Gönderen Konu: armsan rsx2  (Okunma sayısı 13533 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Gökhan AKSOYLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
armsan rsx2
« : 08 Aralık 2014, 20:35:08 »
Selamun aleykum arkadaşlar. Forumu uzun süredir takip ediyorum siz bilgili arkadaşların yazısını okuyorum hep bilgilenmek için. Benim bi sorum olacak.

15 20 güne kadar Armsan rsx2 alacağım. Amacım hedef atışı. Belki olursa kırk yılda bir domuz avı... rsx2 namlusu nedir ne değildir?  Her türlü mühimmat gönül rahatlığı ile kullanabilir miyim ? Slug, şevrotin, saçma hepsini de kullanmak istiyorum. Namlu boyu 51 veya 55 düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler.
1990 Istanbul/elazig

Çevrimdışı Gürkan ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: armsan rsx2
« Yanıtla #1 : 11 Ocak 2015, 16:10:00 »
Gökhan bey, 47 cm rsx2 yi ben kullanıyorum. İyidir, sağlamdır. Yerli yabancı 300ün üzerinde tek kurşun attım. Bir kere bile ateşlememe, namlu yatağına girmeme, tahliye, orası burası oynama vb. sorun çıkarmamıştır. Kısa namlu olduğundan sesi çoktur, tepmesi fena değildir. Tek kurşunda isabet oranı iyidir.
İçini açıp sağını solunu kurcalağımda; mekanizma, işçilik çok iyi. Gönül rahatlığı ile alabilirsiniz.
Tek eksi noktası; boyası biraz naziktir.
1975 - istanbul - www.hobimaket.com

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 12 Ocak 2015, 01:16:51 »
Gökhan bey, 47 cm rsx2 yi ben kullanıyorum. İyidir, sağlamdır. Yerli yabancı 300ün üzerinde tek kurşun attım. Bir kere bile ateşlememe, namlu yatağına girmeme, tahliye, orası burası oynama vb. sorun çıkarmamıştır. Kısa namlu olduğundan sesi çoktur, tepmesi fena değildir. Tek kurşunda isabet oranı iyidir.
İçini açıp sağını solunu kurcalağımda; mekanizma, işçilik çok iyi. Gönül rahatlığı ile alabilirsiniz.
Tek eksi noktası; boyası biraz naziktir.

Yanıtladığınız için teşekkür ederim. Tüfeği 10-15 gün kadar önce aldım. 51 cm namlu teleskopik dipçik 7+1 kapasiteli. yarın nasipse ruhsat çıkarmaya gideceğim. İstanbul içi tüfeği deneyebileceğim bildiğiniz yer var mıdır acaba ? Teşekkür ederim tekrardan.
« Son Düzenleme: 12 Ocak 2015, 01:25:57 Gönderen: Gökhan AKSOYLU »
1990 Istanbul/elazig

Çevrimdışı Gürkan ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 12 Ocak 2015, 13:48:57 »
Hala açıksa Yakacık atış poligonu.
Av tezkereniz varsa birçok yerde deneyebilirsiniz. Yoksa, orman muhafaza yakalarsa hedef atışı yaptığınızı ispatlamanız, yani tek kurşunları ve hedef kağıdını göstermeniz gerekir.
Ruhsat veya satın alma yoksa atışa hiç gitmeyin. İlk gören jandarma veya polis silahınıza el koyabilir.

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 12 Ocak 2015, 16:18:03 »
Hala açıksa Yakacık atış poligonu.
Av tezkereniz varsa birçok yerde deneyebilirsiniz. Yoksa, orman muhafaza yakalarsa hedef atışı yaptığınızı ispatlamanız, yani tek kurşunları ve hedef kağıdını göstermeniz gerekir.
Ruhsat veya satın alma yoksa atışa hiç gitmeyin. İlk gören jandarma veya polis silahınıza el koyabilir.

Ruhsat bugün çıkardım. Av belgem yok. Bu gidişle istanbul da deneme fırsatı olmayacak bana. Memlekete izine gidip deneyeceğim. Red dot , fener gibi kullandığınız aksesuar var mı? Fener sorununu çözdüm bir de orta kalite bir red dot almayı düşünüyorum ebay veya Aliexpress den.

