Gönderen Konu: MİSKET KURŞUN DÖKTÜM BARUT MİKTARI HK.YARDIM LÜTFEN.  (Okunma sayısı 29815 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Murat BOZOK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Merhabalar dostlar;
Yurtdışından bir kalıp siparişi vermiştim yaşanan aksaklıklardan dolayı ve 2 gün sonra İstanbul dışına çıkacağımdan bir arkadaşımdan rica ederek misket kurşun kalıbı döktürdüm;
Şöyleki daha önce hiç fişek dolumu yapmadığım için yanlış birşeyde yapmak istemiyorum.
Misket kurşunun ağırlığı 35 gr geldi. Çapı 18 mm'ye denk gelmiştir. Elimde Sterling 206S barut var. Keçe tapayla dolum yapmayı düşünüyorum.Barut miktarı konusunda yardımlarınızı rica ediyorum.

« Son Düzenleme: 09 Kasım 2014, 19:24:25 Gönderen: Murat BOZOK »
Benelli Süper Nova Pompalı
Huğlu 104 A

1973-İSTANBUL

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Ynt: MİSKET KURŞUN DÖKTÜM BARUT MİKTARI HK.YARDIM LÜTFEN.
« Yanıtla #1 : 09 Kasım 2014, 21:01:55 »
Hoşgeldiniz Murat Bey,

http://www.gualandi.it/en/tables.html

yukarıdaki bağlantıyı açtığınızda gelen sayfada "YES" üzeine tıklayın, pdf yi indirin. Orada 206 S için veri var. Keçe tapa için "Fiber Wad" sütununa bakmalısınız. Ben şimdi indirdiğimde bahsettiğiniz şekilde olan için 1,85/1,90 yazdığını okudum. Daha fazla detay yok. Kanımca bu azami haddidir. Tabi bunu böylece doldurun demiyorum. Sorduğunuza yardımcı olabilir diye, bilgi mahiyetinde.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

The following users thanked this post: H.Tahsin ÇATAL

Çevrimdışı Murat BOZOK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 09 Kasım 2014, 22:19:04 »
Hoşbuldum; Çok teşekkür ederim Volkan bey, inceleyeyim hemen.
Saygılar.
Huğlu 104 A

1973-İSTANBUL

Çevrimdışı Cihan TURGAY

• *
« Yanıtla #3 : 09 Kasım 2014, 22:43:14 »
ben aynı barutla 34 gr miskete 1.90 barut koydum vursan otomatikle domuz vurdum ama silahım magnum yatak olsa barutu arttırabilirdim.aynı doluyla arkadaşımın otomatik elinde dağıldı üstelik magnum yataktı.çok inceleyin az az arttırarak deneme yaparak ayarlayın benim tavsiyem.
Cihan TURGAY
1973 balıkesir

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Murat BOZOK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 09 Kasım 2014, 23:43:24 »
ben aynı barutla 34 gr miskete 1.90 barut koydum vursan otomatikle domuz vurdum ama silahım magnum yatak olsa barutu arttırabilirdim.aynı doluyla arkadaşımın otomatik elinde dağıldı üstelik magnum yataktı.çok inceleyin az az arttırarak deneme yaparak ayarlayın benim tavsiyem.
Teşekkürler Cihan bey ikiside Magnum yataklı artık bakıp göreceğiz inşallah birşey olmaz, 2 gün sonra bol bol deneyeceğim artık.
Yalnız bu 13 rakamının uğursuzluğuna inandım yaptığım kovanları kıvırırken 13 ten sonra kovan kıvırma makinesi bozuldu şimdi :( Akşam akşam morelim bozuldu.
Teşekkürler, Saygılar.
« Son Düzenleme: 09 Kasım 2014, 23:44:58 Gönderen: Murat BOZOK »
Huğlu 104 A

1973-İSTANBUL

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 10 Kasım 2014, 10:15:12 »
.
« Son Düzenleme: 09 Ocak 2017, 04:23:20 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
  • Mertmak MX5 Combo 61cm Slug 71cm mobil şoklu
OSMANİYE / 1980

