Gönderen Konu: tüfenizdeki mobil şokları namlu içinden kontrol ettinizmi  (Okunma sayısı 6594 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İsmail SUBAKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
arkadaşlar yeni bir yarı otomatik tüfek aldım , bir arkadaşım mobil şoku taktıktan sonra şokun alt kısmı namluya tam oturuyormu, boşluk varmı diye sordu. bu benim şimdiye kadar hiiç aklıma gelmemişti, şoku takıp namluyu üst ucundan kontrol ettiğimde, namlu çapının daha ufak, şok çapının 1 nolu şokta bile daha geniş olduğunu farkettim, daha sonra bütün şokları denediğimde sonuç aynı çıktı, fabrikayı aradığımda şokla namlunun aynı bir bütünmüş gibi yerine oturması sadece ağzı itibariyle genişleyip veya daralması şeklinde olması gerektiği söylendi. bir av bayiinde başka marka tüfekleri denediğimde kimilerinde benimkisi gibi set olduğunu, kimilerininde sanki bir bütünmüş gibi tabiri caisse cuk oturmuş sanki uca bir aparat takılmamış gibi bir bütünlük içinde olduğunu gördüm. fabrika silahı geri istedi kontrol edeceğini söyledi. arkadaşlardan kendi tüfeklerine bakıp paylaşımda bulunmalarını beklerim.
basit bir kontrol şekli tavsiye etmek istiyorum , bir kalemi şok takılı namlu ucuna iç tabana sürterek hafifce içe doğru soktuğumuzda şok bitiminde set varsa kalem takılacak, eğer şok namluya tam uyumluysa yokmuş gibi kalem kayacak.
Vursan 92A
Stoeger M3000 Max5
Fabarm xlr 5 Bulrush
D-Doxcarms 10ncı yıl
Setter Diapolis Den Diego

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
  • Bazıları sürat sever....
    • izmirchoketube
Ynt: tüfenizdeki mobil şokları namlu içinden kontrol ettinizmi
« Yanıtla #1 : 20 Kasım 2014, 18:44:31 »
İsmail Bey şoklarda bir sorun yok sadece tüfeğin iç
çapıyla uyumsuzluk söz konusu ...kalem testi mantıklı bende aynı testi
bu aralar çok fazla yapıyorum.  :)
Nanlu ucuna kalem sokunca şok birleşim yerine takılması standart şoklarda
normal takilmazsa namlu üstüne çıkarsa sıkıntı şokla namlu arasına
Barutgazı girmesine neden olur buda ya namluyu ya da şoku namlu içinde
Sıkıştırır. Tüfeginizi bu şekilde kullana bilirsiniz ama namlu iç çapıyla
uyumlu bir şoka göre grupman aalmanız zor.
Saygılar. .
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

Çevrimdışı Ercan KILIÇ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 20 Kasım 2014, 21:27:54 »
selamlar . çok önemli  bi konuya değinmişsınız tsk. bende bi araştırma yaptım bu konuda. fişek içindeki tapayi çıkarıp harbi yardımı ile namlu girisinden itekledim. yapısı itibarı ile  namlu içinde önce rahat rahat ilerleyen tapa sona doğru sıkışmaya başladı , taki şok başlangıçına varana kadar. şok a vardiginda bi anda boşluğa düştü ve ( 1no şok da. )  şoktan çıkarken çok zorladı ve çıktı tapa. . . . şimdi bunda bi anormallik varmı bilmiyorum. daha önce kullanmamistim şoklu tüfek. bence şok giriş çapı namlu uç genişliği ile  aynı olmalı . set varsa saçmada az kursunda  çok tehlikelidir.  .
1983 OSMANİYE

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #3 : 20 Kasım 2014, 21:39:24 »
Tam hiza olsun isterdik ama hiçbir marka bunu yapamaz. Yapsa bile dağılımın en hasını verebileceğini kim iddia edebilir, o da ayrı...

