Çağrı söylediklerinize katılıyorum montrefello modeli hakkında bilgim yok diğer raffaello serisi birbirine uygun M1 m2 birbirine uygun sbe m serisine uygun biliyorlar ama değil namlu kepi farklı şoklara gelince evet yeni modellerde şokları çok berbat ama çok eski modellerin şokları güzel genelde bende 1989 model M1 var inanmayacaksın ama 4 no şoku kicks marka mod şoku ile 35 metrede aynı gurupmanı yapınca gözlerime inanamadım ya şok çok kaliteli yada kicks çok kötü B-) :-)
Ömer bey dediğiniz gibi ben de 2006 model Rafaello Elegant kullanıyorum, 18,3 namlu iç çaplı ve mobil şoklu bir tüfek, (crio namlu ve crio şok değil) 3 no (modified) şoklarla yaptığım denemelerde Briley marka şok ile hemen hemen aynı grupmanı verdi.
Keklikte 2 haftadır 28 gr 7,5 no Winchester Parcours ve 28 gr 6 no Federal kullanıyorum, Federal çok iyi, yalnız Parcours nikel kaplama olduğu için bazen canlı düşürüyor. 32 gr 6 no Winchester Üniversal attım birkaç tane, ancak sert geldi, daha soğuk havalara saklıyorum. Herkese rastgele.