Gönderen Konu: stoeger M 3000 fişek tercihi  (Okunma sayısı 15226 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İsmail SUBAKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
stoeger M 3000 fişek tercihi
« : 07 Aralık 2014, 22:50:15 »
arkadaşlar M3000 stoegerımın fişek denemelerine başladım. ilk 36 metreden 32gr 7 numara BP leri denedim, saçmaların hedefte yoğunluğu güzel geldi, aynı fişeği başka yerde kuşa denedim yaralı düştü. daha sonra RC 33 gr 6  numara düşüdü cansız aynı fişek konmuş kuşu saldı.
M3000 nüyle fişek deneyip iyi sonuç alan arkadaşlar varsa paylaşabilirlermi kullandıkları fişekleri
Vursan 92A
Stoeger M3000 Max5
Fabarm xlr 5 Bulrush
D-Doxcarms 10ncı yıl
Setter Diapolis Den Diego

Çevrimdışı İsmail CEYLAN 16

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: stoeger M 3000 fişek tercihi
« Yanıtla #1 : 08 Aralık 2014, 00:15:52 »
m 2000 var bende kesinlikle b&p neden dersen çok uzak mesafeden kekliği havada buruşturdu 32gr 5 no attım
  • Akdas 712 elit superpoze 66cm
  • Huglu 103 c 71cm
  • Genc huglu cne203 66cm
  • Sarsilmaz concorde x 68 cm
İsmail CEYLAN
1988/BURSA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 08 Aralık 2014, 00:26:57 »
bende BP kullanıcısıyım aslında diğer tüfeğim Walter Target 33 gr BP 6-7 numarayla süper. aynı fişeği bugün stoegerda denedim sanki biraz sevmedi, hedefte grupman iyi gibi geldi önce kuşa denemelerde sanki bırakti , RC 6 numara ile indirdi kaçırdı, belkide yüksek bant tüfeğin acemisiyiz bu etkende olabilir
Vursan 92A
Stoeger M3000 Max5
Fabarm xlr 5 Bulrush
D-Doxcarms 10ncı yıl

Çevrimdışı Selçuk KAYGISIZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 08 Aralık 2014, 08:16:17 »
m2000 kullanıcısı olarak size rcs4,fiochi 32 gr ve imperial 32 gr keçe tapasını tavsiye ederim,rcjk6 da güzel geliyor.bp 34 gr 7 no ile güzel keklik tahtalı avı yaparsınız.
  • Kral Arms Signatüre I

1984 KIRŞEHİR

Çevrimiçi Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 08 Aralık 2014, 08:31:13 »
Kusa derken hangi kusa denediniz ufak kuslarla deneme yaptiysaniz olmaz ya sacmanin arasinda kalir yada tek sacma gelir olmemesi normal
  • Franchi Affinity
SMMM Ç.Çağrı ECE 1988 İZMİR

Çevrimdışı Ersan ARGIÇ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 08 Aralık 2014, 12:04:44 »
Selçuk kardeş model 2000 i kaç şokla kullanıyorsun?
  • Stoeger 2000
1973
memleket fethiye-iş burdur

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 08 Aralık 2014, 12:22:34 »
ben en çok 4 nolu şoku tercih ediyorum,onunla daha güzel grupman elde ettim,stoegerin namlu iç çapının dar olduğu söyleniyor o yüzden kağıt üzerinde aynı fişekle şokların dağılımlarını bir görün derim.
  • Kral Arms Signatüre I

1984 KIRŞEHİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 08 Aralık 2014, 22:57:26 »
Stoeger M3000 kullanıcıları 1 nolu şok ve winchester 32 gr 6 numara universal bir deneyin sonuc mükemmel ötesi, kuşda nasıl olur ama bilemem ama canlı kalacağını sanmıyorum.
Vursan 92A
Stoeger M3000 Max5
Fabarm xlr 5 Bulrush
D-Doxcarms 10ncı yıl

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 08 Aralık 2014, 23:03:39 »

arkadaşlar birini ekleyebildim fotoların  yaklaşık 45 metrelerden bu taş aslında ördek gövdesinden hafif büyük bir taş , 1 nolu şok 32gr 6 numara winchester
Vursan 92A
Stoeger M3000 Max5
Fabarm xlr 5 Bulrush
D-Doxcarms 10ncı yıl

