Gönderen Konu: AG 212 İlk izlenimler  (Okunma sayısı 5114 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Raha BOLAT

• Müdavim Üyemiz
AG 212 İlk izlenimler
« : 14 Aralık 2014, 01:37:59 »
Arkadaşlar 1000 tl ye beretta kullanmak isteyenler hiç düşünmeden alsın.
Kardeşim  için aldığım tüfeği bugün denedik ve inceledik,bu kadar işçilik ve kalite doğrusu beklemiyordum,aslında bekliyordum ama bukadar hatasız bir tüfek beklemiyordum,gerçekten Sadık usta ve ekibinin ellerine sağlık,herşeyiyle dört dörtlük bir tüfek yapmışlar.
Gördüğüm şeyleri söyliyeyim,bir kere malzeme çok kaliteli kendini belli ediyor,ikincisi tüfek çok simetrik bant kasa çok uyumlu,üçüncüsü ve benim için en önemlisi daha önce hiç bukadar şoku düzgün oturan bir yerli tüfek görmemiştim neredyse sıfıra sıfır,(sıfıra sıfır olmaz tabide yani okadar hassas). Tüfek bana hafif geldi,elimdeki sarsılmaz boing daha ağır gibi,yüze gelimi tetik mesafesi çok güzel.
Yani biradere aldık ama neredeyse çok beğendiysen al senin olsun diyecek kıvama,getirdim adamı:)
Kendisi pek anlamaz tüfekten falan,hobi amaçlı ne alalım dedi bende kendi almak istediğim ag 212 tavsiye ettim ve siparişi verdik(ileride ondan alacağımı düşünerek ),kendiside çok memnun kaldı,bende. Tahminlerimde yanılmamışım,yeni,fonksiyonel ve ciks bir tüfek almak isteyen arkadaşlarada tavsiye olunur.
Raha BOLAT
1977 kırıkkale

Çevrimdışı Raha BOLAT

• Müdavim Üyemiz
Ynt: AG 212 İlk izlenimler
« Yanıtla #1 : 14 Aralık 2014, 01:42:47 »
Birtek şunu sormak istiyorum Ömer beye ve Onun vasıtasıyla Sadık ustaya,neden kilidi beretta gibi  geride ve yukarı açılı  yapmadı,mutlaka bildiği birşey vardır ama merak ettim:)
Raha BOLAT
1977 kırıkkale

Çevrimdışı Ömer ÇELEBİ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 14 Aralık 2014, 21:52:33 »
    Reha bey, hayırlı olsun tüfeğiniz Allah kaza bela vermesin. Fabrikadan sipariş ettiniz sanırım. Tüfeğin resimlerini ekleseniz ne iyi olur.

1984 Ankara

Çevrimdışı Erol KABA

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 14 Aralık 2014, 22:00:18 »
 Hayırlı uğurlu olsun abi, güle güle kullanın
  • Charles Daly otomatik,
  • Cesa otomatik, Mertmak Mx5 otomatik
  • Akkar Karatay Pompalı, Hatsan Pompalı
Düzce  1985

Çevrimdışı Raha BOLAT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 14 Aralık 2014, 22:39:18 »
Teşekkürler arkadaşlar,evet fabrikadan sipariş verdik,yalnız tüfeği kardeşime aldık,Ankaradan geldi hemen denedik inceledik uğurladık yani resim çekemedim,ama gerçekten güzel kaliteli ve estetik bir tüfek olmuş.
Raha BOLAT
1977 kırıkkale

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #5 : 14 Aralık 2014, 23:25:23 »
Bir tane de size inşallah :)
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Durmuş ÖZKAN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 15 Aralık 2014, 03:01:00 »
Hayırlı olsun kaza bela vermesin AG212 gerçekten çok ses ses getirecek
1977 - Antalya
0553 0083630

The following users thanked this post: Ceyhun SÖNMEZER

Çevrimdışı Raha BOLAT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 15 Aralık 2014, 09:03:37 »
Bir tane de size inşallah :)
O benim olacak zaten Volkan abi:)
Hayırlı olsun kaza bela vermesin AG212 gerçekten çok ses ses getirecek
Bencede,yeni tüfek alacaklar görseler tercihleri netleşir.
Raha BOLAT
1977 kırıkkale