« Son Düzenleme: 12 Ocak 2015, 16:22:53 Gönderen: Gökhan AKSOYLU »
1990 Istanbul/elazig

Çevrimdışı Kenan ÖZKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 12 Ocak 2015, 18:41:45 »
Poligon için eğer anadolu yakasındaysanız yakacığa gidebilirsiniz yanılmıyorsam avrupa yakasındada sarıyere gidebilirsiniz
_____SiVeR öLüMüNe SeVeR____ KeNaN ÖzKaN 1989 B Rh+ istanbul  SİVASLI YİĞİDO

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #6 : 12 Ocak 2015, 18:55:31 »
bak benim rs-x2 ye üst resimdeki tüfek rs-x2

ilk aldığımda tabanca dipcikti dipcik değişti.
gez kasada rayın üzerinde arpacık namludaydı ve 47 cm namllusu vardı.
namlu 61 cm ye uzatıldı (av için) gez ve arpacık daha alçak olarak tek yere namluya
kaynatıldı. arpacık 1.5 mm çaplı ince arpacık yapıldı. gez remington tipi  'u' şeklinde
aynısının birde 51 namlusu var ondada ayarlı gez yanı sıra ayarlı arpacıkta var.
51 namlusunu zevke 61 namlusunu avda kullanıyorum.

tabi rayda normalde çıkartılmış vaziyette üzerinde her zaman durmuyor.
o rayı söktürmek için tüfeği istanbula armsana götürmüştüm hatırlıyorumda :)
altındakide onun kuzeni armsan p-612 çok daha güzel bir tüfek. her türlü
modifiye ye gelebiliyor.
« Son Düzenleme: 12 Ocak 2015, 19:06:09 Gönderen: Tunç GEÇGİL »
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Gürkan ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 12 Ocak 2015, 20:20:52 »
612 de gerçekten güzel bir tüfek. Tüfeklerinizi güle güle kazasız belasız kullanın.
Ruhsatı çıkardıysanız; Anadolu yakasında Riva, Polonezköy, Beykoz, Kurtköy vb. yerlerde, Avrupa yakasında Arnavutköy, Şamlar, Sazlıdere vb. yerlerde, yani meskun mahal dışında ev, yol, bağ bahçelere 500 m- 1 km uzaklaşıp atış yapabilirsiniz. Ne Riva'da ne Şamlar'da, Sazlıdere'de atış yaparken bir sorun çıkmadı. Riva'da jandarma geldi, sohbet ettik gitti. Şamlar'da köy muhtarı geldi, hatta çay kahveye davet etti. Polis de geçerken yavaşladı, baktı, gitti. Yasal olarak bir sorun yok. Ancak kolluk kuvvetleri ile ters gitmemek en iyisi. Orman muhafaza direk takoza bakar, jandarma polis ruhsat sorar. Ruhsat ve takoz varsa, yanınızda çulluk, bıldırcın fişekleri değil de tek kurşun taşıyorsanız, bir de hedef kağıtlarınız varsa kimse birşey demez, diyemez.
RS-x2 keyifli, fişek seçmez, güçlü bir silah. Bıldırcına 7-8 numara atar gibi gevşek tutmamak lazım. Zayıf kaynak, bir de Rc palla gibi güçlü bir fişekse omuzuna zarar verebilir. İyi kaynak, rahat tutuş 50-60 mermi sıkarsınız. Tabii herkesin fiziğine, omzuna, tutuşuna göre değişir.
Kazasız belasız atışlar dilerim
Saygılarımla...

Çevrimdışı Gürkan ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 12 Ocak 2015, 20:34:44 »
Gökhan bey eksik cevap vermişim. Ben silahta pek değişiklik yapmam ancak dipçik bana pek uymadı. Aslında gayet güzel, konforlu ama benim tüfeğe yatışım bozuldu. O yüzden hatsanın mp teleskopik dipçiğinden aldım. Armsanlarla uyumsuz. Mercan'da Kadir usta sağolsun, 1 pul 2 vida yarım saat uğraştı. Dipçikte 1-2 oynama ile gayet güzel bir hale getirdi. Tavsiyem; dipçik, kabze vs. herhangi bir aksesuar kullanımında; kesinlikle tüfeğe müdahale etmemek. Gerekliyse aksesuarları bozmak daha mantıklı. Yarın öbürgün eski orjinal haline dönmek istersen sorun çıkmasın.
Bir ara red dot a kafayı taktım. Çin malı 100 liraya bir ürün alıp kullandım. Ancak 20-30 tek kurşun atışı sonrası ayarı bozuluyor. Bir de nazik bir parça. Benim gibi silahı hor kullanan biri için değil. Red dotu geri verdim. 3-4 kutu winchester foster aldım.
Benim tüfeğin resmini bu akşam paylaşmaya çalışırım.
Saygılar

Çevrimdışı Gürkan ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 12 Ocak 2015, 23:22:07 »

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 13 Ocak 2015, 01:10:15 »
Yorumlarınız için herkese teşekkür ediyorum.

