Gönderen Konu: SES FİŞEĞİ HAKKINDA BİLGİSİ OLANLAR LÜTFEN YARDIM???  (Okunma sayısı 31365 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tayfun KOÇ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ben yerli otomatik tüfeğimle ses fişeği atmak istiyorum. Özkursanın bulgur ses fişeğini kullanan var mı sesi nasıl namludan alev çıkıyo mu ?? Mesela bazı arkadaslar pompalıyla yaf yada jet marka ses fişegi atıyorlar sesi ve namludan çıkan alev harika. Acaba otomatik tüfeğimle atmak için özkursan alsam onlar gibi olur mu bilgisi olan abilerim ve arkadaşlarım yazarsanız sevinirim 
1987 AFYON

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: SES FİŞEĞİ HAKKINDA BİLGİSİ OLANLAR LÜTFEN YARDIM???
« Yanıtla #1 : 03 Aralık 2014, 23:02:08 »
ben özkursanın ses fişeğini kullanıyorum yalnız otomatiklerde bazılarında çalışıyo bazılarında çalışmıyor siz attıktan sonra belli olur anca yavaşçalarında zuberinde ses fişekleri var fakat onlar pek piyasada bulunmuyor özkursan ses olarak bir adım daha önde en son aldığım özkursan ses fişeği şeffaf geçen senekiler kırmızıydı ama şeffaf olması daha iyi içindekiler görünüyor barut miktarı baya fazla eski tüfeklerde atmamak lazim resmini çektim yeni ambaljının buyrun
« Son Düzenleme: 03 Aralık 2014, 23:06:48 Gönderen: Caner COŞAN »
1985
BURSA

Çevrimdışı Tayfun KOÇ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 07 Aralık 2014, 21:41:12 »
Ewet aldım aynısından ve otomatik tüfeğimle denedim harikaa. Ses süper ve seri atışlardada çok iyi :)
1987 AFYON

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 07 Aralık 2014, 22:16:53 »
kulaklarınıza dikkat edin acık alanda olsa çukur ve dere içi gibi dar yerlerde atmayın çok fena yapıyor kulakları hele kapalı mekanlarda falan atış yapmayın allah muhafaza sağır olursunuz açık poligonda atmama rağmen kulağımın çınlaması 1 günde zor geçti
1985
BURSA

Çevrimdışı Tayfun KOÇ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 07 Aralık 2014, 22:22:24 »
Bişey daha merak ediyorum özkursan bulgurlu fişek benim otomatiği çalıştırıyor tmm. Ama bide yaf ve jet in ses fişekleri var içinde bulgur falan yok sadece barut ve sitede yazanlara göre otomatik tüfeklerle otomatik yapmaz tek tek atılır yazıyo neden böyle ? Arasındaki fark ne özkursanla ???
1987 AFYON

Çevrimdışı Erol KABA

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 07 Aralık 2014, 22:27:43 »
İyi kötü bulgurun belli ağırlığı var saçma gramını düşün. O nun sayesinde sert patlıyor biraz daha. Tabi benim düşüncem sadece barut fazlalığından da olabilir.
  • Charles Daly otomatik,
  • Cesa otomatik, Mertmak Mx5 otomatik
  • Akkar Karatay Pompalı, Hatsan Pompalı
Düzce  1985

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 07 Aralık 2014, 22:30:56 »
özkursandan şaşmayın ses fişeğinde av fişeklerinde çok vasatlar ama ses fişeklerinde iyi iş çıkartıyo özkursan aslında bu defa zuber ses fişeği alacaktım bulamadım tahminen oda özkursan kadar iyidir ama yavaşçalardan uzak durun adam yazmış üstüne otomatik yapmaz pompalıda çiftede atın diye yazmış birde KSG diye bir ses fişeği var aman diyim atmayın adam yazmış üstüne tüfeğine güvenen atsın diye kaza geliyorum diyor erol beyin dedeği gibi özkursanda bulgur var bir amaç için koymuşlar şaçmanın yapacağı basıncı bu fişekte bulgur yapıyor yoksa oda yavaşçalar gibi sadece barut ve tapa olsaydı otomatiklerde takardı
« Son Düzenleme: 07 Aralık 2014, 22:33:38 Gönderen: Caner COŞAN »
1985
BURSA

Çevrimdışı Tayfun KOÇ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 07 Aralık 2014, 22:42:37 »
Eyvallah tsklr verdiginiz bilgiler için. Ama tüfeği kesinlikle kirletiyo malum barut artıkları :)
1987 AFYON

