Gönderen Konu: huğlu poze kullanan veya özelliklerini bilen biri yardım etsin  (Okunma sayısı 2250 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mehmet ÇELİK 35

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Av bayin de bi trap atıcı ve avcı abim huğlu poze de ilk atış önceliğimin alt namlu olmasını söledi huğlu tüfeklerde alt namlu çabuk açarmış üst namlu ise mesafe li atmak istersem miş önerdiği şokta alt namluda 4 üst namluda 3 sizce nasıl olmalı :o
1995 bergama izmir

Çevrimdışı Kadir TANYILDIZI

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Tüfek sabit şokluysa muhtemelen 1-3 şokludur yani üst namlu 1,alt namlu 3 şokludur.
Dediği doğru,3 şok daha geniştir ve ilk ateşlenmesi uygundur,1 şok daha toplu atar saçmayı.
1 şok yani full şok tüm standart şoklara göre daha toplu atar ve ilk atışta vuramadığın avı daha kolay vurmanı sağlar.
şok tavsiyesi yapmak uygun olmaz pek,ava göre fişeğe göre ve bir sürü etmene göre yapılmalıdır.
Kabaca 3 şok ile her av yapılır.Sağlıcakla.
1993 ERZİNCAN

Çevrimiçi Abdullah ORUÇ

• Müdavim Üyemiz
  • "Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"
Alt namlu çabur açar üst namlu uzak atardan ziyade, tüfeğin namlularındaki şok değerlerine bakmak lazım. Kadir kardeşimin dediği gibi genelde, alt namlu ilk atım, yakın mesafe için; üst namlu sonraki atım uzak mesafe içindir.
  • Armsan Phenemo 28" - 21" Barrel
  • BH Best Arms 24" - 22" Barrel
Abdullah ORUC
 1982 BURSA

"Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"

The following users thanked this post: Tunç GEÇGİL

Çevrimdışı Hamza CİVİL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Tüfek sabit şokluysa muhtemelen 1-3 şokludur yani üst namlu 1,alt namlu 3 şokludur.
Dediği doğru,3 şok daha geniştir ve ilk ateşlenmesi uygundur,1 şok daha toplu atar saçmayı.
1 şok yani full şok tüm standart şoklara göre daha toplu atar ve ilk atışta vuramadığın avı daha kolay vurmanı sağlar.
şok tavsiyesi yapmak uygun olmaz pek,ava göre fişeğe göre ve bir sürü etmene göre yapılmalıdır.
Kabaca 3 şok ile her av yapılır.Sağlıcakla.

Alt namlu çabur açar üst namlu uzak atardan ziyade, tüfeğin namlularındaki şok değerlerine bakmak lazım. Kadir kardeşimin dediği gibi genelde, alt namlu ilk atım, yakın mesafe için; üst namlu sonraki atım uzak mesafe içindir.

Evet arkadaşlarıma katılıyorum,Doğru söylüyorlar, Mehmet ÇELİK bey Bende Huğlu Av Tüfekleri Koop.den değerli tüfek ustası Ali AĞIR ustaya kendi isteklerim doğrultusunda Özel yapım Huğlu 202 B bir çifte yaptırdım,Forumda var,''HUĞLU AV TÜFEKLERİ'' bölümünde,İncele bence bir bak bakayım,10 numara bir tüfek çok zarif bu tüfeğimi denedim, grupman çok iyi beni çok memnun etti..
« Son Düzenleme: 12 Kasım 2014, 08:45:44 Gönderen: Hamza CİVİL »
1983 ANKARA

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
bende 104 a vardı çok sağlam.
ön tetik alt namnuyu patlatıyor, daha geniş grupmanla  av  yakındayken vuruyosun, vuramadın uzaklaştı diyelim, o zaman da

arka tetikle üst namnuyu patlatıyosun. o daha dar grupman sağlaması için ağzı daha dar. o yüzden pozelerin üst namnusuyla tek kurşun atmayın denir. bence ikisiyle de atmayın.
(ben çok attım bişey olmadı ama o zamanlar anlamıyorduk illa atacaksanız da alt namnuyla atın.)

« Son Düzenleme: 12 Kasım 2014, 15:53:48 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı Mehmet ÇELİK 35

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
sağlun teşekkür ederim abilerim  :)
1995 bergama izmir