Gönderen Konu: TÜRKİYE DE TOPLUMUMUZ NEREYE GİDİYOR ?  (Okunma sayısı 6575 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
TÜRKİYE DE TOPLUMUMUZ NEREYE GİDİYOR ?
« : 17 Kasım 2014, 17:18:25 »
Değerli avcı arkadaşlar bu konuyu açamamda ki neden şu; toplumumuzda ki gençlerin ve yeni yetişen çocuklarımızın hayatı ne olacak? Yani görsel ve yazılı medyada bile toplumumuzu ilgilendiren içkili, sigaralı ve görüntüler ya siliniyor yada üzeri kapatılıyor. Bu engellemeler veya yasaklar toplumumuzda yeni yetişen nesillerimizin bu tür zararlı maddelere yönlenmemeleri içindir. Kapalı mekanlarda bile sigara içilmesi yasaktır ve cezası vardır. Yazılı medyanın bir kolu haline gelmiş olan internette bile içki markalarını gösteren şişelerin bile üzeri kapatılırken bir bakıyoruz sokaklarda  ellerinde bali veya tiner şişeleri veya tenekeleri ile dolaşan çocuklar, okul önlerinde satıldığı söylenen uyuşturucu haplar. Buna bağlı olarak ta haliyle ahlaki çöküntüler meydana geliyor Bu hal nereye gidiyor?
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Cihan TURGAY

• *
Ynt: TÜRKİYE DE TOPLUMUMUZ NEREYE GİDİYOR ?
« Yanıtla #1 : 17 Kasım 2014, 20:18:39 »
abla ateş düştüğü yeri yakar kimse sokakta tiner çeken çocukları kendi çocuğu katılmadan fark etmez,aynı durum mesela kimse lösemi hastalığı için birşey yapmaz ama nezaman kendi çocuğu yada yakını hasta olursa ozaman yardım gönüllüsü kesilir.bırakın büyük şehirleri küçük kasabalarda bile bırakın alkolü hapçılar,esrarcılar türedi çok ilginç kimse birşey yapmıyor müdahale edende yok.
Cihan TURGAY
1973 balıkesir

Çevrimdışı Serhat ÇELEBİOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 17 Kasım 2014, 20:23:01 »
Anne ve babalara büyük görev düşüyor.  Eski mahalle olgusu bitti.  Komşu ilişkileri zayıf.  Herşeyi parayla aldığımız bir dünya.  Saygı bilgiye değil paraya . Kısaca ahlaki değerler bile modacı artist oyuncu sosyete gibi lüks tanımlar ile örtbas ediliyor. Zor günler yaşıyor canım ülkem. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Çevrimdışı İsmail METE

• *
« Yanıtla #3 : 17 Kasım 2014, 21:28:46 »
İlkem; küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak,
Biz artık ilkelerimizden kopuyoruz.
Her şeyimiz maddiyat oldu.
Toplum olarak bencil ve menfaatçi olmaya başladık.
Okumuyoruz...
Paylaşmıyoruz...
Ülkemizin kıymetini bilmiyoruz...
İsmail METE
1981 DENİZLİ

Çevrimdışı Mustafa GÜRHAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 17 Kasım 2014, 23:13:43 »
Anne ve babalara büyük görev düşüyor.  Eski mahalle olgusu bitti.  Komşu ilişkileri zayıf.  Herşeyi parayla aldığımız bir dünya.  Saygı bilgiye değil paraya . Kısaca ahlaki değerler bile modacı artist oyuncu sosyete gibi lüks tanımlar ile örtbas ediliyor. Zor günler yaşıyor canım ülkem. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

+1
Mustafa GÜRHAN
1980 istanbul / ataşehir

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #5 : 18 Kasım 2014, 00:09:06 »
Bunların yasaklarla fazla değiştirileceğine inanmıyorum. Bir yere kadar...

4. Murat'ın malum husustaki yasaklarıyla kendine ve halkına faydasını hatırlayarak çözüm düşünmek gerek. Gençleri yetiştirirken yasaklar konmamalı; onun yerine iyi örneklere değer vererek, onurlandırılmalı ve genç bunları görmeli. Spor, çeşitli sanatlar, bilimsel yetenekler gibi. Böyle konulara eğilenlerde kötü alışkanlıklar çok daha zor kazanılır. Zorlayarak değil, sevdirerek; yasak koyarak değil, iyi olanı beğendirerek...

