Gönderen Konu: STOEGER MODEL 2000 SOL ATMA PROBLEMİ  (Okunma sayısı 21594 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mustafa GÜRHAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: STOEGER MODEL 2000 SOL ATMA PROBLEMİ
« Yanıtla #25 : 19 Kasım 2014, 00:32:06 »
Bugün yerli tüfek alacak olsak; boresighter ve iççap pergeli ile bayiye gitmek gerekecek. Deneme atışlarını gazlı ise 24 ten kinetik ise 28gr. dan başlayarak atışları yapmak gerekecek. Sonrada tüfeği söküp tüm parçaları incelemek , namlu ucundan şokların merkezlemesine bakmak gerekecek. Sağolsun yerli sanayi adamı profesör yapacak. Ama olsun ne mutlu bize zorla öğreniyoruz :D

Bugün herkes gibi bizden pattern sorunu yaşayan patternin ne olduğunu, delicilik sorunu yaşayan penetrasyonun ne olduğunu , şokların uymadığında silahın neler yaptığını öğrenip yaşayıp gördü. Dahada enteresanı avda bu testleri geçen mühimmatın bazen saç baş yoldurduğunuda ayrıca yaşadık.

Velhasıl yerli firmalar çok şey öğretti, güzel şeylerde gördük sağolsunlar. Sayelerinde ortalama 2000tl maaşlı vatandaş 1000 tl ye silah aldı, tıpkı amerikalı conilerin min.3000 dolar maaş ile 1500 dolara benelli almaları gibi.

Ben yinede memnunum iyiki varlar, ve avcı dostlarda iyiki paylaşımdalar. Saygılar selamlar...
Mustafa GÜRHAN
1980 istanbul / ataşehir

Çevrimdışı Hasan BOZKURT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #26 : 19 Kasım 2014, 01:06:41 »
Bugün yerli tüfek alacak olsak; boresighter ve iççap pergeli ile bayiye gitmek gerekecek. Deneme atışlarını gazlı ise 24 ten kinetik ise 28gr. dan başlayarak atışları yapmak gerekecek. Sonrada tüfeği söküp tüm parçaları incelemek , namlu ucundan şokların merkezlemesine bakmak gerekecek. Sağolsun yerli sanayi adamı profesör yapacak. Ama olsun ne mutlu bize zorla öğreniyoruz :D

Bugün herkes gibi bizden pattern sorunu yaşayan patternin ne olduğunu, delicilik sorunu yaşayan penetrasyonun ne olduğunu , şokların uymadığında silahın neler yaptığını öğrenip yaşayıp gördü. Dahada enteresanı avda bu testleri geçen mühimmatın bazen saç baş yoldurduğunuda ayrıca yaşadık.

Usta memlekette bu bahsettiğiniz testleri(dağılım,delicilik ve nişan hattı) yapıp ta tüfek üreten firma yok mu? Varsa hangileri?..Musabakalarda 50 metrede 3 tek kurşunu 10 cm de toplayan atıcılar var.
1982 Konya

Çevrimdışı Tevfik GÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #27 : 19 Kasım 2014, 01:16:20 »
İyi günler Ersan bey,sorunun tam anlaşılabilmesi için üstadlar söylenmesi gereken her şeyi söylemişler(özellikle Volkan ustam yapman gereken testi çok açık şekilde yazmış),bende stogerin p350 pompalı tüfeği mevcut ve kendi tespitlerimi aktarmak istiyorum bundan 4-5 sene önce 5 tane şokla beraber geldi Mustafa Gürhan arkadaşımın belirtmiş olduğu konuları o zaman bilmiyorduk verilen şokların hepsi çöp bilgin olsun ne pattern nede penetrasyon standardı yakalayabilmiş değilim,Tek kurşun atışlarının zerre kadar standardı yok ör: zuber orion palla 37 metrede 15cm sol alt vuruyor ve diğer tüm kurşunlar aynı şekilde yaf zaten evlere şenlik isabetten geçtim yarım saat bulaşık teliyle uğraş babam uğraş sadece zuber extra palla ile 70 metreye kadar net sonuç alabiliyorum yani kurşun atışlarıyla değerlendirme yapılmıyor(tüfeği paketledim attım çatıya 1 yıldır kutuyu bile açmadım).Benim silahta ayrıca kilit sorunu ve biraz ağır dolu atılınca el kundağı çatlama yapmıştı güya süper magnum  1 aylık telefon trafiğinden sonra bir ustaya ulaştım gönderdim tüfeği,ben tüfek tamirden gelecek diye beklerken 2 hafta sonra tüfeğin bir vesile ile hala fabrikanın güvenlik kulübesinde olduğunu öğrendim  sağolsun usta tüfeği tamir etmiş gönderdi(Usta çok ilgilendi hakkını yememek lazım) neyse tüfek geldi kilit sorunu halledilmiş,el kundağı değişmiş hevesle 36gr deneyeyim dedim tetiği çektim patlamadı baktım horoz iğneye tam vurmuyor kilit sorununu hallederken başka yeri bozmuşlar tekrar tetiğe asıldım tüfek harika patladı baktım elkundağı yine çatlamış süper magnum tüfeğimizin, japonla yapıştırdım.2-3 defa ava götürdüm tavşan ayağımın önünden kalktı tüfek patlamadı fırlattım tüfeği, üstüme kayıtlı olmasa dönüp almazdım da neyse mecburen aldık,benim stogerle olan maceram bundan ibaret.Eminim ki stogerden çok memnun olan arkadaşlarınız vardır olacakta ama benim şansım tutmadı.Boy kundakları çok uzun ve dik, dipçik tabanın da yeterli eğim yok bu sebeplerden dolayı Türk avcısına uygun tüfekler olmadığı kanaatindeyim(en azından bana göre öyle) güzel yanı namlu çok iyi ve yıpranmayan bir boya var üzerinde pas sorunu olmuyor eğer silah 4-5 yaşında ve yüksek bantlı ise attığınız yeri vurması çok zor eski yüksek bant serilerde bi sıkıntı olduğunu düşünüyorum.

