Gönderen Konu: Ata Sp Mp Bore Çelik Kasa Süperpoze Av Tüfeği  (Okunma sayısı 9654 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Yıldıray ÖZBİLGİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ata Sp Mp Bore Çelik Kasa Süperpoze Av Tüfeği
« : 03 Aralık 2014, 18:10:26 »
değerli  abilerim değerli arkadaşlar saygılarımla selamlar
stoeger M2000 ve Ata Sp Mp Bore Çelik Kasa Süperpoze Av Tüfeği kullanan ve tavsiye edermisiniz
kullanacağım av bıldırcın çulluk ördek ve kaz yüksek gramaç atılır mı mesale 40 50gr
« Son Düzenleme: 03 Aralık 2014, 19:19:30 Gönderen: Yıldıray ÖZBİLGİN »
1989 BARTIN Amasra

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Ata Sp Mp Bore Çelik Kasa Süperpoze Av Tüfeği
« Yanıtla #1 : 04 Aralık 2014, 13:21:28 »
hiç kullanan yok mu hiç kimse yardımcı olmayacakmısınız :(
girsan mı stoeger mı ata arsan mı hangisini tavsiye edersiniz yardımcı olursanız sevenirim şimdide teşekkür ederim
1989 BARTIN Amasra

Çevrimdışı Gürkan GÜRSÜL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK TEDAVİSİ OLMAYAN BİR HASTALIKTIR...
« Yanıtla #2 : 04 Aralık 2014, 13:57:09 »
Bore namlu güzel olur ancak seni yönlendirmiş gibi olmayım 40-50 gr fişekle ne vuracaksın ?
36 gr Süper speed fişekler işini hayli görür Dengeli ve ideal bir Çelik kasa Gurupmanı ve dengesi yerinde 3000 3200 kg aralığında Mobil şoklu ; Huğlu kop 71cm namlu. 103 de Modeli her daim işini görür ben kullanıyorum.
Diğer bir Alternatif Akdaş 312 SE Modelidir. Araştır bak güzel yorumlar alacaksın. Babam'a aldım özel yaptırdım kullanıyor, Akdaş güzel S.pozeler yapıyor fabrikaya kendi ölçülerine ayarlarına uygun bir 71namlu çelik kasa- mobil şoklu -dengeli özel S.poze yaptır kardeşim...
Huğlu Kop.103 DE-CE , Akdaş ve Akus markalar bence S.poze tüfek üzerinde artık diğer yerli firmaların üstünde Markalar çok daha dengeli tüfekler yapıyorlar ve gerçekten gurupmanları çok iyi sorunsuz markalar firmaları da arkalarında duruyor buda çok önemli sorunsuz kullanırsın yine karar senin tabi...
Bende sen gibi zamanında çok araştırdım Ata Bore namlu S.POZE tüfek alayım dedim ama gördümki atacağım fişekler 28 gr ve 36gram aralığında macera aramaya fazla dökülüp saçılmaya gerek yok. 36 Gram süper spped fişeklerle çok güzel uzun atışlar yaparsın ben zaman zaman Kullanıyorum Keklik ve Ördeke atıyorum . 40-50 gr  süper magnum atacaksan gerçekten elindeki alet Avrupa tüfek olsun agır dolu işin işine girdimi gurupmanlar değişir. Örnegin MERSEDES arabayla 200 basarsan 100 km hızla gider gibi olursun. Ama yerli bir Renault fulence arabayla 200 basarsan uçacak gibi olursun :)

Otomatik konusuna gelince bence Domuz av'ı dışında kullanma ,  S.poze ve çiftenin zevkini vereceğini düşünmüyorum. Bore namlu demişsin o kadar ince detaya gireceksen Avrupa Browning b525 tüfek kullan.
« Son Düzenleme: 04 Aralık 2014, 14:17:39 Gönderen: Gürkan GÜRSÜL »
Gürkan GÜRSÜL
1986 Kastamonu/Merkez
5447803700

