Gönderen Konu: ruhsat yenilemedeki mantıksızlıklar  (Okunma sayısı 1569 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
ruhsat yenilemedeki mantıksızlıklar
« : 25 Kasım 2014, 17:04:55 »
tüfeğimin ruhsatı önceden jandarmaya kayıtlıydı. yeni tüfek alacağım zaman jandarma o yetkimiz polise devredildi emniyete gideceksin dedi. yazı verdı götürdüm emniyete.   emniyet dedi ki senin tüfeklerin artık bizde  jandarmanınki iptal bunu  yenileyeceğiz dedi. bence o ruhsatın süresi dolunda yenilenmesi gerekiyordu. ilk saçmalık orada oldu.

polisten yeni ruhsat çıkardık, ama ruhsat 5 yıllık olacağı yerde bitiş günü eski ruhsatın bitiş tarihi. yani jandarmanınki ne zaman biterse o zaman. polisle çok tartışmadım ama çok sinirlendim.  bu uygulama bana göre kesinlikle hukuksuzdu.  ruhsat veriyorsan süresi 5 yıllık.. jandarmanın verdiği ruhsatı tanımıyorsun ama o ruhsattaki bitiş tarihini tanıyorsun, işe bak.
« Son Düzenleme: 25 Kasım 2014, 17:08:53 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: ruhsat yenilemedeki mantıksızlıklar
« Yanıtla #1 : 25 Kasım 2014, 17:10:28 »
eski ruhsatımda 6 tüfek vardı , 2 sini devrettim çizdiler. 4 tane kaldı.

yeni ruhsat çıkardım onda da 2 tüfek var ,4 boş yer var.

8 ay sonra eski ruhsatımın süresi doluyor, onları diğer ruhsatımdaki 4 boş yere kaydedebiliyor muyuz dedim. yok yeni ruhsat çıkarman lazım dediler.
1978-İZNİK

Çevrimdışı Kadir TOPÇU

• *
« Yanıtla #2 : 25 Kasım 2014, 17:29:59 »
jandarmadan aldıgının süresi dolmadan degişmemeleri lazımdı  hoş işi bilmeyen memur dolu etrafımız birde kendilerini cok bilen sanıyorlar. süresi doldugunda  elindeki mevcut ruhsatlar iptal olur  üstüne kayıtlı bütün tüfekler sıgarsa  bir kagıda aktarılır sıgmazsa yanı 6 dan fazla ıse  ek kagıt cıkartırlar
Kadir TOPÇU
1984-ADANAlıyık

Çevrimdışı Fehmi TAŞKIN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 25 Kasım 2014, 17:55:29 »
Savaş Bey hani deve demiş  ya nerem doğru diye , tam da bize uygun bir tanımlama bu.
İlk yivli tüfeğimin taşıma ruhsatına tabanca yazdılar itiraz edince tippex ile üzerini çizip tüfek yazdılar. Böyle düzeleceğini bilsem evde yapardım dedim. Tabanca taşıma ile aynı parayı veriyorum ama beldeki tabanca gibi sırtıma asıp gezsem mutlaka tutuklarlar.
Otobüsle bir yere giderken jandarma tarafından otobüs arandı. İçeriye köpek sokmuşlar. Genç bir arkadaşı aşağı indirdiler çocuk hayır bırakın benim değil diyor. Gittim baktım benim tüfekler .İndim aşağıya bunlar benim dedim. Ruhsat istediler gösterdim. Taşıma ruhsatını görmesine rağmen peki bunu taşımak için valiliğin verdiği belgeyi de göster diyerek olmayan bir belge icat ettiler.
Vatandaşın birinden bir tüfek aldım. Yıllar sonra sattım. Aradan birkaç yıl geçtikten sonra ilk aldığım kişi beni buldu ruhsatı yenileyecekmiş sana sattığım tüfeği istiyorlar dedi. Ben onu 2 yıl önce sattım dedim. Adam yıkıldı. Neyse ki geriye dönük böyle işlemlerin evrakını tutuyorum herkese de tavsiye ederim. Polise gittik evrakları gösterdim. Adamın ruhsatı yenilendi. Tüm bu olanların sebebi ise evrakları kayda geçmeyen polisin birinin tembelliğiydi.
Daha yeni izmire taşındım. Dosyamı buraya getirttim. Eski teskeremi alıp yeni teskere verdiler. Sanki İstanbuldan getirdiğim teskere başka ülkeye ait.
Yani say say bitmez
  • MAUSER M03 300 Win. Mag.
  • Beretta A400 Xtreme Plus 76
  • Akus Custom Deluxe 71-76
  • Glock 19 Gen 5
  • Sig Sauer P 229 ALSO 9mm
  • Smith Wesson 686 4'' 357 Mag.
1977-İZMİR

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 25 Kasım 2014, 23:57:46 »
Bana  jandarmanın verdiği ve süresi dolmadan iptal ettirdikleri ruhsatın yerine düzenledikleri ruhsatın
Verilişi temmuz 2012, bitiş ağustos 2015.   ( jandarmanın verdiği ruhsatın bitiş tarihi)
üzerinde 5 yıllık yazıyor. 3 yıllık ruhsat verdi adamlar,
  İşim düşmese amirlerine anlatıcam. Telefon açıyorum direk tanıyo adamlar.

Ben de 3 tüfeğimi hataylı bir arkadaştan vekaletle devir aldım devirle ilgili tüm evrakları saklıyorum. Yarın hataydan jandarma arar da vatandaşın ruhsatı yenilicez tüfek sen de mi  derse şaşırmam.
« Son Düzenleme: 26 Kasım 2014, 00:26:43 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı Burhan KARAASLAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 26 Kasım 2014, 00:14:21 »
Savaş bey size bu durumda, kanunen ruhsat şube emniyet himayesinde yeni ruhsat (5 yıl) ibraz edilmesi gerekirdi yapılan tuhaf bir işlem olmuş. Tamamen mantıksız olmuş yapılan, bu durumda sabırla beklemek gerekiyor, sağlıcakla kalın.
Burhan KARAASLAN
1981 KIRIKKALE