Tehlikesi yok. Fakat şokun gevşeyip gevşemediğini arada sırada kontrol etmek ondan daha önemli. Yine de gevşemesin diye abanarak sıkılmaması gerek.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Tevfik GÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 20 Kasım 2014, 22:31:06 »
Namlu içindeki çok küçük çap değişiklikleri bile tapa ve saçmalar da yüksek rezonansa sebep olur ve saçmalar abuk subuk yerlere gider ne pattern nede penetrasyon standardı olur,özellikle tek kurşun atılan mobil şoklu tüfeklerde aşağı ,yukarı,sol ve sağa sapmaların en büyük sebebi mobil şok ve  tüfek çapı uyuşmazlığıdır.
işte o kalbur üstü firmaları kalbur üstü yapan namlunun baştan sona kadar neredeyse milimetrenin 1/1000 hassasiyetinde açılmış olmasındandır.
« Son Düzenleme: 20 Kasım 2014, 22:35:04 Gönderen: Tevfik GÜN »
1978 Eğirdir-Isparta

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 20 Kasım 2014, 22:36:55 »
fabrika tüfeği geri istedi, stantlarımıza göre yeniden namluyu ölçüp rapor tutulması gerekli dedi, eğer hata varsa biz bu hatayı gidereceğiz ama sizin bu tüfeği almama hakkınız var dedi, aldığınız bayii size sıfır ayrı bir tüfek vermesi gerektiğini söyledi. tüfeği hiç kullanmadığım için bayii önce bize gel diğer tüfeklere bakalım şok uyumunu beğendiğim bir tüfeği verebileceklerini söyledi. bakalım böyle uyumlusunu bulabilecekmiyim merak ediyorum.
Vursan 92A
Stoeger M3000 Max5
Fabarm xlr 5 Bulrush
D-Doxcarms 10ncı yıl

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
  • Bazıları sürat sever....
    • izmirchoketube
« Yanıtla #6 : 20 Kasım 2014, 22:42:47 »
İsmail Bey bulamazsanız tüfekle birebir uyumlu şok yaparız içiniz rahat olsun ...
saygılar
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 20 Kasım 2014, 22:51:42 »
kim icat etti bu mobil şokları milletin başını ağrıtıyor her zaman söylerim tüfeği ilk aldığınızda kusursuz olsa bile sonradan bozulur diş atlar filan ama dıştan şok olsa sorun olmaz
yavuz yıldız 1978 sivas.İkamet: istanbul

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #8 : 21 Kasım 2014, 01:02:23 »
5 santimlik mobil şokun son 3 cm si gibi bir kısmı dardır.
kalan kısmı tüfek çapında yada biraz daha geniş olabiliyor.

ayrıca şokun kökü fazladan traşlanıp sanki çok daha genişmiş
hissi yaratılıyor.

ama bence bir problem yok. benim bütün tüfeklerim bu şekilde.
taaanamlu ucuna 3 cm kala gaz kaçsa ne olur kaçmasa ne olur.
zaten oraya kadar max. hıza ulaştı saçma ama grupman derseniz
hangi durum daha yararlı bilemem.

ben mobil şok sevenlerdenim. bana çok fonksiyonel geliyor.
ayrıca her zaman şunuda savunmuşumdur bence pozelerin yanında
2takım şok verilmeli belki ben 1-1 kullanacam ördekte.
yada 5-5 kullanacam domuzda ( kılçıklığım mı üzerimde ne :)  )
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 21 Kasım 2014, 17:59:13 »
5 santimlik mobil şokun son 3 cm si gibi bir kısmı dardır.
kalan kısmı tüfek çapında yada biraz daha geniş olabiliyor.

ayrıca şokun kökü fazladan traşlanıp sanki çok daha genişmiş
hissi yaratılıyor.

ama bence bir problem yok. benim bütün tüfeklerim bu şekilde.
taaanamlu ucuna 3 cm kala gaz kaçsa ne olur kaçmasa ne olur.
zaten oraya kadar max. hıza ulaştı saçma ama grupman derseniz
hangi durum daha yararlı bilemem.

