Gönderen Konu: en iyi en sağlam yerli otomatik tüfek hangisidir ?  (Okunma sayısı 17096 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mesut ERDEM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: en iyi en sağlam yerli otomatik tüfek hangisidir ?
« Yanıtla #25 : 16 Aralık 2014, 18:18:35 »
Arkadaşlar ördek avıyla otomatik tüfek gereksinimini nasıl izah ediyorsunuz?

Yani domuz avını anlarım da ,ördek avında otomatik tüfek tercihi neden?

Bu arada ben de oto tüfek kullanıcısıyım.Ancak senelerce pozeyle bereketli ördek avları yaptım.
ördek sürüsüne pozeyle iki tane atıp gerisine eyvallah demek zorundasın . diyelim iki atışında da maksimum  verimle iki ördek paket ettin.
3. fişeğin daha olsaydı 3 ördek paketleyecektin.
bu durum en iyi ihtimal.
bir de ördek avında diğer avlara nazaran daha uzak atıyorsun ıskalama olabilir 3 el arka arkaya atış bence avantajlı. yaralasan bile 3 atışta en azından birini paket etmen kuvvetle muhtemel.
1982 ELAZIĞ

Çevrimdışı İsmail SUBAKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #26 : 16 Aralık 2014, 18:41:50 »
Arkadaşlar ördek avıyla otomatik tüfek gereksinimini nasıl izah ediyorsunuz?

Yani domuz avını anlarım da ,ördek avında otomatik tüfek tercihi neden?

Bu arada ben de oto tüfek kullanıcısıyım.Ancak senelerce pozeyle bereketli ördek avları yaptım.

otomatik tüfeğin kullanması sanki bir başka. fişekleri hazneye sürmek Sonra o mekanizmayı bırakmak Çıkan ses ne bileyim bir başka zevkli oluyor Benim süperpozem olduğu halde hep iki otomatik götürürüm uzak avlaklara. Yani kısacası kullanım pratikliği var. Göl avlarında mesela kuş savruldumu akın akın geliyor böyle durumda otomatik Çok aranıyor
Vursan 92A
Stoeger M3000 Max5
Fabarm xlr 5 Bulrush
D-Doxcarms 10ncı yıl
Setter Diapolis Den Diego

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #27 : 16 Aralık 2014, 20:07:27 »
20 sene önce huğludan tüfek almak için ineğini satanı tanıyorum ben  :)  Şimdi ülkemizde tüfekte çok fişekte çok bolluk devrindeyiz. Oyüzden çok düşünmektense bir s.poze birde otomatik alıp defteri kapatmak engüzeli  ;)
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Sabahattin KARAHAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #28 : 16 Aralık 2014, 20:29:08 »
20 sene önce huğludan tüfek almak için ineğini satanı tanıyorum ben  :)  Şimdi ülkemizde tüfekte çok fişekte çok bolluk devrindeyiz. Oyüzden çok düşünmektense bir s.poze birde otomatik alıp defteri kapatmak engüzeli  ;)
+1
  • YILDIZ A71 YEDEK NAMLULU
  • YILDIZ SPZ ME 66
Sabahattin KARAHAN 1974 VAN
İnsanları tanışırken değil,tartışırken tanırsınız.
Çünkü, öfke saklanan kişiliği ortaya çıkarır.

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #29 : 16 Aralık 2014, 21:18:51 »

evet doğrusu bu zaten benimde aynı şekilde ama insan illahi otomatikle gidiyor nedensen benim çevremde de böyle bende aynıyım. kolayımıza geliyor demekki.
Vursan 92A
Stoeger M3000 Max5
Fabarm xlr 5 Bulrush
D-Doxcarms 10ncı yıl

Çevrimdışı Atila KAĞNICI

• *
« Yanıtla #30 : 16 Aralık 2014, 22:10:37 »
büyük huğlu, özkanlar, kral
Atila KAĞNICI
1981AFYONKARAHİSAR