Gençlerin dışındakilere de iş düşüyor tabi.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Kemal BOZKURT

• *
« Yanıtla #6 : 18 Kasım 2014, 00:24:45 »
Şu anda Türkiyede cebinde misket olan kaç tane çocuk vardır bana bunu biri söyleyebilirmi???
Ben söyleyeyim hiç hiç hiç!!!
Bu internet kanser gibi sardı herkezi telefonundan bilgisayarına
Allah sonumuzu hayır etsin
Kemal BOZKURT
     ^^RİZE^^
1987 İSTANBUL / Kartal

jpg upload

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 18 Kasım 2014, 10:36:52 »
hiç iyi yere gitmiyor.
« Son Düzenleme: 18 Kasım 2014, 10:50:50 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 18 Kasım 2014, 10:46:39 »
bakıyoruz sokaklarda  ellerinde bali veya tiner şişeleri veya tenekeleri ile dolaşan çocuklar, okul önlerinde satıldığı söylenen uyuşturucu haplar. Buna bağlı olarak ta haliyle ahlaki çöküntüler meydana geliyor Bu hal nereye gidiyor?
gençliği insanları bilime , sanata, spora yönlendirmiyoruz.  anadolunun sosyal yaşantısı bu çağa göre çok sıkcıdır. (kendi fikrim)
abuk subuk şeylere kapılmaları normal. insanımızın ahlaki yönden kendinin ne olduğunun gayet  farkında olduğunu düşünüyorum.
« Son Düzenleme: 18 Kasım 2014, 10:52:56 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı Şükrü TEKELİ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 18 Kasım 2014, 11:15:40 »
sistem yanlış...
size şöyle anlatayım: örneğin Sigaraya yapılan vergi zamları ve bırakılması için yapılan kamu spotlar sigara kullanıcılarını kaçak sigara içmeye sevk ediyor. devletin ilgili kurumları ise resmi satılan sigara sayısında düşme olunca uyguladığı bu yanlış politikanın doğru olduğunu düşünerek bu yanlış uygulamaya devam ediyori
sonuç: vergi kaçağı, sigaranın zararlarına birde kaçak sigaranın zararlarının eklenmesi ve uzun vadede fazlalaşan sağlık giderleri

peki uygulama şu şekilde yapılsa. sigara içmeyen bir çalışan:
- sigara içmediği her yıl için bir ay erken emekli olma hakkı tanınsa
- sigara kullanmayan anne babanın çocukları ÖYSM KPSS gibi sınavlarda ek puan alabilse.
- kamu spotlarında sigara içmediğim için 50 yaşında emekli oldum diyen bir adam çıksa
-sigara ve uyuşturucu kullanmadığım için öss de puanıma 20 puan eklendi ve şimdi tıp fakültesinde okuyorum diyen bir genç çıkartılsa
vs vs vs
sistem yanlış yapanı cezalandırmaktansa doğru yapanı ödüllendirmek üstüne kurulursa herşey düzelir.  saygılarımla :)
  • Yıldız spz m
  • Armsan phenoma
  • Fias 16 cal.
1977 - Burdur - Kocaeli

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 18 Kasım 2014, 11:30:32 »

sistem yanlış yapanı cezalandırmaktansa doğru yapanı ödüllendirmek üstüne kurulursa herşey düzelir.  saygılarımla :)

yanlış yaptığı için kara geçen adam,  o ödülün getirisinden  fazla kazanım içinde olduğu düşüncesindeyse  o ödülü önemsemez .. bu sadece çevreye verdiği  mağrudiyetleri arttırır.

bizim hukuk prensibimiz  "yanlış yaptın, insanları mağdur ettin  cezanı çek" mantığı üzerine kurulu değil.
"yanlış yaptın ama bir daha görmiyim hadi kaybol, mağdurlar siz de hakkınızı helal edin "  mantığı üzerine kurulu.

