Herkese selam. Arkadaşlar Ata CY model 98 Geniş bantlı yani kulaklı gez 66 namlu 16 yaşında ki tüfeğimin farklı şok ve fişek denemelerime karşın tavşan ve keklik avında yıkıcılığı yok basbayağı öldürmüyor geçenlerde ördeğe sıktım 2 kere resmen ördek kafasını çevirmiş bana bakıyor.Ancak tek kurşun atışları mükemmel. Yıldız spz me 71 namlu süperpozem ise Türkiye deki hiçbir yerli tüfek markasına değişmem (Akus hariç) vuruşu çok güzel. Ata da ki bu sorun neden kaynaklıdır? 2-Soğuk havada -20,-25 lerde kinetik mi daha iyi gazlı mı sebepleriyle.Eğer kinetik daha iyi çıkarsa aslen Antalyalıyım şu an ise Bayburt da çalışıyorum Antalya da Özkanlar silah var 2800-2900 gr arası geliyor 28 gr da bile desteksiz çalışıyor mekanizması kinetik sistemli.Bir de Burdur Çavdır da ÖREN Silah var o da kinetik sistem 12 cal. özel namlusu varmış (slug namlu değil) 80 metrede 2,5 mm demir saçı tek kurşun atışında delip geçiyor 70 metrede ise yanılmıyorsam 12 cal.34 gr. 6 no fişek rc ile yağ tenekesinde 22 saçma veriyor ve bu saçmaların yarısı delip geçiyor özel namlusunu namlu iç çapını söylemiyor silahın üreticisi bu da biz de sır diyor.saçma namlusunun ise namlu iç çapı 18,20; Özkanlar Silah ise 18,35 Ancak bu silahların fiyatı Ören silah 1200 tl, Özkanlar ise 1000-1150 tl civarı onun yerine daha bilindik marka olan stogoer m3500 mü alsam Hepinize teşekkür ederim