Gönderen Konu: ATA ARMS - VENZA  (Okunma sayısı 9088 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ozan ÖZŞAHİN

• *
  • Ata Silah San. A.Ş.
    • Ata Arms (Ata Silah San. A.Ş.)
ATA ARMS - VENZA
« : 02 Aralık 2014, 08:12:39 »
1955, İstanbul
"Türkiye’de Şimdiye Kadar Yapılmış En İyi Yarı Otomatik Av Tüfeği"
Kanadalı Silah Dergisi, Calibre.
(alan kodu girmeden) 444 91 04

Çevrimdışı Mehmet ÇAKIR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: ATA ARMS - VENZA
« Yanıtla #1 : 02 Aralık 2014, 12:47:28 »
OZAN BEY MERHABA UZUN ZAMANDIR YENİ MODELİNİZ OLAN ATA VENZA'YI İNCELİYORUM.. TASARIM OLARAK YÜZE GELMESİ OLARAK GÜZEL BİR SİLAH. FORUMDAKİ DİĞER KULLANICILARNDA MEMNUN KALDIKLARINI OKUYORUM.. GEÇEN GÜN FABRİKAYI ARAYIP TEKNİK BİLGİ DE ALMAK ISTEDIM SİLAHDAN BİRAZ BAHSETTİLER AMA NAMLU IC CAPINI SIR GİBİ SAKLADILAR SÖYLEMİYORLAR.. SİZİN BİLGİNZ VAR MI ACABA DİYE SORMAK İSTEDİM SİZE...?
1993-SALİHLİ-MANİSA---ELEKTİK TEKNİSYENİ

Çevrimdışı Hakan SEÇKİN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 02 Aralık 2014, 14:52:25 »
bu namlu içi çapı neden türkiyede sır gibi saklanmaya çalışılır bilmem. yabancılar 30-40 yıl önceki tüfeklerinin üstüne bile yazmışlar. bizdede sır gibi saklarlar. sanki millet öğrenemicekmiş gibi. kumpasla ölç bitti gitti. sanki perazzi yapıyolar  ;D hey allahım ya..
Hakan SEÇKİN
1975 ANTALYA
BEN HAYATIMDA 2 MUSTAFA İSMİNİ ÇOK SEVDİM 1.CİSİ EY MÜMİNLERİM DİYEN SAV MUHAMMED MUSTAFA 2.Sİ EY YÜCE MİLLETİM DİYEN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK. BİR YILDIZ VAR KANINDAN YADİGAR, BİR DE HİLAL UNUTTUN MU ÇOCUK? SADECE BİR CADDE ADI DEĞİLDİR İSTİKLAL.

Çevrimdışı Özgür UYAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 02 Aralık 2014, 17:02:21 »
bu namlu içi çapı neden türkiyede sır gibi saklanmaya çalışılır bilmem. yabancılar 30-40 yıl önceki tüfeklerinin üstüne bile yazmışlar. bizdede sır gibi saklarlar. sanki millet öğrenemicekmiş gibi. kumpasla ölç bitti gitti. sanki perazzi yapıyolar  ;D hey allahım ya..
Bencede :) sanki baska hic bi silahta olamayan pattern ve penetrasyon varda sır gibi saklaniyo al kumpasi ölç neyini sakliyonki
Özgür UYAR
1984-Çanakkale/Ezine
Del Zagnis Setter (NEO)

Çevrimdışı Mehmet ÇAKIR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 02 Aralık 2014, 19:07:52 »
YENİ BİR SİLAH ÜRETTİLDİĞNDE BUNUN NAMLU ÇAPI OLSUN ŞOKLARININ ÖLÇÜSÜ OLSUN HERŞEYİ BİLDİRSELER DAHA ÇOK MEMNUN EDERLER MÜŞTERİYİ...
« Son Düzenleme: 02 Aralık 2014, 19:09:47 Gönderen: Mehmet ÇAKIR »

