M.Kemal abi, açıklama için teşekkür ederim. Yürürlükte olan yaza senin yazdığındır. Fakat benim yukarıdaki görüşüm sabit ve yaşanmış bir olaydan çok kesin bir şekilde edindiğim bilgilerdir.
Fakat sizin yorumunuz herhalde şöyle
"Genel kolluk ile, av yasaklarının takibi ile görevli olan Av koruma memurlar ve saha bekçileri (her hangibirisi Jandarma,polis,milli parklar,ormancılar) , bu kanunda belirtilen yasaklara aykırı hareket edenleri avlanmadan men etmeye, .......avlanmada
kullanması veya avlaklarda, pazar yeri ve ticarethanelerde bulundurulması yasak olan eşya ve vasıtalara EL KOYMAYA ve bu
amaçla yakalamaya GÖREVLİ VE YETKİLİDİR."
Fakat aynı maddeden ben şunu çıkarıyorum.
"Genel kolluk ile, av yasaklarının takibi ile görevli olan Av koruma memurlar ve saha bekçileri (Yani jandarma veya polis ile beraber olan milli parklar veya ormancılar), bu kanunda belirtilen yasaklara aykırı hareket edenleri avlanmadan men etmeye, .......avlanmada
kullanması veya avlaklarda, pazar yeri ve ticarethanelerde bulundurulması yasak olan eşya ve vasıtalara EL KOYMAYA ve bu
amaçla yakalamaya GÖREVLİ VE YETKİLİDİR. "
"Genel kolluk, av yasaklarının takibi ile görevli olan Av koruma memurlar ve saha bekçileri..." şeklinde devam etseydi seninle aynı düşünürdüm.
Yukarıda belirttiğim gibi Kolluk kuvvetleri ( Emniyet Genel Müdürlüğü / Jandarma Genel Komutanlığı /Sahil Güvenlik Komutanlığı
/ Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü) olmadan tüfeğinizi kimseye teslim etmeyin. Zaten en fazla Jandarmayı ararsınız onlar zaten kimin alıp alamayacağını size söylerler. Amacım kimseyi zor duruma düşürmek değil..
Zaten daha öncelerde bu tür tüfeklerin kamuya geçirilmesiyle ilgili bir dava açılmıştı ve avcılar kazanmıştı. Buradaki tüfeğe el konulma sebebi de suçu teşkil eden alet olmasıdır.
En iyisi bir savcı ya da hakimler sormak. Eczaneye gelen tanıdık savcı ve hakimler var. Eğer yakınlarda uğrarlarsa sorup buraya yazarım.