Sevgili avcı arkadaşlar; Stoeger model 2000 tüfek aldım, 20 gün falan oldu, daha ruhsata işletmedim.Gelelim probleme; stoeger tüfeğimi 3 şok takılı iken 32 gram bp, remington, meca av fişekleri 50x70 ebadındaki hedef kağıtlarında denedim, ayakta ve oturarak yaptım, saçmalar hep sol tarafta toplama yaptı, yani kağıdın ortasından sola doğru sapmalar var. Bir av bayisindeki arkadaşa gittim, böyle bi problem var dedim, abi dedi tek kurşunla dene dedi. aldım 10 tane yaf kurşun, yere arabamın bagajındaki halıfleksi serdim. dirsekten destekli 3 atış yaptık, hiç birisi hedef kağıdındaki siyah noktaya temas etmedi.Dedikki böyle olmuyor galiba dirsekten desteği bıraktık, halıfleksin ucuna altta taş koyduk ve taştan destek alarak daha iyi atış yaptık ve bütün kurşunlar hedef kağıdındaki siyah noktadan 5-10-15 cm sapmalar yapmış , 10 adet kurşun sıktık. 1 tanesi hedef kağıdındaki siyah noktaya temas etmedi.Neyse aldım saçma ve kurşun attığım kağıtları gittim kuşun dene diyen av bayi arkadaşın yanına, baktı abi senin tüfeğin ya şoklarında yada namluda ufak bi hata var dedi, silah sola çekme yapmış dedi.Kurşun atışlarını 5 şok ile saçma atışlarının 3 şok ile yaptım.atışları 37 metrede yapılmıştır. Bu konudaki yorumlarınızı alabilirmiyim ve nasıl bir yol izleyeyim ??