Çevrimdışı Murat BOZOK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 10 Kasım 2014, 10:24:40 »
1453 istanbul,un fethi         1+4+5+3     13 eder

571 peygamber efendimizin dogumu      5+7+1              13 eder

peygamber efendimiz tek rakamlarla iş yapmayı sevdiginin bir çok hadisi şerifi vardır

13  sadece tek rakamlardan oluşuyor......  birde bu pencereden bakın
Polimiğe gerek yok sadece batıl bir inanç benle ilgili mevzuu, merdivenin altından yada kara kedinin arkasından da geçmem ''Dediğim gibi benle ilgili''  Bunların açtığım konuyla ne ilgisi varsa bu da ayrı bir konu; zaten diğer platformlarda da olduğu gibi burdada yeter ki birşey yazmaya gör hemen hiç olmadık yerinden tutup konunun başka yerlere geçmesi....Hay yazmaz olaydım. Neyse üstünüze alınmayın genelleme yaptım. Saygılar.
Huğlu 104 A

1973-İSTANBUL

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 10 Kasım 2014, 19:36:08 »
.
« Son Düzenleme: 09 Ocak 2017, 04:23:34 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
  • Mertmak MX5 Combo 61cm Slug 71cm mobil şoklu
OSMANİYE / 1980

Çevrimdışı Şükrü TEKELİ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 10 Kasım 2014, 22:00:02 »
ben bu sene bu barutu kullanıyorum (206s) (16 kalibre fişek yaptım) 1.10 28 gr power tapa fişeklerden tutunda 1.50 30 gr keçe tapa fişeğe varıncaya kadar yaptım. 1.50 ler biraz sert geldi. 1.10 lar bile gayet randımanlı geldi yüksek basınçlı bir barut kanımca.
daha önce forumda başka bir listede 36 gr için 1.80 öneriliyordu
ancak benim bildiğim otomatik tüfeklerde elle doldurulmuş fişek önerilmiyor zaten. eğer bu konu hakkında deneyiminiz yoksa bence domuz kurşunu doldurmak mantıklı değil. saygılar
  • Yıldız spz m
  • Armsan phenoma
  • Fias 16 cal.
1977 - Burdur - Kocaeli

Çevrimdışı Murat BOZOK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 11 Kasım 2014, 01:38:06 »
Hüseyin bey anlıyorum sizi tabi ki saygı çerçevesinde herşey konuşulur ama konu içinden cımbızla bir kelime çekilip konu dışına çıkılması taraftarı değilim bende bunu anlatmaya çalıştım. Saygılar.

Şükrü bey teşekkür ederim yorumlarınız için; kendim misket kurşun 35 gr döktüm 1.90 gr. barut kullanarak fişekler yaptım ayrıca süpriz bir şekilde yurtdışından sipariş geçtiğim diğer üründe bugün elime ulaştı 1 oz ağırlığında bir ürün(marka veriliyormu bilmiyorum o yüzden yazmadım yurtdışında çok kullanılan bir ürün) şimdi onlarında fişeklerini yeni bitirdim. Artık yarın akşam 2 haftalık bir av macerası için İstanbul dışına çıkacağım. Artık orda denemelerim sonucunda iyi kötü yönlerini paylaşırım inşallah.
Konuda yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.
Saygılar.
Huğlu 104 A

1973-İSTANBUL

Çevrimdışı Enes Sadık BALI

• *
  • yaradılanı hoşgör Yaradandan ötürü
« Yanıtla #10 : 11 Kasım 2014, 09:52:15 »
amcam 2.10 kara barut koyardı keçe tapaya yapardı. beretta pozenin alt namlusuyla çok domuzlar düşürdü
En büyük kavga , insanların haketmediği saygıyı istemesinden çıkar.

