Estağfurullah ziya abim,hala öğreniyoruz deneyimliyoruz hepberaber. Sık tüfek değiştirmek randımanı kesinlikle etkiliyor bu kesin,ben ortalama aldığım tüfekleri en fazla 3 sezon kullandım yeni silaha alışana kadar belli bir süreç geçiyor.
Ben bu uyum durumunu çabuklaştırabilmek için abdullah kara ustama kundak ölçümü verdim,aldığım silahlarda kundağı uygun olmayana gönderip kundak yaptırdım. Küçük ölçü farkı olanıda kendi ölçülerimi bildiğim için bana uygun hale bir şekilde getirdim.
Mesela browningim yüksek bant olduğu için kundak düşüklü 5,5 cm di. Dipçiğin kasaya bağlandığı yerden ağacını biraz törpülettirip kundak düşüklüğünü kendi ölçüm olan 6.5 cm getirdim.
Dipçiğin ped kısmının dibinden keklikte düşmüştüm kırıldı. O bölümden dipçiği kesip daha kalın ped taktım.
Yani demem oki bana ôlçüleri uygun olmayan hiçbir silahı kullanmam,bir şekilde kendi ölçülerime getirtip öyle avda kullanırım. Yeni tüfeğe kısa sürede adapte oluyorum ama yok yeni fişeğiydi yok sorunu tespit etmesi ve gidermesiydi yinede belli bir süreç istiyor ve av randımanını etkiliyor bir miktar sana katılıyorum ama gönül ferman dinlemiyor işte neylersin
Yeni taktığım kalın ped
reeder_P9 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi