Gönderen Konu: STOEGER MODEL 2000 SOL ATMA PROBLEMİ  (Okunma sayısı 21590 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ersan ARGIÇ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
STOEGER MODEL 2000 SOL ATMA PROBLEMİ
« : 17 Kasım 2014, 18:37:13 »
Sevgili avcı arkadaşlar; Stoeger model 2000 tüfek aldım, 20 gün falan oldu, daha  ruhsata işletmedim.Gelelim probleme; stoeger tüfeğimi 3 şok takılı iken 32 gram bp, remington, meca av fişekleri  50x70 ebadındaki hedef kağıtlarında denedim, ayakta ve oturarak yaptım, saçmalar  hep sol tarafta toplama yaptı, yani kağıdın ortasından sola doğru sapmalar var. Bir av bayisindeki arkadaşa gittim, böyle bi problem var dedim, abi dedi tek kurşunla dene dedi. aldım 10 tane yaf kurşun, yere arabamın bagajındaki halıfleksi serdim.  dirsekten destekli 3 atış yaptık, hiç birisi  hedef kağıdındaki siyah noktaya temas etmedi.Dedikki böyle olmuyor galiba  dirsekten desteği bıraktık, halıfleksin ucuna altta taş koyduk ve taştan destek alarak daha iyi atış yaptık ve bütün kurşunlar hedef kağıdındaki siyah noktadan 5-10-15 cm sapmalar yapmış , 10 adet kurşun sıktık. 1 tanesi hedef kağıdındaki siyah noktaya temas etmedi.Neyse aldım saçma ve kurşun attığım kağıtları gittim kuşun dene diyen av bayi arkadaşın yanına, baktı abi senin tüfeğin ya şoklarında yada namluda ufak bi hata var dedi, silah sola çekme yapmış dedi.Kurşun atışlarını 5 şok ile saçma atışlarının 3 şok ile yaptım.atışları 37 metrede yapılmıştır. Bu konudaki yorumlarınızı alabilirmiyim  ve nasıl bir yol izleyeyim ??
  • Stoeger 2000
1973
memleket fethiye-iş burdur

Çevrimdışı Ersan ARGIÇ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: STOEGER MODEL 2000 SOL ATMA PROBLEMİ
« Yanıtla #1 : 17 Kasım 2014, 18:38:53 »
Ayrıca foto yüklemeyi bilmiyorum, bir not daha bp nin 34 gramı ve mecanın 34 gramıylada atış yaptım , yine saçmalarda sola toplama var
  • Stoeger 2000
1973

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #2 : 17 Kasım 2014, 19:00:54 »
Ruhsata işletmemişsiniz ozaman düşünecek bir şey yok,doğru aldığınız bayiye götürüp tüfeği değiştirmesini isteyeceksiniz.
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

Çevrimdışı Hasan BOZKURT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 17 Kasım 2014, 21:47:48 »
Ruhsata işletmemişsiniz ozaman düşünecek bir şey yok,doğru aldığınız bayiye götürüp tüfeği değiştirmesini isteyeceksiniz.
Bayi umarım aynı tüfeği başka bir avcı dosta satmaz.Genel de öyle olur ve hassas atış denemesi yapmayan avcı o tüfeği kullanır gider.
1982 Konya

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #4 : 17 Kasım 2014, 22:12:22 »
Resim eklemeyi açıklıyayım:

1. Resim bilgisayarınızda bir yerde olmalı.

2. postimage.org gibi bir siteye bilgisayarınızdaki resmi yükleyeceksiniz.

3. Yüklenen resmin verilen linkini mesajınıza yapıştıracaksınız.

adım adım anlatımı: http://avlakforum.com/forum/forumu-nasil-kullanirim/foruma-resim-ekleme-postimage-org/

İki şokla da sola çekiyorsa namluda hata olabilir. Ayrıca bence tek kurşun, isabet merkezini tayin için uygun bir araç değil. 15 m den hedef kağıdının ortasına çizeceğiniz kocaman bir "artı" işaretinin merkezine 24 g saçmalı fişekle atın bence, Ersan Bey.
« Son Düzenleme: 17 Kasım 2014, 22:20:22 Gönderen: Volkan KÖYDEMİR »
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Ersan ARGIÇ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 18 Kasım 2014, 00:33:24 »
Arkadaşlar bu tüfeği ruhsata işletmeden 15 gün  av yaptım, toplu iğne ucunun çizeceği kadar kasada  1-2 çok küçük çizik var, bu açıklamama görede yorum alayım?Ayrıca buradaki av bayi arkadaşım faturayı iptal eder  kendi isterse değiştirir dedi, ancak değiştirmek zorunda değil, garantiye gönderir dedi.sizce doğrumu?Böyle birşey başına gelen arkadaş  oldumu?
  • Stoeger 2000
1973