Eğer tüfeği iade edebiliyorsanız hiç düşünmeyin iade edin,yarı otomatiğin çok heveslisi değilseniz pozeyle yolunuza devam etmenizi tavsiye ederim yerlilerin en iyi olduğu silah bence süperpozeler.
Yeni yaptırdığım 16 ga Huğlu 104a poze ve 28 gr kendi dolularımla yaptıklarıma ben bile inanmakta güçlük çekiyorum inan,ava aynı ilk başladığım zamanlardaki gibi neşe ve hevesle gidiyorum artık.
1978 Eğirdir-Isparta

Çevrimdışı Ersan ARGIÇ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #28 : 19 Kasım 2014, 05:12:09 »
Valla tevfik bey iade edebilirsem edicem, edemezsem uğraşcaz artık.Bi arkadaş tüfeğin faturası muhasebecide işleme konduysa iade almaz dedi, bilmiyorum artık
  • Stoeger 2000
1973
memleket fethiye-iş burdur

Çevrimdışı Selçuk KAYGISIZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #29 : 19 Kasım 2014, 08:55:47 »
ersan bey acaba bu sorunu  sadece 3 nolu şokla mı yaşıyorsunuz,diğer şokları denediniz mi belki şok ayarı bozuktur tüfeği heba etmeyin,diğer şoklarla ve değişik marka fişeklerle yapın testinizi
  • Kral Arms Signatüre I

1984 KIRŞEHİR

Çevrimdışı Ersan ARGIÇ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #30 : 19 Kasım 2014, 10:36:10 »
Bayile konuştum, yapacak birşey yok dedi, tüfeği geri almam sadece garantiden dolayı fabrikaya gönderirim dedi.fabrika ya yapar yada değiştirir dedi.Ruhsata işletmedim dedim, iade alın dedim, olmaz dedi.Biz sattığımız malları bildirimde bulunuyoruz dedi.Galiba muhasebeye bildiriyorlar, bilmiyorum artık...
  • Stoeger 2000
1973

Çevrimdışı Gürkan ONAT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #31 : 19 Kasım 2014, 10:57:13 »
Volkan beyin anlattigi sekilde testlerinizi yapin,mumkunse borside ile kontrolunu yapin.
sapmadan emin iseniz hedef kagitlari ile birlikte tufegi fabrikaya gonderin.
Bayi madem iade almiyor , fabrika ya kimin gondermesi isinde karar sizin

resİm yÜkleme
Gürkan ONAT
1982  SAMSUN / ANKARA
STOEGER MODEL 2000 DELUXE 71

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #32 : 19 Kasım 2014, 21:28:07 »
Usta memlekette bu bahsettiğiniz testleri(dağılım,delicilik ve nişan hattı) yapıp ta tüfek üreten firma yok mu? Varsa hangileri?..Musabakalarda 50 metrede 3 tek kurşunu 10 cm de toplayan atıcılar var.
Browning ilk çıktığı yıllarda veya belki tüm A5 üretiminde, silahlar piyasaya çıkmadan önce atış yapılıp denenirmiş. Haliyle fiyatına da yansıyordu. Tabi fişek fiyatı değil, her tüfeğin fabrikada fazladan zaman geçirmesi, tabir yerindeyse "iş çıkarması". Başka firmaların uğraştığı hakkında bilgim yok(yerli-yabancı). İstisnası siparişle kişilere özel yapılanlar; bunlarda yapılmaması kabahat.

