Gönderen Konu: MİSKET KURŞUN DÖKTÜM BARUT MİKTARI HK.YARDIM LÜTFEN.  (Okunma sayısı 29811 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Murat BOZOK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: MİSKET KURŞUN DÖKTÜM BARUT MİKTARI HK.YARDIM LÜTFEN.
« Yanıtla #25 : 02 Aralık 2014, 18:41:33 »
senelerdir misket kurşun dökerim 1.90 barut 34 gr gülleye yeter ama mesele barutun üstüne yarım keçe tapa sonra pilastik tapa koyunki kurşun esneme ve fişekte gevşeme olmasın,tamamı keçe tapa olanlarda güllede oynama ve gevşeme oluyor.ama arada yaylı plastik tapa olursa hem oynamaz hem çok sert olmaz.en güzeli iki yarım keçe tapa arasına plastik tapa koymak süper oluyor.tecrübeyle sabittir.
Selamlar Cihan bey;
Evde 40 tane misket kurşun döküp gitmiştim daymın yanına hepsini sıktığıma eminim ama orda 5-6 tane kadar oynadığını gördüm tekrar sıktım. Bu bahsini geçtğiniz tapa bior tapa diye geçenlerden mi? birde 6 mm.lik ara tapalar var bunlar da bu işi görür gibime geliyor sanırım  Tunç bey mesajında bu şekilde yaptığını yazmış anladığım. Saygılar.
Benelli Süper Nova Pompalı
Huğlu 104 A

1973-İSTANBUL

Çevrimiçi Abdullah ORUÇ

• Müdavim Üyemiz
  • "Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"
« Yanıtla #26 : 02 Aralık 2014, 18:59:52 »
Barutun üzerine 6mmlik plastık tapayı koymanız daha sağlıklı olacaktır. sebebi ise barutun basıncı ile keçe tapa deforme oluyor. gaz kaçaklarına sebep oluyor. ama plastik tapa olması durumunda basınç plastık tapayı deforme edemıyor. gaz kaçakları engellenmiş oluyor.

ben kıvırma makınası üzerine işaret koydum. 1,75 gr barut + plastik ara tapa + 1 tam keçe tapa + misket kurşun ile o işarete kadar kıvırdığımda bütün fişekler aynı boyda oluyor. hepsi aynı sıkılıkta sarılmış oluyor.

Fotoğraf yukleme siteleri şirketin güvenlik ağına takıldığı için fotoğraf yükleyemiyorum. fotoğraflarla göstermek isterdim.
  • Armsan Phenemo 28" - 21" Barrel
  • Best Arms 24" Slug Barrel
Abdullah ORUC
 1982 BURSA

"Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"

Çevrimiçi Abdullah ORUÇ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #27 : 02 Aralık 2014, 19:13:07 »
Bu arada barut kıtlığı çeken arkadaşlara iyi haber vermek isterim. Bugün TEMİN AV'ın sahibi Tevfik beyle görüştüm. Yakın zamanda Cheditte barut getireceğini belirtti. katalogtan baktık. 24gr, 28gr, 32gr ve 36gr dolular için barut çeşitleri var. katalogta 36 gr dolusu için 1,72 gr barut tavsiye etmiş. bizim misket kurşunlar için çok güzel olacağını düşünüyorum.
deneyip göreceğiz artık.
Abdullah ORUC
 1982 BURSA

Çevrimdışı Murat BOZOK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #28 : 02 Aralık 2014, 19:53:19 »
Demek ki benim misketi keçe tapa ile yaptıklarımda gaz kaçağı yarattığı için diğer Lee kalıpta ki daha sert gelmişti. Bu yarım tapayı kullanarak bu iş halledilmiş olacak böylece, çok teşekkür ederim herkese herşey paylaştıkça güzel.
Bende Buğra av da Tayfun bey'le konuştum dün Yıldız kıvırma makinesi için bir tane 2.el buldu bana onada Barut çarşamba günü geliyormuş 206s olandan 1 kg.siparişi geçmiştim, neyse artık birdahakine bahsi geçen diğer barutuda denemiş oluruz.
Huğlu 104 A

