Gönderen Konu: en iyi en sağlam yerli otomatik tüfek hangisidir ?  (Okunma sayısı 17094 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Doğu GÜÇLÜ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: en iyi en sağlam yerli otomatik tüfek hangisidir ?
« Yanıtla #50 : 18 Aralık 2014, 16:44:34 »
ördek sürüsüne pozeyle iki tane atıp gerisine eyvallah demek zorundasın . diyelim iki atışında da maksimum  verimle iki ördek paket ettin.
3. fişeğin daha olsaydı 3 ördek paketleyecektin.
bu durum en iyi ihtimal.
bir de ördek avında diğer avlara nazaran daha uzak atıyorsun ıskalama olabilir 3 el arka arkaya atış bence avantajlı. yaralasan bile 3 atışta en azından birini paket etmen kuvvetle muhtemel.

Amaç daha fazla ördek vurmak yani öyle mi?

Bir de ördek avında daha uzak atmıyoruz aslında,benim en uzak attığım mesafe 35 mt felandır.Daha uzağına tüfek doğrultmam.

Neyse konuda ki soruya gelirsek : Türk malı oto tüfek alınacaksa ilk bakılacak şey ürünün arkasında durup durmadıkları olacaktır.

Bozulmayan otomatik tüfek yoktur iyi servis hizmeti veren firma vardır.

Gerisi dipçikle sizin aranızdaki uyuma bakar.Dipçik sizin vücut ölçülerinize uygunsa o tüfek şahanedir.
1982-Mersin

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #51 : 18 Aralık 2014, 22:50:47 »
Teli çok ince resimdeki gibi pamuk helva gibi dağalıyo. Harbi olarak kullanıcağınız çubuğa sardığınızdada çok iyi tutunuyolar birbirlerine. Benim aldığım teller kesinlikle çelik değil aliminyum, mıknatısta tutmuyo. Zaten kütlesel ağırlığından ve yumuşaklığından malzemeden az anlıyan biri rahatlıkla farkeder. Ben manisa akhisarda bir dükkandan 40cm genişliğinde 10cm kalınlığında bir topu 10tl ye satınalıyorum. Çok çok temizkilk yapsanız bile bir topu bir sene bitiremezsiniz  ;) Kullanmak isterseniz İzmire geçtiğim zaman sizede verebilirim. Otomatik tüfek pistonunu temizlerkende çok işe yarıyo.

Hmm iyi o zaman. Bende de alüminyum olanından var alalı epey oldu. Fakat en az 1-2 senedir rastladığım teller sadece çelik. Kiminin üstü galvanizli, kimi başka şeyle kaplı ama içi çelik, belli. Yine de mıknatıs kesin teşhis aracı. İyi, demek hala üreten varmış. Sevindim.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #52 : 19 Aralık 2014, 19:01:25 »
 Zor bulunuyo malesef piyasada. Öyle tuhaf tuhaf şeyler satan yerel levazımatçılarda falan bulunuyo. Marketlerde kesinlikle bulunmuyo. Ben zaten ileride bulunmaz diye top top alıyorum her gittiğimde heryer doldu evde bunlardan  ;D
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #53 : 19 Aralık 2014, 21:25:28 »
Bende 6'lı paket var bu ince olanlardan ama en çok kullandığım kalın olanından. Hızlı temizliyor. O da galvanizli çelik galiba ama çook zamandır kullanıyorum. Bir zararını görmedim. İnce telleri şarjör borusunun üstünü temizlerken kullanıyorum. O da bazı tüfekte, nadiren.

Çok eski ve kromsuz namlularda çelik veya galvaniz kaplı çelik bulaşık telleri ne yapar ne yapmaz bilgim yok.

