum tanelerinin yapışması ve namluya zarar vermesi.en güzeli eritip curufunu yani eritirken kurşunun üstüne çıkan pisliğini alıp yeniden kalıpla dökmek.
Cihan TURGAY
1973 balıkesir

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #3 : 02 Ocak 2015, 17:50:07 »
serpme kurşununun nasıl bişey olduğunu bilemem ama saf kurşun olmalı ve yüsyuvarlak olmalı.
çapıda 18mm yi karşılıyorsa neden olmasın. ama öyle ortası delik filan oluyorsa olmaz o iş hele
kumlu filan oluyorsa arkadaş doğru demiş hiç olmaz.

kendine kalıp yaptır yada al bi tane. zaten yüzlerce dökersin o zaman.
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı H.Tahsin ÇATAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 02 Ocak 2015, 18:13:50 »
abi ben yaptım çokda güzel oluyor ama misina bağlanan yeri kesmelisin ve fişeğin içine göre zımparalamalısın kursunu yumuşak olmasına özen göster keçe tapa takma namluyu çizebilir. yada ahşaptan istediğin ergonomik te kalıp yaptır kurşunu erit içine dök öle çok daha iyi kalıptan çıkınca düzeltmeleri yap devam et ahşap yada demirden yaptır kalıbı demir daha uzun ömürlü olur
1992 konya

Çevrimdışı İlhan GÜNEN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 02 Ocak 2015, 22:30:37 »
Çokta deneyen memnun kalan yok galiba Eğer ki ben doldursaydım kullanılmış kumlu ezik falan değilde sıfırını alıp deneyecektim.

Malesef Ordu ilinde misket kurşun satan yer yok. Serpme kurşunu satan yer ise çok, bu nedenle aklıma gelmişti.

Allah'a emanet olun.

Rastgele. 

1984 ORDU