Gönderen Konu: Antalya Gümüş Av - Mehmet GÜMÜŞ tarafından - Mağdur oldum.  (Okunma sayısı 5922 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Murat ÇELİKBAŞ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Antalya'lı avcı dostlar. Antalya' da Av bayisi Gümüş Av - Mehmet Gümüş'ten tüfek aldım ve mağdur edildim. Sizlerle paylaşmak istedim ki, diğer avcı dostlarda mağdur olmasın.

Detaylar birazdan ......
Murat ÇELİKBAŞ
1970 ANTALYA

Çevrimdışı Murat DENİZ

• *
Ynt: Antalya Gümüş Av - Mehmet GÜMÜŞ tarafından - Mağdur oldum.
« Yanıtla #1 : 27 Aralık 2014, 18:45:53 »
ne yaptıda mağdur oldunuz
Murat İLDENİZ
1980 İSTANBUL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 27 Aralık 2014, 19:16:13 »
Değerli Antalya lı avcı dostlar, Antalya Gümüş Av - Mehmet Gümüş'ten Artemis Tactical slug Poze tüfek aldım. Aldıktan 1 hafta sonra daha 5 tane zuber fişek atmadan namlu ucu bağlantı noktasından ayrıldı.

Kusurlu ürün sattığını anladığım tüfeği alarak Antalya Gümüş Av - Mehmet Gümüş ün yanında gittim. Kusurlu üründen dolayı Tüketiciyi Koruma Kanununa istinaden hakkım olan iade talebimi '' iade edemezsin '' cevabı ile karşılaştım.

Bir sürü bahane ile hakkımı kullandırmadığı gibi, artık güvenmediğim bir tüfeği 2.el olarak aldığım fiyatın çok altında satmak zorunda bıraktığı içinde maddi zarara uğradım.

İlgi bayiden ürün alırken sattığı ürünün arkasında durmadığını bilin 2 defa düşünün istedim.

Ayrıca Artemis Silah Sanayi yetkililerinden de, ilgi bayi yüzünden tüfeklerinin bu şekilde konu edilmesinden dolayıda umarım bilgi edinirler.

Haftaya ilk iş Tüketici Hakem Heyetine Başvurarak , hakkımı arayacağım.

Her avcı arkadaşıma olayı anlatarak kendilerininde mağdur olmamalarını tavsiye edeceğim.

Başka hangi yasal yollardan hakkımı savunabilirim; önerisi olan varmı ?

Saygılarımla.
Murat ÇELİKBAŞ
1970 ANTALYA

Çevrimdışı Kadri AĞRALI

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #3 : 27 Aralık 2014, 19:21:12 »
Hayret Bayii davranışı çok yanlış.Halbuki yapacağı şey,sattığı ayıplı ürünü fabrikasına göndermek.Sonuçta garantisi vardır herhalde....
Kadri AĞRALI
1974 - Balıkesir

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 27 Aralık 2014, 19:33:05 »
Benim sorunum Fabrika ya gönderip, tamir ettirmek değil, domuz avındasınız 3-4 fişekte namlusu ayrılan tüfeğe ne kadar güvenirsiniz. Bu tüfekle artık ava gidermisiniz ???

Bugün aldığı kusurlu üründen dolayı 1 ay içerisinde iade etmek gibi bir yasal hakkı varken '' iade edemezsin '' demesi en zoruma giden oldu.

Beni mağdur ederek, hakkımı hiçe sayarak mağduriyetime duyarsız kalması. Benden kazandığı paranın hayrını nasıl görecek bilrmiyorum.

Yasal hakkım ne ise peşini bırakmayacağım.

Aynı şey başınıza gelse ne yaparsınız. 2. ele düşen tüfeğide çok değerinin altında satmasıda cabası.
Murat ÇELİKBAŞ
1970 ANTALYA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 27 Aralık 2014, 19:37:22 »
Düzeltiyorum. Hata oldu.

Ben satacağım.

'' 2.ele düşen tüfeğide değerinin altında satılması cabası ''

olarak düzeltiyorum.
Murat ÇELİKBAŞ
1970 ANTALYA

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 28 Aralık 2014, 23:37:14 »
 Şimdi ruhsatınıza fatura kestiyse tüfek bayiden çıkmış oluyo. Geri alma işlemi okadarda kolay değil ruhsata işlenen bir tüfek sözkonusuysa. Av bayiside sonuçta firmayla müşteri arasında aracı sadece. Burda kusur firmada. Ben hiçbir av bayisinin bu koşulda tüfeği alıp parasını vericeğini sanmıyorum. En fazla alıp fabrikaya gönderirler. Mantıken siz haklısınız ama malesef işleyişte böyle.
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı H.Tahsin ÇATAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 29 Aralık 2014, 00:04:26 »
usta tüfeğin kusurlu yerinin fotosunu yükler misin?
1992 konya