buna hiç katılmıyorum. doğru olmak ödüllendirilmesi gereken birşey değil,  zaten  olması gerekendir.
« Son Düzenleme: 18 Kasım 2014, 11:41:26 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı Şükrü TEKELİ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 18 Kasım 2014, 12:45:07 »
ben fizyoterapistim
özel eğitimde çalışıyorum
zihinsel ve/veya bedensel engelli bireylere eğitim veriyorum
uygulanan eğitimimizin temelinde doğruyu yapan öğrencimizin ödüllendirilmesi yanlış yapan çocuğuzun ise cezalandırılması değil uyarılması var.
ceza alan çocuk kendini dışlanmış hissediyor. kendi içinde haklı olduğunu düşünerek daha agresif ve inatçı hale geliyor zamanla hırçın ve düşmanca davranışlar sergiliyor
ancak başarınca ödül alan çocuk başarısının tadını çıkartıyor. diğer çocuklara model (örnek) oluyor.
ama haklısınız bu kırıkından sonra başlanacak bir yöntem değil.
çocuklukdan başlanması gereken bir yöntem
bugün anaokullarında çocuklara verilen tek eğitim sıra beklemedir. ve sıra beklemeyi öğrenen bir birey her zaman her yerde sorunsuz kurallara uyan bir birey haline gelir. kendiside sitressiz sinirsiz bir hayat yaşar
  • Yıldız spz m
  • Armsan phenoma
  • Fias 16 cal.
1977 - Burdur - Kocaeli

Çevrimdışı Ertan ARIN

« Yanıtla #12 : 18 Kasım 2014, 13:46:52 »
ALLAH sonumuzu hayır etsin demek bence konunun üzerine sünger çekmek gibi bir şey,toplum olarak herkes üzerine düşeni yapmalı,bugün sana yarın bana ben 8 yaşında bir aslan parçası babasıyım,önce insanları değerlendirirken empati yapıyorum o zaman işin rengi değişiyor,herkes kendince elinden geleni bu nesiller için yapmalı,içki,sigara hatta son zamanda Bonzai illeti insanları kara kara düşündürmüyor değil,kendimizce gençlere örnek olmalıyız,ama insan kendine sormadan edemiyor bu kadar muhafazakar bir yapının neden 12 yılda ülkeyi cehenneme çevirdiğini anlayamıyorum,asla içki içmedim ve içmem evladımın sigara ve içki içmesini elimden geldiğince engelleyeceğim gücüm dahilinde ama şunu anlamalıyızki her koyun kendi bacağından aslılıyor ,ben 50 yıl akşamları içmiş bir babanın oğluyum ama bana dediki Rahmetlik dediğimi yap yaptığı yapma dedi ve beni küçük yaşlardan itibaren içki ve sigaradan soğuttu koca reis,Allah yattığı yeri Nur etsin ben hep toplumda babam sayesinde düzgün bir adam oldum ama içene asla karışmadım çünkü benim sorunum değil,Çuvaldızı hep kendime iğneyi karşımdakine batırdım bakıyorumda doğru yapmışım,toplum en küçük birimi aile yapısına göre şekillenir,anne ve baba neyse çocuk odur.
Ertan Arın
1968 Urla İZMİR

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 18 Kasım 2014, 13:57:38 »

bugün anaokullarında çocuklara verilen tek eğitim sıra beklemedir. ve sıra beklemeyi öğrenen bir birey her zaman her yerde sorunsuz kurallara uyan bir birey haline gelir. kendiside sitressiz sinirsiz bir hayat yaşar

çinde olimpiyat mı ne bir organizasyon olmuştu, devlet çin halkına sıraya girme eğitimi vermişti. o zaman hayret etmiştim bunlar bu kadar eski medeniyet , nasıl bilmiyorlar diye. eski eskide kalmış, bizde anaokulunda o eğitim veriliyorsa çok iyi de, anaokuluna giden çocuk yüzde kaç .
1978-İZNİK

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 18 Kasım 2014, 13:59:46 »
bu kadar muhafazakar bir yapının neden 12 yılda ülkeyi cehenneme çevirdiğini anlayamıyorum.

muhafazakarlıktan herkesin anladığı başka. standart bir muhafazakarlık yok yani.
1978-İZNİK

Çevrimdışı Ahmet ÇAKAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 18 Kasım 2014, 14:35:18 »
muhafazakarlıktan herkesin anladığı başka. standart bir muhafazakarlık yok yani.

