Gönderen Konu: MİSKET KURŞUN DÖKTÜM BARUT MİKTARI HK.YARDIM LÜTFEN.  (Okunma sayısı 29804 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi Abdullah ORUÇ

• Müdavim Üyemiz
  • "Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"
Ynt: MİSKET KURŞUN DÖKTÜM BARUT MİKTARI HK.YARDIM LÜTFEN.
« Yanıtla #75 : 12 Şubat 2015, 13:53:32 »
hanıma, kızıma, anneme arkadaşlarıma hatta dedeme teyzeme bile daha çok zaman ayırabiliyorum artık.

geçen çarşambadan beri ava zaman ayırmıyorsun ama?
sondan bi önceki av için haftasonunu kaçırmayalım...
  • Armsan Phenemo 28" - 21" Barrel
  • Best Arms 24" Slug Barrel
Abdullah ORUC
 1982 BURSA

"Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"

The following users thanked this post: Tunç GEÇGİL

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #76 : 12 Şubat 2015, 14:54:51 »
olum gidelim dedinde benmi gelemem dedim.
:)

ehuehueh bende ava asıl neden iş. hanım pek tantana yapmaz bu konuda.
ava gidersem ertesi gün özdilek mözdilek korupark bir dolandırıveririm ağzı kapanır. :)

gerçi bazen bu pazar ava gittin bidahaki pazar gezmeye götür bizi diyor.
bende seni pts-salı-çarş-perş-cuma üst üste çıkarayım haftaya cumartesi pazarı bana bırak diyorum
oda olmaz ben pazar istiyorum diyor anlıyorum ki gıcık bir durum var. ses çıkarmıyorum.

çarşamba bile gidecektim sezon bitiyor diye 5.30 a saat kurdum 9 gibide dönerim dedim uyanamadım ama :)
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Murat BOZOK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #77 : 07 Nisan 2015, 07:51:20 »

İlk başta biraz acemilik oldu ama sonradan el alıştıktan sonra çok güzel oluyor.
Makine sütun matkap diye geçiyor . Yuvarlak kıvırma ile çok güzel kusursuz kıvrım elde ettim benim çok hoşuma gitti açıkçası.

! youtube linkini düzenledim. !
« Son Düzenleme: 07 Nisan 2015, 22:30:47 Gönderen: Volkan KÖYDEMİR »
Benelli Süper Nova Pompalı
Huğlu 104 A

1973-İSTANBUL

The following users thanked this post: Enes Sadık BALI

Çevrimdışı Engin TARHAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #78 : 15 Nisan 2015, 21:13:50 »
35 gr biraz ağır degilmi. ?
Ekipman  da sağlam maşallah  fişek fabrikası  gibi
1976  istanbul

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Murat BOZOK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #79 : 15 Nisan 2015, 21:26:11 »
35 gr biraz ağır degilmi. ?
Ekipman  da sağlam maşallah  fişek fabrikası  gibi
Sağlam fişek oluyor rüzgar falan dinlemiyor aşağı yukarı attığım yeri vuruyorum şahsen avda kullanacağım iyi bir seçenek oluyor benim için.
Ekipmanlar zamanla bu şekle geldi teşekkürler :) Ama devamı gelecek galiba güzel bir yıldız kapama almayı planlıyorum ilerleyen zamanda. Şuan Fuar var önümüzdeki hafta sonu tüfek almazsam(büyük ihtmalle alacağım :) ) bir kaliteli yıldız kapama almayı düşünüyorum.
Huğlu 104 A

1973-İSTANBUL

Çevrimdışı Engin TARHAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #80 : 15 Nisan 2015, 21:51:32 »
Hayırlı olsun Lee kalıbı  güzel mis nasıl temin ettiniz yurtdışından sipariş  ile geliyormu.
1976  istanbul

Çevrimdışı Murat BOZOK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #81 : 15 Nisan 2015, 21:58:53 »
Hayırlı olsun Lee kalıbı  güzel mis nasıl temin ettiniz yurtdışından sipariş  ile geliyormu.
Teşekkürler; Yurtdışından siparişini geçtim sorunsuz geldi lakin diğer sipariş ettiğim yuvarlak masaya monte edilen kıvırma makinesi gümrük tarafından kabul edilmeyip geri döndü, sanırım buna benzer ürünleri almak biraz da şans mı oluyor tam çözemedim, halbuki MEC vb.tarzı bir sürü ilanlar görüyorum kullanan/satan.
Huğlu 104 A

1973-İSTANBUL

Çevrimdışı Murat BOZOK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #82 : 08 Kasım 2016, 22:02:31 »
S.A. uzun zaman oldu sivas'a yerlestim 2 ay kadar oldu ve yaptigim fisekleri artik hedef de degilde avda deneme firsatlari buldum. Isabet ve durduruculuk olarak cok guzel bir kursun.
36gr misket kece ve barut ustu plastik tapayla attigimiz yere gidiyor. Kendi adima 4.domuzuda vurdum. Hatta yaklasik 150 mt civarinda arkadasimin aziliya siktigi domuz dustu sonra kalkarak devam etti kostuk ama yetisemedik. Yaklasik 100 kg lik bir domuza 25 mt civari sıktigimda on ayagina denk gelmis ayak kopmus. Gercekten isabet ve durduruculuk yonunden cok hosuma gitti. Hatta yaklasik 50 mt.den takribi 300 kg.a yakin aziliya kafasina nisan aldim donmus ve kulak dibinden govdesine dogru isabet eden domuz oldugu yerde kaldi. Merakimizdan ve deliciligini gormek adina baktik kulak dibinden girmis girtlagi parcalamis ve diger derinin yag tabakasini gecmis deride kalmis kemige denk gelmese cikarmis. Hayret ettigim domuzdaki yag tabakasi oldu yaklasik 15 cm kadar yagi gorunce ve kemik gibi yapisinida gorunce her kursunla boyle azililari vurmak ve dusurmek zor oldugunu anladim.
Huğlu 104 A

1973-İSTANBUL

Çevrimiçi Abdullah ORUÇ

• Müdavim Üyemiz
  • "Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"
« Yanıtla #83 : 09 Kasım 2016, 02:44:53 »
S.A. uzun zaman oldu sivas'a yerlestim 2 ay kadar oldu ve yaptigim fisekleri artik hedef de degilde avda deneme firsatlari buldum. Isabet ve durduruculuk olarak cok guzel bir kursun.
36gr misket kece ve barut ustu plastik tapayla attigimiz yere gidiyor. Kendi adima 4.domuzuda vurdum. Hatta yaklasik 150 mt civarinda arkadasimin aziliya siktigi domuz dustu sonra kalkarak devam etti kostuk ama yetisemedik. Yaklasik 100 kg lik bir domuza 25 mt civari sıktigimda on ayagina denk gelmis ayak kopmus. Gercekten isabet ve durduruculuk yonunden cok hosuma gitti. Hatta yaklasik 50 mt.den takribi 300 kg.a yakin aziliya kafasina nisan aldim donmus ve kulak dibinden govdesine dogru isabet eden domuz oldugu yerde kaldi. Merakimizdan ve deliciligini gormek adina baktik kulak dibinden girmis girtlagi parcalamis ve diger derinin yag tabakasini gecmis deride kalmis kemige denk gelmese cikarmis. Hayret ettigim domuzdaki yag tabakasi oldu yaklasik 15 cm kadar yagi gorunce ve kemik gibi yapisinida gorunce her kursunla boyle azililari vurmak ve dusurmek zor oldugunu anladim.

özeniyorum yaptığın işe...
ALLAH daim etsin.
rasgele...
  • Armsan Phenemo 28" - 21" Barrel
  • Best Arms 24" Slug Barrel
Abdullah ORUC
 1982 BURSA

"Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"

