arkadaşlar yeni bir yarı otomatik tüfek aldım , bir arkadaşım mobil şoku taktıktan sonra şokun alt kısmı namluya tam oturuyormu, boşluk varmı diye sordu. bu benim şimdiye kadar hiiç aklıma gelmemişti, şoku takıp namluyu üst ucundan kontrol ettiğimde, namlu çapının daha ufak, şok çapının 1 nolu şokta bile daha geniş olduğunu farkettim, daha sonra bütün şokları denediğimde sonuç aynı çıktı, fabrikayı aradığımda şokla namlunun aynı bir bütünmüş gibi yerine oturması sadece ağzı itibariyle genişleyip veya daralması şeklinde olması gerektiği söylendi. bir av bayiinde başka marka tüfekleri denediğimde kimilerinde benimkisi gibi set olduğunu, kimilerininde sanki bir bütünmüş gibi tabiri caisse cuk oturmuş sanki uca bir aparat takılmamış gibi bir bütünlük içinde olduğunu gördüm. fabrika silahı geri istedi kontrol edeceğini söyledi. arkadaşlardan kendi tüfeklerine bakıp paylaşımda bulunmalarını beklerim.
basit bir kontrol şekli tavsiye etmek istiyorum , bir kalemi şok takılı namlu ucuna iç tabana sürterek hafifce içe doğru soktuğumuzda şok bitiminde set varsa kalem takılacak, eğer şok namluya tam uyumluysa yokmuş gibi kalem kayacak.