Yani ne bizim memlekette ne başka ülkede bu ayrıntıya mesai yapan yok. Yani, emin olabilirsiniz ki o ithal ürünlerde de benzer hatalar oluyordur(hatta "oluyor" desek daha münasiptir).
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Mustafa GÜRHAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #33 : 20 Kasım 2014, 00:27:24 »
Browning ilk çıktığı yıllarda veya belki tüm A5 üretiminde, silahlar piyasaya çıkmadan önce atış yapılıp denenirmiş. Haliyle fiyatına da yansıyordu. Tabi fişek fiyatı değil, her tüfeğin fabrikada fazladan zaman geçirmesi, tabir yerindeyse "iş çıkarması". Başka firmaların uğraştığı hakkında bilgim yok(yerli-yabancı). İstisnası siparişle kişilere özel yapılanlar; bunlarda yapılmaması kabahat.

Yani ne bizim memlekette ne başka ülkede bu ayrıntıya mesai yapan yok. Yani, emin olabilirsiniz ki o ithal ürünlerde de benzer hatalar oluyordur(hatta "oluyor" desek daha münasiptir).

Volkan bey çok güzel anlatmış. Çok popüler bir marka Slug namlulu silahın sıfırlaması için arkadaşıma  dışardan usta adresi verdi. Onda lazer var 10 numara ayarlar dedi  ;D daha bişey sormayın. ... saygılar. ..
« Son Düzenleme: 20 Kasım 2014, 00:29:18 Gönderen: Mustafa GÜRHAN »
Mustafa GÜRHAN
1980 istanbul / ataşehir

Çevrimdışı Atınç ERGÜREL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #34 : 20 Kasım 2014, 01:00:16 »
Merhaba Ersan bey,tüfeğinizde sapma olup olmadığını değerlendirmeniz için Atış mesafesini 15 veya 20 metreden sabit destekli ve kaynak bozmadan 3 li atışlar halinde yapmanız gerekir.5 cm çapındaki hedefe nasıl isabet etmiş 3 seri sonunda net bir fikir sahibi olursunuz.G3 piyade tüfeğinde bile sıfırlama yapılırken 25 M mesafeden yapılır.Yanınızda arkadaşınız olursa aynı atışları bir seride ona yaptırın.Sonuç aynı problemi veriyorsa fabrikaya gönderiniz.Bende de m2000 var.Kaşık problemi var.Fabrikayla görüştüm gönderiyorum.Yaptığım telefon görüşmesinde Fab.müdürü Olcay beye sizin probleminizde aktardım.Öyle bir sorun varsa mutlaka gereğinin yapılacağını söyledi.Fabrikayla irtibata geçebilirsiniz.Saygılarımla.
  • Stoeger m2000 71 namlu
  • Üzümlü Koop.S.poze 71 namlu
  • Huğlu Koop.S.Poze 104/A 76 namlu
  • deutsche kurzhaar DORA
1973 İZMİR

Çevrimdışı Ersan ARGIÇ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #35 : 20 Kasım 2014, 17:44:34 »
Sevgili arkadaşlar; stoeger fabrikayla görüştüm, konuyu anlattım, ayrıca faturası mevcut dedim ancak yivsiz tüfek ruhsatnameme işletmedim dedim, o zaman hemen yarın gönderin zaten 1 gün içinde gelir dediler.Şikayetinizi bir kağıda yazın biz tüfeği inceleyelim, problem var ise ya değiştiririz yada gerekli tamirini yaparız dediler ve  hemen size döneriz  dediler.Hayırlısı bakalımm...
  • Stoeger 2000
1973

Çevrimdışı Ersan ARGIÇ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #36 : 20 Kasım 2014, 17:59:02 »
Sevgili arkadaşlar yorum yapan herkese teşekkür ederim, ben bu tüfek böyleyken rahat av yapamam.Hele bi  fabrikaya gitsin  bakalım ne diyecekler.
  • Stoeger 2000
1973

Çevrimdışı Ersan ARGIÇ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #37 : 20 Kasım 2014, 18:01:01 »
Eğer tüfekte sorun var  ve yenisini gönderecek  olurlarsa  sentetik gönderin diyeceğim, Hayırlısı bakalım
  • Stoeger 2000
1973

Çevrimdışı Ersan ARGIÇ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #38 : 20 Kasım 2014, 18:02:16 »
Birde tüfek ağaç dipçikmi diye sordular, içime şüphe düştü, acaba ağaç dipçikli olanlarda sorunmu var
  • Stoeger 2000
1973

