Gönderen Konu: av tüfeği tavsiyesi..  (Okunma sayısı 5772 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ercan KOÇ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
av tüfeği tavsiyesi..
« : 26 Kasım 2014, 06:34:43 »
Forumdaki tüm abilerime ve de arkadaşlara merhaba.  Foruma yeni üye oldum bu hafta sonuna doğru stoeger m3000 almayı düşünüyorum fakat tüfekle ilgili bazı tereddütlerim oldu. Tüfeğin ağırlığı fazla gibi ve de bazı fişek sıkıştırma gibi şikayetlerine denk geldim. Benn genelde domuz, culluk, örnekte kullanacağım tüfeği.Şimdiden cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim..
1986 ORDU

Çevrimdışı İbrahim TANER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: av tüfeği tavsiyesi..
« Yanıtla #1 : 26 Kasım 2014, 10:53:07 »
AKDAŞ marka tüfekleri de bi incele derim ben pozesinden çok memnunum.(312SE 71 NAMLU)
1975 mersin

Çevrimdışı Ümit ÇAGLAR

• *
  • Herkese rastgele
« Yanıtla #2 : 26 Kasım 2014, 11:02:16 »
Tüfeklerde kullanılan malzemeler hemen hemen aynı işçilik farklı, sen bir tane boresighter al öncelikle ,sonra gider tüfek alırsın.
  • Fabarm xlr 5
Ümit ÇAGLAR
1977 KARS

Çevrimdışı Fehmi TAŞKIN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 26 Kasım 2014, 12:11:57 »
M 3000 benim de ilgimi çeken tüfeklerden birisi. Şu an Ata Neo kullanıyorum. Bendeki ata neo dan aynı anda bir arkadaşım daha aldı.  ikimizin tüfekleri de tamamen birbirinin aynısıydı. O çok memnunken ben birkaç kere sıkıştırma vs gibi şikayetlerle fabrikaya gitmek zorunda kaldım. Stoeger ile ilgili de şikayetler duydum. Av bayii bir tanıdık 3500 modelinden 3 tane sattığını hepsinin arıza yaparak geri geldiğini söylemişti. Dolayısıyla ülkemizde üretilen kinetik sistem tüfekler genellikle şans işi. Stoeger i Amerikalı avcılar ciddi oranda alıp kullanıyorlar. Bence o piyasaya girerek Amerikan avcısı tarafından kullanılan tüfek kötü tüfek değildir. Tabi ki çok daha iyi marka ve model tüfekler var fakat bu fiyat için gayet iyi bir seçenek.
Rastgele.
  • MAUSER M03 300 Win. Mag.
  • Beretta A400 Xtreme Plus 76
  • Akus Custom Deluxe 71-76
  • Glock 19 Gen 5
  • Sig Sauer P 229 ALSO 9mm
  • Smith Wesson 686 4'' 357 Mag.
1977-İZMİR

The following users thanked this post: Kamil SELCİK

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
  • Bazıları sürat sever....
    • izmirchoketube
« Yanıtla #4 : 26 Kasım 2014, 22:37:43 »
Fehmi Abi kinetik tufekmi lazım. ... :)
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

Çevrimdışı Yusuf TÜRELİ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 27 Kasım 2014, 00:38:15 »
Kinetik sistemle çalışan bir tüfek düşünüyorsan ve yerli olacaksa araştırmaya değer iki silah var. ata neo ve stoeger. Ben de tercih yaparken çok zorlandım ve en sonunda m 3000 sentetikde karar kıldım. biraz şans işin içine girmekle birlikte stoeger elinize aldığınızda ve omuzladığınızda daha bir kalite ve sağlamlık hissi uyandırıyor-en azından bende öyle oldu- Ancak stoegerinde olumsuz bir tarafı var o da satıştan sonra fabrikaya işiniz düşerse ulaşmak imkansız gibi bir şey..
1978 İLİNİZİ YAZINIZ

