Gönderen Konu: RC CAMOUFLAGE 34  (Okunma sayısı 94778 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
Ynt: RC CAMOUFLAGE 34
« Yanıtla #225 : 08 Aralık 2015, 18:10:36 »
Tuncay tüfek Franchi,

mevkii Marmara Ereğlisi :)
Hangi yıl Osman abi ? kaz silüeti görmeyeli yıllar oldu  :) Güzelce sırtlarıda güzel kaz yapardı birzamanlar.
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

The following users thanked this post: Osman DÖŞLER

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #226 : 09 Aralık 2015, 19:33:18 »
80-120 adım arası av vurdum (76 cm ful şok tüfekle) ama oranı 100 atışta 10-15 gibidir..Bu atışlar şans ve tesadüfidir. bu atışlarda da sadece ve sadece boyun baş göz vuruşu etkili olur..diğer türlü saçma delici olamıyor...

ben metre konusuna çok takıntılıyım..

anlatır arkadaş...40 metreden ördek aldım..sorarım ölçtünmü diye abes oluyor ama anlatmasıda abes aslında..

şerit 50 metre alet ile 100 metre ölçüp defalarca kağıda kartona ahşapa metale atış yaptım...

bırakın 100 metreyi 50 metreden sonra zaten göz zorlanıyor..90-100 de hedef flu görünüyor.net bir atış yapmak çok zor..
hadi attın..istediğin vuruşu elindeki fişekle yapman mümkün değil..bunu saçma için söylüyorum..
chedddite 100 metri dışında zaten klasik fişekler ki ağır gramajlar bile grupman konusunda çok iyi değil..delicilik zaten zayıf..
ekstrem fişekler dışında şansını arttıracak bir unsur yok.chedddite 100 metri biraz fantezi fişeği onu farklı değerlendirmek gerek..

« Son Düzenleme: 09 Aralık 2015, 19:34:47 Gönderen: Polat OLUR »
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

The following users thanked this post: Osman DÖŞLER

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #227 : 09 Aralık 2015, 19:39:29 »
kanatlarından rüzgarını hissettiğim koca tahtalı alayına 3 adet 36 gram fişek atıp tüy bile düşmeyince yaşadığım şaşkınlığı Osman Döşler Abimde yaşamış..Bende çok söylendim 108 gram saçma attık ne oldu diye :) (fişek neydi bu arada yanlış hatırlamıyorsam saga idi...)
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

The following users thanked this post: Osman DÖŞLER, Tuncay KAHRAMAN

Çevrimdışı Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
« Yanıtla #228 : 09 Aralık 2015, 20:52:13 »
😊
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #229 : 10 Aralık 2015, 08:35:30 »
Böyle durumlarda herhalde tüfeğin ucuna değilde heyecandan avlara bakılıyor gibi.
 Bir kaç defa banada oldu ateş eden kendim olmasam yemin billah  ederim tüfeğin içinde fişek yoktu diye.
50 mt mesafede 4 numara saçmayla bir a4  kağıdına 5 saçma zor tutturabiliyorum.Yanı daha yukarı mesafelerde kaz gibi büyük avlar yada sürü avları vurulabilir belki ama  konmuş bir tahtalıyı  bu mesafeden vurmak büyük şans yada meziyet.
80-120 adım arası av vurdum (76 cm ful şok tüfekle) ama oranı 100 atışta 10-15 gibidir..Bu atışlar şans ve tesadüfidir. bu atışlarda da sadece ve sadece boyun baş göz vuruşu etkili olur..diğer türlü saçma delici olamıyor...

ben metre konusuna çok takıntılıyım..

anlatır arkadaş...40 metreden ördek aldım..sorarım ölçtünmü diye abes oluyor ama anlatmasıda abes aslında..