1973-İSTANBUL

Çevrimdışı Cihan TURGAY

• *
« Yanıtla #29 : 02 Aralık 2014, 19:56:30 »
abdullah beyin dediği gibide iyi olur,ben kaliteli keçe tapayı ikiye bölüp araya plastik tapa koyarak gevşeme olayını çözdüm.birde benim kurşunlar eski bir cami`nin kubbesinden sökülme belkide ondan domuza daha etkili ve tesirlidir ;D ;D ;D ;D
Cihan TURGAY
1973 balıkesir

Çevrimiçi Abdullah ORUÇ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #30 : 02 Aralık 2014, 20:30:33 »
birde benim kurşunlar eski bir cami`nin kubbesinden sökülme belkide ondan domuza daha etkili ve tesirlidir ;D ;D ;D ;D

ne yapacağız yani bizde cami kubbesinden mi sökelim tesirli olsun diye? ;D ;D ;D
Abdullah ORUC
 1982 BURSA

Çevrimdışı Tevfik GÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #31 : 02 Aralık 2014, 21:16:20 »
Bu arada barut kıtlığı çeken arkadaşlara iyi haber vermek isterim. Bugün TEMİN AV'ın sahibi Tevfik beyle görüştüm. Yakın zamanda Cheditte barut getireceğini belirtti. katalogtan baktık. 24gr, 28gr, 32gr ve 36gr dolular için barut çeşitleri var. katalogta 36 gr dolusu için 1,72 gr barut tavsiye etmiş. bizim misket kurşunlar için çok güzel olacağını düşünüyorum.
deneyip göreceğiz artık.

Bu yakın zamanda duyduğum en güzel haberlerden biri Abdullah bey,denediğim onlarca çeşit barut içerisinde hiç cedit barut yoktu inşallah yakın zamanda gelir bizde dener ve gözlemlerimizi paylaşırız.Gelecek olan barutlar umarım mb36 ve a1sp kalitesinde olurlar.
1978 Eğirdir-Isparta

Çevrimiçi Abdullah ORUÇ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #32 : 02 Aralık 2014, 21:23:27 »
Bu yakın zamanda duyduğum en güzel haberlerden biri Abdullah bey,denediğim onlarca çeşit barut içerisinde hiç cedit barut yoktu inşallah yakın zamanda gelir bizde dener ve gözlemlerimizi paylaşırız.Gelecek olan barutlar umarım mb36 ve a1sp kalitesinde olurlar.

Kataloğun fotoğrafını çekmiştim,
Aquila SV (24gr), Aquila V (28gr), Aquila (32gr), Aquila L (36gr),
dediğiniz gibi Cheditte barut bende denemedim. deneyip göreceğiz artık.
Abdullah ORUC
 1982 BURSA

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #33 : 04 Aralık 2014, 21:19:45 »
Güzel haber ama şu an bile çok pahalı veriyor. Bunlar gelince "şerefine" biraz daha zamlarsa; oh oh oh! :) Hayırlısı...
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Tevfik GÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #34 : 04 Aralık 2014, 22:09:27 »
Evet Volkan bey barut fiyatları uçuk vaziyette Türkiye de, bundan 6 ay önce bir araştırma yapmıştım yurt dışı ile aramızda nobelspotun bazı barutların da 2,5 bazılarında ise 2 kat fiyat farkı vardı yani gümrükten giren bize biniyor(bunda vergiden ziyade pazarlayanların payı büyük).
Yukarıda hiç kullanmadım yazmıştım sonra farkettim aslında bir kaç fişek sarmıştım aquila barutuyla, 36 gramda kullanılan barut, saçma gramajını dikkate alırsak diğer barutlara göre  çok güçlü patlayan bir barut biraz fazla tepme yapmıştı belki orta yanışlı kapsülle daha iyi sonuç verir ve diğer bir eksi yönü namluda bir miktar kalıntı yapıyor olmasıydı,yeni seriye bakmak lazım.