Çevrimdışı Mustafa KAYA 35

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 07 Aralık 2014, 23:40:21 »
Tayfun bey merhabalar.Bugün denedim.İlk defa ses fişeği deniyordum.Biraz temkinli atayım dedim.Çift elimle normal fişekle atış yapar gibi tuttum.Amannnnn tanrım..Bu kadar güzel,yumuşak atımlı (Viski tarif eder gibi :) ).bir fişek yok!!!.Sese gelince çok harika bir sesi var.Ondan sonra 2 tüfeği elime alarak attım.Aşırı rahatlık ve aşırı bir ses.. :).Ben kendi pozem ve arkadaşımın pozesi ile atış yaptım.Alev konusuna gelince ;
Arkadaşımın pozesi kral marka aleminyum kasa..Nedense onda attığım fişekten alev çıktı.Benim huğlu poze ile attığımda sanki ben değilde başka birisi atıyor.Tek elime tutmama rağmen hiç oynamadı desem yeridir..
Evet atış yaptıktan sonra namluda baya bi yanmış barut kalıntıları kalıyor.Çoklu şekilde düğünde,organizasyonda,bahçede atacak olanlar harbi takımını yanında bulundursun :).Videoyu arkadaştan alabilirsem ekleyeyim.Bu sabah çektik daha
« Son Düzenleme: 08 Aralık 2014, 00:27:04 Gönderen: Mustafa KAYA 35 »
Mustafa KAYA / İzmir
Edeple gelen lutüfla gider..
Gülü seven dikenine katlanır derler,
Kaktüsü sevenin vay haline..

Çevrimdışı Tayfun KOÇ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 08 Aralık 2014, 00:43:41 »
Mrb mustafa abi :) ben bide gece atış yapıp video çekicem hem otomatikle hemde huğlu pozemle paylaşırım. Senin videonu da bekliyorum. Ama gündüz çok alev çıkmıyo gibi otomatile öyle gibiydi yani. Yine grsmek dileğiyle saygılar.
1987 AFYON

Çevrimdışı Mustafa KAYA 35

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 08 Aralık 2014, 01:44:34 »
Mrb mustafa abi :) ben bide gece atış yapıp video çekicem hem otomatikle hemde huğlu pozemle paylaşırım. Senin videonu da bekliyorum. Ama gündüz çok alev çıkmıyo gibi otomatile öyle gibiydi yani. Yine grsmek dileğiyle saygılar.

Video şu anda telefonumda bağlantı nedeniyle paylaşamıyorum.Kendi videomu izlerken fark ettim arkadaşımın pozesinde patlattığım zaman tüfeğin 20 cm solundan alev çıkıyor.Namlu yukarı bakıyor..Çok değişik bir olay.Çözünürlükle alakalı desem Iphone 5S kullanıyor. :).Nasip olursa yarın yükleyeceğim videoyu.Bu arada aramızda pek yaş farkı yok :).Hatta benim sana abi demem bile gerekiyor :).
Mustafa KAYA / İzmir
Edeple gelen lutüfla gider..
Gülü seven dikenine katlanır derler,
Kaktüsü sevenin vay haline..

Çevrimdışı Tayfun KOÇ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 08 Aralık 2014, 08:46:01 »
Ewet o yaş farkını sonradan farkettim bilader :))
1987 AFYON

Çevrimdışı Kenan ÖZKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 08 Aralık 2014, 14:32:47 »
ben kullanmadım yanlız akşam arılarını yada dağda hayvanlarını bekleyenler için ideal yabani hayvanları kurt, çakal, ayı, korkutma ama bence iyi  şenliklerde iyi olur etrafa boş saçma yada tek kurşun atmak yerine mantıklı etrafa daha az zarar verir bence he ulu orta silah atılsın demiyorum ama bazı durumlarda kullanıla bilir ses fişeğini bazı durumlarda işaret etmek içinde kullanıla bilir faydası olduğu kadar zararı da vardır kulaklara zarar verebilir silah kullanılırken kulaklık kullanılmalı bunu unutmayalım yivli tüfek ruhsatı tabanca ruhsatı alırken kulakları muayene olup ruhsat alamayanlar  oluyor buda kulağınıza küpe olsun saygılar
_____SiVeR öLüMüNe SeVeR____ KeNaN ÖzKaN 1989 B Rh+ istanbul  SİVASLI YİĞİDO

