İyi günler Ersan bey,sorunun tam anlaşılabilmesi için üstadlar söylenmesi gereken her şeyi söylemişler(özellikle Volkan ustam yapman gereken testi çok açık şekilde yazmış),bende stogerin p350 pompalı tüfeği mevcut ve kendi tespitlerimi aktarmak istiyorum bundan 4-5 sene önce 5 tane şokla beraber geldi Mustafa Gürhan arkadaşımın belirtmiş olduğu konuları o zaman bilmiyorduk verilen şokların hepsi çöp bilgin olsun ne pattern nede penetrasyon standardı yakalayabilmiş değilim,Tek kurşun atışlarının zerre kadar standardı yok ör: zuber orion palla 37 metrede 15cm sol alt vuruyor ve diğer tüm kurşunlar aynı şekilde yaf zaten evlere şenlik isabetten geçtim yarım saat bulaşık teliyle uğraş babam uğraş sadece zuber extra palla ile 70 metreye kadar net sonuç alabiliyorum yani kurşun atışlarıyla değerlendirme yapılmıyor(tüfeği paketledim attım çatıya 1 yıldır kutuyu bile açmadım).Benim silahta ayrıca kilit sorunu ve biraz ağır dolu atılınca el kundağı çatlama yapmıştı güya süper magnum 1 aylık telefon trafiğinden sonra bir ustaya ulaştım gönderdim tüfeği,ben tüfek tamirden gelecek diye beklerken 2 hafta sonra tüfeğin bir vesile ile hala fabrikanın güvenlik kulübesinde olduğunu öğrendim sağolsun usta tüfeği tamir etmiş gönderdi(Usta çok ilgilendi hakkını yememek lazım) neyse tüfek geldi kilit sorunu halledilmiş,el kundağı değişmiş hevesle 36gr deneyeyim dedim tetiği çektim patlamadı baktım horoz iğneye tam vurmuyor kilit sorununu hallederken başka yeri bozmuşlar tekrar tetiğe asıldım tüfek harika patladı baktım elkundağı yine çatlamış süper magnum tüfeğimizin, japonla yapıştırdım.2-3 defa ava götürdüm tavşan ayağımın önünden kalktı tüfek patlamadı fırlattım tüfeği, üstüme kayıtlı olmasa dönüp almazdım da neyse mecburen aldık,benim stogerle olan maceram bundan ibaret.Eminim ki stogerden çok memnun olan arkadaşlarınız vardır olacakta ama benim şansım tutmadı.Boy kundakları çok uzun ve dik, dipçik tabanın da yeterli eğim yok bu sebeplerden dolayı Türk avcısına uygun tüfekler olmadığı kanaatindeyim(en azından bana göre öyle) güzel yanı namlu çok iyi ve yıpranmayan bir boya var üzerinde pas sorunu olmuyor eğer silah 4-5 yaşında ve yüksek bantlı ise attığınız yeri vurması çok zor eski yüksek bant serilerde bi sıkıntı olduğunu düşünüyorum.
Eğer tüfeği iade edebiliyorsanız hiç düşünmeyin iade edin,yarı otomatiğin çok heveslisi değilseniz pozeyle yolunuza devam etmenizi tavsiye ederim yerlilerin en iyi olduğu silah bence süperpozeler.
Yeni yaptırdığım 16 ga Huğlu 104a poze ve 28 gr kendi dolularımla yaptıklarıma ben bile inanmakta güçlük çekiyorum inan,ava aynı ilk başladığım zamanlardaki gibi neşe ve hevesle gidiyorum artık.