Yıldız kıvırdığınız kurşunun biri büyükce delik aralıktan görünüyor gibiydi. Onun basıncı daha fazla olacaktır. Tabi hızı da... Barut miktarına göre böyle de olabilir belki ama düz olsa daha iyi. Son aşama ayarının iyi olmamasından sanıyorum.
Yıldız kıvrılmış boş kovanlar daha güzel kıvrılacaktır. Sıfır kovanların kenar katlarını bu makine yapamaz. Daha doğrusu MEC bile yapamaz ya, bu da dahil.
Düz kıvırmalar bence iyi. İçe katlı yerler buruşuk görünüyor. O, kovanın etli olmasından sanıyorum. En azından üst tarafı ince kovanlarda bu olmayacaktır. Diğer konuya da yazmıştım aynılarını.
Yerinizde olsam barut için bir ölçek ayarlardım. Daha kolay, hızlı olur. Şırıngaya benzeyen pirinç ölçek kullanıyorum. Kile deniyor galiba. Başka isimleri de var. Pirinç statik elektriklenmediği ve çapı oldukça dar olduğu için işe uygun. Ne ki, ölçeğe hep aynı miktarda doldurmak da alışkanlık, standart istiyor. Ölçeğe doldurma usulü değişmez olmalı (barut için). Yoksa her ölçü biraz farklı tartı veriyor; deneyin görün. Usulün nasıl olduğuysa önemsiz. Birkaç ölçek tartarak doğrulayabilirsiniz. 0,02-0,03 g uç farklar makul bence.