40 yıl içtim, 9 yıl oldu bıraktım.
Sigara içtiğim yıllarda avlakta çıktığımız tepeler vardı, iki üç kere dinlenme molası vererek çıkardım. Göksüm yüzlerce bıçakla oyuluyor gibi ağrılar hissederdim, nefes daralması cabası. İşin kötü hatta en kötü tarafı o molalarda birde sigara yakardım. Düşünebiliyormusunuz insan kendi canına bu kadar eziyeti nasıl yapar.
Şimdi aynı avlaklar aynı tepeler inanın bir seferde çıkıyorum, yaşım nedeniyle biraz bacak kaslarım ağrıyor o da çok önemli değil
Son bırakmamdan önceki yıllarda bir kaç kere başarısız denemelerim oldu.
6 ay bırakmıştım, bir gün arkadaşlarla oturuyoruz, herkes sigara içiyordu birisi yak bir tane dedi, ben de nasıl olsa bıraktım dedim ve bir tane yaktım, meret öyle bir tatlı geldi ki anlatamam tekrar başladım.
Bıraktığınızda; O BİR TANEYİ SAKIN İÇMEYİN!
Daha sonraki bir denememde de içki masasında nasıl olsa be bunu bu sefer tamamen bıraktım dedim, kafa da iyi verin bir tane dedim demez olaydım gene başladım.
Bıraktığınızda; İÇKİ MASASINDAN UZAK DURUN
Gelelim nasıl bıraktığımıza: Eşim de içiyordu (ortalama ikimiz günde üç paket içiyorduk) oğlumuz o zamanlar küçüktü odamıza girdiğinde siz bu odada nasıl oturuyorsunuz deyip burnunu tutarak dışarı çıkardı. Bizimle seyahatlere gelmek istemezdi, çünkü arabada sigara içiyorduk. Bazen çocuğa bağırıp çağırıyorduk, sen kendi evinde ve arabanda bize içirmezsin diyorduk. Çocuk büyüdü tepkileri (saygısız değil) daha farklı olmaya başladı artık verecek cevap bulamıyorduk.
Bir gün eşimle bu kez onunla birlikte sigarayı bırakmaya karar verdik, tam tatile gidecektik. Eşime dedimki, tatilde sıkıntı olmasın dönüşte bırakalım. Tatil boyunca insanlara biz dönüşte sigarayı bırakacağız dedik. Bunun da faydası oldu çünkü beynimize işlendi. Benim ilk denemelerimde eşim hiç denemedi tekrar başlamamda onun da etkisi olmuştu.
Bırakırken, BİRLİKTE BIRAKMAK GEREKİYORMUŞ
Ve tatil dönüşünde sigarayı bıraktık 9 yıl oldu çok şükür biz de oğlumuz da çok mutlu ve sağlıklıyız.