Gönderen Konu: YAF JK6 33 GR KEÇE TAPA BARUT TİPİ VE YALAN DOLANLARI....  (Okunma sayısı 7247 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mehmet ÇELİK 35

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Bugün aldığım yaf marka 33 gr keçe tapa fişeğe baktık yav arkadaş bu jk6 hangi renkte ??? adamlar bi kırmızı kovan yapmış allahtan içi gözükmüyo ;D diğer şeffaf olan kovanlara bakıyorum ve kırmızı bi fişek diğer pakette ise yeşil barut  :D Nasılda kandırıyolar ama ;D
1995 bergama izmir

Çevrimdışı Samet BİRİCİK

• Avlak Yönetici
Ynt: YAF JK6 33 GR KEÇE TAPA BARUT TİPİ VE YALAN DOLANLARI....
« Yanıtla #1 : 18 Aralık 2014, 23:58:23 »
mirage kullanmanızı tavsiye ederim
  • Kırklareli
  • İstanbul
  • https://www.facebook.com/motorlumuhre/
1986-istanbul

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 19 Aralık 2014, 00:54:01 »
yavaşçalarda aynı özkursan gibi bütün av bayilerini sarmış durumda atış yarışmalrında ilk sponsor yaf neden anlamam bir atış şenliğinde bir zuberi bir mecayı sponsor olarak göremedik
1985
BURSA

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 19 Aralık 2014, 10:25:39 »
Yerli fisek biraz bolgesel kaliyor jet adanaya zuber ic anadoluya yaf meca ege marmaraya hakim
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 19 Aralık 2014, 10:29:13 »
Yerli fisek biraz bolgesel kaliyor jet adanaya zuber ic anadoluya yaf meca ege marmaraya hakim

neticede, ortadaki pasta dilim dilim yediriliyor.
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı M.Kemal ATEŞSAL

• *
« Yanıtla #5 : 19 Aralık 2014, 10:40:07 »
Mehmet Kardeşim neyi şikayet ettiğin anlaşılmıyor, biraz daha açık yazarsan iyi olur.
  • Beretta urika 2 71 namlu
  • Franci Oto 67 namlu
M.K. ATEŞSAL   1951 ANKARA
0 RH (+)

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 19 Aralık 2014, 14:38:01 »
Mustafa abi söyle diyim ortada bi jk6 barutundan bahsediliyo ancak barutlar 3 farklı renkte kandırılıyormuyuz  :o polat abi sen de bilirsin bu yaf ı :)
1995 bergama izmir

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 19 Aralık 2014, 14:42:08 »
Ve abi bu fişeğin kırmızı siyah mavi ve şeffaf olanı var :D şeffaf pakette kilerde barut renkleri 2 renk bi kırmızı bi mavi diğerlerine bakmadım bile ve denicem hafta sonu hangisi daha iyi bakçam mavi mi kırmızı mı  :)
1995 bergama izmir

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 19 Aralık 2014, 16:42:26 »
Mirage jk6 tek geçerim kesinlikle harika bir fişek,2 yıldır ördek avında vazgeçilmezlerim arasına girdi :)

KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

Çevrimdışı M.Kemal ATEŞSAL

• *
« Yanıtla #9 : 19 Aralık 2014, 16:51:02 »
Mehmet Çelik Kardeşim açıklaman için teşekkürler. Deneme sonuçlarını da yazarsan iyi olur. Kolay gelsin.
  • Beretta urika 2 71 namlu
  • Franci Oto 67 namlu
M.K. ATEŞSAL   1951 ANKARA
0 RH (+)

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 19 Aralık 2014, 18:42:28 »
firmanın üretim müdürü tevfik beyi tanırım bu konuyu ona iletebiliriz...ben çok önce baktığımda farklı bir barut olduğunu düşünmüştüm ancak uzun zamandır bakmadım....barutun resmini atarsanız fikir sahibi olabiliriz...jk6 bir nevi harman karışım formülün ismi diğer barutların olduğu gibi...bu barut bile renk olarak benim bildiğim 2 renk var..belki firmanın isteği üzere farklı renkte üretilmi yapılmış olabilir...uzaktan fikir sahibi olmak zor paylaşın bakalım derim..
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 19 Aralık 2014, 19:01:18 »
avda bi kaç kutu  kullandım bu fişekten . keçe tapadanmıdır nedir ,ne tüfeğim , nede ben , hiç bişey anlayamadık .  keçe tapa gaz kaçağı yaptı sanırım . tüfeğim huğlu 104 a . ne ses , ne görüntü var , onun gibi bişey işte .
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

