Samet kardeşim Hayırlı Uğurlu olsun öncelikle, bu tüfeği yaklaşık iki yıldır kullanıyorum, bu yüzden bir kaç bilgilendirme de bulunmak istedim. Malum senin şuanda bu tüfekle ilgili bir sürü merak ettiklerin vardır.
Ben Churchill 206 Orcap Modelini kullanıyorum 71 namlu boyu. Hakikaten harika bir tüfek 174 Cm boyundayım iyi omuzladığım zamanlarda direk hedefte oluyorum, ağırlığı biraz var ama ben askı kayışı kullanmıyorum her an hazır olmak için, çok sorun yaratmıyor. enjektör selektör iç tertibatı hiç bir sorun çıkarmadı. aldığımda external mobil şok grubu vardı. Bıldırcın da Cilindir ve İmp.Cilindir şoklarını kullandım 10 numara 28 Gr sterling fişek ile muazzam sonuç aldım. neredeyse boş yoktu diyebilirim. Ördekte parlamada mod ve imp mod şok kullandım B&P F2 5 no ile süper vuruşlar yaptım. Keklikte başarılı olamadım, şoklarım mod ve imp mod B&P F2 kullandım. vuruş sıfır belki bende sorun vardı. Bu hafta yeniden deneyeceğim bu sefer daha çabuk açılabilen bir fişekle Keçe Tapa olabilir, ama tüfeğin gurupmanı gayet başarılı ben çamur atmayım, sorun yüksek ihtimalle bendedir. Bir laf vardır ben çok inanırım sözüm meclisten dışarı, kimse yanlış anlamasın "ne tüfek ne fişek arkasındaki eşşek" derler bizim oralarda. Hatayı birazda kendimizde aramamız gerektiğini düşünüyorum.
Gelelim sorunlarına hiç yok mu oldu.Bana göre var.
En büyük sorunum sonradan farkettim öldürme sorunu avlarımın hemen hemen hepsi neredeyse yaralı düşüyordu hemde birden fazla saçma isabet etmesine nazaran. bu yüzden çok fazla fişek şok gramaj olaylarına eğildim, fakat sorun bence tüfeğin kendi malzemesinde, forumdaki arkadaşlarla da çok tartıştım bu konuyu herkesin haklı olarak çok fikri var.benim şahsi fikrim bu yönde. Tüfek vuruyor fakat av can çekişiyor.
Bir sorunda fişekleri bazen patlatamadı. fabrikaya gönderdim, sorun yok dendi, geldi bir iki kere daha yaşadım ama sık değil bu fişekten de alakalı olabilir, gene bilmeden çamur atmış olmayayım
Sonraki sorun namlu üzeri pas olayı çok üzücü bir olay yaşadım. 4 yaşında bir oğlum olduğu için çok meraklı kendisi babası gibi, tüfeği yatak altında kılıfında sakladım iki hafta açmadım çıkardığımda üzeri paslanmaya başlamıştı şok geçirdim. hemen temizledim. Firmayı aradım sezon sonunda tekrar boyayacaklarını belirtiler, bir kaç kişiden daha duymuştum namlu üzeri çabuk paslanıyor diye, ama dediğim gibi buda benim hatam olabilir.
Aman yanlış anlama kafanı karıştırmak istemem sorun kısmında yazdıklarım benim hatalarım olabilir. Fakat yerli tüfekte çok doğru bir tercih yapmışsın dediğim gibi gurupmanı müthiş ve seninde dediğin gibi firma tüfeklerinin arkasında ne zaman arasam müthiş ilgi gösteriyorlar.
En sevdiği Fişeğe gelirsek kesinlikle B&P tek geçerim. yerlide sterling kullandım iyi. arada Fiocchi RC de alıyorum RC nin bazı modelleri berbat hiç sonuç alamadım. Ama RC Sipe ve S4 ü bu hafta keklikte deneyeceği bakalım sonuçlarını yazarım.
Faydalı olabildi isem ne mutlu bana herkese selamlar.