Bildiğim kadarıyla yaf spedy kurşunda kullanılan barutta Aquila L sanırım.
1978 Eğirdir-Isparta

Çevrimiçi Abdullah ORUÇ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #35 : 04 Aralık 2014, 22:33:45 »
Tekna N ' nin gözünü seveyim ben...
Abdullah ORUC
 1982 BURSA

The following users thanked this post: Tunç GEÇGİL

Çevrimdışı Tevfik GÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #36 : 04 Aralık 2014, 22:43:57 »
Tekna N ' nin gözünü seveyim ben...
Evet Abdullah bey tecna n gayet güzel bir barut ah bide elektriklenmeden etkilenmeyip kovanın sağına soluna yapışmasa,Abdullah bey Tevfik beye söyleseniz de tecna getirse olmaz mı? bildiğim kadarıyla tecna bekleyen çok.
1978 Eğirdir-Isparta

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #37 : 05 Aralık 2014, 21:09:17 »
Evet Volkan bey barut fiyatları uçuk vaziyette Türkiye de, bundan 6 ay önce bir araştırma yapmıştım yurt dışı ile aramızda nobelspotun bazı barutların da 2,5 bazılarında ise 2 kat fiyat farkı vardı yani gümrükten giren bize biniyor(bunda vergiden ziyade pazarlayanların payı büyük).
Yukarıda hiç kullanmadım yazmıştım sonra farkettim aslında bir kaç fişek sarmıştım aquila barutuyla, 36 gramda kullanılan barut, saçma gramajını dikkate alırsak diğer barutlara göre  çok güçlü patlayan bir barut biraz fazla tepme yapmıştı belki orta yanışlı kapsülle daha iyi sonuç verir ve diğer bir eksi yönü namluda bir miktar kalıntı yapıyor olmasıydı,yeni seriye bakmak lazım.

Bildiğim kadarıyla yaf spedy kurşunda kullanılan barutta Aquila L sanırım.
Dediğiniz gibi. Kaldı ki bizim aldıklarımız endüstriyel ürün. Hatta perakende ürün olsa bile pahalı. Sırf o mu? Saçma da keza. Bir bayiye ne çabuk pahalandı bunlar demiştim. Bahane olarak kurşunun pahalandığını söyledi. Peki fişek fiyatları niye değişmedi diyecektim; Amaan dedim adamı kıvrandırma, salla...

Doldurmaktan vazgeçmeme aha şu kadar kaldı:  =
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Murat BOZOK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #38 : 06 Aralık 2014, 12:15:18 »

Konuda geçmişken hemen dün E-Temin'e sipariş geçtim ara tapa ve keçe tapalar için elime ulaştığı gibi hemen döküp yapmışken paylaşayım dedim.1.80 barut, ara tapa 6mm. ve keçe tapa sıralamasıyla yaptım umarım olmuştur, yalnız resimde bana göre sağ köşede duran misket kurşuna elimde kağıt kapaktan vardı onu takıp sardım daha iyi tuttu ayrıca platik olanı da var bunları koysak avantajı yada dezavantajı ne olabilir, daha önce paylaşıldı ise özür dilerim şimdiden. Saygılar.
Huğlu 104 A

1973-İSTANBUL

Çevrimdışı Cihan TURGAY

• *
« Yanıtla #39 : 06 Aralık 2014, 19:23:11 »
çok güzel olmuş ama eski ustaların bana hep söyledikleri bir öğüdü vardı,kurşun doldurursan asla önüne birşey koyma saçmaya benzemez,namlunu patlatırsın derlerdi.şöyle bir düşündüm fabrikasyon olanlardada üstü kapalı olan yok galiba varsa da ben görmedim.
Cihan TURGAY
1973 balıkesir

