Gönderen Konu: sarsılmaz mı - cesa mı (yardım)  (Okunma sayısı 4643 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Selami GERÇEK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
sarsılmaz mı - cesa mı (yardım)
« : 17 Aralık 2014, 17:56:53 »
Sarsılmaz franchi almak istiyorum domuz ve tavşan gibi avlar için. Cesa çift sistemli otomatiğide inceliyorum. Hangisini almalıyım. Yada ne almalıyım. Tecrübeli abi ve arkadaşlarımdan yardım bekliyorum. Teşekkürler :)
1990 MANİSA

Çevrimdışı Kenan ÖZKAN

• Müdavim Üyemiz
Ynt: sarsılmaz mı - cesa mı (yardım)
« Yanıtla #1 : 17 Aralık 2014, 18:06:06 »
çesa çift sistem derken gazlı döner başlık olayınımı kast ettin selami ?
_____SiVeR öLüMüNe SeVeR____ KeNaN ÖzKaN 1989 B Rh+ istanbul  SİVASLI YİĞİDO

Çevrimdışı Selami GERÇEK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 17 Aralık 2014, 18:12:31 »
Hem kinetik hem gazlı sistem
1990 MANİSA

Çevrimdışı Kenan ÖZKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 17 Aralık 2014, 19:01:53 »
Selami o tüfeğe çift sistem ve kinetik demek çok yanlış olur.

Çift sistem dediğimiz zaman hem otomatik hem pompalı özeliğini 1 tüfekte bulundurması ve çift sistem ister otomatik ister pompalı kullanma olayı bulundurur  ve isteğe bağlı çift sistemin biri kulanılır bu çift sistemdir.

bir diğerine gelecek olursak çift sistem kinetik gazlı olmaz kinetik geri tepme ile çalışır piston yoktur dediğin tüfekte gaz delikleri gaz pistonu vardır kinetikte bu olay yoktur senin demiş olduğun silah gazlı döner başlıklı bir tüfektir dışarıdan bakıldığında kinetiklere benzesede çok farklıdır çalışmaları

gelelim soruna ben eski sarsılmazları önerim köşeli kasa yeniler pek hoşuma gitmiyor eniştemde 98 modeli var güzel silah ama yenilerini pek beğenmiyorum onun ben 2.el temiz düşünürüm ama senin yerinde olsam armsan 612 leri düşünürüm cesa inceledim kısa namluydu 48 namlu 76 yatak 6+1 di ama beğenemedim o yüzden diyeceğim şuki alırsan beli başlı markaları al armsan ata akkar hatsan bunlar iyi markalar ucuz mu istitorsun pahalımı bilmiyorum nekadar bütçen onuda yazarsan seviniriz saygılar

Çevrimdışı Selami GERÇEK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 17 Aralık 2014, 19:10:57 »
Bahsettiğim cesa o değildi. 71 namlu olanından bahsetmiştim. Sarsılmaz,concorde serisini mi önerirsiniz. Fiyat olarak 1600 civarı son vereceğim fiyatlar. İlginizden ötürü çok teşekkür ederim.
1990 MANİSA

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 17 Aralık 2014, 19:27:10 »
kenan bey dedğiniz cesa oto tüfeği yakından inceledim yanlış bilgi vermeyelim o arkadaşa o tüfek yarı gaz yarı kinetik sistemli güzel etkili bir silah bir artısı daha üzümlü tüfeği olmaması
1985
BURSA

Çevrimdışı Kenan ÖZKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 17 Aralık 2014, 21:08:22 »
namlu boyu fişek kapasitesi kundak ağaç sentetik değişir işçilik aynıdır dediğin tüfeğe ister 48 ister 71 namlu cobo çift namluda yaparsın sistem aynı o tüfeklerde ama sana tavsiyem akkar hatsan armsan ata kaliteli tüfek bunlar eski sarsılmazları kulanan abilerimizde var http://ilan.yabantv.com/ilan/19249-satilik-sarsilmaz-concorde-l.aspx böle al ördek avı yapacaksan 71 namlu al her avı yaparsın domuz avında 6 no mobilşok tak baya iyi sonuç alırsın

Caner abi o tüfek gazlı döner başlık kinetik değil kinetik olayı farklı. Sistem olarakta çalışma prensibi farklı kinetik tüfekte gaz deliği piston olmaz saygılar