Çevrimdışı Halil YURTSEVEN

• *
« Yanıtla #8 : 29 Aralık 2014, 10:22:01 »
biz birazda böyle alıştık, yada alıştırıldık. birçok üründe bunu yapamazken özellikle av tüfeği konusunda taleplerimizin çok kolay gerçekleştrilmesini istiyoruz.  silahta bir sıkıntı çıktığında hemen firmayı arayıp değiştirin bunu talebini  bir çok üründe yapamıyoruz ama av tüfğinde hemen yapıyoruz. ama yanlı anlaşılmasın ortada elbet bir mağdurluk var. hakkınızı arayacaksınız tabikide. ama bi araba aldığınızı düşünün sıfır. 2 ay sonra bi sıkıntı cıktı ne olacak. varmı aramızda değiştrin benim arabayı diyen bir arkadaş. elektroniktede de aynı. aldınız teknosadan bilgisayarı daha 2. gün bişeyler oldu. ne olacak bizzat biliyorum, değiştrin bunu diye gitseniz yüzünüze bile bakmazlar. serkan beyin dediği gibi satıcı orada sadece aracı. ama müşteri memnuniyeti açısından artemisi arayıp; arkadaş bu silahta böyle sorun var. ya bunu alıp  aynı seriyle bana başka silah yollayın yada birdaha olmamak üzere bu namluyu sağlam namluyla değiştrin diyebilirdi.

murat bey sizin yerinizde olsam artemisi arar durumu anlatır  yesyeni şekilde silahı geri alırdım. ama üretci firmayla aranızda bu silahtan dolayı bir güvensizlik oluştuysa onu bilmem ama çok daha sağlam ve pahalı başka bir firmanın silahının tek kurşun atışında  namlu ağzındaki şokununda kurşunla gittiğini gördüm. o yüzden bu tip şeyler hepimizin başına her markada gelebilir diye düşünüyorum.
  • İNGİLİZ POİNTER
HALİL YURTSEVEN

1985-ANTALYA-ÇAVDIR/ BURDUR

Çevrimdışı Gökhan KAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 29 Aralık 2014, 12:33:17 »
Ruhsata işlenen bir tüfeyi bayi geri alamaz.sadece fabrikaya yollar tamir ettiri tamiri mumkun degilse fabrika yenisini yollar yada bayisine yenisini vermesini soler.arizali tufeyede fabrika tarafindan hurda faturasi kesil ve bağlı oldugunuz kuruma jandarma yada emniyete veririsiniz ve dosyaniza konularak hurda fataurasi tufek ustunuzden ruhsatiniz dan düşer. Ve garanti sartinda sole bir madde vardir ayni arizayi 1 yil icerisin de 4 fazla yapmissa yenisinle degismesine der.
  • REMİNGTON 1187 SPECİAL PURPOSE.(71CM) 51CM FULLY RİFLED.
  • VURSAN 92-A (71-61CM)
  • AVSAN.S.POZE.(76-61) TRAP VE SKEET.
  • İNG.SETTER.
Gökhan KAN
1978-Sakarya-AKYAZI
DEL FABIOMASSIMO.
--------CİNA-----------

Çevrimdışı Muzaffer KUZU

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 29 Aralık 2014, 18:02:04 »
Ayıplı mal garanti süresi içinde aynı arızayı 4 defa yaparsa ,tüketici yenisi ile değiştirme hakkına sahiptir.Derde bu hakkı kim kullandı, kullanacak.Bayi ile Tüketici birlikte harket etse sorunlar çok çabuk çözülecek.Bayi fabrika ile tüketici arasında aracı olduğunun farkında değil.Zannediyor ki kendi malını iade ediyorlar.Sistemler ne olursa olsun;onu çalıştıran kurumlar,kurumlarıda çalıştıran insandır.Onu iyi yetiştirmek ,eğitmek gerekiyor.Herşeyin başı eğitim.Şart.
  • Huğlu Süperpoze 12 Skeet Özel yapım 71 namlu
  • Huğlu Çifte 12 Çukurbant 71 namlu 1-2 şok
  • Marocchı 12 Süper Poze 71 namlu 2-4 şok
  • Üzümlü Çifte 12 jetli yüksek bant 71 namlu 1-3 şok
İZMİR 1957   0Rh+     05344463032
Branş Kodu:2036

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 29 Aralık 2014, 22:14:04 »
Değerli dostlar, görüşleriniz için teşekkürler. Kendinizi benim yerime koyun. Domuz tüfeği aldınız, 5 fişek atmadan namlu ayrıldı. Tamire giiti geldi; kaynak yapıp gönderdiler size tekrar, aynı tüfekle domuzun karşısına çıkıp, tüfeğinize güvenle bakarmısınız ? Elektronik eşya kullanmaya benzermi bu ?