Çevrimdışı İsa TOKATLI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 19 Aralık 2014, 19:51:50 »
avda bi kaç kutu  kullandım bu fişekten . keçe tapadanmıdır nedir ,ne tüfeğim , nede ben , hiç bişey anlayamadık .  keçe tapa gaz kaçağı yaptı sanırım . tüfeğim huğlu 104 a . ne ses , ne görüntü var , onun gibi bişey işte .
İsa TOKATLI
1981 ÇAL/DENİZLİ İKAMET AFYONKARAHİSAR

The following users thanked this post: Nazım ÇETİN

Çevrimdışı Adem KARACAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 04 Ocak 2015, 09:51:31 »
Selamaleyküm arkadaşlar ben yafın 36 gr 4 numara pover tapasını kullarım piyasadaki b&p f2 ayarında hemde ucuz 18 tl yeşile atarım ilaç mübarek ama tufeğin içi dışı berbat oluyor. Ama hatırı sayılır bir hızı ve öldürücülüğü var
  • Huğlu 104 A 76 namlu 1/3
Adem KARACAN
1982 Cihanbeyli   LİMİT VİCDANDIR.  AVCI VİCDANSIZ OLAMAZ.

Emrah CANDAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : 04 Ocak 2015, 12:49:27 »
Selamaleyküm arkadaşlar ben yafın 36 gr 4 numara pover tapasını kullarım piyasadaki b&p f2 ayarında hemde ucuz 18 tl yeşile atarım ilaç mübarek ama tufeğin içi dışı berbat oluyor. Ama hatırı sayılır bir hızı ve öldürücülüğü var
Konuya istinaden, yafın jk6 yazan ne bior tapası ne keçe tapası bir halta yaramaz. eski üretim partilerden bikaç güzel fişek vardı bior tapa jk6 ama gerisi hep yalan, kullanılan aquila kırmızı barut, kutuda jk6 yazıyor alakası yok. Şuanki ürettiği 10 luk paketlerdeki premium serisi nasıl onu bilmiyorum alıp kullanmadım.
yafın power tapa 36 gr fişekleri ise dediğiniz gibi hız açısından gayet iyi. ama onlarında saçmaları düzgün değil. yassı şekilde duruyor, irli ufaklı dengesiz olanları var. ben 36 gr 5 nosunu kullandım, hiç randıman alamadım. sizin bahsettiğiniz yaf 36 gr, bana göre bp f2 nin yanından bile geçemez. çünkü hem barut tipi ve ölçüsü yönünden saçmayı uzak süren bir fişek hem de saçmaları sıfır hata ile kusursuz ve pürüssüz üretim. öyle olduğu için zaten hem uzak mesafeye gidiyor hem de penetresi daha iyi oluyor..  bp 34 gr fişekleri bazı avcılar beğenmez ama ben hem ördek hem tahtalı avlarımda kullanıyorum, o fişekten aldığım keyfi başka fişekten alamıyorum. tüfeğin sevmesi de önemli bir etken tabiki...

Çevrimdışı Merdan KAÇAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 01 Mart 2015, 20:13:10 »
Üç hafta önce YAF'ın 36 gram fişeğini aldım bayiden. Normalde Cheddite'in aquile barutunu kullanıyorlar. Saçma gramajına göre bu barut cinsi değişiyor. Hafif gramajlarda gül kurusu renginden başlayıp gramaj arttıkça gittikçe koyulaşan pembeye dönüyor.
Fişekle atış yaptığımızda diğer 36 gramlara göre daha az teptiğini, namluda artık bıraktığını ancak grupmanının yoğun olduğunu gördük. Anında bıçakla girişip ameliyatını yaptık. Koyu pembe-kımızı tonda barut yerine eski MKE tip 1'e birebir benzeyen mat haki renkte barutu olduğunu gördük. Evde tarttık 1,50 geldi. Daha fazla yazmaya gerek yok diye düşünüyorum.
Merdan KAÇAR
1970-Ankara