Gönderen Konu: Drahtaar yavru bakım besleme barınma yardım.!!!  (Okunma sayısı 3148 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Osman KOCAUSTA

• *
Drahtaar yavru bakım besleme barınma yardım.!!!
« : 13 Kasım 2014, 23:22:51 »

Selam arkadaşlar yavru dd aldım dd lar için bir kaç sorum olacak bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim.

1- kızım 50 günlük ilk parazit ilacını sitrax şurup 5cc verdim, 2ci dozu ne zaman vermem uygun olur. yada sitrax şurup verine paratax tablet yarım versem olurmu ağır gelirmi 2ci doz ne zaman verilmeli.

2- sadece sulandırılmış inek sütü vermemi söylediler içine az ekmek yada bebe biskükivisi ver  dediler 75 günden sonra yemek / mama ya başyalabilirmişim. öncelikle sütü 250  - 300 cc kadar günde 4 öğün veriyorum sanki doymuyıor gibi getireli 10 gün oldu sanki zayıflıyor gibi geldi bana. hafif olarak ex besin süt harici ne verebilirim az az yemek versemmi ? yumurta falan.

3- yavrularda vitamin kalsiyum takviyesi çok önemli günde bir kes sütüne devit 20 damla veriyorum aradada polivit şurup yeterli olurmı extradan bişey versemmi?

4- ısınması için lamba salladım geceleri sabaha kadar yakıyorum lablayı geceleri 5-6 dereceye düşüyor hava sıcaklığı. köpeğe kışı geçirebileceği bir kulube yapacağım ama çok hızlı büyüyeceği için kulubeyi büyük DD göre yapmak istiyorum. kışlık bir kulube olacak 5x5 dilmeleri çakıp ertafını 1.5   mdf ile kaplacağım sonra yazlık kulubenin  alnına koyacağım yağmur ıslaklık görmeyecek kulube ebat ölçüleri ne olmalı erişkin bir drahtarın rahat ısıtıp hareket edebileceği ölçüler nelerdir.

5- ilk eğitimine 6cı ayında başlanıyor ama ben şimdiden başladım küçük topla oynamayı çok seviyor attığım topu yakalıyor gezdirip getiriyor ilerde bi sıkıntı çıkarırmı su aportu alışması için sıcak günlerde suyla oynatsam nasıl olur ?

6- daha önce kuruk kesimi yaptım ama beğenmedim bu sefer misinayla keseceğim  youtubede gördüm nasıl olduıgunu ama ipin nasıl bağlandıgını detaylı göremedim ilmek atıp kuyrugu sıkıyormuyuz ayrıntılı video yada anlatım bilen varsa paylaşırsa sevinirim.

bu konularda bilgisi yada fikri olan arkadaşlar fikirlerini paylaşırsa sevinirim saygılar...
Osman KOCAUSTA
ÇAL / DENİZLİ

Çevrimdışı Uğur CAMUZCU

• Müdavim Üyemiz
    • http://www.loftyberg.com
Ynt: Drahtaar yavru bakım besleme barınma yardım.!!!
« Yanıtla #1 : 14 Kasım 2014, 19:00:49 »
Yavrunuz hayırlı olsun Osman bey,

1) verdiğiniz parazit şurubu inşallah ilk değildir. çünkü bu güne kadar iç parazit ve 2 karma aşısı olmuş olması gerekirdi.
21 günlükken ilk parazit uygulaması yapılır 10 gün sonrada tekrarı 40 günlükken ilk karma aşısı olur 55 günlükkende 2. tekrarı yapılır. aslında sizin yavruyu bu ikinci aşıdan sonra almanız gerekirdi.

2) yavru doğduktan 3-4 gün sonrasında ek besin ve vitamin takviyelerine başlanır. 5 haftalıkken keçi sütüne mama takviyesi 6 haftadan sonrada et, tavuk artık ne ile beslenecekse onunla beslenmeye başlaya bilir. bu arada anne sütüne devam edecek.

3) sadece kalsiyum değil mümkünse multi vitanim ile takviye yaparsan daha iyi olur.

4) kulübe için sen nasıl istersen imkanların neye elveriyorsa en güzeli odur bence.

5) topla oynaması gayet iyi eğitim için zorlanmadığı sürece. 50 günlük yavru için su aportu uygun olmaz ama dersenki ben çok iyi korurum sudan çıktıktan sonra mesele yok o zaman.

