Gönderen Konu: HUĞLU 401 KİNETİK SORUN  (Okunma sayısı 6528 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Muammer ÇETİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
HUĞLU 401 KİNETİK SORUN
« : 08 Aralık 2014, 14:12:54 »
sevgili dostlar yeni aldığım huğlu 401 kinetik sistem av tüfeğimle ilk atışta kaşığın dolu fişeği mekanizmaya geç vermesi nedeniyle sıkıştırma yaptı. değişik gramajlarla denedim onlarda da yaptı. ilk etapta tüfek daha yeni alışır dedim ama daha sonrada bazen boş fişeği de atmama gibi sorunlarla karşılaştım. Durum bu. Şimdi soruyorum bizim suçumuz para verip sıfır tüfek almamız mı? İşin garip tarafı tüfekleri almadan önce deneme şansımız yok. tabi bayi faturayı kestikten sonra da iş bitiyor. ondan sonra uğraş. değiştirecek olsan tüfek 2. el muamelesi görüyor. Değiştirmesen bizim suçumuz ne? işte sorun bu? tüfeği fabrikaya gönderdik bakalım sonuç ne olacak. sorun çözülecek mi? görüşlerinizi bekliyorum...
1971 Yenice-Çanakkale

Çevrimdışı Ersan ARGIÇ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: HUĞLU 401 KİNETİK SORUN
« Yanıtla #1 : 08 Aralık 2014, 18:08:00 »
Kardeş hemen fabrikaya göndereceksin, benimde stoeger model 2000 de sol atma problemi vardı fabrikaya gönderdim, namluda hafif yamukluk varmış dediler, yapacak bir şey yok, yerli malını tutan avcı arkadaşlarımız var ama bence yerli av tüfeklerimizde standart yok, herşey şansa kalmış.Tekrar tüfek alacak olursam paraya kıyıp avrupa alacağım.
  • Stoeger 2000
1973
memleket fethiye-iş burdur

Çevrimdışı Erol KABA

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 08 Aralık 2014, 18:54:42 »
 Abi yeni almana gerek yoktu. Bizde vardı .satardık size akdaş alırsın sandım ben,ikinci kez gidecek muhtemelen firmaya abi, inşallah bir kerede çözülür sizin sorun
  • Charles Daly otomatik,
  • Cesa otomatik, Mertmak Mx5 otomatik
  • Akkar Karatay Pompalı, Hatsan Pompalı
Düzce  1985

Çevrimdışı Rıza BOZOKLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 08 Aralık 2014, 18:59:10 »
Yerli tüfek şans işi....  Arkadaşım 1700 TL ye aldığı Huğlu  Nitro Beastı  randıman alamayınca sattı  Akkar Altay Silver  aldı...
1974 İnebolu/KASTAMONU

Çevrimdışı Hüseyin BAŞARIR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 08 Aralık 2014, 19:08:43 »
     Huğlu'ysa hemen kurtul arkadaş...
1980-Antalya

Çevrimdışı Erol KABA

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 08 Aralık 2014, 19:11:36 »
Malesef ben bu yorumun kaynağını biliyorum  :D
  • Charles Daly otomatik,
Düzce  1985

Çevrimdışı Fatih S.M.YAPAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 09 Aralık 2014, 00:43:41 »
Benim ilk tüfeğim huğlu otomatikti iyikide kötü çıkmış çünkü bir daha yeriye bulaşmadım...
Allah kolaylık versin inşallah sorunun çözülür.
  • Benelli Bellmonte 1 12 çap 71 cm namlu
  • Mossberg 500A pompalı 12 çap 71 namlu
  • Kral Cara Cara süperpoze 12 çap 71 cm namlu
  • Özhuğlu Alesta çifte 36 çap 71 namlu
  • İngiliz Seter; Şanslı
Tarsus Avcılar Kulübü
Fatih S.M.YAPAR
1976 Tarsus/Mersin

Çevrimdışı Erol KABA

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 09 Aralık 2014, 15:06:02 »
Yerli tüfek şans işi....  Arkadaşım 1700 TL ye aldığı Huğlu  Nitro Beastı  randıman alamayınca sattı  Akkar Altay Silver  aldı...
Abi şok ve ufuk tefek kusur konusunda beni baya yordular ama akkar yinede en iyisi
  • Charles Daly otomatik,
Düzce  1985

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 09 Aralık 2014, 16:36:38 »
bu 401 b kinetiğin aynısını ben kullanıyorum.sitede bir tek ben memnunum.hem uygun aldım hemde hiç sorun yaşamadım.şanslıyım galiba.......
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Erol KABA