Çevrimdışı Selçuk KAYGISIZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 27 Kasım 2014, 08:41:33 »
ben stoeger mod 2000 kullanıyorum bugüne kadar herhangi bir sıkıştırma,dikme problemi yaşamadım,m3000 hakkında fikrim yok,yalnız ördek avı da yapacaksanız mutlaka sentetik ve camuflaj kaplamalı olsun derim,
  • Kral Arms Signatüre I

1984 KIRŞEHİR

Çevrimdışı İsmail SUBAKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 27 Kasım 2014, 09:34:22 »
yazın walter target aldım. tüfeğimle ava gitmeye başladıktan sonra sevdiği gramajlar ortaya çıktı şuan çok memnunum, gerçekten av yapmanın zevkini çıkarıyorum, özellikle göl avlarında. tabiki marka kendini yıllardır kanıtlayan duyulan bir marka olmadığından ileride belki sıkıntıları çıkabilir açısından bir başka tüfeğim daha olsun istedim. huğlu nitro beast ile stoeger arasında kaldım. bütün formları okudum, av bayilerini, alan arkadaşları dinledim, sonunda bende stoeger M3000 aldım. daha ava başlamadım çünkü bu hafta aldım. bütün av forumlarını incelediğimizde stoeger hakkında hemen hemen hiçbir şikayet yok. sadece servis açısından bir problem olduğu konuşuluyor. bizim için önemli olan tüfeğin avını bırakmaması. şuana kadar budurumdan memnun değilim diyen birkişi duymadım ben. onun için stoeger diyorum.
« Son Düzenleme: 27 Kasım 2014, 09:35:29 Gönderen: İsmail SUBAKAN »
Vursan 92A
Stoeger M3000 Max5
Fabarm xlr 5 Bulrush
D-Doxcarms 10ncı yıl
Setter Diapolis Den Diego

Çevrimdışı Altan ERDEMİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 27 Kasım 2014, 21:04:05 »
Ercan Bey,yaklaşık bir ay önce stoeger m3000 camo max5 aldım.iyiki de almışım.3350-3400 gr gibi ağırlık var,çok dengeli bir silah.ben çoğunlukta ördek avcısıyım çok az da üveyik ve tahtalı.amacıma uygun bir silah.hafta sonu jet gibi geçen 5 ördeğin içinden ikisini ayıklayınca ki mesafe yaklaşık 70-75 adımdı memnuniyetim bir kez daha arttı.ördek avcılarına tavsiye edilir.
1980 Karacabey/Bursa

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 27 Kasım 2014, 21:20:30 »
Ercan Bey,yaklaşık bir ay önce stoeger m3000 camo max5 aldım.iyiki de almışım.3350-3400 gr gibi ağırlık var,çok dengeli bir silah.ben çoğunlukta ördek avcısıyım çok az da üveyik ve tahtalı.amacıma uygun bir silah.hafta sonu jet gibi geçen 5 ördeğin içinden ikisini ayıklayınca ki mesafe yaklaşık 70-75 adımdı memnuniyetim bir kez daha arttı.ördek avcılarına tavsiye edilir.

altan bey ördeğe hangi marka kaç gram ve no fişek attınız sakıncası yoksa paylaşabilirmisiniz. bizde stoegerimizi yeni aldık daha ava gitmedik malum fişek denemelerine başlıyacağız
Vursan 92A
Stoeger M3000 Max5
Fabarm xlr 5 Bulrush
D-Doxcarms 10ncı yıl

Çevrimdışı Fehmi TAŞKIN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 27 Kasım 2014, 21:43:14 »
Fehmi Abi kinetik tufekmi lazım. ... :)

Tüfek değil de ördek lazım komutan :D
  • MAUSER M03 300 Win. Mag.
  • Beretta A400 Xtreme Plus 76
  • Akus Custom Deluxe 71-76
  • Glock 19 Gen 5
  • Sig Sauer P 229 ALSO 9mm
  • Smith Wesson 686 4'' 357 Mag.
1977-İZMİR