Çevrimdışı Kadir TANYILDIZI

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 08 Aralık 2014, 23:09:36 »
Tüfek-şok ve fişek kombinasyonu güzel iş çıkarmış bence,o gurupman tavşanı bile çok rahat ele geçirir.
Kinetik sistem oluşu özellikle 40 metre ve sonrasında gazlıya fark atıyor kimi yaralı kaçıyor kimi çaput oluyor.
Paylaşım için teşekkürler..
1993 ERZİNCAN

Çevrimdışı Enes Sadık BALI

• *
  • yaradılanı hoşgör Yaradandan ötürü
« Yanıtla #10 : 09 Aralık 2014, 09:55:46 »
rc sipe  ile çok uyumlu ( 5 6 7 numaralarını kullandım süperdi ) yerlilerde meca 32 gr 6 7 8 çok güzel avlar yaptırdı
En büyük kavga , insanların haketmediği saygıyı istemesinden çıkar.

1993 Orhaneli / BURSA

Çevrimiçi Ercan KOÇ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 12 Aralık 2014, 20:27:56 »
Hızlı fişekler ve de sert kurşunlar avı delip geçiyor vurulduğunu geç anlıyor kanısındayım. Bu nedenle biraz fişek, tüfek, mesafe ölçüsünü iyi ayarlamak gerek diye düşünüyorum.  Ustalar daha iyi bilgilere sahiptir fakat benim düşüncem bu yönde.
1986 ORDU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 15 Aralık 2014, 10:17:50 »
arkadaşlar STOEGER M3000 nümle ilk avıma gittim. arkadaşlar ilk izlenimlerim çok güzel. insanın böyle yeni tüfeğinin ilk avında olumlu sonuçlar vermesi çok güzel bir duygu. denizli çivril ışıklı gölündeydim. akşama kadar gölde sis vardı bu biraz avımızın güzelliğini olumsuz etkiledi. limitlerimiz dahilinde ördek ve mekelerimizi aldık. çıkışda Denizli milli park görevlileri kontroldeydi.
Tüfeğim daha önce hedef kağıtlarında denemelerini yaptığım winchester universal 32gr 6 numara fişeklerle çok iyi sonuçlar aldım.sanki biraz daha gramajı eksiltmek istiyecek gibi durumlarda var kimi kuşlar bazen canlı düştü ama gidemedi, kimileri havada fitilleme yaptı, canlı düşenleri  atış hatası olarak düşündüm. çünkü tüfeğin dipçiğinin uzun olmasını biraz yadırgadım. bugün ilk işim dipçik ölçülerini ayarlatmak olacak.
tüfeğimle çeşitli gramajlı fişeklerde attım hiçbir tutukluk vesaire sıkıntı yaşamadım iyiki stoeger tercihi yapmışım diyorum. Darısı tüm avcı arkadaşlara insallah böyle başladığı gibi iyi gider avlarım.
Vursan 92A
Stoeger M3000 Max5
Fabarm xlr 5 Bulrush
D-Doxcarms 10ncı yıl

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 15 Aralık 2014, 10:27:28 »
arkadaşlar STOEGER M3000 nümle ilk avıma gittim. arkadaşlar ilk izlenimlerim çok güzel. insanın böyle yeni tüfeğinin ilk avında olumlu sonuçlar vermesi çok güzel bir duygu. denizli çivril ışıklı gölündeydim. akşama kadar gölde sis vardı bu biraz avımızın güzelliğini olumsuz etkiledi. limitlerimiz dahilinde ördek ve mekelerimizi aldık. çıkışda Denizli milli park görevlileri kontroldeydi.
Tüfeğim daha önce hedef kağıtlarında denemelerini yaptığım winchester universal 32gr 6 numara fişeklerle çok iyi sonuçlar aldım.sanki biraz daha gramajı eksiltmek istiyecek gibi durumlarda var kimi kuşlar bazen canlı düştü ama gidemedi, kimileri havada fitilleme yaptı, canlı düşenleri  atış hatası olarak düşündüm. çünkü tüfeğin dipçiğinin uzun olmasını biraz yadırgadım. bugün ilk işim dipçik ölçülerini ayarlatmak olacak.
tüfeğimle çeşitli gramajlı fişeklerde attım hiçbir tutukluk vesaire sıkıntı yaşamadım iyiki stoeger tercihi yapmışım diyorum. Darısı tüm avcı arkadaşlara insallah böyle başladığı gibi iyi gider avlarım.
ismail bey 1 nolu şoku mu kullandınız,
  • Kral Arms Signatüre I

