Gönderen Konu: mersin / karacaoğlan devlet avlağı keklik kotası dolmuş  (Okunma sayısı 4031 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
 mersinden göden deresi yatağına çömelek ten deniz istikametine konumlu KARACAOĞLAN devlet avlağı keklik kotası dolmuş olarak görülüyor gidecek avcı arkadaşlara bilgi amaçlı yazdım,

avbis denen rezaletin pis kokuları sarmış herbiryanımızı allah hayırlısını versin bakalım , sugözü devlet avlağı sezon açıldı açılalı, dakkabir gol bir mak 1 avcılar sıfır bune ya geçen senede yaşandı bu rezillik hiçmi ders almaz bu adamlar geçmişe hiçmi dönüp bakmazla, aynı dakkada kota dolarmı , şimdi sadece bölgemizde pozantı devlet avlağı kaldı, orada çamlıyayla ve ilçeleride yasak, bokluboyundan tanzıt kule arkasına doğru keklik var eee.. oda yasak bölgede felanca kişi orada keçi avlatıyor paralı olarak keklikçi girerse avı bozar keçi kekliçiden ürker silah sesinden kaçar ulun yatacak yeriniz yok sizin hala kaçak keçi avının önünü bile kesemediniz buda size yeter bu ayıpla mezara kadar lekeli kalacaksınız, sonrasında nasıl hesap vereceksiniz çektiğiniz peşkeş ve kıyaklarla , bu kararı alanlar aldıranlar ve kanunen uygulatanları kınıyorum böyle koruma olmaz bu basiretsizlik yasaklamayla yama yapılamaz ,beni meramdan ettiniz  kekliğin olmadığı yerede ben ne edeyimki  gelir mezarınız başında , benden yana helal etmediğim vergilerimden düşen dilimi bir kez daha huzurda tekrar ederim ..?

yeni avlak açın sn. ulu manitu mak,... bunların hepsini toplasam bir tavşan burnu etmez önlerini bile göremez bu işi beceremez hallerdeler çünki.

saygılarımla.
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı Nadir TÜMEN

• *
Ynt: mersin / karacaoğlan devlet avlağı keklik kotası dolmuş
« Yanıtla #1 : 24 Kasım 2014, 16:51:41 »
inşallah bu yanlıştan dönerler yeni uygulamanın tutmuyacagını kendilerde biliyor
milli parklardan bildigim memur arkadaşlarda aynı kanıda bu arada mersin genelinde
20 devlet avlagından bahsediliyor heralde  2015 2016 sezonunda açıklanacak
bide buava yasak sulak alanları ava açacaklarmı mersinde ördek avlayacak dipsiz gölünden başka göl yok bu konuda bilginiz varmı
Nadir TÜMEN
1973 MERSİN/ MEZİTLİ

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #2 : 24 Kasım 2014, 18:40:47 »
Vatandaş yolunu bulmuş domuz, karga kotası alıp keklik avlıyormuş :( böyle sisteme böyle çözüm :(
yılların avcısıyım bu yıla kadar kurallara harfiyen uyardım, bende artık eskisi kadar önemsemiyorum :(
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 24 Kasım 2014, 19:20:52 »
inşallah bu yanlıştan dönerler yeni uygulamanın tutmuyacagını kendilerde biliyor
milli parklardan bildigim memur arkadaşlarda aynı kanıda bu arada mersin genelinde
20 devlet avlagından bahsediliyor heralde  2015 2016 sezonunda açıklanacak
bide buava yasak sulak alanları ava açacaklarmı mersinde ördek avlayacak dipsiz gölünden başka göl yok bu konuda bilginiz varmı

nadir bey,

ördek avlamak için kaz avlamak için havayı kolluyoruz, anadoluyu yoğun kar basarsa buraya hayvan atıyor, bu kanatlı avına  müsait hava şartlarında pazar gününe denk gelirse senede bir iki ortam buluyoruz, dipsiz den bilgim yok araştıracağım mersin için cidden büyük eksik ördek ve kaz cinsi tuzla tarafı baharlının denize doğru lagünlerde veya dere olan yerlerde yokluyoruz yani mera yok denecek kadar az,..

saygılarımla.

