Hüseyin bey,
AV mesafesi 125 adım.Bunun birde Hipotenüsü var..Düştüğü yer 60 adım daha fazla..Yürüyüş adımım ortalama 65 cm geliyor..
Tüfek Beretta A400 Xplor Light 71 cm namlu boyu..Şok Kicks Buck Kicker Full .035 inch daralma..Namlu Çapı Fabrika verisi .730 inch yaklaşık 18.55 mm..Bizim ölçtürdüğümüzde veri 18.50 mm..İbrahim Aysu hocamla ölçeceğiz İnşaallah..Tek bir saçma Sol Kanat Altından (En Zayıf Noktasından) girmiş Çapraz sırttan çıkmış..Babama verdim otopsiyi yapacak farklı birşey olursa bildireceğim..Fişek RC Camouflage 34 Gr. 5 No..Hava ısısı 6-7 derece Rakım 1150 metre civarı..
Önleme normalde 1.5 metre önüne atacaktım tahminen...Ama hayvan sinek kadar görününce 1.5-2 metre daha swingi hızlandırıp önüne çektim..Yaklaşık bir CORSA otomobil boyu önüne attım..Yanımda o an birinin olmasını çok istedim..Hayvan anında öldü..Kanatlarını kapatıp metrelerce düştü..
Bir makalede 5 no saçmanın Tahtalı ve Sülün için penetrasyon sınırı olan 500 Fps hızı 80 yard ta koruduğunu ve fakat bu mesafede 3-8 metre arası önleme verilmesi gerektiğini okumuştum..Sanırım geçit avında enbüyük tecrübe mesafe tahmini ve ona göre önleme vermeyi başarabilmek..Çok atınca DATA oluşuyor insanda ..
Selamlarımla