Gönderen Konu: armsan rsx2  (Okunma sayısı 13534 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
Ynt: armsan rsx2
« Yanıtla #25 : 14 Ocak 2015, 18:55:58 »
Domuz avı belki olur, ama onda bile bazen bir kurşun yetmiyor, seri bir tüfek daha güvenli olur.
Uçara hiç gelmez. Hem kısa namlu hem de pompa çek bırak atışlar randımanlı olmaz. Full şok taksan da grupmanı iyi değil. Çok ses yapıyor. Kesin olmaz diyemesek de bu ve bunun gibi kısa namlu pompalı taktik tüfeklerle av zor olur.
Arnavutköy'de arkadaşlar çulluğa atarken 3 tane rc tek kurşun sıktım, gürültüden ormanda bırak çulluğu hiç hayvan kalmadı )

av olmaz bu taktik bir tüfek yüksek gezli ve arpacıklı. bi kere bu tüfekle 35 metreye sıfırlarsan gezi 5 metreden adamın alnının ortasına nişan al burnundan vurursun 5 metreye sıfırlarsan gezi 30 metrede adamın alnının ortasına nişan al saçlarını traşlarsın :) bu 1. neden.

2. neden bu tüfeğin üzerine yatamazsın uçarda swing atamazsın.

3. neden hadi gezi nişan hattına paralel ayarladın bu kezde uçarda gezi bul arpacığı bul denk getirene kadar hayvan sır olur.

daha neden çok. Bu tüfekle ancak domuz bek avı yaparsın. başkada bişey olmaz. oda domuz yayıla yayıla gelecek seni sezmeyecek kokunu almayacak vs. vs.

bir çok nedeni var uçar, kaçar hiç yapamazsında kendini gizleyip sinsi atışların avlarını yaparsın. oda bi hayli zor.

he pompalı tüfekle her av olur. ama o tüfek bu tüfek değil. ben pompalı ile avlanıyorum. oldumu oluyor.
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Tonguç YUMRUK

• *
« Yanıtla #26 : 16 Ocak 2015, 00:33:36 »
Gürkan Bey, cevabınız için teşekkür ederim. Ben de RS A2'ye böyle bir çözüm bulursam ondan almak niyetindeyim, orijinal teleskopik dipçiklerini ise pek sevemedim. Şu halde sağlamlığı nasıl, aktif kullanıyor musunuz?

Tonguç bey teşekkür ederim.
 Malesef direk uymadı. Mercan'da yıllardır gittiğim Kadir usta 1-2 oynama ile halletti, çok da güzel milimetrik bir iş çıkardı. İşi bilen herhangi bir silah ustası yapabilir. Sorun; bu teleskopik dipçiğin gövdeyle birleşmesi gereken yer. Bağlantı noktası orjinal dipçikle aynı ölçüde değil.
Mpa dipçiği de 60-70 liraya internetten almıştım.

Çevrimdışı Gürkan ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #27 : 16 Ocak 2015, 01:39:19 »
Bu dipçiği taktıktan sonra bir kez kullandım, 40 kadar tek kurşun attım. Bir sorun yok. Hem uzunluğu hem de yanak yüksekliği ayarlanabildiği için bana eskisinden daha rahat geldi.
Ancak konu sağlamlıksa, işin doğrusu dipçik az parçalı ve az hareketli olacak. Şu anda problem yok ama çok iyi biliyorumki 500-1000 kurşun atınca bu dipçiğin orası burası oynamaya başlayacaktır. O zaman da ya yenisini alır takarım ya da kenarde duran orjinal dipçiğe dönüş yaparım.
1975 - istanbul - www.hobimaket.com

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #28 : 16 Ocak 2015, 14:15:23 »
hocam bu teleskopik dipçikler hiç güvenilir değil. ecnebiler metalden yapıyor böyle şeyleri bizde hep plastik. atarken adamın suratına kapanma ihtimali hep var.
 arabanın bagajında yer kaplamasın falan diye ben de aldım birine taktım ama sabit dipçiğin yerini kesinlikle dutmaz.

uzağa  nişan alarak tek kurşun atışında  s dipçik,
kısa mesafeden nişan almadan bel hizasından şevrotin atmak için tabanca kabzalılar iyi.
« Son Düzenleme: 16 Ocak 2015, 14:16:35 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı Kenan ÖZKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #29 : 16 Ocak 2015, 20:36:14 »
Gürkan abi orjinal uzatma ilave var. Armsan ın çuk diye oturuyor armsan ın servisi yapar ben şayet pompalı da 7+1 derim savunma için bakın Avrupalılar hep 51 namlulara ilave yapıyor benelli süper novalarda öyle ben şahsen ilave şarjör olayını isteğe göre 7+1 yada 4+1 çok güzel bence ve somunu borudan tak çıkar yaparken çizmesi hoşuma gitmiyor

Savaş abi dediğine katılıyorum plastik ama nasıl plastik Avrupalılar modifiye çok başarılı ve silahları hangi amaca göre modifiye edeceğini iyi biliyor ve ortaya iyi ürünler çıkıyor. Şimdi plastik malzeme olan polimer olan tabacalarda var amaca göre silah yapıyorlar ama türkiyede yavaş yavaş yapıyor biraz kaba ama yapıyor plastik malzeme gelecek için ahşabın yerini alacak çükü ceviz bile bulmak zorlaşıyor plastik daha dayanıklı ağaça göre kolay şekillendiriyor ahşapta hata oldumu düzelmek zordur plastikte kır yeniden erit geri dönüşümü olan bir malzeme doğada kolay kolay kaybolmayan bir malzeme bence plastik komple plastik silahlar bile olacak benelli ve hastanın av tüfekleri bazı modelleri altı sentetik yani plastik dir yani zaman gelecek plastik dipçikleri dahi kendi ölçülerimize göre yapacaklar maliyet düşeceğini düşünüyorum saygılar
_____SiVeR öLüMüNe SeVeR____ KeNaN ÖzKaN 1989 B Rh+ istanbul  SİVASLI YİĞİDO

Çevrimdışı Gökhan AKSOYLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #30 : 16 Ocak 2015, 22:40:42 »
Bugün biraz atış yaptık beykoz civarında. Genel anlamda memnun kaldım tüfekten. Ama söktükten sonra toplarken sorun yaşadım. Mekanizma kilitleniyor. Pompa ileri geri gitmiyor. Sinirlenip defalarca ve.tüfeği zorlayarak denedim boya aşınmaları oldu. Boyası aşırı hassas. Mekanizmanın neden kilitlendiği hakkında fikri olan varmı?
1990 Istanbul/elazig

Çevrimdışı Gürkan ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #31 : 17 Ocak 2015, 11:20:25 »
Bir kere kendi başına yapsan sonra çok kolay gelecek
Doğru dürüst rsx serisi sökme takma videosu yok. Hayret. Sadece bunu buldum, inşallah işine yarar.

Çevrimdışı Gürkan ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #32 : 25 Ocak 2015, 00:30:45 »
40 senedir takmadığım gözlüğü mecbur kalınca taktım. Göz 2.5, gözlük 1.5, artık idare edeceğiz  :D

Tek kurşunların sona kalanları. Fiocchi, mirage karışık. 50 atış sonrası tepme de artmış, yorgunluk da...

https://vid.me/J9dG

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #33 : 25 Ocak 2015, 01:11:59 »
Hocam son atış çok okkalı olmuş 90 dan gol gibi,  eline sağlık. ;)
1978-İZNİK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #34 : 25 Ocak 2015, 10:32:41 »
Gürkan abi tüfek doluyken boşaltmaya yarayan alttaki mandal yerine oturmuyomuş diye toplayamamışım ben . Tüfeği toplarken o mandalla ilgili kolay bi yöntemin varmı? Hiç dikkat etmedim gözümden kaçtı. Bayi keşke onu almasaydin "derya anakon" diye bi tüfek var onu gösterdi bunu alsaydin dedi ama ben yinede memnunum armsan dan.
1990 Istanbul/elazig

Çevrimdışı Gürkan ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #35 : 25 Ocak 2015, 12:44:47 »
Savaş bey teşekkür ederim  :)
Gökhan bence bayini değiştir  :D Anakon eh fena değil ama armsan alma derya al demişse yanlış yapmış.
Mandal için kolay yöntemim yok. Yalnız her atıştan sonra tüfeği komple sökme. Sadece namlu ve kundağı yayı çıkar temizle yeter. Diğer taraflar zaten namlu kadar pislenmez. Elinin ve harbinin girdiği kadar temizlersin. Sanırım sen tetik korkuluğunu da söktün.