1984 KIRŞEHİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 15 Aralık 2014, 10:42:07 »
 2 nolu şoku kullandım, biliyorsunuz M3000 lerde 2 nolu şok çıkmıyor. benim diğer tüfeğim walther target çok güzel grupmana sahiptir.stoegeren fişek denemelerinde waltherin şoklarını deneme fikri geldi ve çok güzel sonuçlar aldım . ama benim stoegerın kendi şoklarıyla yaptığım denemelerde  1 nolu şok daha iyiydi. waltheren şokunu taktığımda gurupman mükemmel oldu. kısacası waltherin 1 ve 2 nolu şoklarını kullanıyorum.
Vursan 92A
Stoeger M3000 Max5
Fabarm xlr 5 Bulrush
D-Doxcarms 10ncı yıl

Çevrimdışı Onur ORAL

• *
« Yanıtla #15 : 12 Ocak 2015, 17:20:31 »
Stoeger m3000 alicam bende nasipse insallah ama namluda hala karar verebilmis degilim 66 yada 71 gidip geliyorum ben bu tufegi ordek avi icin kullanicam ara sirada uveyik ve tahtali avinda sizin goruslerinizi alabilirmiyim saygilar
1992 LONDRA&İZMİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 12 Ocak 2015, 22:24:54 »
Stoeger m3000 alicam bende nasipse insallah ama namluda hala karar verebilmis degilim 66 yada 71 gidip geliyorum ben bu tufegi ordek avi icin kullanicam ara sirada uveyik ve tahtali avinda sizin goruslerinizi alabilirmiyim saygilar

bence 71 namlu al , 66 namlu öldürmez diye birşey kesinlikle yok ama ördek ve kaz avlarında 71 namlu ve yukarısı tercih edilir. Bu usta avcıların söylemleridir, sonuçta namlu ne olursa olsun Stoegerın avına alıştıkca namlu düşünmüyeceksin, benim M3000 tüfeğim 71 namlu ve ahşap, o kadar sevdim ki şimdi de M2000 kamuflaj 66 namlu almaya karar verdim. göl avlarına 3000 götürücem , parlama avlarında 2000 i kullanmayı düşünüyorum
Vursan 92A
Stoeger M3000 Max5
Fabarm xlr 5 Bulrush
D-Doxcarms 10ncı yıl

Çevrimdışı Onur ORAL

• *
« Yanıtla #17 : 12 Ocak 2015, 23:28:19 »
Ismail abi yorumlarin icin oncelikle tesekkur ederim 71 daha mantikli ordek agirlikli oldugu icin avlarim..bendede m2000 vardi bikac gun oluyo sattim tufekten cok memnundum fakat ordek kaz icin 76namlu almistim ordek icin iyi ama diger avlarda hantal kaldigi icin sattim m3000 alicam 71 ordek kaz uvetikte ve almisken bide 61 yedek alayim diyorum onuda bildircin culluk ve domuzda kullanirim cok gitmesemde ..bence sende yedek namluyu bi dusun derim m3000 e abi
1992 LONDRA&İZMİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 12 Ocak 2015, 23:38:37 »
Ismail abi yorumlarin icin oncelikle tesekkur ederim 71 daha mantikli ordek agirlikli oldugu icin avlarim..bendede m2000 vardi bikac gun oluyo sattim tufekten cok memnundum fakat ordek kaz icin 76namlu almistim ordek icin iyi ama diger avlarda hantal kaldigi icin sattim m3000 alicam 71 ordek kaz uvetikte ve almisken bide 61 yedek alayim diyorum onuda bildircin culluk ve domuzda kullanirim cok gitmesemde ..bence sende yedek namluyu bi dusun derim m3000 e abi

evet onuda düşünüyorum, stoegere çok alıştım sevdim , keyifli bir silah. ikinci bir stoeger düşünmemin sebebi göl avlarında uzak bölgelere gidiyoruz , oralara çift tüfekle gitmek gerekiyor hani olurda iğne kırılır veya daha sorunlu bir arıza olur , o kadar yola gidip avsız dönmek olmaz ikinci tüfeği devreye sokmak lazım. bakalım düşünme aşamasındayım
Vursan 92A
Stoeger M3000 Max5
Fabarm xlr 5 Bulrush
D-Doxcarms 10ncı yıl