Çevrimdışı Altan ERDEMİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 28 Kasım 2014, 16:39:06 »
İsmail Bey,Browning Legia 36 gr 4 No idi fişek.b&p long range ile de hedefe güzel sonuçlar verdi ama ördeğe Legia atmıştım.hava soğuktu 8-9 derece sabah 7 gibi.saygılar.
1980 Karacabey/Bursa

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 28 Kasım 2014, 20:49:25 »
tüfek bir defa alınır  .otomatik kesinlikle bütceniz uygunsa kınetik sistem  benelli veya franchi affnııty(3000 tl).breda. browning .beratta..yerli ise özkanlar(1200 tl)(antalya).
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR

Çevrimdışı Ercan KOÇ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 12 Aralık 2014, 20:12:58 »
Avcı Abilerime ve de arkadaşlara teşekkür ederim yorumlar için bir zamandır Foruma giremedim. Fakat kararımı stoeger m3000ağaç den yana kullandım. Ve de az önce biraz atış yapma şansım oldu.ilk  bilerek 24 gramı fişek denedim ve de fişekleri dikti.  Bir miktar 34 gram atıştan sonraki 24 gram atışlarda sorun yaşamadım. Forumda bazı yorumlarda ustalar durumu açıklamıştı Yayın yumuşaması gibi v.B. Yarın da av sahasında denemiş olacam.  Yakında belki ama, stoeger, sarsılmaz yeni. Otoların grupman ve de penetrasyon çalışması yapabilirm. Ben çok aramıştım sitelerde fakat bulamadım en azından bundan sonra alacaklar için yol gösterici olur.  Herkese çok teşekkür ederim yorumları için.
1986 ORDU

emrahtunca57

• Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : 12 Aralık 2014, 22:10:41 »
Armsana bir bak derim. Kaliteli tüfekler yapıyorlar.

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 12 Aralık 2014, 22:34:28 »
Avcı Abilerime ve de arkadaşlara teşekkür ederim yorumlar için bir zamandır Foruma giremedim. Fakat kararımı stoeger m3000ağaç den yana kullandım. Ve de az önce biraz atış yapma şansım oldu.ilk  bilerek 24 gramı fişek denedim ve de fişekleri dikti.  Bir miktar 34 gram atıştan sonraki 24 gram atışlarda sorun yaşamadım. Forumda bazı yorumlarda ustalar durumu açıklamıştı Yayın yumuşaması gibi v.B. Yarın da av sahasında denemiş olacam.  Yakında belki ama, stoeger, sarsılmaz yeni. Otoların grupman ve de penetrasyon çalışması yapabilirm. Ben çok aramıştım sitelerde fakat bulamadım en azından bundan sonra alacaklar için yol gösterici olur.  Herkese çok teşekkür ederim yorumları için.

hayırlı olsun kardeşim alabileceğin en güzel silahlardan biri , winchester 32 gr universal, bulabilirsen orjinal alman rotweil 32 gr , bunlarıda bulamazsan BPnin 32 gr ciganteleri var bunları dene hayırlı olsun süper tercih.
Vursan 92A
Stoeger M3000 Max5
Fabarm xlr 5 Bulrush
D-Doxcarms 10ncı yıl

emrahtunca57

• Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : 12 Aralık 2014, 22:40:35 »
Hayırlı uğurlu olsun. Avın kanlı olsun...

Çevrimdışı Ercan KOÇ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 12 Aralık 2014, 23:38:23 »
Teşekkür ederim.ismail abi Fişek olarak 6 kutu mirage xpert 32 gram aldım 4 kutu da yerli. Gerçi avım domuz ağırlıklı.Darısı artık diğer avcı arkadaşlara. Umarım herkes istediği tüfeği alır
1986 ORDU