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #36 : 25 Ocak 2015, 15:45:21 »
Abi işte eve yakın olduğu için oraya götürdüm . Silahı yaban av dan aldım istoç .

Aynen senin dediğin kadar olan kısmını söktüm . Bidahaki atış sonrası temizlikte inceleyeceğim takarken o mandalı . 15 gün kadar sonra memlekete gidecem orda sıkacam. Tek seferde maksimum kaç atış yapmamı onerirsin abi ? Sarsılmaz yarı otomatik ile 100 kadar attık namlu çatladı hafiften . Armsan da olmaz heralde 100 atışta kırım.
1990 Istanbul/elazig

Çevrimdışı Gürkan ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #37 : 25 Ocak 2015, 16:08:03 »
Yaban av da Ergun abi de Erkan da diğer çalışanlar da öyle şey demez. Kimmiş o anakonu öneren, merak ettim şimdi ?
Haftanın bir günü Yabandayım, bir gün görüşelim Gökhan.
Sarsılmaz da kötü değildir, 100 fişek de namlu çatlaması 300 liralık merdivenaltı tüfeklerde bile olmaz. İlginç.
Armsanla sadece cuma günü tek kurşun ve şevrotin olmak üzere 60-70 fişek patlattık. Toplamda 1 ay içinde 200-300 olmuştur belki geçmiştir. Hiçbirşey olmaz merak etme. 4000 tek kurşunu geçenler tanıyorum.

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #38 : 25 Ocak 2015, 19:36:10 »
Yok abi yaban av ' daki abiler demedi bu anakon daha iyi diye. Benim eve yakın olan av bayisi öyle dedi.  Silahı aldığım yer Yaban av dedim . Biraz anlatım bozukluğu oldu kusura bakma :) inşallah denk gelirse uğrarım bende sen ordayken abi
1990 Istanbul/elazig

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #39 : 25 Ocak 2015, 19:54:55 »
Buda benim video. Hedef kalmamıştı hepsini vurduk mühimmatı da bitirelim dedik . Amatörce oldu biraz . Bidahaki sefere inş daha iyi videolar yükleyeceğim.

https://vid.me/F3UN
1990 Istanbul/elazig

The following users thanked this post: Gürkan ÖZKAN

Çevrimdışı Gürkan ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #40 : 12 Ağustos 2015, 02:14:27 »
Rsx2 ile 500 mermiyi geçtim, belki 600ü de bulmuştur.
Sıfır sorun. Kaza kırımı geçtim, gez veya şok bile yerinden oynamıyor. %90ı tek kurşun olmak üzere her marka ve tipte fişek patlattım. Bir kez bile patlatmama, dikme, tahliye problemi olmadı.
5 dk içinde gaddar bir şekilde peşpeşe 100 kurşun attık, silahın ağzı burnu baruttan beyazladı ancak ne fazla ısındı ne de farklı bir sorun çıkardı.
Maşallah diyelim ancak bu kadar da hunharca kullanmayalım. Sonuçta kul yapısı.
Herkese kazasız belasız avlar, atışlar...

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #41 : 12 Ağustos 2015, 02:25:43 »
birşeycik olmaz. İstediğin kadar atış yapabilirsin.
pompalı tüfek tutukluk yapmaz
pompalı tüfekte fişek patlamazsa sorunu tüfekte değil fişekte ararsın.
bu sadece rs-x2 için değil çoğu pompalılar için geçerlidir.

500-600 ne ki 5000-6000 de bile yıpranan namlunun içi değil kundağın
namluya sürtmesi ile dışındaki kaplamasıdır.

tüfek yıpratmaya senede 1000 fişek atmakla insan ömrü yetmez.

çokmu gözüne kötü göründü iğne filanmı kırıldı yolla armsana cilli gibi geri gelsin...
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Gürkan ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #42 : 03 Kasım 2015, 15:35:30 »
1000 atıma yaklaşırken arpacık yerinden oynadı. İyi mi yapıştırmamışlar, vida da mı sorun var anlamadım. Tornavida ile düzelecek gibi değil. Fabrikaya gönderdik.
Nazarlık olsun bakalım.
Gelince sonucu burdan bildiririm.