Çevrimdışı Tayfun KOÇ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 18 Aralık 2014, 12:20:04 »
Merak ettiğim 2 nokta daha var bilgilerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum. 1 özkursan ses fişeğinin barutu normal bir 34 gr av fişeği barutundan fazlamıdır. 2 otomatik tüfeğim için sizce : av degil herhangi bir hedefe keyfi atış yaparken 32 gr fişek mi yoksa 34 gr fişek mi öneririsiniz. Performanslı çalışması ve tüfeği çok yıpratmaması için hangi gramaj ???
1987 AFYON

Çevrimdışı Kadir TANYILDIZI

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 18 Aralık 2014, 12:27:51 »
Tayfun Bey özkursan ses fişeğinde 2.50 gram civarı barut vardır yani 34 gram fişeğin 2 katı fazla barut vardır.
Tüfeğinizde 24 gram sorun çıkarmazsa hedef için atabilirsiniz olmadı 28 gramdan 34 grama kadar tüfeği pek yormaz,belki 34 gram birazcık yorabilir fazla atarsanız.Saygılar.
1993 ERZİNCAN

Çevrimdışı Tayfun KOÇ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 18 Aralık 2014, 12:47:22 »
Eyvallah kadir kardeşim . bu konuda görüşü olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim
1987 AFYON

Çevrimdışı Tayfun KOÇ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 31 Mart 2015, 00:49:24 »
Tekrar mrb arkadaşlar  :)  acaba bu özkursan ses fişeğinin ses gücü (db) kaç
Bide yaf ın yeni ses fişeği çıkmış otomatik tüfekle atılıyormuş
Son olarak 50 cm namlulu pompalı ile 50 cm namlulu otomatik namlusundan aynı alev çıkarmı yoksa fark varmıdır?
1987 AFYON

Çevrimdışı Tayfun KOÇ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 14 Haziran 2015, 22:09:12 »
kadir nerdesin kardeşş ??? resim yükleyemiyorum

1987 AFYON

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #18 : 14 Haziran 2015, 22:39:03 »
kadir nerdesin kardeşş ??? resim yükleyemiyorum

Aşağıdaki resime bakın. Daha yeni yükledim.

1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Tayfun KOÇ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #19 : 15 Haziran 2015, 00:02:33 »
Yok yapamadım
1987 AFYON

Çevrimdışı Tayfun KOÇ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
1987 AFYON

Çevrimdışı Tayfun KOÇ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #21 : 17 Haziran 2015, 19:31:50 »
Bu yeni çıkan yavaş çalar ses fişeğini aldım . ama atma fırsatım olmadı.
Ama özkursanın barutu ile yaf çok farklı . yaf ın bu fişeğini hiç kullandınız mı. Sesi nasıl namludan çıkan alev ??
Özkursan çok kirletiyor ve yanmamış barut artıklarıyla doluyor tüfek. Yaf ın barutu nasıl acaba ve kaç gram??
1987 AFYON

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #22 : 14 Temmuz 2015, 03:44:10 »
tayfun bey yavaşçaların ses fişekleri sorunlu otomatikte takar özkursan bu sorunu seffaf kovanlarında çözdü geçen senekiler kırmızıydı bu senekiler seffaf zannedersem yeterli basınç olması için yeni ses fişeklerinde tapayı değiştirdiler teşekürler
1985
BURSA

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #23 : 14 Temmuz 2015, 03:47:06 »
tayfun bey yavaşçalarrın ses fişekeleri sorunlu otolarda takar bir tek özkursan seffaf kovanlı fişekleri takmıyor geçen sene takıyordu kırmızı fişekleri bu sene seffalarda öle bir sorun yok ses fişeklerinin en kalitelisi öz kursan
1985
BURSA

Çevrimdışı Birkan ÇAKIR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #24 : 07 Kasım 2015, 04:56:10 »
Merhabalar  Ben zuber yaf ve özkursan ses fişeklerini kullandım   ses  şiddedti olarak en  en iyisi zuber ikinci özkırsan sonra yaf gelıyor bana göre.  fakat merak ettıgım 2 şey var   bu fişeklerin desibeli kaç. ve bildiğiniz yabancı marka varmı acaba. veya  desibeli yüksek olan fişekler.
Birkan ÇAKIR 1987 / ORDU

"Olması gereken şeylerin adını, iyilik yapmak koymuşlar.. "