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #40 : 06 Aralık 2014, 21:12:26 »
Bence de önü kartonlu olanı denemeyi "kesinlikle" düşünmeyin.
1968

Çevrimdışı Murat BOZOK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #41 : 06 Aralık 2014, 21:31:29 »
Bilgi için ayrı ayrı teşekkür ederim. O zaman bilmeden de olsa bir hata mı yaptım acaba?
Lee kalıbı almıştım onların hepsini power tapaiçinde  plastik kapak ile kıvırmıştım Allah'tan birşey olmadı belkide aşırı tepme nedeni de bu olabilir mi? yapmış olduğum diğer misket kurşunlar normaldi ağzı açıktı. Biraz acele olmuştu gideceğimden neyse bundan sonrakileri ağzı açık yapacağım. teşekkürler.
Huğlu 104 A

1973-İSTANBUL

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #42 : 06 Aralık 2014, 22:06:21 »
Bana sorarsanız tek kurşunun önünde kapak olmamalı. Şavretin için mika olabilir. Karton da olabilir. Plastik tapa içindeki Lee kurşunları için yıldız kıvırsanız da olabilir. Öyle kullananlar var ve haliyle karton veya mikaya gerek kalmıyor. Yine de Lee kurşunu yuvarlak kıvırım derseniz bence yine karton koymayın. Mika da olmasa bence daha iyi. Mamafih, burada "bence" önemli bir ayrıntı var; kurşunu külah(power) tapaya koyduktan sonra yuvarlak kıvrılırsa, ateş edilmesini takiben kurşun kovandan dışarı çıkarken kenardaki katları açamayacak veya geç açacaktır. O biraz çıkana kadar tapanın kanatları kovanın kenar katlarına yaslanacaktır. Haliyle kanatlar yırtılacak ve geriye yatacak. Gerisini hayal gücünüze bırakıyorum. Yani bana sorarsanız, lee kurşunlarını sadece yıldız makineyle kıvırın derim. Tabi bunlarda çok deneyimli arkadaşlar olduğunu biliyorum ve umuyorum en doğrusunu yazarlar, hepimiz de öğreniriz.
1968

Çevrimiçi Abdullah ORUÇ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #43 : 07 Aralık 2014, 00:01:30 »
Evet Abdullah bey tecna n gayet güzel bir barut ah bide elektriklenmeden etkilenmeyip kovanın sağına soluna yapışmasa,Abdullah bey Tevfik beye söyleseniz de tecna getirse olmaz mı? bildiğim kadarıyla tecna bekleyen çok.

Sordum ama "bulamıyoruz satmıyorlar" dedi. Cheditte nin 36 gr lık olan barutu işimizi görür inşallah...
Ben sadece komuz kurşununu kendim dolduruyorum. zira saçmayı beceremedim. doldurduğum saçmaların grupmanı iyi olmuyor. zaten malıyeti de 90 kuruşu buluyor. onun için hiç niyetlenmiyorum.
Abdullah ORUC
 1982 BURSA