Çevrimdışı Kenan ÖZKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #31 : 16 Aralık 2014, 22:17:25 »
otomatik konusunda yerli markalardan parça ve servis olarak akkar iyi hatsan da aynı şekilde estetik dersek armsan özelikle 612 620 28 cal bu serileri güzel ve sağlam servis olayı konusunda pek bilgim yok yanlız bir arkadaşta vardı pompalısını almıştı kaç sefer yoladım hala yapamadılar demişlerdi 3.fişektemi ne sorun yaşıyordu sonunda bir bayiye verdi büyük huğlu kara şahin almıştı Atada güzel silahlar yaptı eski cy modeleri çok tutulmuştu kinetikte okadar italı değil venza ve son cıkan cy modelide çok güzel çok iddialı ve avrupa gibi duruyor huğluda son zamanlarda şikayet çok duyuyoruz eski 601 g ler iyi tüfeklerdi kulanan biri olarak söyleyeyim boya işçilik güzeldi lşşmdikiler hiç iyi değil 901 g modellerinin dipçiğini beğenmesemde nitrodan daha güzel yüze geliyordu fuarda çok incedim yanlız şu bir gerçek kinetik tüfeği çaşıştırmak tam anlamı ile çalıştırma olayı çok zordur bu işi en iyi italyan beretta kollu olan benelli yapıyor gerisi hikaye ama parça sıkıntısı bekleme olaylarını düşünürsek yerli gazlı tüfekler daha cazip gerek fiyat gerek parça olarak

ben sivaslıyım eskiden bizim oralarda tekkırma bile zor bulunurdu her evde silah yoktu çifte köyün ileri gelenlerinde tek kırma bulunurdu hayvancılıkla uğraşan tüccar lık yapanlarda vardı fişek de tüfek de değerliydi boşa sıkılmazdı anca kurt,  büyük yılan, ayı domuz, tilki, çakal,karga gibi zararlı olan hayvanlara sıkılırdı topraklar işlenirdi ekilip biçilirdi herkeste tüfek olmazdı çifte öle kolay bulunmazdı almak için beklenirdi oda el işçiliği yılda kaçtane gelir bayiye kaçtane satar çok az gelirdi bayiye bunuda bana eski bir bayi demişti oda zar zor gelirdi çifte poze yok gibi bişeydi çifteler çok değerliydi silah işide hevesti adamlar gurbetcilerden istiyormuş isbanyol bir çifte birinde olduğunu duymuştum eskiden çavuşmuş askerde onda isbanyadan geldiğini duyduğum bir çifte var domuz avcısıydı adam çok iyi para vererek almıştı çifteyi ama hiç ıskaladığı görülmemiştir keskin nişancı domuz peşinde çok dağ dolaşmış çok domuz vurmuştır o bile çifteyi uzak bir köylüden sipariş ederek uzun bir yıl sonra almış 2 tane getirmiş adam birini kendine birini o eski çavuşa verdi ve ozaman çok iyi para verdiğini duydum yani hesabını siz yapın

otomatik olayına gelirsek otomatik ilk çıktı poze çifteleri avrupa yerli adamlar satarakken hiç bakmamış otomatik çok ravaştaydı milet otomatik almıştı bazıları çok şanslıydı bazıları hiç okadar şanslı değildi mesela benim anemin dayısında eski üzümlüde bir firmalarından birinin tüfeğini almıştı iyi paraya gerçi otomatikde öle çok bulunmuyordu kimisi ikinciel alıyordu anemin dayısıda öle birtane aldı ve domuz beklerken silah elkundağı namlu darmaduman olmuş elinde patladı tamir etirdi ve başka yerinden sorun çıkardı orasını yapıyor ordan değil başka yerden sorun çıkarıyor silahı ilk aldığında çok menmunum diyordu ama sonrasında domuz beklerken silahla atış yapmış silah darma duman oldu dedi eski bazı silahlar daha iyi diyordu çifteleri tek kırmaları boşa verdik diyor zamanında çok iyi para verdim aldım dedi şimdi satsam 300 miliyon bile etmiyor diyordu bazen büyük markalardan şaşmıyacaksınız bazen ucuz tüfeklerde iyi iş çıkarıyor her pahalı mal çok kaliteli her ucuz mal kalitesizdir diye birşey yok saygılar
_____SiVeR öLüMüNe SeVeR____ KeNaN ÖzKaN 1989 B Rh+ istanbul  SİVASLI YİĞİDO

Çevrimdışı Kenan ÖZKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #32 : 16 Aralık 2014, 22:24:59 »
serkan abi senin otomatik de poze de slug namluda çok güzel duruyor ramazan usta güzel işçilik yaptı birde abi bu fırçaların ucunu senmi kestin yoksa öylemiydi
_____SiVeR öLüMüNe SeVeR____ KeNaN ÖzKaN 1989 B Rh+ istanbul  SİVASLI YİĞİDO