Çevrimdışı Raha BOLAT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 15 Aralık 2014, 09:16:22 »
Aklıma gelen diğer özelliklerini yazayım, tüfekte gaz deliği bir tane,bu gaz kullanımını azaltırmı bilmyorum,ama tüfeği temizlerken neredeyse hiç pislik yoktu çok kolay temizlendi.(50 fişek atılmıştır,kurşunda dahil).
Kurşunlar hepsi aynı çemberde toplandı fakat hedefi bulduramadık,sonradan dipçik ayarı gerektiğini anladık.Çünkü tüfeği yüzüme aldığımda arpacık hafif sol yapıyormuş sonradan farkettik,ama şerit arpacık görme olayı çok kolay.(burada dipçik avanslarının nekadar önemli olduğunu birkere daha naladım)
Piston üzerinde sadece gaz deliğinin karşısındaki bölüm ve pistonun üzerinde hareket ettiği çubuk kirlenmişti buda bana göre çok az gazla çalıştığını gösteriyor.
Gaz odası resimdekilerden daha değişik,heraldi hafifletmek için biraz tıraşlamışlar,gaz odasının içinde 4 tane delik var,fazla gazlar buradan thliye ediliyor,ve odanın arka tarafındaki yayla bu 4 delik kapatılmış.
Gaz odası çok küçük buda bir artı heraldi.
Belki reklam gibi oluyor ama bu tüfeğin hiç çekinmden reklamı yapılır,bence..
« Son Düzenleme: 15 Aralık 2014, 09:21:12 Gönderen: Raha BOLAT »
Raha BOLAT
1977 kırıkkale

Çevrimdışı Ömer AKDAŞ

• Free Üye
  • *
  • Yeminli Mütercim Tercüman AKDAŞ SİLAH
    • Akdaş Silah
« Yanıtla #9 : 06 Ocak 2015, 09:30:06 »
Reha Bey kullanıcı değerlendirmesi bizim için çok önemli, paylaşım için teşekkür ederiz.

Evet Sadık Usta gazlı tüfekleri sevmez(di). Ama bu tüfek Sadık Ustanın da aklına yatacak kadar temiz bir tüfek oldu.
Şu anda montajda, 1000(!) atımı geçmiş ve henüz temizlenmemiş bir AG 212 duruyor. Kullanılan fişek ve koşullara göre fark edecek de olsa bu AG 212'nin temizlenmeden uzun süre kullanılacağı anlamına geliyor. Bir de sizin dediğiniz gibi minik pistonunun içi haricinde nerdeyse hiç bir yer kirlenmiyor. El kundağını çıkardığınızda, tıpkı kinetik bir tüfek gibi temiz bir görüntü sizi karşılıyor. Sadece minik pistonu çıkarıp temizlemek yetiyor. Bu arada piston ve gaz odası özel paslanmaz çelikten mamuldur. Ürünün ilk hali ile sizdeki arasında farklar olabilir, argeye önem veriyoruz. Aktif Valf denilen gaz tahliye sisteminin avantajı 34 gram ve üzerinde belirgin oluyor ve geri tepmede hissedilir azalma oluyor. Kısmı geri yönlü namlu hareketi de tepmenin azalmasına ve tüfeğin daha performanslı çalışmasına yardımcı oluyor.

Umarım keyifle kullanırsınız. Paylaşımların devamını bekliyoruz.