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 09 Aralık 2014, 19:23:37 »
bu 401 b kinetiğin aynısını ben kullanıyorum.sitede bir tek ben memnunum.hem uygun aldım hemde hiç sorun yaşamadım.şanslıyım galiba.......
Bence o şans sizden gitmeden gidinyılbaşı bileti alın kesin tutar  :D
  • Charles Daly otomatik,
Düzce  1985

Çevrimdışı Hasan BOZKURT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 09 Aralık 2014, 19:33:57 »
Otomatik tüfekte Konya kendini bitirdi.
1982 Konya

Çevrimdışı Kenan ÖZKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 09 Aralık 2014, 22:14:44 »
ben bu 401 sorununu bir kere daha okudum adam fabrikaya gödermiş yaptık falan diyordu ama tekrar sorun yaşamış ve 401 kinetikler  sorunlu gazlı tüfek olayını herkes yapıyor tutukluluk yok kimisi daha ucuz bir kinetikten daha fazla randıman alabiliyor ata neoda tutukluluk yapıyor kimisi stoegerdende sorun yaşıyor avrupa tüfekten sorun yaşıyan yokmu var tabi yerli yi kötülemiyelim yanlız ben eski huğlu ları dahaçok beğeniyorum yeni yapılan huğlularda sanki duygu yok bana kaliteliymiş duygusunu vermiyor eski kasalar daha güzel motifler işlenmiş güzel silahlar ama onların çalışmasında sorun yaşayan varmı tabiki var ne sorunsuz yok

Bazen elimize öle güzel silahlar geliyorki kıymetini bilemiyoruz satıyoruz satıyoruz yenilik diyoruz şu diyoruz bu diyoruz sonra eyvah diyoruz niye satık şöyle avlar yaptık böle yaptık şöyle çalışırdı niye satıyoruz abicim o zaman ama sorun giderilir mekanik sonuçta o parca sökülür başka parça takılır sorun çözülür  bazen seri imalatta zamanla yarışıyorlar montaj bölümündekiler  bazen yansanayi den gelen parçalarda sorunlu oluyor bazen onlarda belki zaman sayı yöntemi ile çalışıyor belki gözden kaçıyordur yani eğer tüfekten soğumadıysan mumamer abi yapılır kullanılır ama soğuduysan yapacak bişe yok saygılar
« Son Düzenleme: 09 Aralık 2014, 22:21:08 Gönderen: Kenan ÖZKAN »
_____SiVeR öLüMüNe SeVeR____ KeNaN ÖzKaN 1989 B Rh+ istanbul  SİVASLI YİĞİDO

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 09 Aralık 2014, 22:23:27 »
Akdaşşş  derim..
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı Erol KABA

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 10 Aralık 2014, 01:56:26 »
ben bu 401 sorununu bir kere daha okudum adam fabrikaya gödermiş yaptık falan diyordu ama tekrar sorun yaşamış ve 401 kinetikler  sorunlu gazlı tüfek olayını herkes yapıyor tutukluluk yok kimisi daha ucuz bir kinetikten daha fazla randıman alabiliyor ata neoda tutukluluk yapıyor kimisi stoegerdende sorun yaşıyor avrupa tüfekten sorun yaşıyan yokmu var tabi yerli yi kötülemiyelim yanlız ben eski huğlu ları dahaçok beğeniyorum yeni yapılan huğlularda sanki duygu yok bana kaliteliymiş duygusunu vermiyor eski kasalar daha güzel motifler işlenmiş güzel silahlar ama onların çalışmasında sorun yaşayan varmı tabiki var ne sorunsuz yok

Bazen elimize öle güzel silahlar geliyorki kıymetini bilemiyoruz satıyoruz satıyoruz yenilik diyoruz şu diyoruz bu diyoruz sonra eyvah diyoruz niye satık şöyle avlar yaptık böle yaptık şöyle çalışırdı niye satıyoruz abicim o zaman ama sorun giderilir mekanik sonuçta o parca sökülür başka parça takılır sorun çözülür  bazen seri imalatta zamanla yarışıyorlar montaj bölümündekiler  bazen yansanayi den gelen parçalarda sorunlu oluyor bazen onlarda belki zaman sayı yöntemi ile çalışıyor belki gözden kaçıyordur yani eğer tüfekten soğumadıysan mumamer abi yapılır kullanılır ama soğuduysan yapacak bişe yok saygılar
  Sorun da tam burada başlıyor; Çözüm için fabrikaya gönderiyorsun geri geliyor aynı aldığın bayii arıyorsun kışın 32 gr B&P ile deneyin çalışmazsa fabrikayla görüşür döner başlığı değiştiririz diyor o zaman tanıtımında veya broşüründe yazın B&p fişekle çalışır diye, 28 gramla çalışsın demiyoruz 32 gr züberle bile düzgün çalışmıyor ilk gönderdiğimizde 34 çoğu fişekle bile düzgün çalışmıyordu. Beceremiyorsan yapmayacaksın ne kendini nede malını alanı rezil etmeyeceksin bu kadar basit. Kimse firmanın oyuncağı değil. Hadi yaptın olmadı. En azından  iyisini yapanlardan bir şey öğren de tamire gelen tüfekleri onar ama nerede anca bedava ekmek peşinde firma
  • Charles Daly otomatik,
Düzce  1985

