Yurt dışında yaşıyorum 2014 Şubat ay'ındaki senelik iznimde uzun araştırmalar neticesinde karar kıldığım ilk tüfeğim churchill 206 süperpoze mi Mercandaki bayisinden aldım, İrfan Bey ile de o gün tanışma fırsatı buldum, ilgi ve alakasından dolayı bugün bile gıyabında kendini sıklıkla takdir ederim.
Deneme atışlarımdan yeterli sonuç almama rağmen, evime de yakın olduğu için fabrikasına götürerek ölçülerime uygun olarak dipçiğinden 1,5 cm kadar kısaltmalarını rica ettim. Ersin Bey'in samimi yaklaşımı ve müşteri memnuniyetini hedefleyen şirket politalarına şahit oldum. Yaklaşık 1,5 saat içinde dipçiği kısaltılmış ve isteğim üzerine fosforlu arpacık takımış olarak tüfeğimi teslim aldım. Orjinal pirinç arpacığı ve 2 adet yedek fosforlu arpacığı da zahmet etmiş ve küçük bir poşete koymuş. Dipçik pedini traşlarken bir miktar çatlama olmuş pedde ama kendisi ne zaman istersem getirebileceğimi söyledi. Akkar'ın kişiye özel dipçik yapmadığını beyan edenler var ama ben en azından kısaltma talep ettiğimde olumlu cevap aldım.
Satış sonrası muhabbetten sonra garanti belgesini almadığımı İrfan Bey'e hatırlattığımda , sorun olmayacağını yolum ne zaman düşerse verebileceğini, arzu edersem de posta ile gönderebileceğini söyledi.
Araştırmalarım ve akabindeki kişisel gözlemlerim sonucu görünen o ki; Akkar'ı seçmekle doğru bir tercih yapmışım. Yaklaşık 14 ay'dır tüfeğimden uzağım, önümüzdeki ay Türkiye'ye gelme fırsatı bulursam, temizliğini yapıp çantasına koyduğum tüfeğimin paslanma yapıp yapmadığını göreceğim. Herhalukarda Akkar'a güvenim tam, olası bir paslanmaya ihtimal vermesemde gönül rahatlığıyla sorunumla ilgileneceklerini düşünüyorum.
Forumda bu aralar fazla vakit geçirmemin sebebi ise, 2. ve belki 3. tüfeğim için ön araştırma yapıyor olmam, keşke yetişebilsem de fuara katılabilsem. Karar vermem kolaylaşır ve hatta belki fuarda teşhir edilen özel tüfeklerden birine sahip olabilirdim.
Casablanca'dan selam ve saygılarımla.