Bende 6'lı paket var bu ince olanlardan ama en çok kullandığım kalın olanından. Hızlı temizliyor. O da galvanizli çelik galiba ama çook zamandır kullanıyorum. Bir zararını görmedim. İnce telleri şarjör borusunun üstünü temizlerken kullanıyorum. O da bazı tüfekte, nadiren.
Çok eski ve kromsuz namlularda çelik veya galvaniz kaplı çelik bulaşık telleri ne yapar ne yapmaz bilgim yok.
En sağlam tüfek diye sormak kolay ama cevabı değil. Herbirinde hata olabileceğini kabullenmek gerek. Bazı ithal mallarında yere göğe sığdırılmadığı oluyor ama onlarda da hata oluyor. Yazmak istediğimi özetlersem, en çok memnun olunan markalardan seçersek en az hata yapmış oluruz. Onlarda da her avcı hemen hemen mutabıktır. Sağlamlık vesaire için en doğru seçim yolu bu. Gene de hata olursa, demin yazdığım gibi, bunu baştan kabullenmek ve satmak mı, iade mi, kırmak mı, bedava vermek mi neyse, yükümlülüğüne hazır olmak gerek. Başka türlü arayışlar maceraya yelken açmak olur. İsteyen açabilir. Ben defalarca açtım ama şikayet olsa bile etmem, edemem.