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 24 Kasım 2014, 19:36:18 »
Vatandaş yolunu bulmuş domuz, karga kotası alıp keklik avlıyormuş :( böyle sisteme böyle çözüm :(
yılların avcısıyım bu yıla kadar kurallara harfiyen uyardım, bende artık eskisi kadar önemsemiyorum :(

saygıdeğer tuncay bey,

zaten minareyi çalan kılıfı hazır etmiştir hocam,

ne minareyle işim oldu ne kılıfla,..

boş verin siz onları domuz karga kotası alan orda serçeye, florya hatta tarla kuşuna bile tetik keser değilki keklik, illegal yollardan sezon açılana dek belini kırıyorlar palaz anaç kazak demeden.

karacaoğlan devlet avlağında sezon açılışında aynı avlaktaydım 60/70 metreden keklik kalkıyordu, 23/11/2014 tarihi itibarı ile kota doduğundan dün yine sezonun ikinci ve son kekliğine aynı yere gittim sonuç yine aynı sekiz saatte 4 kanat görebildik 5 kişi tek tetik bile kesemedik keklik 70/100 metre arası uçuyor ve çok az bu sene keklik vuramadık kanat gördük bu günleride arayacağımızı bildiğim halde yidede legal yoldayım ama dokunduruyor bişeyler artık >:(, inşallah illegal olmayız :(

saygılarımla.

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı Kazım FAKİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 14 Aralık 2014, 09:50:22 »
Biri benim köyümden mi bahsetti? :D o civarlarda keklik kalmadı zaten :) devlet iyi yapmış. hele ki Karacaoğlan tarafında hiç yok. Göğden filan neyse de...
1990 MERSİN

Çevrimdışı Kazım FAKİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 14 Aralık 2014, 09:57:34 »
o bölgede kekliğin azalmasının sebebi illegal avlanmadan ziyade geçen sene ve ya ondan önceki sene bütün bölgelerde oluşan keklik azlığının sebebiyle aynı. o yıldan sonra keklik görülmez oldu oralarda. çoğu kışın çok sert geçmesine bağladı filan da alakası yok bence. Sebebini bende çözemedim. yaygın görüş tarlalara atılan suni tohumların keklik tarafından yenmesi ve kekliklerin ölmesi... bilemeyeceğim. sonuçta oralarda keklik az. yok denecek kadar az... ama bunun müsebbibi kaçak avlanma değil. bu kesin.
1990 MERSİN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 15 Aralık 2014, 11:25:15 »
Biri benim köyümden mi bahsetti? :D o civarlarda keklik kalmadı zaten :) devlet iyi yapmış. hele ki Karacaoğlan tarafında hiç yok. Göğden filan neyse de...

merhabalar kazım bey,

ben o kınalının kümes noktalarını bilirim ellemem elletmemek içinde sadece ekiple kanat süzüşünü seyir için 2,50 saat sadece tırmanırım kümeslere bakarım , gödendeki kekliği toplasan bildiğim o dağdaki kümeslerden birindeki sayıya ulaşamaz bölgede yerel bir iki kişi dışında bilende yok orayı koruyor bilende o sayede popilasyon şimdilik iyi ama azaldı palazdan vurulduğunu alt katlardaki izleri görmem neticesiyle izlemimi paylaştım,.. yoksa gödendir karacaoğlandır av popilasyonu yıllardır yok derecede azaldı kalan keklik kürenleri yaşama mücadelesi içindeler ,

benim tepkim o derece az olan popilasyon potansiyeli barındıran bölgeyi neden devlet avlağı yaparlar ?..

problem orada işte, mesala ''aksufat'' yassahhh,.. ama gel görki av orada yasak masak dinlemeden kırılıyor ne haber,.. ;)

bilmem anlatabildimmi ?.. av bulamayan yasak bölgeye dalmakta çünki,..

biz bunu yazdık çizdik söyledik, internette av resimlerine bakacaklarına sitlerde o derece uyarılar var , kafayı onlara yorsunlar, bugüne dek avı zaten çoğu bilinçsiz avlanma ve çarpık kurallarla yönetiliyoruz, bu saatten sonra avı ve avlağımızı nasıl koruyabilirizi düşünsünler bu konuda ben maaş almıyorum benim resmi işimdeğil, ammavelakin yok olmaya yüz tutam benim milli servetim ve bana bırakılan emanetler korumacı olmamız bu sebepten ötürü, toto üzerinde onları araştırsınlar legal ve limit dahili avlanan belli yöre insanı olarak siz bilirsiniz mesela atıyorum hani, felancanın mustafası alinin ömeri nasıl av yapıp yapmadığını, keçimi vurur palaz keklikmi kasette bıldırcınmı diye,..

umarım herşey düzelir bir rüya ama neyleyeyim , umutsuzda yaşamak zor,..

saygılarımla.