6) kuyruk kesiminden hoşlanmadığını tekrar keseceğini yazmışsın.
kuyrukları yavrular 2 günlükken daha kuyruklarında kıkırdak oluşumu başlamadan yapılır. bu saatten sonra o kuyruğu anca veteriner keser ama yavruya yazık olur boşu boşuna narkoz alacak. 
Uğur CAMUZCU
1970  BURSA

Çevrimdışı Ali GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 17 Kasım 2014, 06:16:34 »
8 haftadan sonra kuru mama ve ıslak mama verebilirsiniz köpeğinize ama dandik market mamalarından değil bonocibo gibi profesyonel yavru köpek maması alın güzel bir veterinere götürün köpeğinizi vitaminleri kafanıza göre kullanmayın gerekirse veterinerde tahlil yaptırın 6 aydan sonra glukozamin takviyesinde bulunabilirsiniz kıkırdak,kemik ve kas yapısı çok sağlam oluyor köpekte ayriyetten d vitamini kullanmanıza gerek kalmıyor veya orijen alırısınız(aze kemiksiz tavuk eti (%20), kurutulmuş tavuk (%15), taze tavuk ciğeri(%6), taze bütün ringa balığı (%5), taze kemiksiz hindi (%4), kurutulmuş hindi (%4), taze hindi ciğeri (%3), taze bütün yumurta (%3),  taze kılçıksız levrek (%3), taze bütün somon (%3), taze tavuk yüreği (%3), tavuk kıkırdağı (%3), kurutulmuş ringa balığı (%3), kurutulmuş somon (%3), kırmızı mercimek, yeşil bezelye, yeşil mercimek, tavuk ciğeri yağı (%2), güneşte kurutulmuş yonca, yer elması, bezelye lifi, nohut, kabak, bal kabağı, ıspanak, havuç, kırmızı lezzetli elma, Bartlett armudu, kızılcık, yaban mersini, su yosunu, hindiba kökü , meyan kökü, melekotu kökü, çemen otu, kadife çiçeği, tatlı rezene, nane yaprağı, sarı papatya, kara hindiba kökü, zater, biberiye, enterococcus faecium.) içindekilerdir nekadar zengin olduğunu görürsünüz hiç bişeye gerek kalmaz. köpeğinizin rahatça dolaşabiliceği alan yağmurdan soğuktan korunacağı barınak ve hergün egzersiz havlamaması ve hırçın olmaması için büyüdükten sonra bu süre 2 saate kadar çıkabiliyor kuyruğa bence hiç takılmayın ben köpeğimin kuyruğuna operasyon yaptırmadım gayette güzel duruyo ve avda hiç bi sıkıntı yaratmadı daha çalıyada girdi böğürtlenede girdi ama bi kanama olmadı kanama olur demişlerdi kafam karışmıştı ve bolca sevgi pozitif pekiştirme dayakla adam olucak bi köpek cinsi değil zaten çok zekiler çabucak öğreniyolar karma aşılarını bitirmeden de köpeğinizi dışarıya çıkarmayın bence viral hasalıklar ölümcül oluyo yavrular için

• Baikal ij 58 MA
  • simson sulh
  • sarsılmaz camo 61 namlu

Ali GİRGİN / EDİRNE 1986

Çevrimdışı Mustafa BİTMEZ

• Müdavim Üyemiz
  • POLATLILI
« Yanıtla #3 : 17 Kasım 2014, 16:37:51 »
Ugur hocam yapmiş en gûzelini devam et kulak ver derim
  • Beretta pigeon 2 drahtaar tibet
  • Beratta A400unico ultimec kick of drahtaar amon
  • Çifsan poze Drahtaar meks
Mustafa BİTMEZ
1977 ankara
polatlı.
MEJNUN NASIL LEYLAYA AŞIKSA BENDE DRAHTARA AŞIGIM:)

Çevrimdışı Osman KOCAUSTA

• *
« Yanıtla #4 : 23 Kasım 2014, 05:04:06 »
ugur bey kuyruk kesimi daha önce köpeklerimde yapmıştım onu kastettim dd nin kurugunu kesip kesmemek çok karamsar kaldım çok düşündüm ve bu gün sabah kestim. narkoz jetakoin kullanmadım jiletten keskin bir bıçak hazırladım kardeşim sıkıca tuttu köpeği %50 noktada kıkırdak om ucunu zorda olsa buldum tek hamlede kestim hemen batticon ve videcit sprey sıktım çok az kan damladı köpek hiç oralı bile değil bi süre yaladı kuyrugunu şimdilik hiç sıkıntı yok. kuruk kesimini fazla büyütmüşüz sanırım ben böle dirayetli hissetmez bir köpek görmedim.

ali bey beslenme konusundada veteriner bi arkadaşla konuştum av köpeklerinde baharatlı yemekler vermede ne verirsen ver diyor sebze yemekleri et yemekleri süt allah ne verdiyse veriyorum. kuru mamayıda sütte bekletip öyle veriyorum sert biraz yumuşaması için kuru mamam büyük köpekler içinmiş birde yavru maması alacağım dediğiniz gibi. küçük oldugu için daha kafes yapmamaya karar verdim odunluğa beğendiği yere yatıyor çıkıyor dolaşıyor hem bahçeye gelen kedilere göz kulak oluyor 5 6 aylıkdan sonra düşünüyorum kulube.
yani dövülecek vurulacak bir köpek değil aslada yapmam zaten zerre kadar şey aşırı söz dinliyor kapı eşiğine geliyor hayır kızım orda bekle içeri giremessin diyorum insan gibi yaa temel itaat eğitimi almamış bi köpeğin bunu yapması mükemmel bir şey ve çok zeki burnu çok keskin bisküvi veriyorum rastgele arıyorum karanlıkda bile burnuyla buluyor dağınık yerlere atıyorum saniyeler içinde temizliyor onlarca köpek besledim ben dd gibi bir koku alan köpek daha görmedim.

kafamı karıştıran aşılar  benim bildiğim  bi parazit ilacı sitrax şurup yada paratax tablet   birde  gençlik aşısı dedikleri aşı. başka ne aşısı yapılıyor adı ney bu aşıların?
Osman KOCAUSTA
ÇAL / DENİZLİ

Çevrimdışı Ali GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 23 Kasım 2014, 06:08:30 »
ilk endogard iç parazit eğer bitmezse iki hafta sonra tekrarlanır bittiyse 3 hafta sonra vanguardplus 5l4 bu 9lu karma 2 hafta sonra biocan c corona hastalığı için ishal türü bi hastalık bulantılı geçiyo kanlı ishal kadar tehlikeli ardından 2 hafta sonra tekrar vanguard sonra tekrar 2 hafta sonra biocan c ardından kuduz en sonda brodetella bronchit için buda aralarda tabi iç parazitleride yutturabilirsin tavsiyem ev yemeği değilde profeyonel bi mama alman günlüğü maksimum sana 3-4 liraya gelicek kahvede veya dışarıda 2-3 çay içmezsin olur biter köpek sana bağlanıcak sadece başkasıyla işi olmıycak genlerden gelen bişey ben bi kaç ay evde bakmak zorunda kaldım bahçemdeki viral hastalık yüzünden ve fazla yüz verdim eşimle aramıza girip yatıyodu kıskanıyodu beni ondan erkek olmasına rağmen çok çabuk eğitilebiliolar iyiki dd almışım diyiceksin avda hiç korkma senden başkasına av yapmaz ölse yapmaz yabancılara karşı sert benimki çağıranlara havlıyo hırlıyo yaklaştırmıyo hiper aktif köpekler çok fazla antreman yaptırıp yorman lazım bide koruma ve bekçilik iç güdüleri olduğu için çok havlıycak 6-7 aylıktan sonra başlıyo bazı köpekler merada başka köpeğe tahammül edemiyomuş duyduklarım var ama ben öyle bi sıkıntı yaşamadı ilk başlarda ava tek gidebiliosan tek gitmeye çalış düzgün aport için ben aport eğitimi vermiştim daha önceden canlı kuşu sıkmadan canlı olarak getiriyodu daha sonradan kalabalık avlara soktum aportu bozuldu kıyma yapmaya başladı ödül mamasıyla zar zor çözdüm işi o çirkin köpek senin gözünde dünya güzeli gibi görünücek inşallah uzun ve güzel bi dostluğunuz olur
  • Baikal ij 58 MA
  • simson sulh
  • sarsılmaz camo 61 namlu

Ali GİRGİN / EDİRNE 1986