....BENEK....                        O GERÇEK BİR FENOMEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 04 Aralık 2014, 14:51:02 »
bilgini için teşekkür ederim kardeşim 40 50 gr gaz ördek avlarında kullanacaktım ithal tüfek alaçam bütçem yok ya yerlilerini hangi marka alaçağım karasız kaldım otomatik ve süperpoze
« Son Düzenleme: 04 Aralık 2014, 14:53:29 Gönderen: Yıldıray ÖZBİLGİN »
1989 BARTIN Amasra

Çevrimdışı Ozan ÖZŞAHİN

• *
  • Ata Silah San. A.Ş.
    • Ata Arms (Ata Silah San. A.Ş.)
« Yanıtla #4 : 04 Aralık 2014, 14:54:06 »
hiç kullanan yok mu hiç kimse yardımcı olmayacakmısınız :(
girsan mı stoeger mı ata arsan mı hangisini tavsiye edersiniz yardımcı olursanız sevenirim şimdide teşekkür ederim

Merhaba Yıldıray Bey;

Detaylı bilgi için (216) 466 45 68 Teknik Servis Devrim ya da Levent Bey ile görüşmenizi rica ederim.

Saygılarımla
1955, İstanbul
"Türkiye’de Şimdiye Kadar Yapılmış En İyi Yarı Otomatik Av Tüfeği"
Kanadalı Silah Dergisi, Calibre.
(alan kodu girmeden) 444 91 04

Çevrimdışı Gürkan GÜRSÜL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK TEDAVİSİ OLMAYAN BİR HASTALIKTIR...
« Yanıtla #5 : 04 Aralık 2014, 15:21:40 »
Sen gel dediğimi yap kardeşim kafan rahat olsun. Akdas 312 SE yada Huğlu kop. 103 de modellerinden bir S.poze al .
2/1 şok kullan.
Ördek İçin uzun atışlarda ilk fişek olarak 2 şokla ; Lambro blue 4 no 34gr at. İkinci fişek olarak 1 Şokla Winchester 40 gr 4 no süper speed extra fişeğini yada 36 gr olanı var onu kullan.
Kısmen biraz daha yakın ördek avlarında 3/1 şok kullan. ilk fişek olarak 3 Şokla yine Lambro blue 5 no 34gr kullan. İkinci fişek olarak 2 Şokla Lambro biturbo 36 gr 4 no yapıştır.
« Son Düzenleme: 04 Aralık 2014, 15:24:22 Gönderen: Gürkan GÜRSÜL »
Gürkan GÜRSÜL
1986 Kastamonu/Merkez
5447803700

....BENEK....                        O GERÇEK BİR FENOMEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 04 Aralık 2014, 17:33:14 »
bende otomatik gazlı vardı sarsılmaz lx çok iyi avlar yaptım takma falan olmadı bikaç sefer oldu oda contasını takmasını unutmuştum ondan oldu sattım satma sebebi bi gün yağmur değince karıncalanıyordu eve bıraktım sabah baktım namlu hep baslanmış garantiye 3 kere gönderdim yine aynı oluyor namluyu hergün silmekte yorudum vuruşu mutlu ediyor namlu paslanması mutsuz ediyor sıfırı alalı 3 sene oldu
otomatiğe alıştığımı için süperpoze alışabilirmiyim bilmiyorum otomatikleri çok seviyorum kinetikleri çok merak ediyorum girsan stoeger aktaş ata hangini alsam şaşırdım
1989 BARTIN Amasra

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 04 Aralık 2014, 17:35:59 »
stoeger araştırma yaparken namlu parçalaması oldu
http://forum.gon.com/showthread.php?t=663363

(Ben Stoeger yapan şey dayak değilim ama en önemlisi ME benim için ne kadar sizinle paylaşmak ve olacak! Gaz odasında Oring hatalı. Noel eşim ile ilk kez vurduktan sonra ben iki gün dışında gitti. O ilk atış havaya ahşap bir blok attı ve ben ben geldiğimde yüzüme ve gözünde ... ER bir gezi yapmak için kabuk, tomar, toz ve metal parçaların adet vardı! Stoeger benim tıbbi fatura ödeme ve benim sorun için bana başka bir YEPYENİ Stoeger 2000 gönderdi, ben IT SATILDI!)