Çevrimdışı Yener KAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #84 : 09 Kasım 2016, 07:01:18 »
herkese rastgele. öncelikle şu konuda dikkatinizi çekmek isterim dökme misketin içi dolu olduğundan sabit şoklu tüfeklerle kullanmamanızı şiddetle tavsiye ediyorum. mobir şoklu tüfeklerlede 5 şok tercih ediniz. eskiden bende dökme kurşun çok sık kullanıyodum ozamanlar mobil şoklu tüfeğim olmadığı için 1/3 sabit şoklu tüfekle atış yapıyodum ve bi zaman sonra namlunun şok başlangıcından şiştiğini farkettim. gününüzde kullandığımız tek kurşunlar hem içi boş olduğundan hemde üzerinde rüzgar kanalları olduğundan namluyu zorlamıyor. ama tek kurşun ezilmesi zor olduğu için şok kısmını aşırı zorluyor. tapa konusuna gelince eğer plastik tapa kullandığınız fişekte 1.70 barut hakkı kullanıyorsanız keçe tapa için 1.90 kullanmanız gerekiyor. çünkü keçe tapa plastik gibi namluda sızdırmazlık sağlamıyo. geçmişte defalarca denedim. aynı barut kutusu. aynı kovan. aynı kurşun. aynı barut ölçeği kullanıp hep keçe hemde pilastik tapa kullanıp fişekler doldurdum ve en etkili pilastik tapalı fişekler olurdu. el dolumu fişek kullanacak olan arkadaşlar bu farkı görecektir. pilastik tapanın avantajı 50 gram barutla keçe kullanarak 25 fişek dolduruyosanız pilastik tapa kullanarak 30 fişek doldurursunuz bu ortalama bi örnek. çünkü pilastik tapa dediğim gibi daha sert patlıyo. denemenizde fayda var
  • Browning Maxus Ultimate Ducks 76 cm
  • sarsılmaz mega champion 71cm
  • TOZ 16 cal 78 cm
  • stoeger x50 syntetic
1983 - Trabzon

Çevrimdışı Murat BOZOK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #85 : 09 Kasım 2016, 08:42:27 »

Bu arada 100 kg lik domuza keceninde girdigini gorduk daha ne deyim.
Bu arada barut cinsleride cok onemli mesela d20 den bu miskete 1.90 koyarsan olmaz olurda risk alirsin. Birde slug tufeklerle tek mermi baska oluyor.
Edindigim tecrubeye gore kece yada mantarla yaptigim fiseklerin daha iyi oldugunu dusunuyorum.ozellikle mantar ile yaptiklarim hem daha sert patlamaktadir. Binanin duvarini bile deliyor test edildi.
herkese rastgele. öncelikle şu konuda dikkatinizi çekmek isterim dökme misketin içi dolu olduğundan sabit şoklu tüfeklerle kullanmamanızı şiddetle tavsiye ediyorum. mobir şoklu tüfeklerlede 5 şok tercih ediniz. eskiden bende dökme kurşun çok sık kullanıyodum ozamanlar mobil şoklu tüfeğim olmadığı için 1/3 sabit şoklu tüfekle atış yapıyodum ve bi zaman sonra namlunun şok başlangıcından şiştiğini farkettim. gününüzde kullandığımız tek kurşunlar hem içi boş olduğundan hemde üzerinde rüzgar kanalları olduğundan namluyu zorlamıyor. ama tek kurşun ezilmesi zor olduğu için şok kısmını aşırı zorluyor. tapa konusuna gelince eğer plastik tapa kullandığınız fişekte 1.70 barut hakkı kullanıyorsanız keçe tapa için 1.90 kullanmanız gerekiyor. çünkü keçe tapa plastik gibi namluda sızdırmazlık sağlamıyo. geçmişte defalarca denedim. aynı barut kutusu. aynı kovan. aynı kurşun. aynı barut ölçeği kullanıp hep keçe hemde pilastik tapa kullanıp fişekler doldurdum ve en etkili pilastik tapalı fişekler olurdu. el dolumu fişek kullanacak olan arkadaşlar bu farkı görecektir. pilastik tapanın avantajı 50 gram barutla keçe kullanarak 25 fişek dolduruyosanız pilastik tapa kullanarak 30 fişek doldurursunuz bu ortalama bi örnek. çünkü pilastik tapa dediğim gibi daha sert patlıyo. denemenizde fayda var
« Son Düzenleme: 09 Kasım 2016, 08:48:10 Gönderen: Murat BOZOK »
Huğlu 104 A

1973-İSTANBUL

Çevrimdışı Murat BOZOK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #86 : 09 Kasım 2016, 08:49:41 »
Daha cok ozeneceksin☺
Tesekkurler.
özeniyorum yaptığın işe...
ALLAH daim etsin.
rasgele...
Huğlu 104 A

1973-İSTANBUL

Çevrimdışı Selim UYGUN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #87 : 09 Kasım 2016, 14:17:46 »

« Son Düzenleme: 28 Kasım 2016, 03:09:13 Gönderen: Selim UYGUN »