Gönderen Konu: BİTİRDİNİZ BİZİ BEE..DİĞER HAVA YOLU ŞİRKETLERİDE TÜFEK İÇİN EXTRA ÜCRET ALIYOR  (Okunma sayısı 6876 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hacihan Muhtar

• Ziyaretçi
Pegasus Hava Yolları ile uçuşlarınızda 15 kg bagaj hakkınız oldugu ve bagaj hakkınızı geçmediğiniz halde, Tabanca için hiçbir ücret talep etmezlerken, 3.0 - 3.5 kg lık vs.. Taşıma Ruhsatlı Av Tüfeğiniz için (yivli yivsiz veya havalı tüfek farketmez) ekstradan (bilet ücretinin haricinde) gidiş ve dönüşünüzde 45+45=90 TL ücret alıyorlar. (Tüfek başına)

BU KONUYU TÜM TÜRKİYE AVCILARI İLE PAYLAŞMAMIZIN VE KONU HAKKINDA BİRBİRİMİZİ UYARMAMIZ GEREKTİĞİNİN ALTINI ÖNEMLE ÇİZERİM.!

« Son Düzenleme: 10 Kasım 2015, 15:33:30 Gönderen: Hacihan MUHTAR »

The following users thanked this post: Gürkan ONAT

Hacihan Muhtar

• Ziyaretçi
DİĞER HAVA YOLU ŞİRKETLERİ İLE GÖRÜŞMEMDE, BİLET FİYATLARI ÇOK UCUZ DAHİ OLSA, BÖYLE BASİT BİR UYGULAMANIN KENDİLERİNDE OLMADIĞINI, YANINIZDA GÖTÜRECEĞİNİZ AV TÜFEĞİNİZ İÇİN HİÇBİR EK ÜCRET ALMADIKLARINI İFADE ETMİŞLERDİR.

« Son Düzenleme: 05 Ocak 2015, 20:34:22 Gönderen: Hacihan MUHTAR »

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
Bilet fiyatları ondan ucuz extra herşey fiyata ekleniyor.
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

Çevrimdışı Akif ARSLAN

• *
Ben uçakla giderken hava yolu şirketine bilgi bile vermiyorum. Direk hava alanındaki güvenlik birimi ile muattap oluyorum. Polise teslim edip polisten alıyorum. Hava yolu şirketinin bu konuda bir yaptırımı yok. Gerçi pegasusla da hiç uçmadım ama sen gidip polise teslim edince tüfeği, bunun bileti yok alamam mı diyecek? Bu tür konuları havayollarındaki polis departmanları iyi biliyor. Firma yerine bu tür tüfek taşıma konularında öncelikle onları arayın. Yoksa firmalar çok kafa karıştırıyor. Ben de ilk seferde tüfek getirceğimi söyleyince Türk Hava Yolları izin alınması gerekiyor. Tüfeğinizin bütün boyutlarını verin. İzin çıkmassa götüremessiniz falan filan dedi. Ben de  hava yollarındaki polisi aradım. Durumu anlattım. Bana güldü. Onlar mı bakıyormuş bu işe dedi. Getir kardeş sen onlara hiç birşey söyleme dedi. Adını da verdi. Aynen gittim. Tüfeği teslim ettim. İnişte teslim aldım. Firmanın haberi oldu mu olmadı mı nedir bilmiyorum. Ben rahat rahat gittim geldim.
Akif ARSLAN
1980 KARAMAN

Hacihan Muhtar

• Ziyaretçi
TÜM AVCI DOSTLARIN HAVA YOLU ŞİRKETİNİ DİKKATLİ VE ÖZENLE SEÇMELERİNİ, BİLETLERİNİ ALMADAN EVEL YANLARINDA GÖTÜRECEKLERİ AV TÜFEĞİ İÇİN EKSTADAN BİR ÜCRET ÖDEYİP ÖDEMEYECEKLERİNİN GARANTİSİNİ ALMALARINI ÖNERİRİM.
« Son Düzenleme: 05 Ocak 2015, 18:03:25 Gönderen: Hacihan MUHTAR »

Çevrimdışı Nurettin AYDIN

• Müdavim Üyemiz
Osmam kardesin ne demek
Ïstedigine ben biliyorum.
Yurt dlsl sehatlerde
Cay kahfe güzel yiyecekler
Verirlerdi ucak sirketleri
Bütün bunlari kaldirip
Ucak bilitlerine ucuzlatip
Müsteri toplama yoluna
Gitdiler.
30. Kiloluk bagayimiz vardir
20.kiloyu düsürdüler.
Neden ucagin agirligina hafifletip
Ucak AZ yakit yaksin diye.
20.kilodan fazla yük kilo Basi
10.euro ücret aliyorlar.
0\3 yas cocuklardan ucus
Parasi yoktu simdi yarim bilet
Cegrek bilet parasi aliniyor.
Bir taraftan ucus biletine ucuz
Aliyorum diyorsun AMA diyer taraftan
Bir sekilde etkileniyorsun olay bu.
« Son Düzenleme: 22 Aralık 2014, 20:08:05 Gönderen: Nurettin AYDIN »
Nurettin AYDIN
1966-Hollanda