1993 Orhaneli / BURSA

Çevrimdışı Murat BOZOK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 16 Kasım 2014, 17:18:39 »
Merhaba arkadaşlar;
5 gündür yukarıda paylaşmış olduğum misket kurşunları deneme fırsatı buldum bol bol. Kullanmış olduğum otomatik tüfeğimle gayet iyi uyum sağladı.
Biraz sert olmasına karşın gayet isabetli ve düzgün atışlar yaptım. Yalnız çiftede çok sert geldi.
Yakında büyük bir avda deneyip ayrıca performansını burda resimlerim inşallah.
Huğlu 104 A

1973-İSTANBUL

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #12 : 16 Kasım 2014, 21:14:19 »
Diğeri de Lee idi herhalde. Onun isabeti, tesiri nasıl?
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Murat BOZOK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 30 Kasım 2014, 19:04:29 »
Evet Volkan bey Lee 1 oz yaklaşık 28 gr geldi 1.70 gr.206s barutu ile power tapa da dolum yaptım 36.5 ve 50 mt.den gayet isabetli atışlar yaptım biraz alt vurdu sıfırlamadan kaynaklı tüfeğime iyice hakim olduktan sonra 75-100 mt.den sonra ki atışlarımda fena değildi. Yalnız tam emin değilim bazen güzel isabet alırken bazen de sapmalar da olmadı değil gerçi yeterli miktarda kurşun yapamadığımdan kaynaklandı ama şunu söyleyebilirim 75-80 mt.den 40*30 bir levhada orta noktasına hedef aldığımda son 2 atışımda birisi üst diğerini soldan isabet ettirdim tepmesi de ayrıca gayet iyi, bana göre beni memnun etti diyebilirim. Saygılar.
Huğlu 104 A

1973-İSTANBUL

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #14 : 30 Kasım 2014, 20:46:51 »
Evet Volkan bey Lee 1 oz yaklaşık 28 gr geldi 1.70 gr.206s barutu ile power tapa da dolum yaptım 36.5 ve 50 mt.den gayet isabetli atışlar yaptım biraz alt vurdu sıfırlamadan kaynaklı tüfeğime iyice hakim olduktan sonra 75-100 mt.den sonra ki atışlarımda fena değildi. Yalnız tam emin değilim bazen güzel isabet alırken bazen de sapmalar da olmadı değil gerçi yeterli miktarda kurşun yapamadığımdan kaynaklandı ama şunu söyleyebilirim 75-80 mt.den 40*30 bir levhada orta noktasına hedef aldığımda son 2 atışımda birisi üst diğerini soldan isabet ettirdim tepmesi de ayrıca gayet iyi, bana göre beni memnun etti diyebilirim. Saygılar.
Teşekkür ederim. Lee'nin plastik tapa içine konan kalıplarından olsa gerek. Bizzat denemedim ama çok isabetli atışı olacağını tahmin ediyordum. Öylemiş zaten, bir iki istisna hariç. 80 m den 30x40 cm çok minik bir hedef. Yanlış anlamazsanız, o barutu Lee kurşun için ziyan etmeyin bence. Misketler için kullanın. Lee için A1, D20, olmadı MKE tip I daha uygun olur diye düşünüyorum. Arzu ederseniz deneyin. Selamlar.
1968

Çevrimdışı Murat BOZOK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 30 Kasım 2014, 23:14:12 »
Teşekkür ederim. Lee'nin plastik tapa içine konan kalıplarından olsa gerek. Bizzat denemedim ama çok isabetli atışı olacağını tahmin ediyordum. Öylemiş zaten, bir iki istisna hariç. 80 m den 30x40 cm çok minik bir hedef. Yanlış anlamazsanız, o barutu Lee kurşun için ziyan etmeyin bence. Misketler için kullanın. Lee için A1, D20, olmadı MKE tip I daha uygun olur diye düşünüyorum. Arzu ederseniz deneyin. Selamlar.
Evet Volkan bey aynen plasik tapa içine konan modeli, bu barutu aldığım için kullandım gerçi misketlerin daha iyi olduğunu gözlemledim nereyi isabet aldıysam çok isabetli gitti diyebilirim, tavsiyelerinizi dikkate alacağım; Teşekkür ederim, saygılar.
Huğlu 104 A