şerit 50 metre alet ile 100 metre ölçüp defalarca kağıda kartona ahşapa metale atış yaptım...

bırakın 100 metreyi 50 metreden sonra zaten göz zorlanıyor..90-100 de hedef flu görünüyor.net bir atış yapmak çok zor..
hadi attın..istediğin vuruşu elindeki fişekle yapman mümkün değil..bunu saçma için söylüyorum..
chedddite 100 metri dışında zaten klasik fişekler ki ağır gramajlar bile grupman konusunda çok iyi değil..delicilik zaten zayıf..
ekstrem fişekler dışında şansını arttıracak bir unsur yok.chedddite 100 metri biraz fantezi fişeği onu farklı değerlendirmek gerek..

« Son Düzenleme: 10 Aralık 2015, 08:38:00 Gönderen: Suat ÇALIŞKAN »
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

• Expert Üye
« Yanıtla #230 : 10 Aralık 2015, 09:54:29 »
Erol bey
Dün RC Camouflage 34 gram 5 no ile Tek bir tahtalıya atışta vurduğum EN UZAK Tek Tahtalı rekorunu kırdım...Hava 6-7 Derece Rakım 1150 m  civarı..
Bu fişekler benim tüfek ve şok kombinasyonlarımda şaşırtmaya devam ediyor..
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK, Hüseyin ÜSTÜN

Çevrimdışı Ziya ÇOBANOĞULLARI

• Müdavim Üyemiz
  • Avın başı rasgele sonu nasiptir.
« Yanıtla #231 : 10 Aralık 2015, 10:16:10 »
Erol bey
Dün RC Camouflage 34 gram 5 no ile Tek bir tahtalıya atışta vurduğum EN UZAK Tek Tahtalı rekorunu kırdım...Hava 6-7 Derece Rakım 1150 m  civarı..

Tuncay bu duruma şaşırmana gerek yok  :)
Metafizik etkenleri de göz önünde bulundurmak gerekir   :)
  • Belçika Piper Çakmaklı Çifte(Constantinople-Lazaro Gabay)
  • Çifsan Çsp 555 Süperpoze
  • Sarsılmaz Concorde Yarı otomatik
  • Luigi Franchi Black Magic Yarı otomatik
  • Pietro Beretta S56E
  • Savaşcı Pointer's Altar
Ziya ÇOBANOĞULLARI      A rh +
02.06.1972 Bergama/İZMİR
İkamet : Çandarlı

The following users thanked this post: Tuncay KAHRAMAN

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #232 : 10 Aralık 2015, 10:31:59 »
Erol bey
Tuncay bey tahtalılar sizin oralarda boy göstermeye başladı herhalde,bizde maalesef henüz görüntü yok  :( zaten iki haftadır da gitmedim,bakalım inşallah bu hafta görürüz.Cümleten herkese rast gele.
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK

• Expert Üye
« Yanıtla #233 : 10 Aralık 2015, 11:04:01 »
Nasipmiş Ziya abi...
Daha pek göç yok bizde Erol bey, Yeni yeni bir hareket var ufak ufak..Kar yağmadan bu kadar geniş bir ormanlık alanda et vermez bizde daha..
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

The following users thanked this post: Ziya ÇOBANOĞULLARI, Erol ÖZTÜRK

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #234 : 10 Aralık 2015, 11:11:34 »
.
« Son Düzenleme: 09 Ocak 2017, 06:21:15 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
  • Mertmak MX5 Combo 61cm Slug 71cm mobil şoklu
OSMANİYE / 1980