Çevrimdışı İsmail SUBAKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 02 Aralık 2014, 19:30:30 »
OZAN BEY MERHABA UZUN ZAMANDIR YENİ MODELİNİZ OLAN ATA VENZA'YI İNCELİYORUM.. TASARIM OLARAK YÜZE GELMESİ OLARAK GÜZEL BİR SİLAH. FORUMDAKİ DİĞER KULLANICILARNDA MEMNUN KALDIKLARINI OKUYORUM.. GEÇEN GÜN FABRİKAYI ARAYIP TEKNİK BİLGİ DE ALMAK ISTEDIM SİLAHDAN BİRAZ BAHSETTİLER AMA NAMLU IC CAPINI SIR GİBİ SAKLADILAR SÖYLEMİYORLAR.. SİZİN BİLGİNZ VAR MI ACABA DİYE SORMAK İSTEDİM SİZE...?

almayı düşündüğüm silah adaylarından biriydi, fakat şokuyla namlusunda hiçbir uyum yok, milastaki bir av bayii arkadaşımda tüfeği inceledik, 1 numaralı şokla namlusu arasında bariz bir fark var, namlu ucundan baktığımızda namlunun çapı set gibi görünüyor bu yüzden almaktan vazgeçtim.
Vursan 92A
Stoeger M3000 Max5
Fabarm xlr 5 Bulrush
D-Doxcarms 10ncı yıl
Setter Diapolis Den Diego

The following users thanked this post: Mustafa ÇALIŞKAN

Çevrimdışı Mehmet ÇAKIR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 02 Aralık 2014, 19:45:25 »
BELKİ O SİLAHDA BİR SORUN VARDIR İSMAİL BEY HATALI ÜRETİM OLABİLİR..

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 02 Aralık 2014, 20:03:14 »
BELKİ O SİLAHDA BİR SORUN VARDIR İSMAİL BEY HATALI ÜRETİM OLABİLİR..

haklısınız hatalı üretim olabilir tabiki , ben daha sonra STOEGER M3000 de karar kıldım, sonuçta BARETTA gibi dünya devinin ürettiği bir silah tüfek bana geldi baktığımda ondada aynı sıkıntıyı gördüm İstanbul fabrikaya telefon ettim, hemen bana birebir şokuyla uyumlu yeni bir silahla değişimini  ücretsiz şekilde bir hafta içinde gerçekleştirdiler.
Vursan 92A
Stoeger M3000 Max5
Fabarm xlr 5 Bulrush
D-Doxcarms 10ncı yıl

Çevrimdışı Mehmet ÇAKIR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 02 Aralık 2014, 20:12:19 »
HAYIRLI UĞURLU OLSUN ABİ KAZASIZ BELASIZ AVLARINDA KULLANMAN NASİB OLSUN İNŞALLAH :)

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 02 Aralık 2014, 21:20:21 »
ata bence gayet iyi bir çizgi yakaladı.....
« Son Düzenleme: 02 Aralık 2014, 21:24:23 Gönderen: Suat ÇALIŞKAN »
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 02 Aralık 2014, 21:26:18 »
karıştırmayın baretta ve stoeger aynı bünye altında olabilir ama ne kaliteleri nede  standartları birbirinden çok ayrı.baretta bence stoeger firmasını bünyesine almakla ucuz y oto piyasasından daha fazla para kazanmayı hedefledi.başardımı  evet başardı...

tabiki bu sizin görüşünüz ama silahı eline aldığınızda mekanizmanın sesi, gerek tüfeğin yapısıyla kendini gösteriyor arkadaşım. kullananların yorumlarıda ortada , tüfek bence alt segment otomatiklerde çok başarılı bir silah.
Vursan 92A
Stoeger M3000 Max5
Fabarm xlr 5 Bulrush
D-Doxcarms 10ncı yıl

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 02 Aralık 2014, 23:22:13 »
            İç çapını kendileri bilmiyor ki sana söylesinler...
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ

Çevrimdışı Ahmet ÖZSAN

• *
« Yanıtla #12 : 03 Aralık 2014, 07:24:47 »
zanedersem namlularda standart olmadığı için olabilir
Ahmet ÖZSAN
1973 Yatağan MUĞLA