ben mobil şok sevenlerdenim. bana çok fonksiyonel geliyor.
ayrıca her zaman şunuda savunmuşumdur bence pozelerin yanında
2takım şok verilmeli belki ben 1-1 kullanacam ördekte.
yada 5-5 kullanacam domuzda ( kılçıklığım mı üzerimde ne :)  )
yani benimde aynı şekilde şokun oturduğu yerde namlu çapı dar, şok geniş , ağıza doğru nasıldır ölçüm yapmadım. ama walter target marka otomatiğimi kontrol ettim onda namlu çapı ile şokun oturduğu yer çapı aynı sanki bütün namluymuş gibi görünüyor. walteren şokunu stoegereme taktım yine çap değişikliği var.
« Son Düzenleme: 21 Kasım 2014, 21:03:35 Gönderen: Volkan KÖYDEMİR »
Vursan 92A
Stoeger M3000 Max5
Fabarm xlr 5 Bulrush
D-Doxcarms 10ncı yıl

Çevrimdışı Raha BOLAT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 24 Kasım 2014, 10:37:07 »
Tam hiza olsun isterdik ama hiçbir marka bunu yapamaz. Yapsa bile dağılımın en hasını verebileceğini kim iddia edebilir, o da ayrı...

Tehlikesi yok. Fakat şokun gevşeyip gevşemediğini arada sırada kontrol etmek ondan daha önemli. Yine de gevşemesin diye abanarak sıkılmaması gerek.
Grupmana bakın İsmail bey,güzelse devam, Volkan abininde dediği gibi,sıfıra sıfır oturan şoklarda bile grpman kötü olabiliyor,mesela bendede bitane var,şoku görseniz bundan bi halt olmaz dersiniz,gözle görülür bir şekilde kat kat daralmalar var,şok tabanı çok geniş veya namlu çok dar, ama grupman çok güzel,ben bişey anlamıyorum artık...
Raha BOLAT
1977 kırıkkale

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #11 : 24 Kasım 2014, 21:49:35 »
...mesela bendede bitane var,şoku görseniz bundan bi halt olmaz dersiniz,gözle görülür bir şekilde kat kat daralmalar var,şok tabanı çok geniş veya namlu çok dar, ama grupman çok güzel,ben bişey anlamıyorum artık...
Ben de :)

Benim de gözlemlerim benzer şekilde. Sıfır dayalı iyi dağıtan da var, vasat dağıtan da... Hatta sizinkisi gibisi de... Onun için... Ben de :)

Benim ilk aradığım, dosdoğru attığım yere göndermesi. Ötesi sürpriz.
« Son Düzenleme: 24 Kasım 2014, 21:51:11 Gönderen: Volkan KÖYDEMİR »
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Erol KABA

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 25 Kasım 2014, 09:57:06 »
 Ismail abi benim sarsılmaz ve akkar da ayni ama sokun girisin namlununkinden dar olmasindan iyidir deyip kullaniyorum. Bence firmalar sokun giris capinin namlununkinden dar olasi edeniyle olusacak seti onlemek icin sokungirisini bidaz genis tutarak onlemeye calisiyorlar aksi halde iyibir kalite kontrol gerektiri ki bunu bazi firmalar musteriye yaptrimayi tercih ediyorlar :-)
« Son Düzenleme: 25 Kasım 2014, 09:58:25 Gönderen: Erol KABA »
  • Charles Daly otomatik,
  • Cesa otomatik, Mertmak Mx5 otomatik
  • Akkar Karatay Pompalı, Hatsan Pompalı
Düzce  1985

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 25 Kasım 2014, 19:25:49 »
Ismail abi benim sarsılmaz ve akkar da ayni ama sokun girisin namlununkinden dar olmasindan iyidir deyip kullaniyorum. Bence firmalar sokun giris capinin namlununkinden dar olasi edeniyle olusacak seti onlemek icin sokungirisini bidaz genis tutarak onlemeye calisiyorlar aksi halde iyibir kalite kontrol gerektiri ki bunu bazi firmalar musteriye yaptrimayi tercih ediyorlar :-)
Haklısın. Ben silahı değiştirdim yenisi ile. Yeni silah da benzeri soun yok. Artık sıra uygun fişeği bulma
Vursan 92A
Stoeger M3000 Max5
Fabarm xlr 5 Bulrush
D-Doxcarms 10ncı yıl