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 15 Aralık 2014, 11:46:18 »
o bölgede kekliğin azalmasının sebebi illegal avlanmadan ziyade geçen sene ve ya ondan önceki sene bütün bölgelerde oluşan keklik azlığının sebebiyle aynı. o yıldan sonra keklik görülmez oldu oralarda. çoğu kışın çok sert geçmesine bağladı filan da alakası yok bence. Sebebini bende çözemedim. yaygın görüş tarlalara atılan suni tohumların keklik tarafından yenmesi ve kekliklerin ölmesi... bilemeyeceğim. sonuçta oralarda keklik az. yok denecek kadar az... ama bunun müsebbibi kaçak avlanma değil. bu kesin.

kazımbey bunu hep söyledim ve camia olarakta savunduğumuz bir şeydir,

''avı avcı vurmayla bitiremez'' pek çok etken var avcı olan avcıda biliyor, bakanlık yetkilileride.

palaz ve zamansız ava kesinkes karşıyım, zamansız av konusuda üreme dönemindeki konu paralelidir zaten.
ula bi bırakın hayvan bi üresin anası babası kuzeni teyzesi halası bir tanısın kendi iç dünyasında soyalleşsin bi büyüsün yırtıcıdan avcıdan kaçmayı helebi öğrensin zamanı gelince zaten senin be ''ahmak'' diyecem o şahsımuhteremlere artık, korumak ve bilinçlenmek anlatmak lazım bu cehaletten kurtulmak lazım. bu ve bu gibi yazılardan sonra bunu yapan herhangi bir avcının ''artık yapmıyacağım , yaptığım yanlışmış'' diye iç geçirmesi bile başarıdır benim için,.. doğru olanı yapmak, inandığım doğruları anlatmak paylaşmak adınadır yazdıklarım,..

suni tohum demişsiniz, avrupa gübresi denilen granülden bahsettiğinizi tahmin ederekten , önceki yazılarımda geniş yer verip değinmiştim, bakanlık bu konuda hiçbir yaptırım uygulamıyor tedbir bile almıyor sadece ziraat odasından bir arkadaşım köylerdeki ziyaretinde muhtarlara sözlü söylevin dışında hiç bir tedbir ve yaptırım duymadım görmedim bilmiyorum. acı ve gerçek bu.

sağlıcakla kalınız,

saygılarımla.

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı Kazım FAKİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 15 Aralık 2014, 22:39:30 »
sadece keklik ile de ilgili değil tavşan da azaldı oralarda. artı oralarda eskiden daha çok av yapılırdı. buna rağmen çoktu av. dediğiniz gibi vurmakla tükenmez. bunun başka bir sebebi var... hadi keklik suni gübre yedi. ya ötekiler?
1990 MERSİN

Çevrimdışı Noyan ÖZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 17 Aralık 2014, 09:08:44 »
Merhaba
Ben keklikten umit kestim zaten. aslinda seneye av pulu alip almamayindusunur oldum.
Telefondan yaZdigimdan dolayi turkce karakter kullanamiyorum kusura bakmayin.
Mersinde buyuk bir kesim ruhsatsiz belgesiz avcilik yapiyor. Birde av sezonuymus yasakmis falan dinlemeden. Koy kesimleride farksiz degil hepsi her donem her avi yapiyorlar. Bizde sezon acilsinda bir iki kus gorelim diye bekliyoruz. Keklikten umidimi kestim artik. Yelfeye bakmaya gittim gecen hafta. 1 tane bile goremeden geri geldim. Dipsizde ordek gorme imkaniniz var fakat hava iyice soguk olacak. Havalar boyle giderse ovada ne ordek olur ne yelfe olur.
07.01.1986
Mersin