Volkan bey ayrıntılar için teşekkürler; power tapanın içine koyduğum zaman kurşun yapı itibarı ile içinde kalıyor yıldız kapama yapamıyorum kendimce şimdi bir çözüm buldum olur mu bilmiyorum sipariş verdiğim 12 ga.keçe tapa içinden yanlışlıkla 16 ga.keçe tapa çıkmıştı bende power tapanın içine koyarak lee kurşunu tapanın dışına aldım hem normal kıvırma(beyaz) hemde daha önce kullanmış olduğum (sterling) fişeğe yıldız kapama olarak sıvadım, umarım olmuştur. Saygılar.
Bu arada bu işi çözdükten sonra saçma işine el atacağım
Bence keçeyi içeri koymayı iyi düşünmüşsünüz. Tapa kısa olunca içeriye ilave koymaktan başka çare yok. Normalde trap-skeet tapaları uygun oluyor galiba. Bu haliyle biraz pahalıya maloluyor Murat Bey. Fakat gerek pls tapanın esnemesi, gerek keçenin; kurşunun kurşunun ezilmesini azaltacaktır. İçleri boş olduğu için yanlardan da sorun olmaz. Bana kalırsa denemeye değer. Barutu 206 S idi herhalde; o da miktarıyla "bana kalırsa" emniyetli sınırlar içindedir. Sadece tahmin...
Yıldız da diğeri de fena görünmüyorlar. Yıldız birazcık daha aşağıda olabilirdi belki.
Demin baktım, Lee kalıplarının örnek dolumları hep yıldız kapama şeklinde. Fakat açıkca yıldız olmasıyla ilgili bir şey yazmamışlar. Ortalıktan kullanıcılar neler yapmış diye baktım, yuvarlak kıvıran da olmuş, yuvarlak kıvırıp üstüne bir de karton koyan da... Valla açık olacağım, elimde iyice yoklamadan, içime iyice sinmeden Lee'yi yıldızdan başka türlü kapamazdım şahsen. Yapan yapmış, denemiş ama ben pek ikna olmadım. Şİmdi hatırladım, Fiocchi'nin de tapa içinde yuvarlak kıvırmalı fişekleri mevcut. Fakat onun plastiği gördüğüm kadarıyla oldukça sağlam ve kanatları kalın. Kovanın kenar katlarını belki çok kolay açar. Bizim kurşun saçma tapaları hiç öyle değil. Sizin tapa da Temin'deki Süren tapalardan galiba.
Deneyecekseniz tapa ve kurşunu muayene için bulabileceğiniz bir yere sıkın da bir inceleyin isterseniz. Ezilme, katlanma vs.