Çevrimdışı Özgür UYAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 03 Aralık 2014, 10:56:43 »
            İç çapını kendileri bilmiyor ki sana söylesinler...
Yok Mehmet abi ya o kadarda değildir artık bilirler yani merdiven altı Konya üretimleri bile iç çapı biliyor artık sordunmu söylüyorlar :)
Özgür UYAR
1984-Çanakkale/Ezine
Del Zagnis Setter (NEO)

Çevrimdışı Hakan SEÇKİN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 03 Aralık 2014, 19:31:23 »
burda başarılı - başarısız ve iyi mi kötü mü olayını konuşmuyoruz. bende ata kullanıyorum o ayrı bi konu. konu sadece ata firmasıylada alakalı değil.. neden bütün dünyadaki firmalar namlu çapını üstüne yazarken bizde hiçbir firma yazmıyor?
Hakan SEÇKİN
1975 ANTALYA
BEN HAYATIMDA 2 MUSTAFA İSMİNİ ÇOK SEVDİM 1.CİSİ EY MÜMİNLERİM DİYEN SAV MUHAMMED MUSTAFA 2.Sİ EY YÜCE MİLLETİM DİYEN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK. BİR YILDIZ VAR KANINDAN YADİGAR, BİR DE HİLAL UNUTTUN MU ÇOCUK? SADECE BİR CADDE ADI DEĞİLDİR İSTİKLAL.

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #15 : 03 Aralık 2014, 21:59:31 »
Arkadaşlar bunu daha önce yazmıştım. TSE tüfeğe yazılacak yazılmayacak şeyleri belirliyor. Eskiden yazılmasını istiyormuş, şimdi istemiyormuş. Dikkat ettiniz mi, bir tekinde bile yazmıyor artık. Eskilerde kaldı.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Mücahit ÖZEL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 03 Aralık 2014, 22:08:24 »
hakan bey avrupa tüfeklerde yazanında doğruluğu tartışılır...bendeki urika atım yatağından 18,44   şok yatağından 18,50 geliyo   namluda yazan 18,3
 üç dört sene evvel fuarda meşhur yerli firmaların yetkili isimleri ile görüstüm namlu iç çapı sizin tüfeklerinizde kaç diye ama malesef tatmin edici bir cevap alamadım yuvarlak konuşuluyo bu iç çap meselesi çoğu 18,40 18,60 aralığında diyo..yerli herhangi bir markanın on adet tüfegini ölçseniz eminim on uda farklı çıkacaktır...bırakın farklı tüfekleri aynı tüfeklerin üst namlusu ile alt namlusu veya sağ namlu ile sol namlusu arasında bile uçurum var...
« Son Düzenleme: 03 Aralık 2014, 22:14:50 Gönderen: Mücahit ÖZEL »
Mücahit ÖZEL
1979 izmir

Çevrimdışı Mustafa GÜRHAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 03 Aralık 2014, 22:23:14 »
hakan bey avrupa tüfeklerde yazanında doğruluğu tartışılır...bendeki urika atım yatağından 18,44   şok yatağından 18,50 geliyo   namluda yazan 18,3
 üç dört sene evvel fuarda meşhur yerli firmaların yetkili isimleri ile görüstüm namlu iç çapı sizin tüfeklerinizde kaç diye ama malesef tatmin edici bir cevap alamadım yuvarlak konuşuluyo bu iç çap meselesi çoğu 18,40 18,60 aralığında diyo..yerli herhangi bir markanın on adet tüfegini ölçseniz eminim on uda farklı çıkacaktır...bırakın farklı tüfekleri aynı tüfeklerin üst namlusu ile alt namlusu veya sağ namlu ile sol namlusu arasında bile uçurum var...