Çevrimdışı Şenay YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #33 : 16 Aralık 2014, 22:36:45 »
Merhabalar  otomatikte en iyi yerli HUĞLU koop. G 601 sorunsuz bir otomatiktir  selamlar....
  • huğlu kop g601 yoto 71 namlu
  • huğlu kop 104 A 76 mamlu
  • Sarsılmaz Leopard y oto 71 namlu
istanbul  Çatalca 1971                                                                         5354139014l

Çevrimdışı Şükrü TEKELİ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #34 : 16 Aralık 2014, 23:03:58 »
benim nacizane fikrim 3 atış olarak düşünüyosanız, bir kuşa 3 atış yapıpta 3. sünde vuranı görmedim. hatta avda gezerken başka biryerden 3 el ardarda ses geldiğinde o çulluk  nerden geçicek diye gözleri dört açıyoruz  ;D
ördek limitlerini bilmiyorum ama iki ördekden sonra 3. sünü vurabilseydim diyede üzülmemek lazım  :)
ama ben yinede otomatiği tercih ederdim diyorsanız dipçikleri çok kolay kişiye özel ayarlanabiliyor.
Biri 61 cm diğeri 71 cm yedek namlulu her ikiside mobil şoklu 4+1 kapasiteli dipçik açı pulları ve dipçik uzatmaları olan bir modeli seçerek uzun süre her avda kullanabileceğiniz bir tüfeğiniz olabilir.
bende çiftede pozede otomatikte var. benim tercihimde poze ve çifteden yana. ancak illede otomatik diyorsanız yukarda bahsettiğiklerime dikkat edin bence.
  • Yıldız spz m
  • Armsan phenoma
  • Fias 16 cal.
1977 - Burdur - Kocaeli

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #35 : 17 Aralık 2014, 13:42:44 »
benim nacizane fikrim 3 atış olarak düşünüyosanız, bir kuşa 3 atış yapıpta 3. sünde vuranı görmedim. hatta avda gezerken başka biryerden 3 el ardarda ses geldiğinde o çulluk  nerden geçicek diye gözleri dört açıyoruz  ;D
ördek limitlerini bilmiyorum ama iki ördekden sonra 3. sünü vurabilseydim diyede üzülmemek lazım  :)
Çok doğru, aynen katılıyorum  ;)
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

emrahtunca57

• Ziyaretçi
« Yanıtla #36 : 17 Aralık 2014, 15:56:21 »
Armsan kullanıcısıyım gayet memnunum dosta tavsiye edilecek tüfek  ;D

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #37 : 17 Aralık 2014, 18:21:54 »
serkan abi senin otomatik de poze de slug namluda çok güzel duruyor ramazan usta güzel işçilik yaptı birde abi bu fırçaların ucunu senmi kestin yoksa öylemiydi
Kardeşim fırçalar bu şekilde. Tek delikli olan otomatiklerin tek deliği geniş oluyo tam girer o deliğe bendeki çift delik otomatik delikler az daha ufak fırça rahat girsin diye ufak bir makasla kılları az kısalttım. Bu fırçaların tanesi 1tl. Ben izmirde 1.sanayide saraçoğlu hırdavattan almıştım ama büyük sanayi hırdavatçılarında rahat bulunan malzemelerdir. Bunlarla boyacılar falan boya tabancalarının deliklerini falan temizliyolar çünkü  ;)
« Son Düzenleme: 17 Aralık 2014, 18:25:41 Gönderen: Serkan GÜNGÖR »
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #38 : 17 Aralık 2014, 18:29:14 »
deli zeytin veya hayıt deyneğinden kendinize bir harbi yapın en güzeli bu. böyle demir , fırça gibi şeyler iyi temizlemiyor bence
Vursan 92A
Stoeger M3000 Max5
Fabarm xlr 5 Bulrush
D-Doxcarms 10ncı yıl

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #39 : 17 Aralık 2014, 21:54:00 »
deli zeytin veya hayıt deyneğinden kendinize bir harbi yapın en güzeli bu. böyle demir , fırça gibi şeyler iyi temizlemiyor bence
Deynekten bahsetmişiniz ama gösterdiğim fırçalar namlu içi için değil gaz delikleri için  ;) kıl kısımlarıda aynı diş fırçası gibi naylon plastik yani metal degil delik çeperine temaseden kısımlar. Son olarakta bu fırçaların amacı ufak delikleri temizlemek ve çokta başarılı. Kullanmadan işe yaramaz demek doğru olmaz. Adamlar bunlarla oto boyası geçen boya tabancası kanallarını bile temizliyo barut artığıda neymiş ;D
« Son Düzenleme: 17 Aralık 2014, 21:57:22 Gönderen: Serkan GÜNGÖR »
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #40 : 17 Aralık 2014, 21:58:57 »
Deynekten bahsetmişiniz ama gösterdiğim fırçalar namlu içi için değil gaz delikleri için  ;) kıl kısımlarıda aynı diş fırçası gibi naylon plastik yani metal degil delik çeperine temaseden kısımlar. Son olarakta bu fırçaların amacı ufak delikleri temizlemek ve çokta başarılı. Kullanmadan işe yaramaz demek doğru olmaz. Adamlar bunlarla oto boyası geçen boya tabancası kanallarını bile temizliyo barut artığıda neymiş ;D