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 17 Aralık 2014, 22:42:22 »
burada şöyle bir durum var o tüfek için yarı gaz olayı yarı gazlıda olsa namluda bir tane delik olmak zorunda gaz deliği olmasa o tüfek zaten yarı gazlı sistem olamazdı tabi o arkaşın bütçesi el veriyorsa sarsılmazı alsın tavsiye ederiz
1985
BURSA

Çevrimdışı Mustafa KAYA 35

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 19 Aralık 2014, 02:19:39 »
Sarsılmaz franchi almak istiyorum domuz ve tavşan gibi avlar için. Cesa çift sistemli otomatiğide inceliyorum. Hangisini almalıyım. Yada ne almalıyım. Tecrübeli abi ve arkadaşlarımdan yardım bekliyorum. Teşekkürler :)

Selami bey selamlar.
Öncelikle şunu belirteyim; Bahsettiğiniz tüfeklerden hiç kullanma,inceleme imkanım olmadı.
Firma adına,servis adına konuşmak gerekirse Sarsılmaz ın tüfeklerinden memnun olanlar kadar,şikayetçi olanlarda mevcut.Sizin alacağınız tüfek şansınıza iyi çıkabilir.Ama ya kötü çıkarsa?..Bunların örneklerini forumdada görüyoruz,okuyoruz..Artı olarak parça fiyatları gerçekten çok pahalı..Forumdan birisi mobil şokun bir tanesini kaybettiği için fabrikadan tekrar almak istemiş ve fabrika 1 tane mobil şoka yanılmıyorsam 60-70 TL civarında bir fiyat istemiş..
Cesa ya gelecek olursak.Fabrikası Düzce de..Şahsen kaliteli işler yaptığına inanıyorum.Hatta bir ara pozesini almak istemiştim.Ama nasip değilmiş Huğlu aldım.Kendinizi iki firmada sınırlandırdıysanız CESA almanızı tavsiye ederim.
Ama 1600 tl güzel bir bütçe.Bu bütçeyle daha çok rağbet gören,Armsan,Hatsan,Ata firmalarınada göz atmanızı tavsiye ederim.
                        Sağlıcakla..
Mustafa KAYA / İzmir
Edeple gelen lutüfla gider..
Gülü seven dikenine katlanır derler,
Kaktüsü sevenin vay haline..

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 19 Aralık 2014, 19:25:47 »
            Değerli dostlar  hem cesa 71 namlu, hem de 61 namlu ilave şoklu  sarsılmaz saw 700  otomatik tüfeğim var.İkisini de bu yıl aldım.İkisini de kullanıyorum.Cesa 71 namlu içten şoklu, gazlı ve dönerbaşlıklı mekanizmaya sahip, sarsılmaz ise düz gazlı, 61 namlu dıştan ilave şoklu.Şu anda her iki tüfekten de memnunum.Ancak sarsılmaz 61 namlusu ile 2,805 kg gelirken, cesa ise 71 namlusu ile 3,3 kg geliyor.Sarsılmazı genellikle bıldırcın ve çullukta , cesayı ise tahtalı,tavşan vs. avlarda kullanıyorum.Sarsılmazı 1500 liraya, cesayı ise 800 liraya aldım.İkisi de güzel ama bütçesi kısıtlı olanlara  CESA yı şiddetle tavsiye ederim.Sarsılmaz biraz fişek seçiyor, lakin cesa pek fişek seçmiyor ve uzak atışlarda daha etkili.Ağırlığı sorun etmeyenlere kesinlikle CESAyı tavsiye ederim,ayrıca çok sağlam.Şu an meca fişekleri ile gayet güzel sonuçlar alıyorum.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 19 Aralık 2014, 19:32:13 »
             Bu arada yazmayı unutmuşum  cesa gazlı bir tüfektir, sadece mekanizma döner başlıklı olarak yapılmıştır.Tüfekte hem gaz pistonu, hem de namluda iki adet gaz deliği vardır.Bu açıklamayı ilgilenen arkadaşlar için yapıyorum.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ

Çevrimdışı Selami GERÇEK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 19 Aralık 2014, 21:16:05 »
 teşekkürler Mehmet bey.
cesa nın yıkıcılığı nasıl sizce.
1990 MANİSA

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 19 Aralık 2014, 21:28:41 »
                      Açıkçası çok beğendim  yıkıcılığını Selami.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