1989 BARTIN Amasra

Çevrimdışı Cüneyt ÖZDEMİR 06

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 04 Aralık 2014, 18:05:08 »
akdaş 412 L var bende de tavsiye ederim
  • Breda süper poze
  • Wizard otomatik
  • Deutsch drahthaar Darko
Cüneyt ÖZDEMİR
1985 AFYON-ANKARA

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #9 : 04 Aralık 2014, 21:30:03 »
stoeger araştırma yaparken namlu parçalaması oldu
http://forum.gon.com/showthread.php?t=663363

(Ben Stoeger yapan şey dayak değilim ama en önemlisi ME benim için ne kadar sizinle paylaşmak ve olacak! Gaz odasında Oring hatalı. Noel eşim ile ilk kez vurduktan sonra ben iki gün dışında gitti. O ilk atış havaya ahşap bir blok attı ve ben ben geldiğimde yüzüme ve gözünde ... ER bir gezi yapmak için kabuk, tomar, toz ve metal parçaların adet vardı! Stoeger benim tıbbi fatura ödeme ve benim sorun için bana başka bir YEPYENİ Stoeger 2000 gönderdi, ben IT SATILDI!)

Adam diyor ki, Stoeger'in "oring hatası" nedeniyle olmuş ;D ;D Stoeger hatayı kabul etmiş! Hastane masrafını karşılamış! Yeni tüfek vermiş!! palavra palavra palavraaa...
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 05 Aralık 2014, 08:29:38 »
bilgi verdiği için teşekkür çok ederim kardeşlerim abilerim
girsan yada aktaş alaçam iyiçe araştırıyorum bi karar alamadım inşallah hayırlısıyla bi tüfek sececem stoeger beni korkuttu namlu parçalamasında vidiosunda gördüm izledim hangi tüfekler sağlam yerlilerde yardımcı olursanız çok sevinirim saygılar
1989 BARTIN Amasra

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 05 Aralık 2014, 09:51:21 »
girsan kullanan varmı yardımcı olursanız sevinirim şimdide teşekkür ederim
1989 BARTIN Amasra

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 05 Aralık 2014, 11:07:10 »
girsan atışları çok güzel olmuş
1989 BARTIN Amasra

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 16 Aralık 2014, 05:41:52 »
ben karar verdim değerli abiler diğerli arkadaşlar

akdaş 212 L modelide aldım dün sipariş verdim yarı geliyor inşallah aksilik çıkmasa

ilk geldiğinde resimi çekip paylaşcam sizlere

tüfefek hoşuma gitti gurupmanda güzel

ismail abi çok teşekkür ediyorum sizi sevdim

Ozan ÖZŞAHİN  Cüneyt ÖZDEMİR  Gürkan GÜRSÜL  yardımcı olduğunu teşekkür ederim
« Son Düzenleme: 16 Aralık 2014, 05:45:26 Gönderen: Yıldıray ÖZBİLGİN »
1989 BARTIN Amasra

Çevrimdışı Enes Sadık BALI

• *
  • yaradılanı hoşgör Yaradandan ötürü
« Yanıtla #14 : 16 Aralık 2014, 11:30:02 »
stoeger kinetik ya ne gazı.bi yanlışlık var
En büyük kavga , insanların haketmediği saygıyı istemesinden çıkar.

1993 Orhaneli / BURSA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 16 Aralık 2014, 14:30:40 »
stoegeri ne yanlışıklığı var  anlamadım
« Son Düzenleme: 16 Aralık 2014, 14:31:44 Gönderen: Yıldıray ÖZBİLGİN »
1989 BARTIN Amasra

• *
« Yanıtla #16 : 16 Aralık 2014, 14:53:04 »
alıntı yaptığınız kişi yanlış yazmış.stoegerde gaz odası gaz deliği yok.