Şimdi dini yaşamayı kasıt ediyorsak islam dini tektir ve mükemmeldir. Burda uygulayan insanlarda hata var. Gençlere örnek olunmasından bahsedilmiş bir çok avcı derneklerinin düzenlediği yada kişisel paylaşılan bir çok resimde alkol ve sigaralı görüntüler var. Onlar açısından bakılınca özel hayat ama toplum açısından bakılırsa büyük bir hata. Sigara ve alkolün zararlı olduğu hususunda uyarı yapan doktorlar bile bunları kullanıyor malesef. Bir insana yapma demekle birşeyler ögretilmez yaşamımızla örnek olmamız gerekir. Klasik baba figürü vardır ya agzında sigara elinde rakı bardagı oğlum sen bu meletleri kullanma nekadar manidar.Yönetimsel saçmalıklar var şüphesiz ama burda bize düşen doğru davranışları göz ardı etmemeliyiz.
Şunuda belirtmek gerekir ki bu konu ucu açık her noktaya çekilir.

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 18 Kasım 2014, 15:32:46 »
islam dini tek, ama yorumu her ülkede farklı. çünkü herkesin kültürü farklı.

anormal olan insanların uyuşturucu, sigara vs vs şeyleri o kadar zararına karşı hala kullanabilmeleri. insan demek ki bir noktadan sonra aklı değil içgüdüyü yaşamayı tercih ediyor. bu yasakla çözülecek iş değil, eğitim şart.
« Son Düzenleme: 18 Kasım 2014, 15:33:50 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı Şükrü TEKELİ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 18 Kasım 2014, 17:09:48 »
valla arkadaşlar biz biraz şanslıymışız sanırım. şimdiki nesili kötü yola itecek çok faktör var. dinimiz muhteşem bir din. ancak biz türkler islamiyeti kılıç zoruyla seçmedik. yaşam tarzımıza uyduğu için müslüman olduk. ve dışarıyada o özenilecek temiz nayif ahlaklı yaşam tarzımızı sergilememiz ve bunu göstermemiz şart. böylece şimdiki nesile iyi birer model oluruz. kimseyi zorla doğru yola sokamazsınız, doğru yolda önce biz gideceğiz ondan sonra onlar.
bu dünyada iki çeşit doğru vardur-biri gerçek doğrular - diğeri işimize gelen doğrular
 :)
« Son Düzenleme: 18 Kasım 2014, 17:12:31 Gönderen: Şükrü TEKELİ »
  • Yıldız spz m
  • Armsan phenoma
  • Fias 16 cal.
1977 - Burdur - Kocaeli

Çevrimdışı Ahmet ÇAKAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 18 Kasım 2014, 18:24:09 »
bu dünyada iki çeşit doğru vardur-biri gerçek doğrular - diğeri işimize gelen doğrular
 :)

kesinlikle...

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #19 : 18 Kasım 2014, 19:57:06 »
Atatürkün söylediği muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak için çok çalışmak lazımdı,
O hedef çalışmayı çok da sevmeyen toplumuza zor geldi.

O yüzden muasır medeniyet seviyesinin altına inmeyi tercih ettik, ben toplumumuzun kendine japonya yerine pakistanı örnek aldığı düşüncesindeyim, toplumumuz nereye gidiyor denmiş, . Yön doğudur, ama pakistan kadardır.bir güney kore, bir japonya kadar değildir.
« Son Düzenleme: 18 Kasım 2014, 20:01:33 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #20 : 18 Kasım 2014, 20:06:35 »
:( Arkadaşlar yorumların hepsini  okudum.  İnanın içim karardı. Hiç iyiye gidecek diyen yok. Bu kadar kötümü durum? Toplum olarak bu gidişata nasıl dur diyebiliriz?  Başta yöneticiler ve toplum örgütleri yönlendirme yaparak önlem alınması çokmu zor?
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Tarık LUŞ

• Ziyaretçi
« Yanıtla #21 : 18 Kasım 2014, 21:07:41 »
Dostlar Arkadaşlar,
İnsanlar Bilmediklerinden Korkarlar. Çoluğun Çocuğun İçkiyi Bilmez se ne yapar... Bilmediği korkutur amma Cazip de gelir. 
4. Murat Zamanı mı şimdi Hayır.. Ama Yasak Yasak Yasak..
Bali Tiner demişsiniz.. Bu ürünleri 18 yaş altı satımı yasak ..Nerede! Uygulanmıyan kanun kanun mudur.. O sebepten Çocuklarımı Keşke imkanım olsada Evimde Yetiştirebilsem diyorum.. Kızımın Lisesinde Çocuk uyuşturucu krizine girmiş.. olay örtbas edilmiş ... Sırça köşkler de yıkılır. Saraylarda . Allah hepimizle olsun..