Çevrimdışı Kenan ÖZKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 10 Aralık 2014, 10:28:34 »
Erol abi haklısın ama bizde bir mantık var tamir etmek zor geliyor bizimkilere tamiri yapmak çok zor tüfeği sıfırdan yapmak daha kolay bu zihniyette var şimdi e bu zihniyet oldu mu işimiz Allaha kalıyor ama ben yerlide bazı tüfekleri beğeniyorum kinetikte ama bazıları şu sıralar oyuncak gibi tüfek yapıyor açık konuşmak gerekirse bir çok parçası dandiklik kokuyor şimdi tuaf boyalar tof şekiler  tuaf sentetik dipçikler yani bu nedir anlamış değilim ama tipini beğenmiş de değilim saygılar

Çevrimdışı Muammer ÇETİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 10 Aralık 2014, 11:55:32 »

kenan kardeşim insan ister istemiz sıfır tüfekte böyle arıza çıkınca tüfekten soğuyor. bakalım tamire göndereli 3gün oldu gelince deneyeceğiz. ama içimde yine sorun çıkacak gibi bir his var. benim üzüldüğüm böyle bir firmanın bu seri tüfeğinde genelde sorun çıkması. alan arkadaşların çoğunun şikayetçi olduğunu formdan öğrenmekteyiz. Huğlu firmasının bu sıkıntılara kulak tıkamayacağını ümit ederim..şikayetimi firmanın web sayfasına da gönderdim. beklemedeyim.. gelince sizlere bilgi veririm..
1971 Yenice-Çanakkale

Çevrimdışı Kenan ÖZKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 12 Aralık 2014, 16:53:50 »
kenan kardeşim insan ister istemiz sıfır tüfekte böyle arıza çıkınca tüfekten soğuyor. bakalım tamire göndereli 3gün oldu gelince deneyeceğiz. ama içimde yine sorun çıkacak gibi bir his var. benim üzüldüğüm böyle bir firmanın bu seri tüfeğinde genelde sorun çıkması. alan arkadaşların çoğunun şikayetçi olduğunu formdan öğrenmekteyiz. Huğlu firmasının bu sıkıntılara kulak tıkamayacağını ümit ederim..şikayetimi firmanın web sayfasına da gönderdim. beklemedeyim.. gelince sizlere bilgi veririm..
muamer abi yine dua etki domuz avında kullanmadın yada ayı kurt çıkmadı karşına ne olurdu ozaman bence huğlu için diyorum diğer firmalar içinde sağlam tüfek yapsınlar türkiye şartları ve alım gücünü hesaplayarak tüfek üretsinler ama sağlam tüfek yapsınlar çünkü biz o tüfeğe güvenerek av yapıyıp atış yapıyoruz diğer yandan kimiz atıcılık kimiz savunma amaclı namusumuzu malımızı canımızı koruyoruz yani tüfek üreticilerinin işi tamam yaptım 2 3 tane sıktım bişe yok deyip oldu bittiye getirmemeli diye düşünüyorum kimisi arıcılıkla kimisi hayvancılıkla kimiside tarımla uğraşıyor avcılıkla alakası bile olmayan insanlar vunlar hayatını ektiği mahsullü alsın karga domuz gelmesin arı dan balını alsın ayı gelmesin hayvancılıkla uğraşıyor kurt gelmesin evini namusunu canını kolluyor ki hırsız ırz düşmanı düşmanı gelmesin e diyelimki geldi ozamanda silah tutukluluk yapar çalışmasa e nampsın ektiğini kargaya domuza verecek hayvanını kurda verdimi namusunu canını malını koruyamadımı balını ayıya yedirdimi avcı av yapamadımı ne anladıkki ben böyle düşünüyorum saygılar

Çevrimdışı Adnan AYDIN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 12 Aralık 2014, 20:57:14 »
  aynen  katıyorum. O0
BoDrUm    1976