Çevrimdışı Özhan KELEŞ

• Onursal Üyemiz
Ben uçakla giderken hava yolu şirketine bilgi bile vermiyorum. Direk hava alanındaki güvenlik birimi ile muattap oluyorum. Polise teslim edip polisten alıyorum. Hava yolu şirketinin bu konuda bir yaptırımı yok. Gerçi pegasusla da hiç uçmadım ama sen gidip polise teslim edince tüfeği, bunun bileti yok alamam mı diyecek? Bu tür konuları havayollarındaki polis departmanları iyi biliyor. Firma yerine bu tür tüfek taşıma konularında öncelikle onları arayın. Yoksa firmalar çok kafa karıştırıyor. Ben de ilk seferde tüfek getirceğimi söyleyince Türk Hava Yolları izin alınması gerekiyor. Tüfeğinizin bütün boyutlarını verin. İzin çıkmassa götüremessiniz falan filan dedi. Ben de  hava yollarındaki polisi aradım. Durumu anlattım. Bana güldü. Onlar mı bakıyormuş bu işe dedi. Getir kardeş sen onlara hiç birşey söyleme dedi. Adını da verdi. Aynen gittim. Tüfeği teslim ettim. İnişte teslim aldım. Firmanın haberi oldu mu olmadı mı nedir bilmiyorum. Ben rahat rahat gittim geldim.

Polise tüfeği ve ruhsatı teslim ettikten sonra check-in e gidip bileti onaylatıyorsunuz ve check-in yapan görevli kişiye silahınızın silah masasında olduğunu beyan etmeniz gerekiyor,silah beyanı yaptığınızda size silahınız için uçuş istikametinizi belirten bir bagaj kağıdı veriyor siz bu kağıt ile silah masasına tekrar dönüyorsuz gerekli belgeleri imzaladıktan sonra silah ruhsatınızı polisten alıp uçağa gidiyorsunuz.Bu tüm firma uçuşları için geçerlidir.
Ücret konusunda gerek Onur AİR gerekse THY ile hiç sorun yaşamadım.

Pegasus ile ilgili herhangi bir bilgim olmadı

Hacihan MUHTAR bey uyarınız için teşekkürler.
« Son Düzenleme: 23 Aralık 2014, 09:07:09 Gönderen: Özhan KELEŞ »
Özhan KELEŞ
28/05/1962-İstanbul

The following users thanked this post: Abdullah ŞAHİN 07

Çevrimdışı Fehmi TAŞKIN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
3 arkadaş Pegasus ile İstanbuldan Bodruma tüfeklerimizle gittik . Tek kuruş ödemedik. Dönüşümüzde Bodrumda üçümüzden de para aldılar :) Daha sonra tek başına yaptığım birçok yolculuk oldu ve yine tek kuruş ödemedim. Dalış veya kayak gibi spor malzemelerinden para alıyorlar bunu biliyorum ama tüfek için sadece 1 kere para ödedim.
  • MAUSER M03 300 Win. Mag.
  • Beretta A400 Xtreme Plus 76
  • Akus Custom Deluxe 71-76
  • Glock 19 Gen 5
  • Sig Sauer P 229 ALSO 9mm
  • Smith Wesson 686 4'' 357 Mag.
1977-İZMİR

Çevrimdışı Akif ARSLAN

• *

Polise tüfeği ve ruhsatı teslim ettikten sonra check-in e gidip bileti onaylatıyorsunuz ve check-in yapan görevli kişiye silahınızın silah masasında olduğunu beyan etmeniz gerekiyor,silah beyanı yaptığınızda size silahınız için uçuş istikametinizi belirten bir bagaj kağıdı veriyor siz bu kağıt ile silah masasına tekrar dönüyorsuz gerekli belgeleri imzaladıktan sonra silah ruhsatınızı polisten alıp uçağa gidiyorsunuz.Bu tüm firma uçuşları için geçerlidir.
Ücret konusunda gerek Onur AİR gerekse THY ile hiç sorun yaşamadım.

Pegasus ile ilgili herhangi bir bilgim olmadı

Hacihan MUHTAR bey uyarınız için teşekkürler.

Check in kısmından bahsetmiyorum. Uçak bileti alırken para ödeme kısmından bahsediyorum ya da daha öncesinden. O kadarını ben de biliyorum. Yapmadığım bir şeyi anlatmadım. Arkadaşın sorunu ödeme yaptığı kısım. Check in kısmı değil. Check in'de extradan para almıyorlar tüfek var diye. Ya da bilet alma aşamasında tüfek de var deyince istedikleri şartları check in aşamasında hiç bir şekilde sormuyorlar.
Akif ARSLAN
1980 KARAMAN