1973-İSTANBUL

Çevrimdışı Emrah DOĞAN

• *
« Yanıtla #16 : 01 Aralık 2014, 08:35:09 »
Sitemizde Abdullah ORUÇ Diye bir arkadaş var istersen ona sor sana detaylı bilgi vereceğine inanıyorum
  • Baikal mp 155 max5
  • Albatros alr 19
  • İmpala Plus max 5
  • Ata Neo 12 Ekstra Combo
  • Franchi First Class
Emrah DOGAN
1983 MANİSA/SOMA

Çevrimdışı Murat BOZOK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 01 Aralık 2014, 14:08:52 »
Sitemizde Abdullah ORUÇ Diye bir arkadaş var istersen ona sor sana detaylı bilgi vereceğine inanıyorum
Emrah bey konu açalı bayağı bir zaman oldu sanırım bahsini geçtiğiniz arkadaşımız bu konuyu görseydi bir kaç cümle yazacağından eminim.
Kendim döktüm misket kurşunu keçe tapayla ve bayağıda atış yaptım Allah'a şükür bir sorunla karşılaşmadım. Misket kurşunda 1.90 barut kullanmıştım sanki 1.80 de olur gibi geliyor.
İlginç olan power tapa ile lee kalıptan döktüğüm ve aynı barutla 1.70 gr koyduğumda daha sert bir tepme ile karşılaştım misket kurşuna göre bunda da biraz azaltmak lazım gibi. Sagılar.
« Son Düzenleme: 01 Aralık 2014, 14:21:14 Gönderen: Murat BOZOK »
Huğlu 104 A

1973-İSTANBUL

Çevrimiçi Abdullah ORUÇ

• Müdavim Üyemiz
  • "Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"
« Yanıtla #18 : 01 Aralık 2014, 18:35:59 »
Murat bey; selamlar.
Daha önce gördüm yazılarınızı ama size akıl verecek kadar bilgim olduğunu düşünmüyorum. onun için bişey yazmadım. gözlemlediğim birkaç konuyu yazayım isterseniz.
* 35 gr miskette 1.90 gr D20 barut yerine 1,80 gr barut koymanız daha güzel olacaktır. hatta 8-10 C derece sıcaklıklarda 1,70-1,75 gr barut bile uygundur. sebebi ise misket kurşun yapısı itibariyle delmeye müsait bir kurşun. basıncı fazla olursa avınızı delip geçer. domuz avında da kurşunun delip geçmesi değil, içinde mantarlaşması avı ele geçirmeyi sağlar.
* lee kalıp ile döktüğüm foster kurşunlardan bende daha önce randuman alamadım. hatta 80-100 kadar dökülmüş kurşun duruyor. sarmadım.
* lee kalıp ile döktüğünüz kurşunlar gibi 17,50 mm çapında misket kurşun kalıbı yaptım. kurşunlar 29 gr geliyor. aynı mantıkla pover tapanın içine 1,60-1,70 gr barut ile sarıyorum. bu fişeği genelde hava sıcaklığının yüksek olduğu eylul-ekim avlarında kullanıyorum.
  • Armsan Phenemo 28" - 21" Barrel
  • Best Arms 24" Slug Barrel
Abdullah ORUC
 1982 BURSA

"Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"