The following users thanked this post: Tuncay KAHRAMAN, Selim UYGUN

• Expert Üye
« Yanıtla #235 : 10 Aralık 2015, 12:22:13 »
Hüseyin bey,
AV mesafesi 125 adım.Bunun birde Hipotenüsü var..Düştüğü yer 60 adım daha fazla..Yürüyüş adımım ortalama 65 cm geliyor..
Tüfek Beretta A400 Xplor Light 71 cm namlu boyu..Şok Kicks Buck Kicker Full .035 inch daralma..Namlu Çapı Fabrika verisi .730 inch yaklaşık 18.55 mm..Bizim ölçtürdüğümüzde veri 18.50 mm..İbrahim Aysu hocamla ölçeceğiz İnşaallah..Tek bir saçma Sol Kanat Altından (En Zayıf Noktasından) girmiş Çapraz sırttan çıkmış..Babama verdim otopsiyi yapacak farklı birşey olursa bildireceğim..Fişek RC Camouflage 34 Gr. 5 No..Hava ısısı 6-7 derece Rakım 1150 metre civarı..
Önleme normalde 1.5 metre önüne atacaktım tahminen...Ama hayvan sinek kadar görününce 1.5-2 metre daha swingi hızlandırıp önüne çektim..Yaklaşık bir CORSA otomobil boyu önüne attım..Yanımda o an birinin olmasını çok istedim..Hayvan anında öldü..Kanatlarını kapatıp metrelerce düştü..
Bir makalede 5 no saçmanın Tahtalı ve Sülün için penetrasyon sınırı olan 500 Fps hızı 80 yard ta koruduğunu ve fakat bu mesafede 3-8 metre arası önleme verilmesi gerektiğini okumuştum..Sanırım geçit avında enbüyük tecrübe mesafe tahmini ve ona göre önleme vermeyi başarabilmek..Çok atınca DATA oluşuyor insanda ..
Selamlarımla
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

The following users thanked this post: Çağrı ECE, Erol ÖZTÜRK, Hüseyin ÜSTÜN

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #236 : 10 Aralık 2015, 13:41:02 »
Hüseyin bey,
AV mesafesi 125 adım.Bunun birde Hipotenüsü var..Düştüğü yer 60 adım daha fazla..Yürüyüş adımım ortalama 65 cm geliyor..
Tüfek Beretta A400 Xplor Light 71 cm namlu boyu..Şok Kicks Buck Kicker Full .035 inch daralma..Namlu Çapı Fabrika verisi .730 inch yaklaşık 18.55 mm..Bizim ölçtürdüğümüzde veri 18.50 mm..İbrahim Aysu hocamla ölçeceğiz İnşaallah..Tek bir saçma Sol Kanat Altından (En Zayıf Noktasından) girmiş Çapraz sırttan çıkmış..Babama verdim otopsiyi yapacak farklı birşey olursa bildireceğim..Fişek RC Camouflage 34 Gr. 5 No..Hava ısısı 6-7 derece Rakım 1150 metre civarı..
Önleme normalde 1.5 metre önüne atacaktım tahminen...Ama hayvan sinek kadar görününce 1.5-2 metre daha swingi hızlandırıp önüne çektim..Yaklaşık bir CORSA otomobil boyu önüne attım..Yanımda o an birinin olmasını çok istedim..Hayvan anında öldü..Kanatlarını kapatıp metrelerce düştü..
Bir makalede 5 no saçmanın Tahtalı ve Sülün için penetrasyon sınırı olan 500 Fps hızı 80 yard ta koruduğunu ve fakat bu mesafede 3-8 metre arası önleme verilmesi gerektiğini okumuştum..Sanırım geçit avında enbüyük tecrübe mesafe tahmini ve ona göre önleme vermeyi başarabilmek..Çok atınca DATA oluşuyor insanda ..
Selamlarımla
Tuncay hocam tebrikler.Devamını dilerim.Burada bence önemli olan o bir saçmayı o mesafede ava isabet ettirebilmek.

Tasvip etmediğim  ama imkânsız olmayan bir atış.
Belliki techizatınızı iyi analiz etmişsiniz.

Bu tarz uzak  atışlar için bayağı matematik çalışmak gerekli. Aynı zamanda bolca da şans.
« Son Düzenleme: 10 Aralık 2015, 13:47:24 Gönderen: Suat ÇALIŞKAN »
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