Çevrimdışı Fehmi TAŞKIN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Akif Bey bizden check in kısmında para talep ettiler. Üstelik daha önce böyle bir uygulamaya maruz kalmadığımızı söylememize ve merkezlerine şikayet etmemize rağmen üçümüzden de parayı tahsil ettiler. Merkezde görüştüğümüz kişi bunun normal bir uygulama olduğunu söyledi.Nasıl ki bavulda fazladan ağırlık varsa ve limiti aşan miktarın karşılığı olan ücreti talep ediyorsa aynı noktada av tüfeği için de ücreti talep ediyor. Bugüne kadar yaklaşık 200 kere filan av tüfeğimle (yivli-yivsiz) uçmuşumdur fakat sadece 1 kere başıma bu iş geldi. Bu olay olalı 2 sene oldu. yine birçok kere tüfeğimle uçtum fakat o günden sonra bir daha para talep eden olmadı.
  • MAUSER M03 300 Win. Mag.
  • Beretta A400 Xtreme Plus 76
  • Akus Custom Deluxe 71-76
  • Glock 19 Gen 5
  • Sig Sauer P 229 ALSO 9mm
  • Smith Wesson 686 4'' 357 Mag.
1977-İZMİR

Hacihan Muhtar

• Ziyaretçi
Sn.Özhan Keleş bey, yazdıklarımı okuyan yüzlerce kişi içersinde konunun biz avcılar için olan öneminin farkında olup, bilinçli bir şekilde ayrıca açıklama yaptığınız için bende size tesekkür ederim.
« Son Düzenleme: 05 Ocak 2015, 17:39:07 Gönderen: Hacihan MUHTAR »

Hacihan Muhtar

• Ziyaretçi
BU KONUYU TÜM TÜRKİYE AVCILARI İLE PAYLAŞMAMIZIN VE KONU HAKKINDA BİRBİRİMİZİ UYARMAMIZ GEREKTİĞİNİN ALTINI ÖNEMLE ÇİZERİM.!
« Son Düzenleme: 05 Ocak 2015, 18:11:47 Gönderen: Hacihan MUHTAR »

Hacihan Muhtar

• Ziyaretçi
PEGASUS FİRMASININ AV TÜFEKLERİ İÇİN EK ÜCRET ALDIĞINI DUYAN DİĞER ŞİRKETLERDE, 01.01.2015 TARİHİNDEN SONRA BÖYLE BİR UYGULAMA OLURMU BİLİNMEZ. UMARIM OLMAZ.
« Son Düzenleme: 05 Ocak 2015, 20:33:02 Gönderen: Hacihan MUHTAR »

Hacihan Muhtar

• Ziyaretçi
« Son Düzenleme: 05 Ocak 2015, 18:12:26 Gönderen: Hacihan MUHTAR »

Hacihan Muhtar

• Ziyaretçi
DİĞER HAVA YOLU ŞİRKETLERİDE AV TÜFEĞİ İÇİN EK ÜCRET ÖDENMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ HATTA BORA JET 50 TL. ÜCRETİ UÇAGA BİNERKEN BENDEN TAHSİL ETTİ VE ALDI. GÖZDEN KAÇIRMIŞLAR. BENDE PARAM YOK NEOLACAK DEDİM?  50 TL ÖDEME YAPMAZSANIZ TÜFEĞİNİZ BURDA KALIR DEDİLER. TEK GİDİŞ 50 TL.! GİDİŞ DÖNÜŞ 100 TL. VAY BEE...
ANADOLU JET DE ÜCRETE RASTLAMADIM. YAKINDA BUDA ALMAYA BAŞLAR, HEPİMİZE GEÇMİŞ OLSUN!
« Son Düzenleme: 10 Kasım 2015, 14:30:33 Gönderen: Hacihan MUHTAR »

Hacihan Muhtar

• Ziyaretçi
BALIK BAŞTAN KOKAR...! BİTİRDİNİZ BİZİ BEE...!
« Yanıtla #15 : 10 Kasım 2015, 14:54:00 »
UÇAK BİLETİNİ 1,500 TL DEN VEYA 150 TL DEN GİDİŞ DÖNÜŞ HERNEYSE ALDIĞINIZDA, BİLETİN TARİHİ VE FİYATI HİÇ FARKETMEZ... 15 YADA 20KG BAGAJ HAKKINIZ OLDUGU HALDE, HER TÜRLÜ SİZDEN AV TÜFEĞİNİZ İÇİN EXTRA PARA ALIYORLAR.! BAĞAJINIZ ELİNİZDE HİÇ OLMASIN YALNIZ TÜFEĞİNİZ OLSADA BU DEĞİŞMEZ AYNI. SADECE KAMU PERSONELİNDEN ÜCRET ALMIYORLAR.

Y.AV TÜF.TAŞIMA İÇİN 3,538.50 TL ÖDEDİKTEN SONRA, HER UÇUŞUMUZDA HAVA YOLU ŞİRKETLERİNE TÜFEK İÇİN 100 LİRA VERMİŞİZ ÇOKMU.!
BALIK BAŞTAN KOKAR..! BİTİRDİNİZ BİZİ BEE..!
« Son Düzenleme: 10 Kasım 2015, 15:30:20 Gönderen: Hacihan MUHTAR »

Hacihan Muhtar

• Ziyaretçi
KİMSEDEN SES YOK..!
« Yanıtla #16 : 10 Kasım 2015, 15:36:13 »
Kimseden ses çıkmadığına göre avcı arkadaşlar bu uygulamadan memnun herhalde.!