+1.000.000
Mustafa GÜRHAN
1980 istanbul / ataşehir

Çevrimdışı Ömer ÇİRKİNYILAN

• *
« Yanıtla #18 : 03 Aralık 2014, 23:56:15 »
Artık benelli bile namlu iç çapını yazmıyor. Her tüfekte namlu iç çapı ölçüleri tutmadığı için bu sorumluluğu almak istemiyor :-)
Ömer ÇİRKİNYILAN
1983-Hatay 
resim upload servisleri

Çevrimdışı Hakan SEÇKİN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #19 : 04 Aralık 2014, 09:20:25 »
elbette öyle. biz 7 adet ata neonun iç çapını ölçtük 3 tane 18,2   2 tanesi 18,3    2 taneside 18,4  çıktı.. ben demiyorum ki yazan doğrudur.. evet ölçüler tutmayabilir ama hiç olmazsa yaklaşık bir bilgi verir.. söylediklerinizde haklısınız mücahit bey..
Hakan SEÇKİN
1975 ANTALYA

Çevrimdışı Özgür UYAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #20 : 04 Aralık 2014, 09:52:48 »
elbette öyle. biz 7 adet ata neonun iç çapını ölçtük 3 tane 18,2   2 tanesi 18,3    2 taneside 18,4  çıktı.. ben demiyorum ki yazan doğrudur.. evet ölçüler tutmayabilir ama hiç olmazsa yaklaşık bir bilgi verir.. söylediklerinizde haklısınız mücahit bey..
aynen diyorum ve devam ediyorum simdi Akdas silahlarinin bölümüne girin gayet dogal acik ve net sayin Ömer bey söglüyor firmamiz 18.4 namlu üretmekte skb firmasi için 18.65 üretiyoruz diyor bu kadar basit olay Ata firmasindan bir kisi bile aciklama yapmiyor sır diyor komik oluyor bu sır lafi zaten millet ölçüpduruyor ne olduguda belli bu sır ne anlamak cok zor. Neyse ögle olsun madem nediyelim sırları kendilerine kalsin :)
Özgür UYAR
1984-Çanakkale/Ezine
Del Zagnis Setter (NEO)

Çevrimdışı Osman YILDIZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #21 : 11 Şubat 2015, 23:11:58 »
akkadaşlar yok ata şöyle böyle ben ata fırmasını anlamıyorum ata venza sahıbı vede neo sahıbı olarak fırmaya bıtrşey sormak istiyorum neden dipçik uzatmasını koymuyorlar sattıkları ürünlerinin kutusuna ben her 2 tüfektede aynı sorunu yaşadım merdiven altı yapanlar dahi düşünüp  ürünlerinin yanına koyuyor  bence en kalıteli yerli malımız dahi ufak hesap yapıyor memmuniyet umurlarında deıl
1975-Sivas

Ercan ERCAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #22 : 21 Şubat 2015, 23:17:16 »

konu açılalı 10 gün olmuş cevap verme tenezzülünde dahi bulunulmuyor.
çoook başarılı çoook...

Çevrimdışı İsmail YILMAZ

• *
« Yanıtla #23 : 22 Şubat 2015, 00:38:25 »
Merhaba arkadaşlar büyüklerim
Isparta organize sanayi bölgesinde Faliyet gösteren bir silah fabrikada çalıştım
Gömlek(ters namlu-duz fişek yatağı) mastarları 18.53 mm/m^ yani 1*0.47 geçer 18.54 mm/m^ 1*0.46 geçmez mastarıdır
Bu ölçümler kesinlikle mikrometre ile yapılmaktadır
Yazdığım değerler mikrometre paydasıdır
İsmail YILMAZ
1987-Burdur
0506 879 76 06
0 rh(-)

Çevrimdışı Adem KARACAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #24 : 22 Şubat 2015, 11:27:59 »
Işte bütün bunlar yüzünden avrupa ve yerli birçok sahte kalite penatrasyon şans işi diyen ustalar haklı demekten başka söz kalmıyor. Fabarm tribore namluyu yapmak için 3 farklı cnc vs makina kullaniyormus alanlarda çok çok memnunuz diyorlar.bizimkilerde ise biri şişe kirmiyor teneke delmiyor vs bi başkası da yıldızdan ördek alıyor. Bunların hepsi doğru ve bi başka doğruda bu işin standardının olmadığı ve şansa kalmış şansımız. Saygılarla
  • Huğlu 104 A 76 namlu 1/3
Adem KARACAN
1982 Cihanbeyli   LİMİT VİCDANDIR.  AVCI VİCDANSIZ OLAMAZ.