Dün tüfeğimi deneme şansım oldu...24,28,30,32,36 gr. 40 kadar farklı marka sacmalar ve 10 adet kurşun attım.Mekanizma gerçekten çok güzel (kullandığım ilk otomatik tüfek)bir kez 24 gr. meca atarken fişek tahliyesini yapmadı onun haricinde şakır şakır çalışıyor ve güven veriyor.
36 gr.lar da daha fazla tepme bekliyordum ancak 30 gr. ile tepme konusunda bence bariz bir fark yok ,en azından ben anlamadım.
Bu forum da bir yazıda şok ile namlu birleşim yerlerinin tam oturmadığı ile ilgili bir yazı okumuştum(tüfek akdaş mı başka bi marka mı hatırlamıyorum)ilk aldığım da kalem ile kontrol ettim şok bağlantı noktalarını ve bir takılma oluyordu şokun namlu ile bağlantı yaptığı yerde,ancak penetrasyon iyi olduktan sonra bi sıkıntı olmayacağını düşündüğüm için önemsemedim.
Dün yaptığım atışlarda tüfeğin sol attığını farkettim, hatta ben de mi sorun acaba diye düşünerek yanımda ki arkadaşa da attırdım ve sonuç gene sol ...
Tüfeğimi henüz ruhsatıma işletmedim ,dün akşam hemen fabrikaya mail attım konuyu anlattım ve değişim yapmak istediğimi yazdım.
Balıkesir Komanda av dan almıştım silahı fabrika direk kendisi değişitirir mi bilmiyorum tabiki ancak bursa da ikamet ettiğim için balıkesire gitmem zor olacak,benim mantığıma göre değişim yapabilmeleri lazım , inşallah direk fabrikadan değişim yapabilirim...
Hafta sonu olması sebebiyle mailime henüz cevap gelmedi,yarın ola hayrola...