Selamlar

Çevrimdışı Ömer AKDAŞ

• Free Üye
  • *
  • Yeminli Mütercim Tercüman AKDAŞ SİLAH
    • Akdaş Silah
« Yanıtla #10 : 06 Ocak 2015, 09:33:08 »

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 06 Ocak 2015, 21:50:32 »
raha bey..........  hayırlı ugurlu olsun kazasız belasız kullanmak nasip olsun....  tüfegi bukadar anlattıktan sonra biraderin sana bu tüfegi vermez  ^-^  darısı sizin başınıza.

tahminen 10gün kadar önce AKDAŞ firmasını aradım AG 212 olanlardan combo 7+1 olarak ve 71cm namlu  serkan çimen ustanın şokları olacak şekilde sipariş verecektim.....
7+1 olarak yapamıyoruz,,, şoklar konusunda standart dışına çıkılmıyor cevabı alınca vazgeçmek zorunda kaldım

akdaş yarı oto tüfekler yıkım ve pattern olarak begendiğim tüfekler arasındadır...
  • Mertmak MX5 Combo 61cm Slug 71cm mobil şoklu
OSMANİYE / 1980

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Raha BOLAT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 07 Ocak 2015, 15:02:43 »
Reha Bey kullanıcı değerlendirmesi bizim için çok önemli, paylaşım için teşekkür ederiz.

Evet Sadık Usta gazlı tüfekleri sevmez(di). Ama bu tüfek Sadık Ustanın da aklına yatacak kadar temiz bir tüfek oldu.
Şu anda montajda, 1000(!) atımı geçmiş ve henüz temizlenmemiş bir AG 212 duruyor. Kullanılan fişek ve koşullara göre fark edecek de olsa bu AG 212'nin temizlenmeden uzun süre kullanılacağı anlamına geliyor. Bir de sizin dediğiniz gibi minik pistonunun içi haricinde nerdeyse hiç bir yer kirlenmiyor. El kundağını çıkardığınızda, tıpkı kinetik bir tüfek gibi temiz bir görüntü sizi karşılıyor. Sadece minik pistonu çıkarıp temizlemek yetiyor. Bu arada piston ve gaz odası özel paslanmaz çelikten mamuldur. Ürünün ilk hali ile sizdeki arasında farklar olabilir, argeye önem veriyoruz. Aktif Valf denilen gaz tahliye sisteminin avantajı 34 gram ve üzerinde belirgin oluyor ve geri tepmede hissedilir azalma oluyor. Kısmı geri yönlü namlu hareketi de tepmenin azalmasına ve tüfeğin daha performanslı çalışmasına yardımcı oluyor.

Umarım keyifle kullanırsınız. Paylaşımların devamını bekliyoruz.

Selamlar

Sadık ustanın eline sağlık,bence gerçekten kaliteli tüfek yapmış,özenildiği belli oluyor,ben fikirlerimi paylaştım,bu paraya bu kalite bence çok iyi. Ama lütfen sonra biz olduk diye fiyatları şişirmeyin...
Raha BOLAT
1977 kırıkkale

Çevrimdışı Raha BOLAT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 07 Ocak 2015, 15:10:04 »
raha bey..........  hayırlı ugurlu olsun kazasız belasız kullanmak nasip olsun....  tüfegi bukadar anlattıktan sonra biraderin sana bu tüfegi vermez  ^-^  darısı sizin başınıza.

tahminen 10gün kadar önce AKDAŞ firmasını aradım AG 212 olanlardan combo 7+1 olarak ve 71cm namlu  serkan çimen ustanın şokları olacak şekilde sipariş verecektim.....
7+1 olarak yapamıyoruz,,, şoklar konusunda standart dışına çıkılmıyor cevabı alınca vazgeçmek zorunda kaldım

akdaş yarı oto tüfekler yıkım ve pattern olarak begendiğim tüfekler arasındadır...
Sağolasın Hüseyin bey. Zaten biraderde anlatımlarımdan sonra tatmin oldu,heraldi vermicek.:)
Aslında sana bu tüfek iyi giderdi ama dediğin gibi şarjör kısıtlı,belki Sadık usta birde browning versiyonunu yapar ozaman şarjör problemi kalmaz.:)
Av için şarjörde hiçbir problem yok fakat 7+1 isteyenlere göre değil.
Şok konusunda problem olmaması lazım,şoklar zaten beretta şok tu yanılmıyorsam,Serkan usta onlardan yapıyor..
Raha BOLAT
1977 kırıkkale