Çevrimdışı Ersan ARGIÇ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 18 Kasım 2014, 06:47:36 »
Volkan bey atışları avcı derneğinden aldım, rakamlı olan hedef kağıtları, orta bölümü siyah, nişanımızı hep ortadaki  siyah noktaya yapttık.
  • Stoeger 2000
1973

Çevrimdışı Ümit ÇAGLAR

• *
  • Herkese rastgele
« Yanıtla #7 : 18 Kasım 2014, 10:16:17 »
Bu sorunu yaşayan bir çok avcı arkadaş var. Bende aynı sorunu 3 tüfeğimde birden yaşadım Ali expresden boresighter aldım firmalara hatayı telefonda anlatmaya çalışdım ya anlamadılar yada ben anlatamadım. firmalara gönderdim aynen geri geldi. yanlız bir firma sorunlu olan tüfeğimdeki hataları bayağı düzeltti ama bir hatayı tam olarak düzeltemedi diğerleri ise hiç bir şey yapmadı. Sana tavsiyem bir tane boresighter al tüfeği satan bayiye öyle git zaten göz gez arpacığın gördüğü yer ile lazerin gördüğü yer farklı olduğu bayide bakar bakmaz anlayacaktır. Ama yinede sorun yok diye  yalan söyleyebilirler onuda yapıyorlar. O kadar uğraşmama rağmen ben bir şey elde edememişdim şimdi 1 otomatiğim alt vuruyor , diğer otomatik hem sağ hem de alt vuruyor, pozem biri alt biri üst gidiyor alt sağ üste , üst sol alta atıyor. Tüfeklerin hepsini bazen satayım diyorum bazen kızıp MKE hurdaya vereyim diyorum. Allah kolaylık versin sana bu ülkede bu sorunun çözümünü ben bulamadım
  • Fabarm xlr 5
Ümit ÇAGLAR
1977 KARS

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #8 : 18 Kasım 2014, 11:38:39 »
Ayrıca foto yüklemeyi bilmiyorum, bir not daha bp nin 34 gramı ve mecanın 34 gramıylada atış yaptım , yine saçmalarda sola toplama var

Yeni Foto yükleme sitesi http://www.imgland.net

Tıklayıp Yeni Açılan site penceresinde FOTO nuzu yükleyip kopyaladığınız adresi Forumdaki Mesajınızın istediğiniz yerine yapıştırın

Yüklediğim Örnek FOTO
ImgLand.net image
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı Ersan ARGIÇ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
  • Stoeger 2000
1973

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #10 : 18 Kasım 2014, 18:25:18 »
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK

Çevrimdışı Ersan ARGIÇ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
  • Stoeger 2000
1973

Çevrimdışı Ersan ARGIÇ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 18 Kasım 2014, 18:29:13 »
Erol abi sağolasın foto işini beceremedim nasıl atışlar?
  • Stoeger 2000
1973

Çevrimdışı Fatih S.M.YAPAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 18 Kasım 2014, 18:31:21 »
yani susuyum susuyum diyorum insan dayanamıyor.
silah yapıyorsan ilk kural attığın yere gitmesidir sonrada çalışması...
ama attığın yere gitmiyorsa hepsi boş..
yerli sanayimiz deyip duruyoruz,duygusal bakıyoruz  ama nafile daha çok katedeceğimiz yol var..çabalayan firmalarımz var hakkını yemiyelim akdaş akus v.b.
stoger beretta bünyesinde stogerlerle ilgili çok şikayet oluyor,nasıl müsade ediyorlar bu duruma hayret,berettanın bu işe bir el atması gerekir...
sorununa gelince bence iade et kardeşim kaydettirmemişsinde hiç uğraşma.
« Son Düzenleme: 18 Kasım 2014, 18:33:39 Gönderen: Fatih YAPAR »
  • Benelli Bellmonte 1 12 çap 71 cm namlu
  • Mossberg 500A pompalı 12 çap 71 namlu
  • Kral Cara Cara süperpoze 12 çap 71 cm namlu
  • Özhuğlu Alesta çifte 36 çap 71 namlu
  • İngiliz Seter; Şanslı
Tarsus Avcılar Kulübü
Fatih S.M.YAPAR
1976 Tarsus/Mersin