• Expert Üye
« Yanıtla #237 : 10 Aralık 2015, 13:52:12 »
Suat bey,
Ben ava yeni başlayan kardeşlerimize ilk defa mesafe tahmini ve atış mesafesini anlatırım..Ve kesinlikle 40 metrenin üzerinde hangi tip silah ve mühimmat olursa olsun atış yapılmamasını tavsiye ederim..Ama bazen kızgınlık, yokluk ve meraktan Ele verir Talkımı Kendi Yutar Salkımı türünden atışlar yapıyorum..:)..:)
Yaralı bırakmak kadar üzüldüğüm birşey yok inanınız..Bazen sınırları zorluyoruz..Ahlaki olan 40 metrenin üzerinde hiçbir hayvana atmamak..Bizim bu atışlarımız % 1 e bile tekabül etmeyebilir..Yalnız benim tüfeğim şokum ve Camouflage fişeklerle 45 metreye kadar istikrarlı vuruşlar yapabiliyorum..
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK, Suat ÇALIŞKAN

Çevrimdışı Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #238 : 10 Aralık 2015, 14:25:56 »
Hüseyin bey,
Selamlarımla

Tuncay abi buck kicker in kicksin diğer şoklarından farkı nedir sadece ölçüleri mi yoksa başka fark var mı
selamlar

bu arada bizde dar şokla iri saçma atılmaz derler ama adamlar şevrotin için bile full şok yapmışlar, demek ki şokun kalitesi önemli burda
« Son Düzenleme: 10 Aralık 2015, 14:27:47 Gönderen: Çağrı ECE »
  • Franchi Affinity
SMMM Ç.Çağrı ECE 1988 İZMİR

Çevrimdışı Ziya ÇOBANOĞULLARI

• Müdavim Üyemiz
  • Avın başı rasgele sonu nasiptir.
« Yanıtla #239 : 10 Aralık 2015, 14:30:58 »
Nasipmiş Ziya abi...
Daha pek göç yok bizde Erol bey, Yeni yeni bir hareket var ufak ufak..Kar yağmadan bu kadar geniş bir ormanlık alanda et vermez bizde daha..

Kader Gayrete Aşıktır Tuncay :)

• Belçika Piper Çakmaklı Çifte(Constantinople-Lazaro Gabay)
  • Çifsan Çsp 555 Süperpoze
  • Sarsılmaz Concorde Yarı otomatik
  • Luigi Franchi Black Magic Yarı otomatik
  • Pietro Beretta S56E
  • Savaşcı Pointer's Altar
Ziya ÇOBANOĞULLARI      A rh +
02.06.1972 Bergama/İZMİR
İkamet : Çandarlı

Çevrimdışı Aslan ŞEN

• *
« Yanıtla #240 : 10 Aralık 2015, 14:43:09 »
Uzak atışlar uzak vuruşlar derken sanki yapılması gerekenin yapılıp yapılmadığından biraz uzaklaşıyormuyuz. Ortamın doğallığını sağlamak ördeğin özelliklerini sergilediği hareketleri gözlemlemek de gerekli. Hazırladığımız beceneye uzaktan bir bakmak doğaya uyumlu olup olmadığını gözlemlemek etraftaki ördeğin dikkatini çekecek nesneleri uzaklaştırmak. Rüzgarın şekline göre doğala uyumlu maketler yerleştirmek , iyi kamufle olmak harekete geçilmesi gereken zamanı doğru ayarlamak gibi. Kısacası ördeğin yaklaşmasını beklerken yaptığımız küçücük hatalar nedeniyle uzaklaşmasını seyretmekten bahsediyorum. Bunlar sağlandıktan sonra silah ve fişek atış tecrübesi devreye girer.
Aslan ŞEN
1969.SAMSUN-ALAÇAM.  ( İkamet)Tekirdağ

• Expert Üye
« Yanıtla #241 : 10 Aralık 2015, 15:40:33 »
Kıymetli Çağrı,
Bu şok adı üzerinde GEYİK şoku..Ve şevrotin atmak için özel olarak tasarlanmış..Ben 3 sebepten bu şoku aldım;
1-Çelik değil Kurşun ve kaplı türlerine uygun oluşu..
2-Gerçek Full Şok Oluşu; HF (High Flyer) serilerinde Ful şok .023 daralmalı bu .035 inch daralmalı..
3-İri saçmayıda başarıyla kullanabilmek için..
Ben iri saçmayıda hep Full ve Extra Full şoklar ile kullandım ve hiç sorun yaşamadım..Ama bu şok kalitesinden kaynaklanıyor..
Eğer şokun kalitesine güvenmiyorsam iri saçmayı I.M yani 2 şokla kullanmayı tercih ederim..
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