özür. ben konuyu tam okumadan yazmışım. ilk bakışta harbi sandım resim büyük olunca.
Vursan 92A
Stoeger M3000 Max5
Fabarm xlr 5 Bulrush
D-Doxcarms 10ncı yıl

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #41 : 17 Aralık 2014, 22:16:01 »
özür. ben konuyu tam okumadan yazmışım. ilk bakışta harbi sandım resim büyük olunca.
Estağfurullah, resim yanıltmış. Birinci sayfada gösterdiğim fırçaları gaz deliğine sokarken resim çekmiştim. Onun dışında dediğiniz doğru namlu içerisinde barut artığı haricinde kurşun sıvanmasıda çok olduğundan hazır setlerdeki harbiler çok uğraştırıyo. Bende bahsettiğiniz gibi çomaktan harbi yapıyorum. Çomağın başınada aliminyum tel sarıyorum. Marketlerde satılan çelik bulaşık tellerinden kesinlikle değil ama normal aliminyum tel. Çelik olan birsüre sonra namlu içi krom kaplama tabakasını inceltir korozyona karşı korumasız bırakır namluyu. Son bir iki senedir bu şekilde temizliyorum çokta memnunum çünkü çok hızlıca temizliyorum.
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #42 : 17 Aralık 2014, 22:25:57 »
çok güzel gerçekten iyi fikir. bu teli nerede buluyorsunuz ilk bakışta gerçekten aynı bulaşık teli gibi görünüyor.
Vursan 92A
Stoeger M3000 Max5
Fabarm xlr 5 Bulrush
D-Doxcarms 10ncı yıl

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #43 : 17 Aralık 2014, 22:33:55 »
O tel de çelik olabilir Serkan Bey. Bir telini koparın masaya koyun, mıknatıs yaklaştırın. Mamafih bunun gibi, bunun kalını bulaşık tellerini namlu içinde gerektikçe kullandım. Bir fark olduysa bile ne çizik ne başka emare fark etmedim. Bronz tellerin böyle yünü olsa iyi olurdu haliyle.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #44 : 17 Aralık 2014, 23:35:47 »
O tel de çelik olabilir Serkan Bey. Bir telini koparın masaya koyun, mıknatıs yaklaştırın. Mamafih bunun gibi, bunun kalını bulaşık tellerini namlu içinde gerektikçe kullandım. Bir fark olduysa bile ne çizik ne başka emare fark etmedim. Bronz tellerin böyle yünü olsa iyi olurdu haliyle.
Teli çok ince resimdeki gibi pamuk helva gibi dağalıyo. Harbi olarak kullanıcağınız çubuğa sardığınızdada çok iyi tutunuyolar birbirlerine. Benim aldığım teller kesinlikle çelik değil aliminyum, mıknatısta tutmuyo. Zaten kütlesel ağırlığından ve yumuşaklığından malzemeden az anlıyan biri rahatlıkla farkeder. Ben manisa akhisarda bir dükkandan 40cm genişliğinde 10cm kalınlığında bir topu 10tl ye satınalıyorum. Çok çok temizkilk yapsanız bile bir topu bir sene bitiremezsiniz  ;) Kullanmak isterseniz İzmire geçtiğim zaman sizede verebilirim. Otomatik tüfek pistonunu temizlerkende çok işe yarıyo.

Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #45 : 18 Aralık 2014, 09:44:47 »
ovalık ve nüfusu fazla bir yerdeyseniz , ayı ve  kurt duyumu almıyorsanız ve bu arkadaşlarla  kafa kafaya karşılaşma riski görmüyorsanız  otomatik almasanız da olur. 66 cm namnulu içten şoklu poze gayet güzel yeter.  sadece ördek düşünüyorsanız poze derim .

sivas erzincan gibi  dağlık , nüfusu seyrek,  tenha yerdeyseniz ve ayıyla kurtla ani karşılaşma riski varsa gazlı otomatik alın derim.  ata, armsan,  hatsan falan iyidir. ben huğlu 601 g kullanıyorum , yerli otomatik biraz şans işi,  iyi çıkarsa 15-20 yıl sorunsuz kullanırsınız. bence otomatikte kesinlikle ve kesinlikle yabancı fişek kullanılmalı .  32 gramın altında etki azalıyor, 36 gramın da üzerine çıkınca çabuk yıpranabilir.  gerek de yok.  32-36 gr arası yabancı fişeklerden verim alınabilir.

ben üşengeç adamım temizliğiyle uğraşamam derseniz de pompalı alın.
« Son Düzenleme: 18 Aralık 2014, 09:53:57 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı Kadir TANYILDIZI

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #46 : 18 Aralık 2014, 10:32:37 »
ovalık ve nüfusu fazla bir yerdeyseniz , ayı ve  kurt duyumu almıyorsanız ve bu arkadaşlarla  kafa kafaya karşılaşma riski görmüyorsanız  otomatik almasanız da olur. 66 cm namnulu içten şoklu poze gayet güzel yeter.  sadece ördek düşünüyorsanız poze derim .

sivas erzincan gibi  dağlık , nüfusu seyrek,  tenha yerdeyseniz ve ayıyla kurtla ani karşılaşma riski varsa gazlı otomatik alın derim.  ata, armsan,  hatsan falan iyidir. ben huğlu 601 g kullanıyorum , yerli otomatik biraz şans işi,  iyi çıkarsa 15-20 yıl sorunsuz kullanırsınız. bence otomatikte kesinlikle ve kesinlikle yabancı fişek kullanılmalı .  32 gramın altında etki azalıyor, 36 gramın da üzerine çıkınca çabuk yıpranabilir.  gerek de yok.  32-36 gr arası yabancı fişeklerden verim alınabilir.

ben üşengeç adamım temizliğiyle uğraşamam derseniz de pompalı alın.
Aynen size katılıyorum,avda veya arazide ayı,kurt hatta domuzla bile sık karşılaşan biri otomatik tercih edebilir ancak yukarda belirttiğiniz markaların dışına pek çıkmamakta fayda var, hatta maddi imkanım olsa domuz avı için avrupa bir tüfek almayı isterim.Ben bu hayvanların bol bulunduğu yerdeyim ve arada sırada karşılaşıyorum,ne poze ne de otomatik ile atarım
(ki zaten yasak)ikisi de bana bir ayıya tek başıma atacak cesareti vermiyor bende selam verip geçiyorum artık :) Yarı otomatik tüfeklerin bir avantajı da verdiği güven hissidir hem +1 fişek hemde atışa hazırken bile fişekle beslemek iyi bir özellik.Allah kazasız avlar versin.
1993 ERZİNCAN

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #47 : 18 Aralık 2014, 10:49:24 »
konu biraz farklı yerlere gitmiş ama en sağlam otomatik tüfek nasıl anlaşılır hüseyin üstün bey in baba magnum fişeklerinden 20 tane atarsınız tüfeğinize bir şey olmadıysa sağlam tüfektir ;D
yavuz yıldız 1978 sivas.İkamet: istanbul

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #48 : 18 Aralık 2014, 12:33:03 »
konu biraz farklı yerlere gitmiş ama en sağlam otomatik tüfek nasıl anlaşılır hüseyin üstün bey in baba magnum fişeklerinden 20 tane atarsınız tüfeğinize bir şey olmadıysa sağlam tüfektir ;D
Aynen konu dağıldı biraz. Türkiyede neden otomatiklerde kalite standardı yok çünkü tüfeği üreten kişi devlete verdiği vergi kadar para kazanmıyo. Bu koşulda nasıl kaliteye doğru gitsin? Tüfeklerin üretildiği makinalar çok yüksek rakamlı makinalar. Bu makinaları satınalırken zaten vergi veriyolar işçi çalıştırıp sigorta ödüyolar işyeri ruhsatı parası var yıllık vergisi var bide tüfek başına ötv, kdv derken ayakta kalmak için adamlar yol çare arıyolar nasıl ucuza malederiz diye. Biz bu şartlar altında yinede çalışabilen otomatik tüfek üretildiğine sevinelim  ;D

http://www.konyahaber.com/tufek-sektorunde-otv-sancisi...-5084h.htm
« Son Düzenleme: 18 Aralık 2014, 12:54:16 Gönderen: Serkan GÜNGÖR »
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #49 : 18 Aralık 2014, 14:22:08 »

kısa ve öz olmuş  ;D ;D ;D
1978-İZNİK