1993 Orhaneli / BURSA

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #17 : 16 Aralık 2014, 21:25:42 »
stoegeri ne yanlışıklığı var  anlamadım
Yukarıdaki patlak tüfek hikayesinde bir iş var. Adam tüfeğe Stoeger demiş ama oring hatası falan yazmış. Yukarıda bunun palavra olduğunu yazdım. Stoeger'de oring yok. Enes Bey onu diyor.

Yanlış anlama olmasın, Stoeger'de kabahati olup da savunmam. Ama yalana, iftiraya sessiz kalacak dilsiz şeytan değiliz.

Yine de hazır karar vermişken etkilemiş olmayalım. Bir hayır vardır.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Mert SUNMAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 16 Aralık 2014, 21:57:25 »
Ama resim incelendiğinde kinetik  bir tüfek gibi görünüyor sanki oring hatası kesinlikle yanlış ifade bencede ama tüfek icra koluna bakıldığında bana kinetik gibi geldi bugüne kadarda stoegerde çok sorun duyduk fakat namlu patlaması helede bu şekilde hiç duyulmamıştı

• *
« Yanıtla #19 : 17 Aralık 2014, 10:29:11 »
stoegerde namlu patladıysa eğer bu olay kesinlikle mühimmatla ilgilidir.ya da önceki atışta namlu tıkanmıştır .ya da full şokla özkursan kama atılmıştır  :D

1993 Orhaneli / BURSA

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #20 : 17 Aralık 2014, 22:51:03 »
Ama resim incelendiğinde kinetik  bir tüfek gibi görünüyor sanki ...
Haklısınız. Fakat hikaye o kadar yalan ki, namluya kendileri bir işler yapmış olmaları ihtimali de uzak değil. Tabi bu hikayeyi yazan bir cahil olabilir ama her şey de olabilir.

İçinde bir şey tıkamış olması, bana da en muhtemel görünen sebep.
1968

Çevrimdışı Mert SUNMAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #21 : 17 Aralık 2014, 23:01:52 »
haklısınız Volkan bey daha önce ağzına birazcık kar girip ateşlenen bir otomatik bir tüfek görmüştüm tüfeğin ağızdan namlu ucundan itibaren 10 cm gibi bir bölümü soba borusu gibi şişmişti bant falan fırlamıştı isterseniz dünyanın en sağlamı olsun gene hasarlı bir durum olacaktır. oring hatası olsa gaz delikleri vs tıkansa mekanizma kurmaz ama namluda yarılmaz bu muhtemelen kullanıcı hatası bir durum tıkalı  bir namlu ile atış yapıldığını düşünüyorum ve yalan yanlış böyle karalama içerikli yorum yapılmaması gerektiğini düşünüyorum ( stoeger hakkında oring hatasıymış vs gibi durum yazan kişi için) Yıldıray bey akdaş tüfeğiniz hayırlı olsun güzel seçim bende kullanıyorum biliyorsunuz ama o resmi paylaşıp o yorumu yapan kişi  biraz saçmalamış. tekrardan size hayırlı olsun geldiği zaman resimlerini paylaşırsanız güzel olur .

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #22 : 17 Aralık 2014, 23:05:08 »
haklısınız Volkan bey daha önce ağzına birazcık kar girip ateşlenen bir otomatik bir tüfek görmüştüm tüfeğin ağızdan namlu ucundan itibaren 10 cm gibi bir bölümü soba borusu gibi şişmişti bant falan fırlamıştı isterseniz dünyanın en sağlamı olsun gene hasarlı bir durum olacaktır. oring hatası olsa gaz delikleri vs tıkansa mekanizma kurmaz ama namluda yarılmaz bu muhtemelen kullanıcı hatası bir durum tıkalı  bir namlu ile atış yapıldığını düşünüyorum ve yalan yanlış böyle karalama içerikli yorum yapılmaması gerektiğini düşünüyorum ( stoeger hakkında oring hatasıymış vs gibi durum yazan kişi için)...
Katılıyorum. Aynen.
1968

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #23 : 18 Aralık 2014, 08:05:50 »
teşekkür ederim Mert bey bugün gelmişse almayı gidecem merakla dün gittim de bekledim kargocu gelgemişdi
1989 BARTIN Amasra