The following users thanked this post: Çağrı ECE

• Expert Üye
« Yanıtla #242 : 10 Aralık 2015, 15:42:14 »
Aslan bey,
İyi kamuflaj, iyi malzeme seçimi,iyi yer tutma ve hayvanı yaralamadan KATİ ölüm gerçekleştirebileceğimiz EN YAKIN MESAFEDE ateş etmek GERÇEK VE DOĞRU AVCILIKTIR..Ve fakat bazen fantazi arıyor insan..:)
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

Çevrimdışı Aslan ŞEN

• *
« Yanıtla #243 : 10 Aralık 2015, 15:53:33 »
Tuncay bey fantazi yeri gelip hepizin aradığı bişey , sonuç almak deneyim ve tecrübe ister tabi buda silahı şoku kullanmamız gereken fişeği rüzgarı ve avın uçuş hızını doğru tesbit etmekle olur ki doğru bir önleme ile sonuç alınabilir. Bu konuda size katılıyorum , ayrıca böyle bir atış farklı bir zevk de verir avcıya. ;D
Aslan ŞEN
1969.SAMSUN-ALAÇAM.  ( İkamet)Tekirdağ

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #244 : 10 Aralık 2015, 19:31:23 »
.
« Son Düzenleme: 09 Ocak 2017, 06:22:11 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
OSMANİYE / 1980

The following users thanked this post: Tuncay KAHRAMAN, Selim UYGUN

• Expert Üye
« Yanıtla #245 : 10 Aralık 2015, 19:44:43 »
Rica ederim Sn.Üstün..
Rast gele!
Bu arada Shootinguk ' da Which is the best shotgun cartridge for hitting high birds?
Read more at http://www.shootinguk.co.uk/guns/ammunition/shot-gun-cartridges/best-shotgun-cartridge-hitting-high-birds-40056#bBUYwPtCMG9xA2ZZ.99  okuduğum makalenin linki burada..
Onların saçma numaralandırmasının daha büyük olduğunu hesaba katmak gerekiyor. .
Selamlarımla
« Son Düzenleme: 10 Aralık 2015, 19:54:22 Gönderen: Tuncay KAHRAMAN »
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #246 : 11 Aralık 2015, 00:18:43 »
Herkes iyi demiş; saçmanın zindeliği yeterli olmalı. Bir de o saçma ölümcül yerlere rastlamalı. Şayet isabet gerekli yüzdenin altındaysa avı ele geçirmek yalnız talihe bağlı. Doğru yere rastlamayan saçma zinde güçte bile olsa hemen öldüremez. Önce süründürür. O yüzden "bence de" bile bile menzil dışındakilere atılmamalı. Mamafih benim de heyecena kapılıp atmışlığım oldu. Kendimi kontrol etmeyi başarabilirsem bugünden daha iyi avcı olacağım.
« Son Düzenleme: 11 Aralık 2015, 00:21:02 Gönderen: Volkan KÖYDEMİR »
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

The following users thanked this post: Tuncay KAHRAMAN, İbrahim AYSU, Erol ÖZTÜRK, Hüseyin ÜSTÜN

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #247 : 11 Aralık 2015, 17:04:10 »
.
« Son Düzenleme: 09 Ocak 2017, 06:23:53 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
OSMANİYE / 1980

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #248 : 11 Aralık 2015, 17:12:43 »

Kendi adıma
En sıradışı fişek,,, en iyi tüfek ve şok,,,, tecrübeli bir avcı ile
Uygun hava koşullarında
Tahtalıya yapılacak atış mesafesi 50-60m arası
Ah o tahtalıları bulsakta bol bol atış yapsak  :)
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK

The following users thanked this post: Hüseyin ÜSTÜN

• Expert Üye
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK, Hüseyin ÜSTÜN