Yer: Kırşehir
Tür: Ördek
Tüfek:Huğlu 401 B 55cm(ilk modellerden.1997 üretimi)
Şok : 4
Mesafe: 25-40m
Sıcaklık: 0-6 derece ayaz mı ayaz.
Fişek: Üç fişek denenmiştir.
Benim tüfeğim sizlere kısa ve uygun olmayan bir şok gelebilir. Ama bir çok şok ile deneme yaptım. Üzerindeki şok biraz 3 no şok ayarında. Yani diğer 4 şoklar aynı sonucu vermedi. Ben tam 16 yıldır bu tüfeği kullanıyorum. Başka tüfekler de deneme şansım oldu. Avrupası yerlisi namlunun kısası uzunu; 55cm ile aldığım sonuçlar hep en iyi tüfeklerle aldığım her türlü penetrasyon ve patern sonuçları ile farksız oldu. Gelelim fişek sonuçlarına.
RC Caccia 34 gr 5 no: Genelde yaralı düşürdü.
RC S4 33 gr 6 no : Genelde yaralı düşürdü.
Rc 32 gr 6 no : Çok fena
Hiç yaralı düşmedi.40 metreye kadar mesafe tanımadı.
Buradan çıkardığım sonuç benim tüfeğim dar çapa sahip galiba. Aynı fişeklerin dağılımına da baktım. Yüksek gramajlar fazla ve düzensiz dağıldı. RC 32 ise mükemmeldi. RC 32'yi kış aylarında olmak üzere bir çok hava şartında keklik ve tavşanda da denedim. Vurduğum mesafelerde öldürme yüzdesi ve av üzerindeki saçma sayıları görenleri de beni de şaşırttı. Aynı tüfek ve şokla trap atıyorum eğlence amaçlı. İkinci vuruşlarda bile plak dağılımı güzel. 20-21 en kötü 18 atıyorum. Yanlış anlaşılmasın bilginize sunmak için yazıyorum. Ve yorumlarınız varsa bu durumla ilgili yazmanızı bekliyorum.