Tunç abi aldık sonunda :)

Gürkan bey önerdiğiniz yerleri ziyaret edeceğim uygun yer bulursam atış yaparım. Bende egm personeliyim. İnşallah sıkıntı yaşamam kolluk kuvvetleri konusunda. Atışlarda da maksimum güvenlik seviyesinde hareket etmeye özen göstereceğim.
1990 Istanbul/elazig

Çevrimdışı Osman LİMAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 13 Ocak 2015, 01:21:51 »
Gökhan bey öncelikle  hoşgeldin. tüfeğin hayırlı olsun.kazasız belasız atışlar diliyorum.
  • Huğlu 401 b
  • Sarsılmaz charles daly
  • Vursan 92a
  • Drahtar (dişi),pointer(erkek)
Osman LİMAN
1980 Karaman
Artık ANAMUR...

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 13 Ocak 2015, 04:07:42 »
Gökhan bey öncelikle  hoşgeldin. tüfeğin hayırlı olsun.kazasız belasız atışlar diliyorum.

Teşekkür ediyorum abi sağol iyi dileklerin için.
1990 Istanbul/elazig

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 13 Ocak 2015, 09:26:43 »
tüfeğiniz güzel güle güle kullanın ben de attım o tüfekle gayet iyi.  attıklarımın içinde armsanlardaki isabet hiçbirinde yok.
 yanlız namnu çok kısa, felaket ses yapar, bir de şahlanması  fazla olabilir, sol el tutuşuna dikkat etmek lazım. adamın elinde uçup gidecek gibi oluyor. 28 gr tek kurşunlar yeterli olabilir.

kulaklıksız gözlüksüz atmamak lazım kulak zarlarında çökme yapar bende oldu tüp koyucaz dediler koydurmadım ama zaman zaman çınlama oluyor.
1978-İZNİK

Çevrimdışı Gürkan ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 13 Ocak 2015, 13:20:24 »
Rsx2 nin belirttiğiniz gibi tepmesi, sesi yüksektir. 28 gr tek kurşunlar da bazen çok sert olabiliyor. Mesela 28 gr winchester foster içinde 2.9 gr barut olduğu ve kurşun namlunun nerdeyse tamamını kapadığı için çok tepiyor. Hafif kurşun olarak; Fiocchi tiro a palla önerebilirim.

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 13 Ocak 2015, 15:23:10 »
rsx 2 nin  üzerindeki gezin aynısı benim 3 tüfekte de var. iyi sıkmazsanız atarken fırlar gider ben çok sıkmamıştım bi kere alnıma geldi  :)

aslında onu yanlardan çok ince uçlu patkapla  delip raya vidayla sabitlemek lazım. atarken kafama gelen gez otların arasına düştü bulamadım.

konyada aslan gez diyorlar ona. yedek alıp bir kenara koymak lazım.

« Son Düzenleme: 13 Ocak 2015, 15:25:10 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 13 Ocak 2015, 15:50:45 »
Önerileriniz için teşekkür ederim. Bir kulaklık almak farz oldu demekki. Barut hakkı az olan fişekleri tercih edeceğiz aynı zamanda.
Gez'e hiç bir ayar yapmasak ta yine atış esnasında çıkar mı? Bu benim ilk tüfeğim . Av tüfekleri konusunda çok fazla bir bilgim yok . Sorun yaşarsam yine burdan sizlere danışacağım .
1990 Istanbul/elazig

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #17 : 13 Ocak 2015, 16:49:42 »
sen bu tüfekle avlanacakmısın? eğer avlanacaksan bu tüfekle o iş olmaz.
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Kenan ÖZKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #18 : 13 Ocak 2015, 16:53:01 »
Hayırlı olsun gökan demedim hayırlı olsun :) Gürkan abi senin tüfekte çok güzel olmuş taktığın dipçikte güzel yakışmış ben de armsan rs a1 yarı otomatik almak istedim. Yanlız tüfek görsellik bakımından çok güzel ama ama kabzeyi kavradınmı tetik çok ileride kalıyordu onun için direk Eledim ben bu tüfeği ama görsellik iyi işçilik iyi kabze tetik mesafesi çok uzun birde bayiye dedim ben bunu alsam dışarda dipçiği değiştirme imkanım olurmu dışarıdan aldığım dipçikler uyarmı uymaz dedi. Armsana armsanda başka uymaz dedi Bende vazgeçtim ama uğraşıldımı da ortaya güzel tüfekler. Çıkıyor yurt dışında bu modifiye işini iyi yapıyorlar aksesuar konusunda On Numara işe yarar çıkıyor bunu yerli tüfeklere uygulamak çok güzel tüfekler çıkar meydana. Gürkan abi tek eksiği tüfeğin uzatma şarjör ilave ile 10 numara olur saygılar
« Son Düzenleme: 13 Ocak 2015, 17:59:00 Gönderen: Kenan ÖZKAN »
_____SiVeR öLüMüNe SeVeR____ KeNaN ÖzKaN 1989 B Rh+ istanbul  SİVASLI YİĞİDO

Çevrimdışı Gürkan ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #19 : 13 Ocak 2015, 22:49:08 »
Kenan çok teşekkür ederim.
Çok haklısın, kabzeyi kavrayınca tetik ilerde kalıyordu. Alışkanlık; her zaman atış yapmayacaksam işaret parmağımı tetik korkuluğunda tutarım. Ama fabrikasyon haliyle rahat edemiyordum. Şimdi çok rahat oldu. Mpa dipçiğin tabanca kabzesi belki daha iyi değil, ancak tutuşum çok rahatladı, elime daha iyi oturdu.
Modifikasyon iyi ustalara yaptırılmalı. Tüfeğe iyi makyaj yapıp orjinalliğini mahveden çok insan gördüm. Malesef geri dönüşü de olmuyor.
Uzun zamandır av yapmıyorum, o yüzden 5li şarjör bana yeter. Ancak dediğin gibi uzatma ile çok daha iyi bir tüfek olur.
« Son Düzenleme: 13 Ocak 2015, 22:51:22 Gönderen: Gürkan ÖZKAN »

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #20 : 14 Ocak 2015, 00:49:49 »
sen bu tüfekle avlanacakmısın? eğer avlanacaksan bu tüfekle o iş olmaz.

yok abi de niye avlanma olmasın ki bu tüfekle ?

Teşekkür ederim Kenan bey
« Son Düzenleme: 14 Ocak 2015, 00:50:57 Gönderen: Gökhan AKSOYLU »
1990 Istanbul/elazig

Çevrimdışı Gürkan ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #21 : 14 Ocak 2015, 12:09:05 »
Domuz avı belki olur, ama onda bile bazen bir kurşun yetmiyor, seri bir tüfek daha güvenli olur.
Uçara hiç gelmez. Hem kısa namlu hem de pompa çek bırak atışlar randımanlı olmaz. Full şok taksan da grupmanı iyi değil. Çok ses yapıyor. Kesin olmaz diyemesek de bu ve bunun gibi kısa namlu pompalı taktik tüfeklerle av zor olur.
Arnavutköy'de arkadaşlar çulluğa atarken 3 tane rc tek kurşun sıktım, gürültüden ormanda bırak çulluğu hiç hayvan kalmadı )

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #22 : 14 Ocak 2015, 12:20:07 »
Anladım abi. Bende zaten kırk  yılda bir bi domuz çıkarsa ona atacaktım savunma amaçlı. Av belgem yok ve şimdilik almayı düşünmüyorum .
1990 Istanbul/elazig

Çevrimdışı Tonguç YUMRUK

• *
« Yanıtla #23 : 14 Ocak 2015, 15:42:27 »
Gürkan Bey, bu dipçik tüfeğe çok yakışmış. Direk uydu mu, yoksa bir tadilat yaptınız mı? Sağlamlığı nasıl?

Çevrimdışı Gürkan ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #24 : 14 Ocak 2015, 18:47:16 »
Tonguç bey teşekkür ederim.
 Malesef direk uymadı. Mercan'da yıllardır gittiğim Kadir usta 1-2 oynama ile halletti, çok da güzel milimetrik bir iş çıkardı. İşi bilen herhangi bir silah ustası yapabilir. Sorun; bu teleskopik dipçiğin gövdeyle birleşmesi gereken yer. Bağlantı noktası orjinal dipçikle aynı ölçüde değil.
Mpa dipçiği de 60-70 liraya internetten almıştım.