Çevrimdışı Gürkan ONAT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #39 : 22 Kasım 2014, 14:15:29 »
Eğer tüfekte sorun var  ve yenisini gönderecek  olurlarsa  sentetik gönderin diyeceğim, Hayırlısı bakalım

Tavsiye etmem sentetikler 80-100 gr daha agir,
Ve Boyle daha dengeli geliyor bana.

resİm yÜkleme
Gürkan ONAT
1982  SAMSUN / ANKARA

Çevrimdışı Gürkan ONAT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #40 : 22 Kasım 2014, 14:18:19 »
Birde tüfek ağaç dipçikmi diye sordular, içime şüphe düştü, acaba ağaç dipçikli olanlarda sorunmu var

Yok oyle bisey iciniz rahat olsun probleminiz hallolacaktir :)

resİm yÜkleme
Gürkan ONAT
1982  SAMSUN / ANKARA

Çevrimdışı Ersan ARGIÇ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #41 : 22 Kasım 2014, 19:56:22 »
İnşallah Gürkan kardeş
  • Stoeger 2000
1973

Çevrimdışı Ersan ARGIÇ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #42 : 24 Kasım 2014, 17:37:55 »
Tüfeği cuma günü kargoya verdim, bugün  mng kargodan mesaj geldi ve  tüfek  fabrikadan bir kişiye teslim edilmiş.Bakalım arayacaklarmı?
  • Stoeger 2000
1973

Çevrimdışı Tevfik GÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #43 : 24 Kasım 2014, 18:44:02 »
Tüfeği cuma günü kargoya verdim, bugün  mng kargodan mesaj geldi ve  tüfek  fabrikadan bir kişiye teslim edilmiş.Bakalım arayacaklarmı?

O fabrikadan birine teslim edilmiş kısmına dikkat edin genellikle kapıdaki güvenlik görevlileri teslim alıyor, Ersan bey eğer aramazsanız ve ilgili bir  görevli değilse orada bekler bilginiz olsun,bence arayıp haber edin.Bundan 1,5 sene önce kendi tüfeğim o güvenlik kulübesinde 2 hafta beklediği için yazıyorum niyetim markayı kötülemek falan değil,bilginiz olsun.
1978 Eğirdir-Isparta

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #44 : 24 Kasım 2014, 21:23:36 »
O fabrikadan birine teslim edilmiş kısmına dikkat edin genellikle kapıdaki güvenlik görevlileri teslim alıyor, Ersan bey eğer aramazsanız ve ilgili bir  görevli değilse orada bekler bilginiz olsun,bence arayıp haber edin.Bundan 1,5 sene önce kendi tüfeğim o güvenlik kulübesinde 2 hafta beklediği için yazıyorum niyetim markayı kötülemek falan değil,bilginiz olsun.
Kapıda tüfek beklemesi asla ve kat'a anlaşılır ve kabul edilebilir değil. Beretta mı böyle yapıyor? Bir sürü şey yazasım geliyor...
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Ersan ARGIÇ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #45 : 24 Kasım 2014, 22:01:11 »
Ben yarın  hemen arayayım o zaman
  • Stoeger 2000
1973

Çevrimdışı Mert SUNMAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #46 : 24 Kasım 2014, 22:08:22 »
Bence birde açı ayar pulları deneyin dipçiği biraz sağa yatırın belkide size uymuyordur.

Çevrimdışı Hasan BOZKURT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #47 : 24 Kasım 2014, 22:53:51 »

Şans işini hep kullanırız.Bazen abartılı bulurdum..Bir çok avcının dağılımı,deliciliği ve özellikle nişan hattı bozuk tüfekle av yaptığını tahmin ediyordum da bu  kadarını da değil :)O zaman resmen şansa kaldık.
1982 Konya

Çevrimdışı Hasan BOZKURT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #48 : 24 Kasım 2014, 22:56:26 »
Volkan bey çok güzel anlatmış. Çok popüler bir marka Slug namlulu silahın sıfırlaması için arkadaşıma  dışardan usta adresi verdi. Onda lazer var 10 numara ayarlar dedi  ;D daha bişey sormayın. ... saygılar. ..
Teşekkürler..Abi yaz o ustayı bilelim.Belki lazım olur.Atış musabakaları başlamadan ayarları yaparız.
1982 Konya

Çevrimdışı Ersan ARGIÇ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #49 : 25 Kasım 2014, 07:55:21 »
Türkiyede herşey şans, geçen hafta bilgisayara maus aldım oda bozuk çıktı, dün gittim değiştirdim
  • Stoeger 2000
1973