Biri benim köyümden mi bahsetti? o civarlarda keklik kalmadı zaten devlet iyi yapmış. hele ki Karacaoğlan tarafında hiç yok. Göğden filan neyse de...
merhabalar kazım bey,
ben o kınalının kümes noktalarını bilirim ellemem elletmemek içinde sadece ekiple kanat süzüşünü seyir için 2,50 saat sadece tırmanırım kümeslere bakarım , gödendeki kekliği toplasan bildiğim o dağdaki kümeslerden birindeki sayıya ulaşamaz bölgede yerel bir iki kişi dışında bilende yok orayı koruyor bilende o sayede popilasyon şimdilik iyi ama azaldı palazdan vurulduğunu alt katlardaki izleri görmem neticesiyle izlemimi paylaştım,.. yoksa gödendir karacaoğlandır av popilasyonu yıllardır yok derecede azaldı kalan keklik kürenleri yaşama mücadelesi içindeler ,
benim tepkim o derece az olan popilasyon potansiyeli barındıran bölgeyi neden devlet avlağı yaparlar ?..
problem orada işte, mesala ''aksufat'' yassahhh,.. ama gel görki av orada yasak masak dinlemeden kırılıyor ne haber,..
bilmem anlatabildimmi ?.. av bulamayan yasak bölgeye dalmakta çünki,..
biz bunu yazdık çizdik söyledik, internette av resimlerine bakacaklarına sitlerde o derece uyarılar var , kafayı onlara yorsunlar, bugüne dek avı zaten çoğu bilinçsiz avlanma ve çarpık kurallarla yönetiliyoruz, bu saatten sonra avı ve avlağımızı nasıl koruyabilirizi düşünsünler bu konuda ben maaş almıyorum benim resmi işimdeğil, ammavelakin yok olmaya yüz tutam benim milli servetim ve bana bırakılan emanetler korumacı olmamız bu sebepten ötürü, toto üzerinde onları araştırsınlar legal ve limit dahili avlanan belli yöre insanı olarak siz bilirsiniz mesela atıyorum hani, felancanın mustafası alinin ömeri nasıl av yapıp yapmadığını, keçimi vurur palaz keklikmi kasette bıldırcınmı diye,..
umarım herşey düzelir bir rüya ama neyleyeyim , umutsuzda yaşamak zor,..
saygılarımla.