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #14 : 18 Kasım 2014, 18:37:34 »
Ersan kardeşim fotoları yükledim,benim gördüğüm öyle çok bariz bir sola çekme yok saçma atışlarında.Evet biraz sola kayma var ama 37 metre mesafede bu atıştanda kaynaklanabilir şoktanda kaynaklanabilir fişek uyumsuzluğundanda kaynaklanabilir.Sana tavsiyem 10-15 metre gibi yakın mesafeden destekli atış yapman,şayet namludan kaynaklanan bir şey varsa ozaman çıkar ortaya diye düşünüyorum.Selamlar.
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 18 Kasım 2014, 18:44:44 »
sezon başında bir arkadaşım almıştı m2000 camo.iki kere servise gitti geldi tüfek. kalite kontrol sıfır. sıfır tüfek  alıyosunuz rezilliğe bakın. PES......
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Ersan ARGIÇ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
  • Stoeger 2000
1973

Çevrimdışı Ersan ARGIÇ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 18 Kasım 2014, 18:58:10 »
Erol abi özellikle kurşun atışlarının 3 atışın dışındakiler sabit atış.
  • Stoeger 2000
1973

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #18 : 18 Kasım 2014, 19:02:09 »
Ersan sen tüfeği aldığın bayi ile görüştün mü konu hakkında?görüştüysen sonuç nedir?
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #19 : 18 Kasım 2014, 19:47:11 »
Ersan Bey bu konu vesile oldu, resim yüklemeyi öğrendiniz :) Hayırlısı..

Ben de Erol Bey gibi düşünüyorum. Sola çekme var ama bazısında hem sol hem üst, birinde sol ve alt gibi öyle bir şey. Neden birinde yukarı, birinde aşağı? Bu saçmaların rastgele yoğunlaşmasından da olabilir, atış hatasından da veya başka bir şeyler. Bence de 15 m gibi yakın mesafeden ve en dar şokla denenmesi iyi olur. Mesafe yakın olsa bile, 3-4 atış sonra dağılım merkezleri daha "net" belli olur. Şu haliyle o kadar kesin yazamıyorum. Sadece biraz sol vuruş görünüyor diyebiliyorum.

Kurşunu uygun görmediğimi yazmıştım. Çünkü tek kurşun da silaha ve şartlara göre farklı dağılım verebiliyor, biliyorsunuz.

Ersan Bey, ilk mesajımda yazdığım şekilde yakın mesafeden, trap fişeğiyle, sıkı şokla, kocaman bir artının üzerine atış yapmanızı öneririm. Hatta farklı 3-4 kağıda birer atış daha yapın. Hem sizin hatanız olup olmadığı, hem her mesafede ne kadar yana çekeceğini anlayabiliriz. Tabi siz de bunu uygun görüyorsanız.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #20 : 18 Kasım 2014, 19:58:30 »
Ersan Bey, postimage.org sitesine resim yüklediğinizde, forumlara uygun olmayan linki kullandığınız için resim değil link görünüyor. İlk mesajımda verdiğim linkteki resimli açıklamada, "forumlar için hotlink 1" satırındakini kopyalamanız gerektiği yazıyor. O zaman her şey düzgün görünür. Selamlar
1968

Çevrimdışı Ersan ARGIÇ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #21 : 18 Kasım 2014, 20:01:32 »
Tamam buralarda trap fişeği bulabilirmiyim bilmiyorum ama diğer önerilerinizi deneyeceğim ,  inşallah atış kağıdı bulabilirim, Atış kağıtlarınıda yakın ilçeden bulmuştum
  • Stoeger 2000
1973

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #22 : 18 Kasım 2014, 20:01:47 »
Volkan bey atışları avcı derneğinden aldım, rakamlı olan hedef kağıtları, orta bölümü siyah, nişanımızı hep ortadaki  siyah noktaya yapttık.
Eğer "t" üzerine nişan alırsanız işimize daha iyi yarayacak. Bana güvenin.
1968

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #23 : 18 Kasım 2014, 20:05:05 »
Tamam buralarda trap fişeği bulabilirmiyim bilmiyorum ama diğer önerilerinizi deneyeceğim ,  inşallah atış kağıdı bulabilirim, Atış kağıtlarınıda yakın ilçeden bulmuştum
Yok, sadece A4. Üzerine eliniz kadar veya daha büyük bir artı koyun kafi. Fakat mesela 15 m gibi yakın ama ölçülmüş olması daha iyi olur. Trap değilse skeet de olabilir ama çok delik deşik olabilir. O zaman isabet merkezini çok kesin bilemeyebiliriz. İsterseniz skeetle deneyin.
1968

Çevrimdışı Ersan ARGIÇ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #24 : 18 Kasım 2014, 20:14:08 »
Tamam çok sağolun, eksik olmayın, söylediklerinizi harfiyen uygulamaya çalışcam, yarın trap ve skeet temin etmeye çalışacağım
  • Stoeger 2000
1973