Çevrimdışı Şükrü TEKELİ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #22 : 18 Kasım 2014, 21:15:38 »
Atatürkün söylediği muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak için çok çalışmak lazımdı,
O hedef çalışmayı çok da sevmeyen toplumuza zor geldi.

O yüzden muasır medeniyet seviyesinin altına inmeyi tercih ettik, ben toplumumuzun kendine japonya yerine pakistanı örnek aldığı düşüncesindeyim, toplumumuz nereye gidiyor denmiş, . Yön doğudur, ama pakistan kadardır.bir güney kore, bir japonya kadar değildir.

kesinlikle katılıyorum. bu halka 6 ilke hiçbir zaman gerçek anlamda öğretilmedi.
örneğin
laiklik dinsizlik dendi din ve devlet işlerinin ayrılması dendi böyle şeymi olur şeriata aykır dendi, halbuki laiklik farklı din ve mezheplerin bir arada yaşaması demekdi bunun yakın örneği suriyedir

milliyetçilik ırkçılıktır kafatasçılıktır dediler. halbuki milleyitçilik bu ülkede yaşayan herkezin eşit ve kardeş olduğu demekdi. bugün doğu ve batı durumumuz ortada

inkilapçılık devrimcilikdir solculukdur kominizimdir dinsizlik dendi. halbuki çağ atlamaktı bugünki maden kazaları ortada. madencilikdeki yapılmayan devrimin sonucu
vs vs vs
  • Yıldız spz m
  • Armsan phenoma
  • Fias 16 cal.
1977 - Burdur - Kocaeli

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #23 : 18 Kasım 2014, 21:43:54 »
Afrika, ortadoğu, muson asyası. Fastan endonezyaya kadar bir coğrafya.   
Tamamen öbür dünya için yaşayan, bu dünya için çalışmaya gerek duymayan,  akıl yerine duygu ile yaşayan tembel insanlar.

Hindistan olmuş 1 milyar,  endonezya olmuş 240 milyon, pakistan olmuş 183 milyon,
 nüfus planlaması yok, eğitim yok, insan kalitesi dipte. Üretim dipte, adil paylaşım dibe vurmuş. Sosyal adalet, hukuk dibe vurmuş, adamların yaşamında güzel olan hiçbirşey yok.
 gençlerinin. Hayatlarındaki tek hedef gelişmiş batı ülkelerinden birine kapağı atıp taksici olmak. Sadece nüfus planlaması yapıp refah seviyesini yükseltseler bile yaşamları çok değişir, ama bu bölgenin sebep sonuç ilişkisi içinde düşünme gibi  bir geleneği yok. Ben umutlu değilim.
« Son Düzenleme: 18 Kasım 2014, 21:48:24 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı Emrah TATAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #24 : 19 Aralık 2014, 12:55:45 »
Tek çözüm ADALET arkadaşlar adalet,her yerde her kurumda taaaa anasınıfından,mahkemelere,sokaktan,kahveye,kayırmadan,tanıdık aramadan hak edenin hak ettiğini aldığı,dürüstlüğün, doğruluğun, çalışkanlığın mevki makam iyi yaşam getirdiği her adımda adaletin olduğu bir yaşam bir otorite bizi kurtarır yoksa,her yerde O BENDEN diyerek davranışlarımızı şekillendirirsek işimiz çok zor.ÇOCUĞUMUZ İŞE GİRECEĞİNDE TORPİL,DAYI ARAMAK ÜZERE AYAĞA KALKTIĞIMIZDA,İÇİMİZDEKİ SESİN BİZE BU ÜLKEDE HAKETMEYEN HİÇ BİR İŞE GİREMEZ,HAKEDENDE ZATEN GİRECEKTİR DEYİP YERİMİZE OTURTTUĞUNDA bu ülke düzelmiş olacaktır.
    ADALET SADECE ADALET HERKES İÇİNN
saygılar
Emrah TATAR
1973 - MANİSA