Çevrimdışı Zafer TÜRKELİ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 01 Ocak 2015, 19:00:13 »
yani benimde aynı şekilde şokun oturduğu yerde namlu çapı dar, şok geniş , ağıza doğru nasıldır ölçüm yapmadım. ama walter target marka otomatiğimi kontrol ettim onda namlu çapı ile şokun oturduğu yer çapı aynı sanki bütün namluymuş gibi görünüyor. walteren şokunu stoegereme taktım yine çap değişikliği var.
İsmail Bey, taktığımız şokların numaralarına göre de namlu ile şok arasındaki geçişin çapı değişiyor genelde. 1 nr.lı şok ile sanki silindire nazaran daha düzgün bir geçiş oluyormuş gibi hissediyorum.  Bence önemli olan çap değişikliği değil (tabi şokun tabanı  namlu çapından daha darsa -böyle birşey mümkünse- bu çok tehlikeli olur herhalde) şokun namluya tam oturması, yani yüksekte kalmaması.

Benim mobil şoklu 3 tüfeğim var, şokların hepsi de namlu birleşiminden sonra biraz genişliyor ve uçta daralıp standart şok ölçülerine ulaşıyor. Mükemmeli herhalde namlu ile şok başlangıcının sıfır öpüşmesi olurdu.

Saçma grupmanlarında ise sıfır seviye ile oturanların mı yoksa biraz genişleyenlerin mi  daha iyi olabileceği konusunda hiçbir fikrim yok.

• MKE Çifte , Üzümlü özel yapım poze, Çifsan 555 poze
  • Vursan 92A 71
  • Franchi Affinity Sentetik 71
  • -
1957 ANKARA - Emekli

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 01 Ocak 2015, 19:20:44 »

Saçma grupmanlarında ise sıfır seviye ile oturanların mı yoksa biraz genişleyenlerin mi  daha iyi olabileceği konusunda hiçbir fikrim yok.
[/quote]

Bende bu sorunun cevabını merak ettim zaten. Ama kanımca çap birebir örtüşse daha iyi bir grupman elde edilir gibime geliyor- Peki hiç şunu düşündünüz mü Plastik tapalı fişeklerde saçmalar tapayla birlikte namludan çıkıyor namludan çıkarken şokun birden genişleyip (bizdeki boşluklu ) şekilde Sonra şokun ucunda biden daraIması acaba hızı düşür müyormu böylelikle menzil kısalmıyor mu ? Bunu da merak ediyorum
Vursan 92A
Stoeger M3000 Max5
Fabarm xlr 5 Bulrush
D-Doxcarms 10ncı yıl

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #16 : 01 Ocak 2015, 20:07:21 »
bence hızı düşürmez önde olan kurşun arkada olan tapa. tapayı orada
zınk diye durdursak dahi kurşunlar zaten max. hızını almıştır ve fırlar
gider diye düşünüyorum. tapanın hızına etkisi olabilir ama tapa önündeki
hiçbirşeyin (saçma veya kurşun) hızına etki edeceğini düşünmüyorum.
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Fatih S.M.YAPAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 01 Ocak 2015, 21:48:54 »
Benim browning phoenix te şokun başlangıcı namludan geniş bir miktar sonra daralıyor ama şoklar uzun olduğu için saçmalar strese girmiyor grupman fevkalade, hele artık özel şok kullanıyorum namludanda çıkıntısıyla tam 10 cm şokun tamamı belki kısa şoklarda grupmanı bozabilir.
  • Benelli Bellmonte 1 12 çap 71 cm namlu
  • Mossberg 500A pompalı 12 çap 71 namlu
  • Kral Cara Cara süperpoze 12 çap 71 cm namlu
  • Özhuğlu Alesta çifte 36 çap 71 namlu
  • İngiliz Seter; Şanslı
Tarsus Avcılar Kulübü
Fatih S.M.YAPAR
1976 Tarsus/Mersin