Çevrimdışı Onur ORAL

• *
« Yanıtla #19 : 12 Ocak 2015, 23:45:48 »
evet onuda düşünüyorum, stoegere çok alıştım sevdim , keyifli bir silah. ikinci bir stoeger düşünmemin sebebi göl avlarında uzak bölgelere gidiyoruz , oralara çift tüfekle gitmek gerekiyor hani olurda iğne kırılır veya daha sorunlu bir arıza olur , o kadar yola gidip avsız dönmek olmaz ikinci tüfeği devreye sokmak lazım. bakalım düşünme aşamasındayım
Anladim abi ozaman dogrudur allah gostermesin ogle bi durumda heleki ordekte isliyosa daha kotusu olamazdi..m2000 i sattim m3000 alicam yedek namlulu..bide poze istiyorum 66 namlu senin dedigin gibi genel maksatli yedek tufek nedense enjektor olsun goruntu olsun bi karizmasi var bakalim bi akus alabilirim bende
1992 LONDRA&İZMİR

Çevrimiçi Ersin ERBİL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #20 : 11 Nisan 2015, 15:36:31 »
Herkese selamlar bizde bu sezon stoger lendik iki adet m3000 aldık bu sezon çok marka fişek kullandık ama ben sadece verim aldıklarımızı yazmak istedim
rc sipe 30gr 7numara keklik
rc caccia2 32gr 5numara keklik tavşan
bornaki 32gr 5numara kelik tavşan
bp f2 32gr 5numara keklik tavşan
rc s4 33gr 4numara ördek
bizim buralarda çok fazla ördek yeri yok 3 sefer ördeğe gittik 2yeşil baş aldık 40 45 metrelerden o kadar önümüzdeki sezon daha çok ördeğe ağırlık vereceğiz.deneyimlerimi yazarım.
45m ye yakın bir mesafeden 32gr bornaki 5 numara ile vurduğum tavşanda çok sayıda fitilleme vardı aynı fişekle daha önce huğlu pozemlede tavşan vurdum ama bu şekilde fitilleme hiç görmemiştim sadece delip geçiyordu stogerle önümüzdeki sezon daha çok tecrübe edeceğiz bakalım şimdilik sorun yok.herkeze rasgele.
  • huğlu 104 a 71 namlu
  • stoger m3000 71 namlu
1975 ANKARA
CNC İşlme
CMM Ölçüm tezgahları oparatörü.

The following users thanked this post: Gürkan ONAT

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #21 : 19 Nisan 2015, 12:22:25 »
Demek ki bu RC S4 her bizim M3000 ler için çok iyi bir tercih SİPE de aynı şekilde
Vursan 92A
Stoeger M3000 Max5
Fabarm xlr 5 Bulrush
D-Doxcarms 10ncı yıl