Çevrimdışı Murat BOZOK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #19 : 01 Aralık 2014, 19:18:11 »
Murat bey; selamlar.
Daha önce gördüm yazılarınızı ama size akıl verecek kadar bilgim olduğunu düşünmüyorum. onun için bişey yazmadım. gözlemlediğim birkaç konuyu yazayım isterseniz.
* 35 gr miskette 1.90 gr D20 barut yerine 1,80 gr barut koymanız daha güzel olacaktır. hatta 8-10 C derece sıcaklıklarda 1,70-1,75 gr barut bile uygundur. sebebi ise misket kurşun yapısı itibariyle delmeye müsait bir kurşun. basıncı fazla olursa avınızı delip geçer. domuz avında da kurşunun delip geçmesi değil, içinde mantarlaşması avı ele geçirmeyi sağlar.
* lee kalıp ile döktüğüm foster kurşunlardan bende daha önce randuman alamadım. hatta 80-100 kadar dökülmüş kurşun duruyor. sarmadım.
* lee kalıp ile döktüğünüz kurşunlar gibi 17,50 mm çapında misket kurşun kalıbı yaptım. kurşunlar 29 gr geliyor. aynı mantıkla pover tapanın içine 1,60-1,70 gr barut ile sarıyorum. bu fişeği genelde hava sıcaklığının yüksek olduğu eylul-ekim avlarında kullanıyorum.
A.S. Abdullah bey;
Konuyu açarken zaten belirttim hiç anlamadığımı şimdi ise biraz tecrübe ettim gibi o yüzden bu tür paylaşımlarla doğruyu bulmak tabii ki, dediğiniz gibi bende 206s barutunu kullandım ve sert bir fişek oldu ve etkisini avda deneyemedim açıkçası artık kendi kısmetsizliğim diyelim ama denediğim tüm levha vb. şeylerde herşeyi delip geçti barutu azaltırsam bahettiğiniz gibi avda daha etkili olacağını anlıyorum şimdi.
Bahsini geçtiğimiz Lee kalıpla yaptığım kurşunun performansı fena değil çok hızlı ve sert bir çıkışı var 36.5-50 mt.lerde doğal olarak 3-4 cm sapmalar oldu biraz üst atarak iyi performans aldım ben, ama herkese göre değişir aynı mermiyle atan diğer arkadaşım hedefi ıskalarken ben 2 atışta da vurdum 70-80 mt.de. Kısaca tüfeğe de hakim olmak alışmak gerekliliğini daha iyi anladım.
Power tapa için yapmış olduğunuz 29 gr. misket kurşunu düşününce şimdi daha isabetli ve performanslı olacağına gerçekten inanıyorum çünkü 35 gr.misketle avı kaçırmak çok zor, misket kalıpla dökülen kurşunlar çok hoşuma gitti.
Verdiğiniz barut değerlerini dikkate alacağım, çok teşekkür ederim. Saygılar.
Huğlu 104 A

1973-İSTANBUL

Çevrimdışı Kadir TANYILDIZI

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #20 : 01 Aralık 2014, 20:49:26 »
Bende son zamanlarda misket kurşunlardan aldığım verim dolayısıyla ona yöneldim.
Yaf misket kurşun ile kendimce güzel atışlar yapıyorum ama henüz domuzda denemek kısmet olmadı.
Misket kurşun dolduran büyüklerime bir sorum var,yaf misket kurşun ile sizlerin doldurduğu fişek arasında ne gibi farklar var?
Aralarındaki fark fazlaysa bende doldurmak isterim.Rastgele.
1993 ERZİNCAN

Çevrimiçi Abdullah ORUÇ

• Müdavim Üyemiz
  • "Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"
« Yanıtla #21 : 01 Aralık 2014, 21:28:10 »
Bende son zamanlarda misket kurşunlardan aldığım verim dolayısıyla ona yöneldim.
Yaf misket kurşun ile kendimce güzel atışlar yapıyorum ama henüz domuzda denemek kısmet olmadı.
Misket kurşun dolduran büyüklerime bir sorum var,yaf misket kurşun ile sizlerin doldurduğu fişek arasında ne gibi farklar var?
Aralarındaki fark fazlaysa bende doldurmak isterim.Rastgele.

Kadir;
yazacaklarım tamamen kendi görüşlerimdir. yanılıyor olabilirim.
* hazır kurşunların çapları yaklaşık 18mm. 18,40 mm namlu ile atıldığında, grupmanı bozuluyor. ama onunda çaresi var. 4şok ile atarsın o zaman grupman iyileşir.
* kurşun saf mı onu bilmiyorum. ama ben genelde hurdacıdan levha kursun aldığım için, kendi döktüğümüz misketler daha yumuşak oluyor. yumuşak kurşun av üstünde daha çok mantarlaşır.
* hazır 1 liraya satılan fişeklerin içindeki barut gramajı sabit olduğu için, eylül ayında da ocak ayındaki ayazda da aynı fişeği atıyorsun. ama kendin doldurur isen barut cinsini değiştirebilrisin (D20, 206S, Tekna... vs), avlanacağın mevsımdeki hava sıcaklığına göre barut hacmini değiştirisin. mesela eylul ayında 1,70 gr D20 barut koyduğun fişek çok teperken, ocak ayında 1,90 gr D20 koyduğun fişek tepmez. sebebi ise av yaptığın gündeki hava sıcaklığıdır.
* bence en önemlisi de fişeği kendin doldurduğun için fişeğine güvenirsin. daha önceden deneme yaptığın için önündeki hayvanı devirir mi? yoksa başka bir durum mu olur bunu bilirsin.