Gümüş Av - Mehmet Gümüş av bayisini aklamaya gerekyok ; Tüketiciyi Koruma Kanunu neden var ? iade gibi bir hakkımız varsa ve ürün kusurlu çıkmışsa neden fabrika ile biz karşı karşıya kalacağız; fabrikadan mı aldık malı. Bayi de kendisi aldığı yerden kusurlu malın iadesini yapabilir. Sattım ben müşterinin parasını aldım kenara çekildim varmı böyle ticaret. Sadece uğraşmak istemediği için bana iade edemezsin dedi uğraşmamak için. Biz enayiyiz ya biz cebelleşip duralım hakkımızı aramak için.

hadi bütün bunların üzerine yeni gelişme , tüfeği fabrikaya gönderdim tamir için, tamirden gelir gelmez, Gümüş Av - Mehmet GÜMÜŞ e teslim ettim tüfeği , ben bu tüfeğe artık güvenemem, hadi geride almıyorsun. 150.-tl zararla sat diye bayiye bıraktım. Aradan 1 ay geçti ses seda yok, Bayiye gittim rica ettim. İade almadın bari zararına dahi olsa artık tüfeği vitrine koyarsan satışını hızlandırırsın dedim. Tüfeği arkaya depoya atmış '' VİTRİNİMİ BOZAMAM DEYİNCE '' bende şalter attı.

Bir bayii,, tanımasamda bir avcı dostumu mağdur edecek , bedavaya verse tek bir ürün almam artık oradan.

Birbiriimizin hakkını korumayacakmıyız arkadaşlar.

Aynı şey başınıza gelse siz ne yaparsınız ?? Bayiye karşı ürünü iade hakkınız varken ve size bu hakkınızı kullandırmıyorsa ??

Boyner Mağazasına, Arçelik Bayii'ne, Carrefour'a gidin mal alın, kusurlu çıksın ( hatta kusurlu mal olmasa dahi ), iade talebinize karşılık iade alıyorlarmı almıyorlarmı ?

Sattığın malın arkasında durmak böyle birşey işte.
Murat ÇELİKBAŞ
1970 ANTALYA

Çevrimdışı Muzaffer KUZU

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 29 Aralık 2014, 22:30:00 »
Kardeşim Tüketici mah. başvur.Bilen konuşur bilmeyende.Fazla uazatma .Limitine göre ilçede kaymakamlıklardaki tük.hak. heyeti,İllerde valiliklerdeki tük.hak.heyeti. Kimsenin sana hak aramandan dolayı kızdığı falan yok.
  • Huğlu Süperpoze 12 Skeet Özel yapım 71 namlu
  • Huğlu Çifte 12 Çukurbant 71 namlu 1-2 şok
  • Marocchı 12 Süper Poze 71 namlu 2-4 şok
  • Üzümlü Çifte 12 jetli yüksek bant 71 namlu 1-3 şok
İZMİR 1957   0Rh+     05344463032
Branş Kodu:2036

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 30 Aralık 2014, 00:38:08 »
 Yeni çıkan kanuna göre ayıplı mal satışında 1 aylık olan iade süreci 6 aya uzatıldı. Biz ayıptır söylemesi yüksek fiyata foto makinası almıştık kullanma fırsatı olmadı alınca çalışıyomu çalışıyo dedik koyduk kenara sonra boş bir günde atladık arabaya izmir merkezden 122km uzaklıktaki birgi kasabasına resim çekmeye gidelim dedik. Okadar yolu gittik birgiye vardık tam makinayı birleştirdik baktık ekran git gel yapıyo arıza var. O sinirle okadar yolu bidaha geri geldik. Firmaya gittik tamam kanun öyle olabilir ama bizim firmamız almıyo yanlızca tamir yapılabilir tüketici haklarına gidicez dedik umursamadılar bile. Neyse tüketici haklarina gittik ana baba günü olmuş. Son zamanlarda kredikartı ücretlerini kredi dosya masraflarını falan geriye alma muhabbeti çıktı ya herkes dolmuş. Bize 6aydan evvel sıra gelmez dediler bende 6 ay bunu kafaya takıp o sinirle duramam dedim mecbur tamirettirdik makinanın anakartı değişti.
 Neyse lafın kısası firmalarda ülkemizdeki bu ağır işleyişin farkında olduklarından kendi kafalarına göre kanun yazıp uyguluyolar.
 Yanlız adamın vitrini bozamam demesi çok ayıp. Yahu satana kadar malı 40 takla atan sen değilmiydin şimdi kime bu havalar müşteri gazete kağıdı vermedi bu tüfeği alırken parasıyla aldı. O bozamam dediği vitrinide müşteriler için sonuçta.
« Son Düzenleme: 30 Aralık 2014, 00:40:31 Gönderen: Serkan GÜNGÖR »
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Yaşar KÖKÇEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 30 Aralık 2014, 07:59:05 »
Bence de tüfeği satmayın, hakem heyetine başvurun. Antalyadaki bayilerde aradığım müşteri memnuniyetini bulamadığım için tüm alışverişimi internetten aksu avdan yapıyorum, farklı şehirlerde olmamıza rağmen esnaflığından gayet memnunum.
1980-Antalya