En sağlam tüfek diye sormak kolay ama cevabı değil. Herbirinde hata olabileceğini kabullenmek gerek. Bazı ithal mallarında yere göğe sığdırılmadığı oluyor ama onlarda da hata oluyor. Yazmak istediğimi özetlersem, en çok memnun olunan markalardan seçersek en az hata yapmış oluruz. Onlarda da her avcı hemen hemen mutabıktır. Sağlamlık vesaire için en doğru seçim yolu bu. Gene de hata olursa, demin yazdığım gibi, bunu baştan kabullenmek ve satmak mı, iade mi, kırmak mı, bedava vermek mi neyse, yükümlülüğüne hazır olmak gerek. Başka türlü arayışlar maceraya yelken açmak olur. İsteyen açabilir. Ben defalarca açtım ama şikayet olsa bile etmem, edemem.
« Son Düzenleme: 19 Aralık 2014, 21:34:25 Gönderen: Volkan KÖYDEMİR »
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #54 : 19 Aralık 2014, 22:02:50 »
Bende 6'lı paket var bu ince olanlardan ama en çok kullandığım kalın olanından. Hızlı temizliyor. O da galvanizli çelik galiba ama çook zamandır kullanıyorum. Bir zararını görmedim. İnce telleri şarjör borusunun üstünü temizlerken kullanıyorum. O da bazı tüfekte, nadiren.

Çok eski ve kromsuz namlularda çelik veya galvaniz kaplı çelik bulaşık telleri ne yapar ne yapmaz bilgim yok.

En sağlam tüfek diye sormak kolay ama cevabı değil. Herbirinde hata olabileceğini kabullenmek gerek. Bazı ithal mallarında yere göğe sığdırılmadığı oluyor ama onlarda da hata oluyor. Yazmak istediğimi özetlersem, en çok memnun olunan markalardan seçersek en az hata yapmış oluruz. Onlarda da her avcı hemen hemen mutabıktır. Sağlamlık vesaire için en doğru seçim yolu bu. Gene de hata olursa, demin yazdığım gibi, bunu baştan kabullenmek ve satmak mı, iade mi, kırmak mı, bedava vermek mi neyse, yükümlülüğüne hazır olmak gerek. Başka türlü arayışlar maceraya yelken açmak olur. İsteyen açabilir. Ben defalarca açtım ama şikayet olsa bile etmem, edemem.
Üstadım eğer namlu içerisini temizlemeden temizleyici solvent yada pas sökücü sıkar 10-15 dakka bekleyip sonra harbilerseniz hem kabaran pisliği kolay temizliyosunuz hemde çelik telde olsa namlu içinde sürtünme olmuyo onu farkediyosunuz.

Yerli tüfekte sağlamlık konusuna gelince aynen katılıyorum. Daha iyisini aramak daha iyisine sahipolmak insanın doğasında var buyüzden bazen elimizdeki iyi tüfeklerden vazgeçip gurupmanı bozuk, yakıcılığı olmuyan, mekanik arızalar veren tüfekler edinebiliyoruz. Engüzeli insan tüfeğinden memnunsa devametmek. Çünkü yerli bir otomatiği sıfır olarak aldınız mesela 1,000tl ye memnun kalmadınız  600tl ye koysanız zor satarsınız. Birsürü değişik insanlada muhatapolursunuz yok ruhsatsız vermezmisin yok şunla takas olmazmı bunla olmazmı. Gönderirsiniz tüfeği adam üzerine almaz birsürü sıkıntı iş yani ikinci el tüfek satanlar az çok demek istediklerimi anlamıştır. Zaten ruhsata işletene kadar birsürü belge toparlıyosunuz satınalma belgesi için.  Üstelik ruhsata işletmeden tüfeği av bayisinin kapısından bile çıkartamıyosunuz. Yani denem şansınız yok sorunsuzdur diye ümidedip alıyosunuz şansınıza.
 Yani kısacası elimizde memnun kaldığımız tüfek varsa sürekli tüfek alıp durmuyalım firmalarda enazından tüfek satınalmamız için kaliteyi yükseltsinler  :)
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR