Gönderen Konu: avrupa tüfek ruhsat işletememe  (Okunma sayısı 5822 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hakan ATUN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
avrupa tüfek ruhsat işletememe
« : 11 Aralık 2014, 20:24:11 »
uzun araştırmalardan ve forumdan da yararlanarak alacağım tüfeğe karar verdim ve benelli belmonte 1 aldım ruhsata işletmek için emniyet ruhsat şubeye gittiğimde tüfeğin iki seri numarası olduğunu ve kabzadaki numara ile namludaki numaranın farklı olduğu gerekçesiyle ruhsata işlemediler aldığım yere ve yine başka illerin emniyet müdürlüklerine sorduğumda kabzada ki numaranın geçerli olduğunu ve avrupa silahlarda iki farklı seri olduğunu söylememe rağmen ikna edemedim arkadaşları ve bana görüş soracaklarını ve beklemem gerektiğini söylediler..
 Buna benzer bir olayla karşılaşan yada ne yapmam gerektiğini bilen varsa yardımcı olabilir mi bana kanuni bir dayanak lazım yoksa ikna edeceğimi düşünmüyorum.
1982
ARTVİN

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: avrupa tüfek ruhsat işletememe
« Yanıtla #1 : 11 Aralık 2014, 20:31:35 »
Bayi namnuyu başka tüfeğinkiyle değiştirdi mi acaba.
Seri numarası  ikisi bir hale getirilebilir ama suçtur. O haliyle kaydettirmeye bakın.
1978-İZNİK

Çevrimdışı Hakan ATUN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 11 Aralık 2014, 20:40:14 »
neden öyle bir şey yapma gereği duysun bilemiyorum velev ki öyle yaptı avrupa tüfeklerde ve yine sarsılmaz otomatik tüfeklerde farklı seri numaraları varmış ve işleniyormuş bu neden işlenmesin sıfır silah ve faturası mevcut faturasında da kabza seri numarası ve namlu seri numarası işlenmiş ve tüfeği iyi bilinen bir firmadan aldım.
1982
ARTVİN

Çevrimdışı Murat DENİZ

• *
« Yanıtla #3 : 11 Aralık 2014, 20:44:21 »
bu tüfeklerde numaralar farklıdır hiç sorun yok. ama polisin bılmemesi sorun oluyor
Murat İLDENİZ
1980 İSTANBUL

Çevrimdışı Osman LİMAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 11 Aralık 2014, 21:15:48 »
sayın hakan bey oradaki silah ruhsattaki arkadaşların yetersiz bilgi sahibi olmasından kaynaklanıyor. normal şartlarda kasadaki seri numaraları geçerlidir ve ruhsata işlenir.faturadaki, serino neyse onun işlenmesini isteyin..namlular değişebilir bozulabilir. ruhsattaki gerekli yerlere namlu numarasıda işlenebilir. saygılar
  • Huğlu 401 b
  • Sarsılmaz charles daly
  • Vursan 92a
  • Drahtar (dişi),pointer(erkek)
Osman LİMAN
1980 Karaman
Artık ANAMUR...

Çevrimdışı Osman LİMAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 11 Aralık 2014, 21:19:10 »
Sayın Savaş bey bu silahın aynısından bir arkadaşım satın aldı ve ruhsata işletti. kasa namlu seri numaraları farklı.bayininin değiştirmesi söz onusu değil.
  • Huğlu 401 b
  • Sarsılmaz charles daly
  • Vursan 92a
  • Drahtar (dişi),pointer(erkek)
Osman LİMAN
1980 Karaman
Artık ANAMUR...

Çevrimdışı Hakan ATUN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 11 Aralık 2014, 21:24:41 »
Osman bey aynı şeyleri bende anlattım ama müdürün tavrı ben kulaktan duyma bilgiyle hareket etmem bana kanunda yazacak diyor. bende beni neden mağdur ediyorsunuz görüş sormanın cevap gelmesi yaklasık 15 gün ben neden bu sürede sizin yüzünüzden avlanamıyorum dedim ama bekleyeceksin diyor yarın tekrar görüşecem bakalım sonuç ne olacak..
1982
ARTVİN

Çevrimdışı Kemalettin GÜVEN

• *
« Yanıtla #7 : 11 Aralık 2014, 22:12:47 »
Hakan Bey,Allah kolaylik versin.Benelli otomatiklerin hepsinin kasa numarasi ayri namlu numarasi ayri olarak piyaseye sürülüyor.Fabrikada bunlar ayri bölgelerde imal edilip baska bir kisimda montaj ediliyor.Bu sebeble numaralar degisik oluyor.Tabi bilen görevliler her iki numarayi da kayit ediyor,ama bilmeyen kayit etmekten cekiniyor.Allah kolaylik versin.
Kemalettin GÜVEN
1945 Almanya/Bielefeld.

Çevrimdışı Murat SİVASLI

• Free Üye
  • *
    • DOĞA AV
« Yanıtla #8 : 11 Aralık 2014, 22:58:35 »
Tufegi aldiginiz bayiye rica edin namlu seri numarasinida faturaya eklesin kaşesini bassin. Bu sorun teskil eden bir durum degil aslinda ama isi bilmeyen memur zan altinda kalmamak adina islemi yapmayabiliyor veya soyledigi gibi ozel guvenlik daire baskanligini arayip bilgi alsin.
Murat SİVASLI
1986 ANKARA

Çevrimdışı Hakan ATUN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 11 Aralık 2014, 23:10:24 »
murat bey faturada zaten yazılı namlu seriside kabza seriide kaşeli onaylı,ayrıca daire başkanlığınada sordular işin garibi onlarda bilmiyormuşlar aslında herkesin mantıklı düşünme bakımından sorun yok ordaki memurda bunu kabul ediyor ama müdür beye takılıyor adam illa kanun maddesi lazım diyor yanı madde içerisinde '' avrupa silahlarda kabza ayrı seri namlu ayrı seri olabilir'' yazmasını istiyor galiba...yani anlayacağınız zaman çözecek işi eğer yarın onu yazan bir madde bulamazsam galiba bayii söyle dedi türk standartları içerisinde bir madde var onda namlu ile kabzada ayrı seriler olabilir maddesi varmış o yazının tamamını bulmam gerekiyor yarınki işim o olacak sağolun ilgilendiğiniz için...
1982
ARTVİN

Çevrimiçi Fatih S.M.YAPAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 12 Aralık 2014, 09:40:19 »
heryerde farklı uygulama bu ,,nasıl iştir hayret doğrusu,işlenmesi gerekr.
  • Benelli Bellmonte 1 12 çap 71 cm namlu
  • Mossberg 500A pompalı 12 çap 71 namlu
  • Kral Cara Cara süperpoze 12 çap 71 cm namlu
  • Özhuğlu Alesta çifte 36 çap 71 namlu
  • İngiliz Seter; Şanslı
Tarsus Avcılar Kulübü
Fatih S.M.YAPAR
1976 Tarsus/Mersin

Çevrimdışı Zafer YAMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 12 Aralık 2014, 16:41:09 »
Faturaya tüfek nosunu ve namlu nosunu ikisinide işlet o zaman kaydederler,zaten ruhsatında tüfek nosu kayıtlı ise namlu nosu farklı ve kayıtlı değilse tüfeğinle uçağa binemezsin...  kayıt edene bunu söyle  Rastgele
Zafer YAMAN
1963 Kartal İSTANBUL

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 12 Aralık 2014, 17:01:22 »
Mehmet Bey, Benelli tüfeklerin crio olan modellerinde kasa seri nosu ve namlu nosu farklı oluyor genelde,aynı şey benimde başıma geldi bende SBE2 var,hatta ruhsata işlerken namlu nosunu yedek namlu diye işledi bizim buradaki emniyette görevli arkadaşlar hatta em.gen. müdrülüğüne sordular ithalatçı firma yazı yazdı vs vs baya bii uzamıştı işim.Yani uzun lafın kısası içiniz rahat olsun Benelli de bu böyle

belki faydası olur yedek namlu olarak işlemesi müdürü tatmin edermi veya işi çözermi bilmem, umarım bir an önce çözülür,..

bence, burada benelli firmasının ithalatçısı olan yetkili konuya vakıf olması gerekiyor. emniyet genel müdürlüğünün ilgili ruhsat biriminin merkezine konuyu arz etmesi gerekli, yoksa madur duruma düşen son kullanıcı olan biz avcılar bu üründe problem yaşar gider , sanki firmada biraz ihmal var gibi görüyorum , ki bu problem benelli veya diğerlerinde varsa gereğini yapmaları lazım.

saygılarımla.
« Son Düzenleme: 12 Aralık 2014, 17:08:32 Gönderen: M.Ali AKDAĞCIK »
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Uğur Buyuran

• Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : 13 Aralık 2014, 00:36:40 »
Benim Benelli Supernovayı Kartal ilçe emniyete götürdüğümde işlememişlerdi.
Sebep yukarıdaki ile aynı..
Bir memur kriminale gönderelim dedi.. bir diğeri biraz araştıralım sonra dedi..
Derken tüfeği aldığımın 28. günü getir işleyelim dediler.
Sormuşlar ve ruhsata hem gövdenin hem de namlunun numarasını ayrı ayrı yazdılar.
Daha sonra aldığım Benelli M4'te artık böyle bir sıkıntı çıkarmadılar ve yine gövde ve namlu serilerini ruhsata ayrı ayrı kaydettiler.
Sanki tüfeğimde yedek namlu varmış gibi oldu ama ancak böyle çözüldü..
Bu durumu sorduğum Komando av; gövdeler İtalya da namlular Belçika da yapılıyor.
Her 2 fabrikada kendi imalat numaralarını yazıyor.. artık şubelerin bu durumu bilmesi ve öğrenmesi lazım dediler..

Çevrimdışı Hakan ATUN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 13 Aralık 2014, 23:03:38 »
uğur bey nereye sordukları hakkında bir bilginiz var mı acaba kartal ilçe emniyeti arasak bize belge gönderebilirler mi bana her iki seri numarası da işlenebilir şeklinde bir yazı gerekiyor.
1982
ARTVİN

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 15 Aralık 2014, 12:08:58 »
 serkan tikveşli bey ve uğur buyuran beyin yazdıkları aynı emiyete bunuda belirtin şube den bilgi alsınlar çözümsel görülüyor,

saygılarımla.
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Uğur Buyuran

• Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : 15 Aralık 2014, 23:33:29 »
Hakan bey bence hiç bir yere sormadılar.
30 gün içinde tüfek o ruhsata işlenmek zorunda. 28. gün sonunda ki ben bu süre boyunca 3-5 gün arayla sürekli arayıp soruyordum. amirleri işleyin 30 gün sınırından dolayı uğraşmak zorunda kalmayalım demesi muhtemeldir.
Çünkü işletmeye gittiğimde başka bir şubedeki memura sorduk, biz bu şekilde işliyoruz diye görüş aldık, o yüzden seninkinide o şekilde işleyeceğiz dediler.
Bugün yeni aldığım Uts-15 tüfeği işletmeye yine aynı şubeye götürdüm.
En azında boyuna bir kusur bulurlar diyordum ama hiç sıkıntısız işleyip uğurladılar.

Çevrimdışı Hakan ATUN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 02 Ocak 2015, 11:16:00 »
sorunum çözüldü genel müdürlükten cevap geldi bu konuda sorun yaşayan olursa özelden bana ulaşsın yardımcı olabilirim gerekli evrakı atabilirim...
1982
ARTVİN

Çevrimdışı M.Ziya DONMA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 02 Ocak 2015, 19:17:00 »
Nasıl çözüldü acaba merak ettim. Bende affinity aldım sorun çıkmadı. Satacak olursak sıkıntı yaşamayalım.
1985-Ceyhan

Çevrimdışı Hakan ATUN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #19 : 02 Ocak 2015, 21:02:08 »
genel müdürlüğe görüş soruldu onlarda cevabı yazı yazdılar bu yazı tüm türkiyede geçerli bi yazıdır sorun yaşarsanız ben size gönderirim..
1982
ARTVİN

Çevrimdışı M.Ziya DONMA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #20 : 02 Ocak 2015, 21:18:59 »
Teşekkürler hakan bey.
1985-Ceyhan