Çevrimdışı Murat DENİZ

• *
« Yanıtla #15 : 30 Aralık 2014, 19:57:33 »
bayiler tüfeği geri alabilir bunu unutmayın iade faturası düzenlerler sizde bu faturayla ruhsatınızdan sildirirsiniz
Murat İLDENİZ
1980 İSTANBUL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 30 Aralık 2014, 22:55:13 »
Yaşar ve Murat kardeşlerim sağolun bilgilendirmeleriniz için. Yılbaşından sonra tüketici hakem heyetine başvuracağım. Bankacıyım malum yılsonu işler yoğun. Gelişmelerden sizleride bilgilendireceğim. Bakalım adaletsiz ülkemizde adalete güvenerek aradığımız hakka sahip çıkılıyormu ?
Murat ÇELİKBAŞ
1970 ANTALYA

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 31 Aralık 2014, 10:53:54 »
Yaşar ve Murat kardeşlerim sağolun bilgilendirmeleriniz için. Yılbaşından sonra tüketici hakem heyetine başvuracağım. Bankacıyım malum yılsonu işler yoğun. Gelişmelerden sizleride bilgilendireceğim. Bakalım adaletsiz ülkemizde adalete güvenerek aradığımız hakka sahip çıkılıyormu ?
Şuanda bankaların aldığı haksız ücretlerin geriye alınması adına kanun çıktığı için tüketici mahkemelerinde aşırı yoğunluk var 6 ay ile 12 ay arasında size sıra gelebilir diyolar. Tabi bizzat gidip kendinizde görüşün mutlaka.
 ayrıca başvurabilmeniz için tüfeğinizin tamir görmemesi gerekiyo ki yanlış hatırlamıyosam siz firmaya gönderip arızayı tamirettirmişsiniz zaten buda değişim yada iade seçeneğini ortadan kaldırıyo. Firma kullanıcı hatasıdır dediği zaman bilir kişi raporu istendiği zaman sizin tüfeğiniz zaten tamirli olduğundan hasar vede sebebi tesbitedilemez ve baştan değişim yerine tamirettirme seçeneğini kabulettiğiniz anlamınada geliyo yani kısaca kazanamazsınız.
 Bana kalırsa bukadar stresle uğraşıcağınıza internete koyup satın tüfeği zararda olsa buda benim için parayla satınalınan hayat derslerinden oldu dersiniz geçersiniz. Bunlar benim fikrim tabi yine karar sizin.
« Son Düzenleme: 31 Aralık 2014, 10:55:24 Gönderen: Serkan GÜNGÖR »
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Mahmut ÇETİN

• Müdavim Üyemiz
  • Böyle Bir Kara Sevda...
« Yanıtla #18 : 31 Aralık 2014, 11:02:59 »
Namlusu yırtılan, şişen ve ya patlayan tüfeği 4. Defa aynı arızayı yapmasını beklemek!
Boynuna ilmiği takip biri gelsede altındaki sandalye ye tekme atsa diye beklemek kadar saçma, traji komik bir durum.
Can güvenliğini etkileyecek mal satışlarıyla ilgili tüketici haklarında düzenleme yapılmalı bence. Hatta garantisi bitse bile bu tip mallar yine aynı firma tarafından periyodik kontrol ve bakıma alınma şartında olmalı. Ne güzel hayal kurdum :-)
1981 Burdur
EY RABBIM
IMAN ILE ÖZÜMÜZÜ, HAYAT ILE YÜZÜMÜZÜ 
EDEP ILE SÖZÜMÜZÜ, KUR'AN ILE ÖMRÜMÜZÜ HAYIRLI EYLE