Fişeği dolurur iken bilinçli olmak lazım. 'birşey olmaz' deyip maceraya girmemek lazım. elindeki tüfek attığın fişeği kaldırır mı? onu iyi ölçüp biçmek lazım.
  • Armsan Phenemo 28" - 21" Barrel
  • Best Arms 24" Slug Barrel
Abdullah ORUC
 1982 BURSA

"Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"

Çevrimdışı Kadir TANYILDIZI

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #22 : 01 Aralık 2014, 21:40:23 »
Kadir;
yazacaklarım tamamen kendi görüşlerimdir. yanılıyor olabilirim.
* hazır kurşunların çapları yaklaşık 18mm. 18,40 mm namlu ile atıldığında, grupmanı bozuluyor. ama onunda çaresi var. 4şok ile atarsın o zaman grupman iyileşir.
* kurşun saf mı onu bilmiyorum. ama ben genelde hurdacıdan levha kursun aldığım için, kendi döktüğümüz misketler daha yumuşak oluyor. yumuşak kurşun av üstünde daha çok mantarlaşır.
* hazır 1 liraya satılan fişeklerin içindeki barut gramajı sabit olduğu için, eylül ayında da ocak ayındaki ayazda da aynı fişeği atıyorsun. ama kendin doldurur isen barut cinsini değiştirebilrisin (D20, 206S, Tekna... vs), avlanacağın mevsımdeki hava sıcaklığına göre barut hacmini değiştirisin. mesela eylul ayında 1,70 gr D20 barut koyduğun fişek çok teperken, ocak ayında 1,90 gr D20 koyduğun fişek tepmez. sebebi ise av yaptığın gündeki hava sıcaklığıdır.
* bence en önemlisi de fişeği kendin doldurduğun için fişeğine güvenirsin. daha önceden deneme yaptığın için önündeki hayvanı devirir mi? yoksa başka bir durum mu olur bunu bilirsin.

Fişeği dolurur iken bilinçli olmak lazım. 'birşey olmaz' deyip maceraya girmemek lazım. elindeki tüfek attığın fişeği kaldırır mı? onu iyi ölçüp biçmek lazım.
Anladım Abdullah Bey,teşekkürler.
1993 ERZİNCAN

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #23 : 01 Aralık 2014, 21:49:13 »
deneme: 1.90 barut 18-18.10 çaplı 34 gr misket dolumu 4 no şokla pompalı tüfekle
14 cm kalasa attım 12 cm derinlikten olduğu gibi çıkardım. aynı kurşunu bi daha doldursam yeridir. :)
misketler çok delici oluyor. heleki ette hiç formu bozulmaz kemikte bile bozulacağını
sanmam. grupmanıda diğer tarz çekirdeklere göre ileri mesafelerde daha iyi oluyor.

detay : gfs pirinci uzun kovan- 1.90 mke barut - yarım cm plastik ara tapa + diana keçe tapa + 34 gram misket----- normal kıvırma
« Son Düzenleme: 01 Aralık 2014, 21:50:51 Gönderen: Tunç GEÇGİL »
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Cihan TURGAY

• *
« Yanıtla #24 : 02 Aralık 2014, 18:17:56 »
senelerdir misket kurşun dökerim 1.90 barut 34 gr gülleye yeter ama mesele barutun üstüne yarım keçe tapa sonra pilastik tapa koyunki kurşun esneme ve fişekte gevşeme olmasın,tamamı keçe tapa olanlarda güllede oynama ve gevşeme oluyor.ama arada yaylı plastik tapa olursa hem oynamaz hem çok sert olmaz.en güzeli iki yarım keçe tapa arasına plastik tapa koymak süper oluyor.tecrübeyle sabittir.
Cihan TURGAY
1973 balıkesir