Gönderen Konu: keklik azlığı  (Okunma sayısı 3594 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kaan GENÇ

• *
keklik azlığı
« : 16 Kasım 2014, 17:08:16 »
arkadaşlar geçen sezon sürü sürü keklik olan hatay kilis antep meralarımızda bu sezon kanat göremiyoruz kurak gecen yaz etkılı olmuşmudur acaba
>br<
Kaan GENÇ
1982 ANKARA-HATAY
dişhekimi

Çevrimdışı Yiğit IŞIK

• *
  • Oldurmekten degil,kopegimizden zevk alalim...
Ynt: keklik azlığı
« Yanıtla #1 : 20 Kasım 2014, 10:16:18 »
ADANA tarafında da durum aynı Pozantı ve Basmakçı tarafında geçen sene kum gibi olan keklik bu sene en fazla 10 kanat ve 50-100 m'den kalkıyor. Bukadar uzak kalkan kuş için aklıma sadece sezondan önce yapılan kıyım geliyor.
Yiğit IŞIK
İstanbul

Çevrimdışı Berşan UÇAR

• *
« Yanıtla #2 : 20 Kasım 2014, 10:41:55 »
her ikinizde haklısınız arkadaşlar.Ben iyi biliyorum ki Osmaniyeden urfaya islahiyeye sezona bakmaksızın giden ve "bir şey olmaz.av koruma felan yok" diye gidenler var.sezonu biz takıyor ve beklerken elin oğlu gedip avı bitme derecesine getiriyor.bu durum keklikte daha tehlikeli çünkü göç hayvanı değil ki seneye daha çok göçer diyesin.slmlar...
Mehmet Berşan UÇAR
1977-Osmaniye
İlahi Azrail, Sen adamı öldürürsün!!![img=http://s5.postimg.org/ot7rd4lab/Foto_raf_0045.jpg]

Çevrimdışı Ersin BAHAR

• *
« Yanıtla #3 : 20 Kasım 2014, 11:10:59 »
Keklik kurak yazdan değil de, zamansız yağışlardan daha çok etkileniyor bildiğim kadarıyla. Bu sene Gülnar'da bahar aylarında yağan doludan dolayı keklikler yavru çıkaramamış. Dediğiniz bölgelerde de eğer bahar sonu-yaz başı şiddetli dolu yağışı oldu ise sebebi bu olabilir.
Ersin BAHAR
1983 mersin

Çevrimiçi Fatih S.M.YAPAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 20 Kasım 2014, 12:38:40 »
Keklik kurak yazdan değil de, zamansız yağışlardan daha çok etkileniyor bildiğim kadarıyla. Bu sene Gülnar'da bahar aylarında yağan doludan dolayı keklikler yavru çıkaramamış. Dediğiniz bölgelerde de eğer bahar sonu-yaz başı şiddetli dolu yağışı oldu ise sebebi bu olabilir.

son yıllardaki keklik kıtlığının kesinlikle bu sebepten olduğuna inanıyorum.
  • Benelli Bellmonte 1 12 çap 71 cm namlu
  • Mossberg 500A pompalı 12 çap 71 namlu
  • Kral Cara Cara süperpoze 12 çap 71 cm namlu
  • Özhuğlu Alesta çifte 36 çap 71 namlu
  • İngiliz Seter; Şanslı
Tarsus Avcılar Kulübü
Fatih S.M.YAPAR
1976 Tarsus/Mersin

Çevrimiçi Zafer YAMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 20 Kasım 2014, 18:19:10 »
Bence keklik kıtlığının en büyük sebebi  kafes avcıları bu sene kekliğin en bol olduğu 4 bölgede kafesleri sakladıkları taştan örülmüş kafes saklama yerleri gördüm ve yıktım,daha önceleri böyle olayla karşılaşmamıştım.bunu yapanlar ise mevsimlik işçiler çünki canlı kekliğe rağbet
çok fazla  her  bölgede özel paralı avlaklar çoğaldı  bu değirmenin suyu nerden geliyor?  Milli parkların bu işe çare bulması lazım onlar istedikleri kadar kota avbisle uğraşsınlar  yakında bu hayvanın kökü kurur  çünkü millet geçim derdinde ve  canlı keklik iyi para .
Zafer YAMAN
1963 Kartal İSTANBUL

Çevrimdışı Kaan GENÇ

• *
« Yanıtla #6 : 27 Kasım 2014, 00:42:21 »
gecen sezona göre bu yıl bıcak gibi kesilmesine anlam veremedim 9-10 mera gezdık kanat yok
>br<
Kaan GENÇ
1982 ANKARA-HATAY
dişhekimi

Çevrimdışı Erkan TEKKAYA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 01 Şubat 2015, 01:00:54 »
Bizde bulunduğumuz bölgede keklikle ilgili sıkıntı çekmezken bu yıl kekliğin esamesi okunmadı bunu köylere gittiğimde duyduklarıma bağlıyorum malesef mevsimlik işçilerle ilgili ve köyde kendini bilmezler yüzünden biz sezonu beklerken onlar yavru avlamaya devam ediyor
1984 ANKARA

Çevrimdışı Ahmet ÖZDEMİR 34

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 01 Şubat 2015, 13:32:26 »
Hem yağışlardan dolayı,bilinçsiz avlanan kişilerden dolayı keklikler artık ormanın içinde çulluk avlarken yaklaşık 20 keklik kalktı tabi çulluk avı yaptığımızdan dolayı atış yapmadık.geçen sene keklik avlarken 30 kadar kalkan kuşlar şuan 5'li 6'lı kalktı bu sene artık bilinçsiz avlanan kişilere bir çare bulmak gerek.birde yağmur yağdığı için yataklarını değiştiriyorlarmış.
Ahmet ÖZDEMİR
1978 İSTANBUL

Çevrimdışı Talip KEÇECİ

• *
« Yanıtla #9 : 10 Şubat 2015, 16:54:50 »
Gittiğiniz meralarda arıcılar konaklıyorsa bölgede av zor bulursunuz palazları katlediyorlar tecrübe ile sabittir
Talip KEÇECİ
1963-Tirebolu