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #22 : 19 Nisan 2015, 12:47:23 »
Demek ki bu RC S4 her bizim M3000 ler için çok iyi bir tercih SİPE de aynı şekilde
RC SIPE ve S4 modelleri gerçekten güzel fişekler. Stoegerle iyi verim alındığını ben de kullananlardan duyuyorum, diğer taraftanda çoğu kullanıcı memnun zaten. daha geçenlerde bayiye bir amca geldi şimdiden koli koli RC SIPE siparişi verdi sezona hazırlık olsun diye :) Sıpeyi basıncı düşük diye üveyikte bile kullananlar varmış, hiç ıskalamıyormuş  ::)
Pozeye sıpe ve s4 ü birlikte koymuştum atarken aradaki fark belli oluyor. S4 biraz daha sert fişek. Havasına ve avına göre seçilirse ikiside çok iyi iş yapar.
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #23 : 19 Nisan 2015, 13:43:48 »
Şu Rc fişekleri sadece ben sevemedim heralde,birkaç defa avda bayağı canımı sıktı o günden sonra bidaha almadım,hatırlıyorum da 2 sezon önce rc caccia mavi fişeklerden merak edip 2 kutu almıştım. 5 no 32 gram olması lazım hatta birkaç tane hala var kenarda.Gecen sezon mısır tarlasından fırlayan koca bir tavşana yaklaşık 25 metreden atış yaptım,hayvandan bir avuç tüy cıktı ve takla atıp kaldı..tam almaya yanına doğru ilerledim birden kalkıp gitti,tüfeğimde boştu aslında pek o hataya düşmem ama o an boşluğuma geldi,öylece bakıp kaldık,dedim kısmet demekki yapcak bişey yok,2 hafta sonra yine tavşan avına gittik aynı fişekten var yanımda,biraz dolaştık birşey cıkmayınca dere kenarlarından dönüş yoluna gectik,ümidi kestiğimiz anda 7 tane kadar ördek fırladı ayağımızın dibinden dalların arasından,yine aynı mesafelerden atış yaptım 2 ördek ayrıldı arasından ama yaklaşık 70 metre ileriye düştüler.Ben şimdiye kadar sadece rc caccia fişeklerde yaşadım bunu yada bana denk geldi belkide bilemem.S4,Sipe modellerini cok övüyorlar ama ben acık söyleyim mecbur olmadıkca o günden sonra Rc fişeklerden almadım.
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #24 : 19 Nisan 2015, 14:11:51 »
Şu Rc fişekleri sadece ben sevemedim heralde,birkaç defa avda bayağı canımı sıktı o günden sonra bidaha almadım,hatırlıyorum da 2 sezon önce rc caccia mavi fişeklerden merak edip 2 kutu almıştım. 5 no 32 gram olması lazım hatta birkaç tane hala var kenarda.Gecen sezon mısır tarlasından fırlayan koca bir tavşana yaklaşık 25 metreden atış yaptım,hayvandan bir avuç tüy cıktı ve takla atıp kaldı..tam almaya yanına doğru ilerledim birden kalkıp gitti,tüfeğimde boştu aslında pek o hataya düşmem ama o an boşluğuma geldi,öylece bakıp kaldık,dedim kısmet demekki yapcak bişey yok,2 hafta sonra yine tavşan avına gittik aynı fişekten var yanımda,biraz dolaştık birşey cıkmayınca dere kenarlarından dönüş yoluna gectik,ümidi kestiğimiz anda 7 tane kadar ördek fırladı ayağımızın dibinden dalların arasından,yine aynı mesafelerden atış yaptım 2 ördek ayrıldı arasından ama yaklaşık 70 metre ileriye düştüler.Ben şimdiye kadar sadece rc caccia fişeklerde yaşadım bunu yada bana denk geldi belkide bilemem.S4,Sipe modellerini cok övüyorlar ama ben acık söyleyim mecbur olmadıkca o günden sonra Rc fişeklerden almadım.
Ankaradan bir arkadaşım bana keklik fotoğrafı gönderdi sezonda, rc sıpeyle 25 metre gibi mesafeden 2 defa atış yapmış yaralı düşmüş, fotoğrafta baktım tüyleri yolmuş bütün saçmalar derisine saplanıp kalmış. öncekilerde hiç böyle olmazdı dedi, tuhaf bir durum gerçekten. normalde 25 metre civarı 6 no 32 gram fişeğin kekliği paket yapması lazım. ama s4 le yaptığı tüm avlardan çok memnun mesela hem keklik hem tavşan çok iyi mesafelerden avları olmuş.
Ben rc nin bugüne kadar rc2 32 ve 34 gram, rc1 33 gram, sıpe ve s4 fişeklerini de kullandım fişeklerde herhangi bir anormallik göremedim, hepside çok güzel av yaptı. 2 sezon önce o bahsettiğin mavi kutu rc2 34 gram 6 no ile bir ördek aldım mesafe akıllara zarar. tek saçma göğsünden, denk geldimi geliyor işte. uç örnekler ama akılda kalıcı oluyor :) tahtalıda bu sezon 1-2 kutu sıpe kullandım 4 no saçma. gayet iyi av yaptım. s4 1 kutu kullandım 7 no saçma ince geldi biraz uzak geçişlerde pek etkili olmadı ama yine bikaçtane cansız paketledi. bence genel anlamda kaliteli fişek RC, hakkını yiyeyem..
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986