Çevrimdışı Murat BOZOK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #44 : 07 Aralık 2014, 02:18:18 »
Bana sorarsanız tek kurşunun önünde kapak olmamalı. Şavretin için mika olabilir. Karton da olabilir. Plastik tapa içindeki Lee kurşunları için yıldız kıvırsanız da olabilir. Öyle kullananlar var ve haliyle karton veya mikaya gerek kalmıyor. Yine de Lee kurşunu yuvarlak kıvırım derseniz bence yine karton koymayın. Mika da olmasa bence daha iyi. Mamafih, burada "bence" önemli bir ayrıntı var; kurşunu külah(power) tapaya koyduktan sonra yuvarlak kıvrılırsa, ateş edilmesini takiben kurşun kovandan dışarı çıkarken kenardaki katları açamayacak veya geç açacaktır. O biraz çıkana kadar tapanın kanatları kovanın kenar katlarına yaslanacaktır. Haliyle kanatlar yırtılacak ve geriye yatacak. Gerisini hayal gücünüze bırakıyorum. Yani bana sorarsanız, lee kurşunlarını sadece yıldız makineyle kıvırın derim. Tabi bunlarda çok deneyimli arkadaşlar olduğunu biliyorum ve umuyorum en doğrusunu yazarlar, hepimiz de öğreniriz.
Volkan bey ayrıntılar için teşekkürler; power tapanın içine koyduğum zaman kurşun yapı itibarı ile içinde kalıyor yıldız kapama yapamıyorum kendimce şimdi bir çözüm buldum olur mu bilmiyorum sipariş verdiğim 12 ga.keçe tapa içinden yanlışlıkla 16 ga.keçe tapa çıkmıştı bende power tapanın içine koyarak lee kurşunu tapanın dışına aldım hem normal kıvırma(beyaz) hemde daha önce kullanmış olduğum (sterling) fişeğe yıldız kapama olarak sıvadım, umarım olmuştur. Saygılar.
Bu arada bu işi çözdükten sonra saçma işine el atacağım :)

Huğlu 104 A

1973-İSTANBUL

Çevrimiçi Abdullah ORUÇ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #45 : 07 Aralık 2014, 11:58:41 »
Pover tapanın içine koyduğun keçe tapa onune koyduğun foster kurşunun grupnanını bozacağını düşünüyorum. Bence fişeği yuvarlak kıvırma yaptığında problem olmuyor. 
Abdullah ORUC
 1982 BURSA

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #46 : 07 Aralık 2014, 21:18:40 »
Volkan bey ayrıntılar için teşekkürler; power tapanın içine koyduğum zaman kurşun yapı itibarı ile içinde kalıyor yıldız kapama yapamıyorum kendimce şimdi bir çözüm buldum olur mu bilmiyorum sipariş verdiğim 12 ga.keçe tapa içinden yanlışlıkla 16 ga.keçe tapa çıkmıştı bende power tapanın içine koyarak lee kurşunu tapanın dışına aldım hem normal kıvırma(beyaz) hemde daha önce kullanmış olduğum (sterling) fişeğe yıldız kapama olarak sıvadım, umarım olmuştur. Saygılar.
Bu arada bu işi çözdükten sonra saçma işine el atacağım :)

Bence keçeyi içeri koymayı iyi düşünmüşsünüz. Tapa kısa olunca içeriye ilave koymaktan başka çare yok. Normalde trap-skeet tapaları uygun oluyor galiba. Bu haliyle biraz pahalıya maloluyor Murat Bey. Fakat gerek pls tapanın esnemesi, gerek keçenin; kurşunun kurşunun ezilmesini azaltacaktır. İçleri boş olduğu için yanlardan da sorun olmaz. Bana kalırsa denemeye değer. Barutu 206 S idi herhalde; o da miktarıyla "bana kalırsa" emniyetli sınırlar içindedir. Sadece tahmin...

Yıldız da diğeri de fena görünmüyorlar. Yıldız birazcık daha aşağıda olabilirdi belki.

Demin baktım, Lee kalıplarının örnek dolumları hep yıldız kapama şeklinde. Fakat açıkca yıldız olmasıyla ilgili bir şey yazmamışlar. Ortalıktan kullanıcılar neler yapmış diye baktım, yuvarlak kıvıran da olmuş, yuvarlak kıvırıp üstüne bir de karton koyan da... Valla açık olacağım, elimde iyice yoklamadan, içime iyice sinmeden Lee'yi yıldızdan başka türlü kapamazdım şahsen. Yapan yapmış, denemiş ama ben pek ikna olmadım. Şİmdi hatırladım, Fiocchi'nin de tapa içinde yuvarlak kıvırmalı fişekleri mevcut. Fakat onun plastiği gördüğüm kadarıyla oldukça sağlam ve kanatları kalın. Kovanın kenar katlarını belki çok kolay açar. Bizim kurşun saçma tapaları hiç öyle değil. Sizin tapa da Temin'deki Süren tapalardan galiba.

Deneyecekseniz tapa ve kurşunu muayene için bulabileceğiniz bir yere sıkın da bir inceleyin isterseniz. Ezilme, katlanma vs.
1968

Çevrimdışı Murat BOZOK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #47 : 07 Aralık 2014, 21:51:55 »
& Sn.Abdullah Oruç; Deneme yaptım iki örneği olarak görsel olarak resimledim bana olur gibi geldi ama siz daha önceki yazınızda yanlış hatırlamıyorsam bu kurşundan döktüğünüzü ve verim alamadığınızı yazmıştınız, ben ise plastik kapak ile normal kıvırma ile kullandım ve bir sorunla karşılaşmadım ama bu olmayacak anlamına gelmez tabi ki. Saygılar.

& Volkan Köydemir; o koyduğum keçeyle hem normal kıvırma hem de yıldız kapamayı düzgün birşekilde yapabildim ama bayağı boş kovan firesi verdim deneme yanılma yoluyla ben olayın maliyetinden çok bu işi severek yapıyor ve doğrusunu bulmaya çalışıyorum. Maalesef istediğim malzemeleri tam olarak bulamıyorum hele ki başka yerden aldığım keçe tapa tam bir içler açısı ! Evet kullandığım barut 206s önceki attığım fişeklerde 1.70 kullanmıştım şimdi 1.60-1.65 civarına çektim bu değerler iyi gibi gelecektir. Yıldız kapamayla bu şekilde yaparsam güzel olacak diye düşünüyorum ama deneme imkanım yok uzun bir müddet, isteyen olursa denemek için gönderebilirim. Evet Temin den aldım kovan, tapa vb.bir sürü malzemeyi önceki yaptıklarımda tekrardan yazayım plastik(mika)kapakla normal kıvırmyla attım bir sorun yaşamadım. Net de bir çok video seyrediyorum hergün sanki herkes bir türlü yapıyor gibi, bu kalıbı alanların normal saçmaları mermi ye dönüştürmek içinde kullandıkları için kovanı açıp erittikten sonra tekrar aynı kovana bir yapıştırıcıyla kullananlarda var.
Önceki kullandıklarımda ne kadar ölçü olur bilmiyorum ard arda 5 tenekeyi delip geçmişti(araba yağ konan 20 lt.l,ik tenekeler) düzgün bir şekilde çıkan kovandada (normal kvırma)deforma falan görmedim. Çünkü attıklarını kontrol ediyor ve tekrar kullanmak için bir problemi yoksa alıyorum, olsaydı aklımda kalırdı.Saygılar.
Huğlu 104 A

1973-İSTANBUL

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #48 : 07 Aralık 2014, 22:15:28 »
Ben de izliyorum. Feyz aldığım da oluyor, Allah akıl fikir versin dediğim de.

Yukarıda kovanı değil tapa ve kurşunu muayene yazmıştım ama onu da incelemek fena olmaz tabi. En azından yeni bir şeyler denerken bir süre dikkatle izlemek iyi olur.
1968

Çevrimiçi Abdullah ORUÇ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #49 : 07 Aralık 2014, 23:53:03 »
Evet daha önce de belirttiğim gibi ben lee kalıptan çıkan foster tipi kurşundan verim alamadım. Av üzerinde denemedim ama av donüşü hedefe attığımda foster ile vuramadığım kütüğü normal misket vurdum. O günkü denememe istinaden verim alamadım dedim.
Ama 17.5mm çapında misketleri pover tapaya koyduğumda problem olmadı. Hatta paradox şok ike atmayı düşünüyorum. Akkar altay siparişi verdim. Geldiğinde o tüfek ile denemelerim olacak inşallah.
Birde söylemek istediğim süren marka pover tapanın kanatları ayrı olduğu için pek güzel olmuyor.  X-wath marka pover tapa bu iş için daha güzel.
Abdullah ORUC
 1982 BURSA