Gönderen Konu: keklik peşindeyiz  (Okunma sayısı 2431 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Onur METİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
keklik peşindeyiz
« : 18 Kasım 2014, 22:19:29 »
kekli peşinde koşuyoruz buluyoruz bir türlü yaklaştırmıyorlar her hafta yeni umutlar.bu arada acemi avcılar suat ve oğuz bu hafta birlikte av yaptık 7 oo de ava başladık 7 10 da avı bıraktılar yuhhh onlara .arabaya bekçilik taptılar.benim nasibimde bu haftada koca kulak varmış ada torbaya.
resim yükle
yükle resim
çoklu resim upload
Onur METİN
1979 İZMİR

Çevrimdışı Alper ALUŞ

• *
Ynt: keklik peşindeyiz
« Yanıtla #1 : 18 Kasım 2014, 22:46:51 »
Onur Salihli den selamlar Tavşan bu sene bayaa bir bereketli her av günü bir şekilde pozisyon verir oldu, ya benim kurzhaardan yada bolluğundan. İnan tavşancılara derler yaa patikacı, benim de adım patikacı oldu :)  Bu arada arkadaşlarına bir büyümüz İsmail Amca (namı değer dedenin İsmail) sözünü söylemezsem olmaz. Bamyanın içi et ister Keklik avı dağda gezmek için g.t ister. Kalın sağlıcakla. Rastgele 
  • Browning 525
  • Franchi Black Magiç
  • English pointer ANGEL

Alper ALUŞ
Beden Eğitimi Öğretmeni
[email protected]
1974 Manisa/Salihli

Çevrimdışı Ersin BAHAR

• *
« Yanıtla #2 : 19 Kasım 2014, 11:51:30 »
Onur Salihli den selamlar Tavşan bu sene bayaa bir bereketli her av günü bir şekilde pozisyon verir oldu, ya benim kurzhaardan yada bolluğundan. İnan tavşancılara derler yaa patikacı, benim de adım patikacı oldu :)  Bu arada arkadaşlarına bir büyümüz İsmail Amca (namı değer dedenin İsmail) sözünü söylemezsem olmaz. Bamyanın içi et ister Keklik avı dağda gezmek için g.t ister. Kalın sağlıcakla. Rastgele 
Çok güldüm valla, ama çok doğru söz söylemiş abim.
Ersin BAHAR
1983 mersin

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
« Yanıtla #3 : 19 Kasım 2014, 12:00:49 »

+1

onur kardeşim size de rastgele nasibinizi almışsınız
Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 19 Kasım 2014, 12:24:40 »

alper bey,

dedenizi saygıyla anıyorum,

amma velakin onur beyin dediği gibi keklik 80/100 mt den görüntüyü kaçırmazsan görünüyor, yok gözden kaçırdın tepe kaya ağaç girdi görüntü yokken kalkarsa onuda göremiyorsun arkadaş, kalkıp gittiği yer öylesi yerkki dalga geçer gibi yere konuyor 2 saat yürüsem ben varınca kimbilir keklik nereye vacaktır diye ardına düşmüyorum bende o toto varda keklik ardına düşünce tetik kesmeyince balatalar sıkı geliyor ayak fren yapıyor gitsem dönsem gün batacak  diye ardına düşmüyorum, ama cidden hayvan yaklaştırmıyor çok bakir yerler var bildiğimiz gittiğimiz ama merada hayvan rahatsız olmuş bir kere atış imkanı bulamıyoruz bile,..

hekese rast gelsin keyifli kazasız belasız avlar temenni ederim,..

saygılarımla.
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı Onur METİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 24 Kasım 2014, 17:25:01 »
gerçekten öyle yerlere gidiyoruz ki burada olmazsa nerde olur  dedirten .kuşları buluyoruz ama yaklaşmak ne mümkün kaç defa fermaya giderken çok alakasız uzaklıktan kalkıp çok uçuyorlar 3 hafta üstüste nasibimde hep tavşan vardı .herkeze bereketli avlar
Onur METİN
1979 İZMİR

Çevrimiçi Fatih S.M.YAPAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 24 Kasım 2014, 17:55:19 »
Son yıllarda kekliğin çok uzaktan kalmasını sıkı yemesine yorulduğunu sıkça duyuyorum alakası yok arkadaşlar emin olun.uçar avını direk keklikte öğrenmiş yıllardır bu hayvanın peşinde koşan biri olarak benim gözlemim şu;
Keklik yıllar geçtikçe evrim geçirmiş ve uzak uçmanın güvenli olduğunu öğrenmiştir.kimsenin bilmediği hatta gitmeye cesaret edemiyceği yerlerde bile keklik avladım ordakinler bile yıldızdan kalkıyor, çocukken babamın amcamın dayımın yanında kekliğe giderdim taş attırırlardı keklik kalksın diye hayvan zor kalkardı ama gitgide  hayvan ürkekleşti evrim geçirdi. Çok sıkıdan bezip ultra uzak kalkması genel olarak değerlendilemez kanımca..
  • Benelli Bellmonte 1 12 çap 71 cm namlu
  • Mossberg 500A pompalı 12 çap 71 namlu
  • Kral Cara Cara süperpoze 12 çap 71 cm namlu
  • Özhuğlu Alesta çifte 36 çap 71 namlu
  • İngiliz Seter; Şanslı
Tarsus Avcılar Kulübü
Fatih S.M.YAPAR
1976 Tarsus/Mersin

Çevrimdışı Sabahattin KARAHAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 24 Kasım 2014, 20:59:52 »
Son yıllarda kekliğin çok uzaktan kalmasını sıkı yemesine yorulduğunu sıkça duyuyorum alakası yok arkadaşlar emin olun.uçar avını direk keklikte öğrenmiş yıllardır bu hayvanın peşinde koşan biri olarak benim gözlemim şu;
Keklik yıllar geçtikçe evrim geçirmiş ve uzak uçmanın güvenli olduğunu öğrenmiştir.kimsenin bilmediği hatta gitmeye cesaret edemiyceği yerlerde bile keklik avladım ordakinler bile yıldızdan kalkıyor, çocukken babamın amcamın dayımın yanında kekliğe giderdim taş attırırlardı keklik kalksın diye hayvan zor kalkardı ama gitgide  hayvan ürkekleşti evrim geçirdi. Çok sıkıdan bezip ultra uzak kalkması genel olarak değerlendilemez kanımca..
Fatih beye aynen katılıyorum ayrıca o muhteşem hayvanı vurmak için birazda onu tanımaktan geçtiğine inanıyorum tabiki en önemlisi yollarınızın kesişmesi için çok ama çok gezen muradına varır diye düşünüyorum keklik avcısının ekipmanlarının özelikle tüfeğin hafif  olması gerektiğini söyledik başka bir konu başlığında bazı arkadaşlar avı bırakmamızı evimizde oturmamız gerektiğini söyleyenlerde oldu  sanıyorum o beyefendi kekliğin avlanabilmesi için ne denli efor ve güç gerektirdiğinin farkında değil selam ve sevgi ile kalın rastgelsin
  • YILDIZ A71 YEDEK NAMLULU
  • YILDIZ SPZ ME 66
Sabahattin KARAHAN 1974 VAN
İnsanları tanışırken değil,tartışırken tanırsınız.
Çünkü, öfke saklanan kişiliği ortaya çıkarır.